ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Το Run Messinia τιμά τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Η μεσσηνιακή γη, με την ξεχωριστή θέση που κατείχε για την Ελληνική Επανάσταση του 1821, μέσα από ιστορικές μάχες, σπουδαίους ήρωες και αγωνιστές, αναγεννιέται 200 χρόνια μετά, μέσα από το Run Messinia. Η ιστορική διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στις 2-11 Οκτωβρίου 2021 σε 8 συνολικά Δήμους της Μεσσηνίας, της Λακωνίας και της Αρκαδίας και θα περιλαμβάνει 10 συνολικά μαραθωνίους, μέσα σε 10 συνεχόμενες ημέρες.

ΑΣΤΕΡΑΣ

Τρέχουμε 421 χιλιόμετρα για την ελευθερία

Η διοργάνωση θα αναδείξει ιστορικά και τουριστικά τις περιοχές που συνδέθηκαν με την Ελληνική Επανάσταση στη Μεσσηνία. Το RunforFreedom θα ξεκινήσει το Σάββατο 2 Οκτωβρίου από την Αρεόπολη του Δήμου Ανατολικής Μάνης, θα περάσει από τη Στούπα του Δήμου Δυτικής Μάνης και θα τερματίσει στην Καρδαμύλη. Την Κυριακή 3 Οκτωβρίου με εκκίνηση την Καρδαμύλη, θα περάσει από τη Βέργα του Δήμου Καλαμάτας και θα καταλήξει στην πόλη της Καλαμάτας. Τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, οι αθλητές ξεκινώνταςαπό την Καλαμάτα θα διασχίσουν τη Νέδουσα και θα τερματίσουν στην Αλαγονία. Την Τρίτη 5 Οκτωβρίου, οι δρομείς με εκκίνηση από την Αλαγονία θα περάσουν από το Δυρράχιοκαι το Νεοχώρι του Δήμου Μεγαλόπολης και θα ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους στην Πολιανή του Δήμου Καλαμάτας. Από την Πολιανή, την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου, οι συμμετέχοντες θα διασχίσουν τη Σκάλα και θα καταλήξουν στην Παλουκόραχη του Δήμου Οιχαλίας.

Την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, η διαδρομή θα αναδείξει ιστορικά σημεία του Δήμου Οιχαλίας, καθώς με εκκίνηση από την Παλουκόραχη οι αθλητές θα διασχίσουν την Κατσαρού, το Σολάκι, τη Μερόπη, τοΛουτρό, το Διαβολίτσι, το Άνω Ψάρι, το Δώριο και θα καταλήξουν στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη στο Ραμοβούνι.Την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου με εκκίνηση από το Ραμοβούνι, οι δρομείς θα περάσουν από τα Ζερμπίσια του Δήμου Μεσσήνης, το Καλογερέσι, τον Άγιο Νικήτα Σελλά καιτην Τριπύλα του Δήμου Τριφυλίας, ενώ θα καταλήξουν στο Μανιάκι του Δήμου Πύλου-Νέστορος. Το Σάββατο 9 Οκτωβρίου οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν από το Μανιάκι, θα περάσουν από τον Άγιο Ανδρέα του Δήμου Μεσσήνης και τα Κάτω Μηνάγια τερματίζοντας στην Κορώνη. Την Κυριακή 10 Οκτωβρίου ηδιαδρομήθα κινηθεί αποκλειστικά εντός του Δήμου Πύλου-Νέστορος από την Κορώνη, στη Μεθώνη και από εκεί στην Πύλο. Η τελευταία διαδρομή του RunForFreedom, η10η,θα γίνει τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου με εκκίνηση από την Πύλο, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να περάσουν από το Νιόκαστρο, να ατενίσουν τη Σφακτηρία και το Παλαιόκαστρο, ενώ θα διασχίσουν τα Κρεμμύδια καιτη Σχινόλακκα.

Δείτε εδώ τις αναλυτικές λεπτομέρειες των διαδρομών. Όλες οι διαδρομές έχουν ώρα εκκίνησης στις 08:15 π.μ. το πρωί.

Με γνήσια ελληνική ψυχή, οι δρομείς υπέρ-αποστάσεων που θα συμμετάσχουν στον ιστορικό αυτό αγώνα είναι κατά αλφαβητική σειρά οι:

 

  • Μάριος Γιαννάκου, Al Marmoum Desert Ultramarathon Finisher (270km)

  • Ιωάννης Δημόπουλος, Spartathlon Ultra Race Finisher (246km), Running Coach, Σύλλογος Σπαρτιατών Δρομέων

  • Κωνσταντίνος Dean Καρνάζης,TheUltraMarathonRunner, 50 Μαραθώνιοι - 50 Πολιτείες των Η.Π.Α. - 50 Ημέρες, ένας από τους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως, σύμφωνα με το περιοδικό ΤΙΜΕ

  • Βασιλική Καρπούζα, Ultra Marathon Runner

  • Βασίλης Κουμανάκος, Marathon des Sables Finisher (Sahara 250km), Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας

  • Γιώργος Λαζαρίδης, Πρωταθλητής & Μέλος Εθνικής Ομάδας Τένις με Αμαξίδιο

  • Χρήστος Μαυρίκιος, Spartathlon Ultra Race Finisher (246km)

  • Γεωργία Μήτσιου, Badwater Ultramarathon Finisher (217km), Spartathlon Ultra Race Finisher (246km)

  • Αθανάσιος Μίχας, Ultra Marathon Runner

  • Άντζελα Τερζή, Spartathlon Ultra Race Finisher (246km)

  • Απόστολος Τζουμάκας, Ultra Marathon Runner

  • Δημήτρης Τρουπής, Pyrenees Stage Run Finisher (240km)

  • Δρομείς του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας

  • Δρομείς του Συλλόγου Σπαρτιάτες Δρομείς

 

Τίποτα από όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να είχαν συμβεί χωρίς την πολύτιμη στήριξη του Φυσικού Μεταλλικού Νερού Βίκος, OfficialWaterτης διοργάνωσης.Με δύναμη την ροή του, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Βίκος, θα ωθήσει τους αθλητές να συνεχίσουν την υπερπροσπάθεια τους και να ολοκληρώσουν τη διαδρομή τους παρέχοντας τους την απαραίτητη ισορροπία, ευεξία και ενέργεια.

Η πολύτιμη στήριξη των Δήμων στην ελληνική ιστορία

Οι συνεργαζόμενοι Δήμοι που στηρίζουν το RunMessinia και συμβάλλουν στην ομαλότερη τέλεση της διοργάνωσης είναι κατά αλφαβητική σειρά οι: Δήμος Ανατολικής Μάνης, Δήμος Δυτικής Μάνης, Δήμος Μεγαλόπολης, Δήμος Μεσσήνης, Δήμος Οιχαλίας, Δήμος Πύλου-Νέστορος, Δήμος Τριφυλίας.

Silver Sponsors του Run Messinia είναι οι Karalis Beach Hotel, Karalis City Hotel, Εστιατόριο Ποσειδωνία στην Πύλο, Elite City Resort.

Η TheNorthFace είναι ο Επίσημος Προμηθευτής Αθλητικού Υλικού της διοργάνωσης.

Official Car Rental Partner είναι η Avance.

Συνεργάτες της διοργάνωσηςείναι οιTargetSecurityκαι Χυμοί Λακωνία.

Το Run Messinia θα αποτελέσει παρακαταθήκη για το μέλλον του τόπου, καθώς αναδεικνύει και προβάλει μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του, τα ιστορικά μέρη, τις μάχες και όλα τα μνημεία από τα οποία θα περάσουν οι δρομείς του.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Το δύσκολο έργο σχεδιασμού και υλοποίησηςτου RunMessinia έχει αναλάβει μέσω του SportsProduction το καλύτερο sportsmarketingagency στην Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια, ActiveMediaGroup, ενώ επίσημος φωτογράφος της διοργάνωσης θα είναι ο βραβευμένος Άγγελος Ζυμάρας.

Hashtags: #runmessinia #runforfreedom

Website: www.runmessinia.com

Facebook: www.facebook.com/RunMessinia

Instagram: www.instagram.com/runmessinia

Twitter: https://twitter.com/RunMessinia

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCpr_FZLkBHWaaXMsQIx2rFQ

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων