ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Τάσος Αντύπας: "Εφυγε" ο άνθρωπος που έφερε το τζούντο στην Αρκαδία

Το τζούντο της Τρίπολης, της Αρκαδίας, της Πελοποννήσου και της χώρας, πενθεί για την απώλεια του Τάσου Βρεττού Αντύπα, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών.

 

Ο αείμνηστος, έφερε το τζούντο στην Τρίπολη στα τέλη της δεκαετίας της 1970. Παλαιός αθλητής – πρωταθλητής, δημιούργησε κάτω από αντίξοες συνθήκες, “κυψέλη” αθλητών και αθλητριών, αρχικά με τον Αρκαδικό.

Ανέδειξε πολλούς και πολλές πρωταθλητές και πρωταθλήτριες και πολλά παιδιά, βρέθηκαν στα Πανεπιστήμια και στις Εθνικές Ομάδες του τζούντο, λόγω και της συμβολής του Τάσου Αντύπα.

Αργότερα, δημιούργησε σχολές και σωματεία, ενώ συμμετείχε και σε διάφορες διοικητικές θέσεις της Περιφερειακής Επιτροπής του τζούντο.

Εργάστηκε στη ΔΕΗ. Δημιούργησε οικογένεια και είχε δύο παιδιά τον Βρεττό και την Γεωργία

Ήταν εργάτης του ερασιτεχνικού αθλητισμού και δίδαξε ήθος, χαρακτήρα και αξίες. Ειδική αναφορά στην απώλειά του, πραγματοποίησε και η Ομοσπονδία του τζούντο.

Τον Δεκέμβριο του 2001, σε ειδική εκδήλωση, ο Τάσος Αντύπας, είχε βραβεύσει τον δημοσιογράφο – πρώην αθλητή του τζούντο -της ΕΡΤ Τρίπολης, Σταύρο Ζορμπαλά, για την προσφορά του στον αθλητισμό.

Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων