ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Ρ. Φέντερερ: Η επιστροφή ενός μεγάλου

Ο Ελβετός τεννίστας επέστρεψε στους τίτλους στο Αustralian Open έπειτα από 7χρόνια νικώντας τον Ραφαέλ Ναδάλ στον τελικό επικρατώντας με 3-2 σετ. 

Ο Ρότζερ Φέντερερ σε έναν συγκλονιστικό τελικό που κράτησε πάνω από 3,5 ώρες, επικράτησε 3-2 σετ του σπουδαίου Ραφαέλ Ναδάλ και κατέκτησε το Australian Open, φτάνοντας τα 18 Grand Slam στην τεράστια καριέρα του.

 Ό,τι και να ειπωθεί γι' αυτόν τον τεράστιο τενίστα, φαντάζει ελάχιστο μπροστά στη μυθική καριέρα του. Ο "Βασιλιάς των courts", o τεράστιος Ρότζερ Φέντερερ στα 35 του χρόνια επέστρεψε στις κατακτήσεις Grand Slam, φτάνοντας στα 18 και αποδεικνύοντας ότι είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών.

Σε έναν συγκλονιστικό τελικό απέναντι στον Ραφαέλ Ναδάλ που κράτησε πάνω από 3,5 ώρες, επικράτησε 3-2 σετ, διαψεύδοντας όσους έλεγαν ότι αν ο αγώνας πήγαινε σε πέντε σετ, δεν θα άντεχε. Ο Ελβετός κατάφερε να φτάσει στη νίκη κόντρα στον Ισπανό που επίσης έδωσε τα πάντα, αλλά υπέκυψε στην κλάση του ένα και μοναδικού "King Roger", ο οποίος επέστρεψε σε Grand Slam τίτλους έπειτα από πέντε χρόνια.

Ο τελικός τα είχε όλα και ήταν συγκλονιστικός. Ήταν μια μάχη ανάμεσα σε δυο τεράστιους τενίστες που επανήλθαν στην πρώτη γραμμή, αν και πέρασαν δύσκολες στιγμές. Πάλεψαν μέχρι τέλους, έδωσαν ό,τι είχαν και δεν είχαν, μόχθησαν πάνω στο court της "Rod Laver Arena", αλλά τελικά ο Φέντερερ ήταν αυτός που στο τέλος πανηγύρισε, παίρνοντας ρεβάνς για τον χαμένο τελικό του 2009.

Ο Ναδάλ κάθε φορά που επέστρεφε και ισοφάριζε, έβλεπε τον αντίπαλό του να απαντάει εκκωφαντικά. Ακόμα και στο 5ο σετ που ξεκίνησε με break για τον "Rafa Power", o Eλβετός είχε τις κατάλληλες απαντήσεις με δυο break στο σερβίς του Ισπανού και πανηγύρισε το τρόπαιο που τόσο πολύ ήθελε, φτάνοντας τα 89 συνολικά στη μέχρι σήμερα διαδρομή του.

Ο Φέντερερ επικράτησε με 6-4, 3-6, 6-1, 3-6, 6-3 του Ναδάλ και αυτή ήταν η 12η νίκη του σε σύνολο 35 αναμετρήσεων. Ναι, ο Ισπανός είναι αυτός που προηγείται στις μεταξύ τους μάχες, μετρώντας 23 νίκες, όμως αυτή την φορά χαμογέλασε ο 35χρονος Ελβετός. Σε τελικούς έχουν παίξει εννέα φορές με το επί μέρους σκορ να είναι 6-3 υπέρ του Ναδάλ, με τις μοναδικές νίκες του Φέντερερ να είναι στο Wimbledon, προτού επικρατήσει και στη Μελβούρνη.

Σε Grand Slam γενικότερα έχουν τεθεί αντιμέτωποι 12 φορές, με τον Ναδάλ να κυριαρχεί ακόμα με 9-3. "Έσπασε" το απόλυτο που είχε στο αυστραλιανό Όπεν, όπου προηγούνταν με 3-0 μέχρι σήμερα, το σκορ είναι 5-0 στο Rolland Garros υπέρ του Ναδάλ και 2-1 στο Wimbledon για τον Φέντερερ, ο οποίος έφτασε τα πέντε Australian Open στην καριέρα του, έχει επίσης ένα Rolland Garros, επτά Wimbledon και πέντε US Open. Η καταμέτρηση συνεχίζεται...

 

πηγη: Sport24.gr 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων