ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Σαρωτικός ΑΣΠΕΤ πέρασε από την Πάτρα 1-3 την ΕΑΠ παρά τις σημαντικές απουσίες

H γυναικεία ομάδα βόλεϊ του ΑΣΠΕΤ Τρίπολης κατάφερε να πανηγυρίσει σπουδαία νίκη επί της Ε. Α. Πατρών (Ε.ΑΠ.) για τα play outs του πρωταθλήματος της Β΄εθνικής κατηγορίας γυναικών.

 

Οπως αναφέρει το Δελτίο Τύπου:

Μεγάλη νίκη πέτυχε χθες στην Πάτρα η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του ΑΣΠΕΤ Τρίπολης επί της Ε. Α. Πατρών (Ε.ΑΠ.) για τα play outs του πρωταθλήματος της Β΄εθνικής κατηγορίας γυναικών.

Ο Γιώργος Χρονόπουλος δεν είχε στην διάθεση του για το παιχνίδι αυτό τις δυο κεντρικούς του, την β΄αρχηγό της ομάδας Ντίνα Νικητοπουλου λόγω τραυματισμού στην μέση και την Ζένια Μητσοπούλου.

Είχε όμως μια ψυχωμένη Καλόμαλου που παίζοντας για πρώτη φορά ως κεντρικός κάλυψε επάξια το κενό που δημιούργησαν οι δυο απουσίες . Καμία όμως από τις κοπέλες της Τρίπολης δεν υστέρησε σε απόδοση αφού όλες έπαιξαν με ψυχή και διάθεση αυτοθυσίας κυνηγώντας τον κάθε πόντο σαν να ήταν ο τελευταίος βγάζοντας καταπληκτικές άμυνες, δίνοντας την δυνατότητα για δεύτερες επιθέσεις και παράλληλα μεγάλη αυτοπεποίθηση στην ομάδα. 

Στο πρώτο σετ η ομάδα του ΑΣΠΕΤ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι παίρνοντας από την αρχή μια μεγάλη διαφορά φτάνοντας στο 11-19 , με την ΕΑΠ να μειώνει στο 16-19.

Τα κορίτσια του ΑΣΠΕΤ όμως βρήκαν σε εκείνο το σημείο την συγκέντρωση τους και κατάφεραν να αντιδράσουν για να το κατακτήσουν με 21-25. Στο δεύτερο σετ η ομάδα της ΕΑΠ ξέφυγε με 16-12 με τον ΑΣΠΕΤ να ισοφαρίζει σε 16 όλα και την ομάδα της Πάτρας να ξεφεύγει πάλι με 22-18. Η ομάδα του Χρονόπουλου όμως δε τα παράτησε μειώνοντας σε 24-23 αλλά μια ολιγωρία στην άμυνα είχε σαν αποτέλεσμα να χαθεί το σετ με 25-23.

Στο τρίτο σετ η ομάδα του ΑΣΠΕΤ ήταν καταιγιστική μην αφήνοντας περιθώριο στην αντίπαλη ομάδα να διεκδικήσει κάτι κάνοντας το 14-25. Στο τέταρτο και τελευταίο σετ η ΕΑΠ προηγήθηκε με 19-17.

Ο ΑΣΠΕΤ ισοφάρισε 19 όλα ενώ κατάφερε και να προηγηθεί με 19-20. Οι Πατρινές ισοφάρισαν σε 20-20. Εκεί με όπλο το σέρβις ο ΑΣΠΕΤ προηγήθηκε με 20-22 για να μειώσει η ΕΑΠ σε 21-22 . Σε αυτό το σημείο με ένα λάθος των Πατρινών και από μια τελειωμένη επίθεση των Πεντεφούντη και Ζάβου τελείωσε το σετ 21-25 και μαζί και το παιχνίδι χαρίζοντας στην ομάδα της Τρίπολης μια σημαντική νίκη και ένα πολύτιμο τρίποντο για την συνέχεια των play outs και την προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην κατηγορία.

Μια προσπάθεια πολύ δύσκολη για όλες τις ομάδες αφού φέτος έχουμε το παράδοξο να πέφτουν πάνω από το 50% των ομάδων που μετέχουν στα play outs.

Δηλαδή από τις οχτώ ομάδες των play outs (όπως φαίνεται αν δεν ανέβει κάποια ομάδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και δεν μείνει στην Α2 ο Απόλλων Πατρών) θα πέσουν οι πέντε για να γίνουν του χρόνου οι ομάδες από δεκατέσσερις , δώδεκα στην Β΄εθνική. Με την νίκη αυτή ο ΑΣΠΕΤ έμεινε μόνος 2 ος με 16 βαθμούς στην βαθμολογία των play outs με 1 ο τον Ακρίτα με 19 , 3 ο τον Παμβοχαϊκό με 14 , 4 η την Ολυμπιάδα Πατρών με 13 και ακολουθούν Ομόνοια Ναυπάκτου με 12, Αστέρια Αχαϊας με 11 και ΕΑΠ με Ποσειδώνα Λουτρακίου με 6.

Επόμενη αγωνιστική για τον ΑΣΠΕΤ είναι στις 5/3/2023 στην Τρίπολη όπου θα αντιμετωπίσει τα Αστέρια Αχαΐας στις 17:00. Αξίζει να σημειωθεί ότι την νίκη αυτή τα κορίτσια της Τρίπολης την αφιέρωσαν στον χορηγόn της ομάδας κ. Πόκα για την πολύτιμη βοήθεια και συμπαράστασή του στην ομάδα.

Ε.Α.ΠΑΤΡΩΝ : (Φαλιέρος Αν) ΠΕΠΠΑ, ΑΚΥΛΑ,ΜΕΙΟΧΟΥ, ΚΟΥΚΙΟΥ ΜΑΡΚΕΖΗ, ΕΛΕΖΙ

ΜΑΤΣΑΦΑ, ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΔΑΚΗ, ΜΑΜΑΛΙΓΚΑ, ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ, ΜΑΝΙΑΤΗ

 

ΑΣΠΕΤ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: (Χρονόπουλος Γιώργος) ΠΕΝΤΕΦΟΥΝΤΗ, ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ, ΚΑΡΑΛΕΚΑ,

ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ Ι. ΣΕΝΓΚΕΡΓΚΙ, ΖΑΒΟΥ, ΚΥΡΙΑΖΗ, ΚΑΛΟΜΑΛΟΥ , ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ Σ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων