ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Αφιέρωμα στον "Γέρο του Μωριά"

Στην καρδιά της Αρκαδίας, στην Τρίπολη υπάρχει ένας σύλλογος που έχει δημιουργηθεί με μεράκι από ανθρώπους που αγαπούν τον αθλητισμό με τα ιδεώδη του, με κύριο γνώμονα τον εθελοντισμό και αυτό είναι που τον κάνει ακόμα πιο ξεχωριστό.

 Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη που έδωσε στο site Lifonomy ο Πρόεδρος του συλλόγου Ειρηναίος Χριστόφιλος. με τίτλο "Εθελοντισμός και υποστήριξη όλων των εθνικών ομάδων "ο Γέρος του Μοριά". Ένας σύλλογος ξεχωριστός!"

 

Αναλυτικά όλη η συνέντευξη:

Αρκετούς μήνες πριν άκουσα για ένα σύλλογο που αγκαλιάζει τις εθνικές ομάδες σε όλα τα αθλήματα και μου κίνησε το ενδιαφέρον διότι δεν το είχα ξανακούσει. Για φίλους της εθνικής ποδοσφαίρου ή μπάσκετ υπάρχουν διάφορες λέσχες, αλλά σε όλα τα σπορ ένας σύλλογος, είναι κάτι μοναδικό! Σε συνδυασμό όμως με τον εθελοντισμό περνάει σε άλλο επίπεδο, αρκετά ιδιαίτερο και σε δράση αλλά και σε έργο ανθρώπων που αγαπούν τον άνθρωπο, τη φύση μαζί με τον αθλητισμό και τα ιδεώδη του!

Έτσι βρήκαμε έναν εκ των ιδρυτών και πρόεδρο του συλλόγου «ο Γέρος του Μοριά», τον Ειρηναίο Χριστόφιλο και του ζητήσαμε να μας πει μερικά πράγματα και να μας διαφωτίσει περαιτέρω για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο σύλλογος.

 

Ειρηναίε χαιρόμαστε ιδιαιτέρως που σε έχουμε μαζί μας. Τι είναι ο σύλλογος "ο Γέρος του Μοριά";

 

Ευχαριστώ πολύ για την τιμή και την προβολή του συλλόγου μας. Η έδρα μας είναι στην Αρκαδία, στην Τρίπολη και ιδρύσαμε το σύλλογο το 2014. Στόχος μας η στήριξη όλων των εθνικών ομάδων σε όλα τα σπορ καθώς και οι εθελοντικές δράσεις.

 

Γιατί διαλέξατε το Γέρο του Μοριά;

 

Λόγω της κοινής μας καταγωγής -την Πελοπόννησο- και τον ηρωισμό του Κολοκοτρώνη που είναι η αστείρευτη πηγή του ενθουσιασμού μας!

 

Έχω ακούσει από πολλούς στην τοπική κοινωνία για την πολύ όμορφη ατμόσφαιρα που έχετε στο σύλλογο. Πες μας κάτι παραπάνω.

 

Δεν περιγράφεται! Το κλίμα στο συμβούλιο είναι οικογενειακό και με πνεύμα συνεννόησης διέπονται όλα τα μέλη, ενώ ο απλός κόσμος μας έχει αγκαλιάσει! Όλες οι εκδρομές ξεκινάνε από το άγαλμα του Γέρου του Μοριά, του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, όπου με το ηθικό μας ακμαίο μεταβαίνουμε στον εκάστοτε αγώνα και υποστηρίζουμε την εθνική μας ομάδα με ζήλο αλλά πάντα με φίλαθλο πνεύμα, χωρίς οπαδισμό, με σύνθημά μας "Respect".

 

Πώς νοείται η στήριξη ως προς τις εθνικές ομάδες;

 

Καταρχήν με φυσική παρουσία σε αγώνες, όποτε μπορούμε. Επίσης με συγκεντρώσεις των μελών μας αλλά και απλών φιλάθλων σε καταστήματα της πόλης, όλα οργανωμένα και συντονισμένα. Επίσης με διάφορες εκδηλώσεις συμπαράστασης και τιμής σε αθλητές και παράγοντες που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο με το εθνόσημο. Όλα αυτά πηγάζουν από την αγάπη μας για την Ελλάδα!

 

Και οι εθελοντικές δράσεις;

 

Όλα τα μέλη είμαστε ευαισθητοποιημένοι πολίτες και αναλαμβάνουμε καθαρισμούς σε παραλίες, δενδροφυτεύσεις, στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

 

Ποιες άλλες ενέργειες κάνετε;

Κάθε χρόνο ο σύλλογος βραβεύει αθλητές που τίμησαν και διακρίθηκαν με το εθνόσημο, είτε στο παρελθόν, είτε τώρα. Ακόμα παίρνουμε πρωτοβουλίες χρήσιμες για το κοινωνικό σύνολο με συμπαράσταση στο κοινωνικό παντοπωλείο, επισκέψεις σε ειδικά σχολεία και ΑΜΕΑ, ερχόμαστε σε επαφή με άλλες ομάδες εθελοντισμού, με ορειβατικούς συλλόγους, με μονάδες αιμοδοσίας και διοργανώνουμε φιλικά παιχνίδια, πάντα για κάποιον καλό σκοπό. Επίσης έχουμε εκπομπή στην Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης όπου ενημερώνουμε για θέματα και νέα όλων των εθνικών μας ομάδων, με συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών και παρουσίαση εθελοντικών δράσεων που λαμβάνουν χώρα όχι μόνο στην Αρκαδία αλλά και στους γειτονικούς νομούς!

 

Ποιο είναι το κόστος για να γίνει κάποιος μέλος και τι κερδίζει κάποιος από τη συμμετοχή του στο σύλλογο;

 

Μία τυπική συνδρομή, όχι τίποτα μεγάλο, προσπαθούμε να τα βγάζουμε πέρα με την ετήσια κοπή πίτας και με χορηγίες. Προσφέρουμε σε οικογένειες χαμηλά εισιτήρια για εκδρομές και αγώνες, προνόμια και εκπτώσεις σε διάφορα καταστήματα και φυσικά τη χαρά και την ικανοποίηση πως είμαστε όλοι μαζί σε κάτι όμορφο!

 

Μελλοντικοί στόχοι;

 

Να μεταδώσουμε το φίλαθλο πνεύμα και την υποστήριξη σε περισσότερους ανθρώπους, να φροντίζουμε τον καθαρισμό κάποιων δασών, να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και εντατικοποίηση στην ευαισθητοποίηση του κόσμου για τον εθελοντισμό, στήριξη, βοήθεια και συνεργασία σε πρωτοεμφανιζόμενους συλλόγους εθελοντισμού και κοινωνικού έργου.

 

Ειρηναίε, τι σας επιστρέφει ο εθελοντισμός;

 

Ικανοποίηση από τα συγχαρητήρια, επιβράβευση για την ηθική μας η χαρά του κόσμου!

 

 Σε ευχαριστούμε πολύ πρόεδρε!

Εμείς ως Lifonomy στηρίζουμε προσπάθειες όπως αυτή που προάγουν ευγενή ιδεώδη και αξίες. Ο εθελοντισμός είναι μία μορφή χειροπιαστής αλληλεγγύης, ευχόμαστε στον σύλλογο "ο Γέρος του Μοριά" να συνεχίσει αυτόν τον ωραίο δρόμο που χάραξε πριν από περίπου δύο χρόνια και να "παρασύρει" μαζί του πολλούς!

 

Τα μέλη του συμβουλίου του συλλόγου "ο Γέρος του Μοριά" είναι (εκτός από τον πρόεδρο):

 

Ηλίας Σπυρόπουλος, Γιώτα Καμπισιούλη, Σάββας Σιδέρης, Τάκης Βασιλείου, Θεόδωρος Μπουζιάνης, Κώστας Ντούσιας, Παναγιώτης Καρούντζος, Κωνσταντίνα Πίννου, Φίλιππος Τσιώρος, ο καθένας με τη δική του ατομική και ομαδική συνεισφορά.

 

Τα άτομα που έχουν τιμηθεί μέχρι σήμερα είναι:

 

Πολύβιος Χατζόπουλος, Αρκάς, αγωνίστηκε με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας ποδοσφαίρου

 

Βασίλειος Σιάκουλης, Αρκάς, τίμησε την Εθνική Ελλάδας στο άθλημα της σφυροβολίας

 

Βασίλειος Μουγκοπέτρος, Αρκάς, Καθηγητής διαιτησίας

 

Νίκος Χατζής, Μεσσήνιος, Παγκόσμιος Πρωταθλητής με την Εθνική Ελλάδας μπάσκετ Εφήβων (1995) και Πρωταθλητής Ευρώπης στην Εθνική Ελλάδας μπάσκετ Παίδων (1993)

 

Μιχάλης Καψής, Πειραιώτης, Πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Ελλάδας ποδοσφαίρου (2004)

 

Στέλιος Γιαννακόπουλος, Αθηναίος, Πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Ελλάδας ποδοσφαίρου (2004)

 

Πηγή: Lifonomy

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων