ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Ασταμάτητοι οι Cavaliers!

Στο 9-0 έφτασαν οι Cavaliers στα playoffs, μετά την δια περιπάτου νίκη τους στο Game 1 των Τελικών της Ανατολής απέναντι στους Raptors.

 

Οι μεν Cavaliers προέρχονταν από δυο "σκουπίσματα" επί των Pistons και των Hawks, ήταν πολύ ξεκούραστοι και έπαιζαν στο γήπεδό τους. Οι δε Raptors είχαν δώσει έξι ματς περισσότερα και ο τραυματίας Jonas Valanciunas δεν ήταν μαζί τους. Το τελικό 115-84 και το υπερβολικά άνετο 1-0 της ομάδας του Cleveland δεν προκάλεσε έκπληξη σε κανέναν, όμως στην Quicken Loans Arena είδαμε ξανά πως οι φετινοί "Ιππότες" είναι καλύτεροι από την περσινή ομάδα που έφτασε στους Τελικούς και διεκδίκησε τον τίτλο απέναντι στους Warriors. Και όχι μόνο επειδή οι Irving - Love είναι υγιείς. Παίζουν καλύτερο μπάσκετ, γνωρίζονται μεταξύ τους, δεν "κλέβουν" στην άμυνα, είναι συγκεντρωμένοι και στο μυαλό τους βρίσκεται μόνο το πρωτάθλημα.

 

LeBron - Kyrie σε τρομερή κατάσταση

 

O LeBron James έπαιξε μόλις 28 λεπτά, πρόλαβε όμως να βάλει 24 πόντους με 11/12 δίποντα και 2/4 βολές, να μαζέψει 6 ριμπάουντ, να μοιράσει 4 ασίστ, να κάνει 2 κλεψίματα και ένα κόψιμο. Ο Kyrie Irving ήταν εξίσου οικονομικός (27 πόντοι με 11/17 σουτ και 4/4 βολές), την ώρα που ο Kevin Love έκανε λίγα πράγματα (14 πόντοι, 2/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ σε 28 λεπτά) και ο Richard Jefferson άγγιζε το double-double (9 πόντοι, 11 ριμπάουντ σε 21 λεπτά) ερχόμενος από τον πάγκο. Οι Cavs σούταραν με 55%, είχαν 22 περισσότερα ριμπάουντ από τους αντιπάλους τους και κέρδισαν και τις τέσσερις περιόδους!

 

Οι Raptors, από την άλλη, πρέπει να βρουν τρόπο να γεμίσουν όσο είναι δυνατό τις μπαταρίες τους. Ενδεχόμενη επιστροφή του Jonas Valanciunas για το Game 2 σίγουρα θα τους δώσει καλύτερη ψυχολογία και περισσότερη ενέργεια, όμως η κούραση είναι δεδομένη και η εικόνα τους στo Cleveland προβλημάτισε ακόμη περισσότερο απ' όσο περιμέναμε. Ο DeMar DeRozan πάλεψε στο πρώτο ημίχρονο, ο Kyle Lowry ήταν κακός και πλην του φιλότιμου Biyombo που έριξε και αρκετό ξύλο, δεν υπήρχε παίκτης με περισσότερα από τέσσερα εύστοχα σουτ. Ήταν συνολικά ένα εφιαλτικό βράδυ για τους Καναδούς, τους οποίους περιμένουμε πολύ καλύτερους σε δυο βράδια από τώρα.

 

Μισή περίοδο άντεξαν οι Καναδοί στην Quicken Loans Arena

 

Το ξεκίνημα των Raptors θα μπορούσαμε να το αποκαλέσουμε εντυπωσιακό. Το 2-9 μόλις στο δεύτερο λεπτό έδειξε τις διαθέσεις των Καναδών, ο DeRozan έφτασε γρήγορα τους 10 πόντους για το 18-21, όμως ο Irving (κυρίως) και ο Love ήταν σε καλή κατάσταση και οι Cavaliers πήραν το προβάδισμα στο τέλος της χορταστικής πρώτης περιόδου (33-28). Στο ξεκίνημα της δεύτερης οι γηπεδούχοι πάτησαν το γκάζι πολύ απότομα και μέσα σε πέντε λεπτά βρέθηκαν στο +19 (49-30), με τον Dellavedova και τον James να ρίχνουν τους φιλοξενούμενους στο καναβάτσο. Ο DeRozan δεν είχε ιδιαίτερες βοήθειες, ο LeBron όρμαγε συνεχώς στη ρακέτα και η διαφορά των 22 πόντων στο ημίχρονο (66-44) ήταν ένα αποτέλεσμα πέρα για πέρα φυσιολογικό.

 

Τι ακολούθησε στο δεύτερο μέρος; Μερικά σκληρά μαρκαρίσματα στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, πριν ο LeBron συνεχίσει να σφυροκοπά τους Καναδούς και η διαφορά φτάσει τους 28 (95-67). Οι Raptors κατάλαβαν ότι το ματς είχε κριθεί από πολύ νωρίς, ο Casey απέσυρε τους τρομερά καταπονημένους βασικούς του και πλέον ελπίζει ότι στη συνέχεια της σειράς θα έχει μαζί του τον Jonas Valanciunas που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες και να δώσει ελπίδες στην ομάδα του. Όσο για την τέταρτη περίοδο; Είχε ξεκάθαρα διαδικαστικό χαρακτήρα, δυστυχώς για όσους περίμεναν ντέρμπι ή έστω πιο ανταγωνιστικούς τους Raptors.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων