ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

ΖΑΧΑΡΙΑΣ στον 93.8: "Στα τελεσίγραφα οι Έλληνες απαντούν ΟΧΙ"

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον "Αρκαδία 93.8"  στην εκπομπή "Πάνω στην ώρα" με την Δέσποινα Παπαδάτου ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστας Ζαχαριάς μίλησε για τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και το δημοψήφισμα.

 

Αρχικά ο κ. Ζαχαρφιάς αναφέρθηκε στο δημοψήφισμα λέγοντας: "Καλούμαστε να απαντήσουμε με ένα ηχηρό ΟΧΙ στους εκβιασμούς των δανειστών για την συνέχιση μιας καταστροφικής λιτότητας", ενώ συνέχισε: "Στα τελεσίγραφα οι Έλληνες απαντάμε με το ΟΧΙ. Είναι ένα ΟΧΙ αξιοπρέπειας πάνω από όλα, αλλά νομίζω ότι δίνει και το στίγμα της κυβέρνησης μας και την πολιτική της μέσα σε αυτό το πεντάμηνο".

 

Στη συνέχεια ο κ.Ζαχαριάς απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με το εάν θα πληρωθεί η δόση προς το διεθνές νομισματικό ταμείο, ανέφερε:" Την δόση στο ΔΝΤ δεν θα την πληρώσουμε. Τα χρήματα χρειάζονται για την επιβίωση του ελληνικού λαού. Δεν θα πληρωθεί οποιαδήποτε δόση, αν δεν υπάρξει συμφωνία", ενώ πρόσθεσε: "Το χρέος έχει κυρίως πολιτική διάσταση και δεν είναι βιώσιμο. Εμείς δεσμευόμαστε να συζητήσουμε για τον τερματισμό των μνημονιακών πολιτικών, αλλά ταυτόχρονα την παραμονή μας στην Ευρωπαϊκή ένωση και το ευρώ".

 

Τέλος δήλωσε: "Δυστυχώς παρά τι εκκλήσεις του Πρωθυπουργού προς τους δανειστές, για παροχή ρευστότητας έως το δημοψήφισμα, δεν μας δόθηκε, ένα γεγονός που αποτελεί δείγμα, για το πως ερμηνεύεται η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη από την πλευρά των δανειστών. Είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά θα πρέπει να συζητήσουμε μέσα σε ένα κλίμα αμοιβαιότητας, αλληλεγγύης και ισότητας".

Ακούστε αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κ.Κώστας Ζαχαριάς:

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων