ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

ΦΑΛΑΙΣΙΑ: "Αποχωρούμε από το Πρωτάθλημα"

Την αποκάλυψη πως η Φαλαισία δεν θα συμμετέχει την ερχόμενη σεζόν στο πρωτάθλημα της Α' Αρκαδίας και στο Κύπελλο έκανε ο γενικός γραμματέας της ομάδας, Γιώργος Τριαντάφυλλος, μιλώντας στην αθλητική εκπομπή του Αρκαδία 93.8. Διαβάστε τον λόγο αποχώρησης του συλλόγου της Μεγαλόπολης.

 

Η υποχρεωτική συμμετοχή νεαρών ποδοσφαιριστών ηλικίας των 18 ετών, στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της Α' Αρκαδίας και του ειδικού πρωταθλήματος πρωταθλητών των ΕΠΣ για την άνοδο στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, είναι ο λόγος που πάρθηκε η απόφαση.

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Τριαντάφυλλου στον Αρκαδία 93.8:


"Στην Γενική Συνέλευση που είχαμε, έλειπα για επαγγελματικούς λόγους στην Κέρκυρα. Δεν ήμουν και δεν μπορώ να πω ακριβώς το τι έγινε. Από πληροφορίες όμως που είχα γιατί στην Κέρκυρα που ήμουν, με είχαν πάρει και τηλέφωνο και διάφορα σωματεία, με την διαφωνία  με τις ηλικίες που έθεσαν εκεί και μάλιστα τότε είχαν θέσει από την πλευρά της ΕΠΣ,  να είναι ηλικίας παιδιά του 2001 και να παίζουν. 

Ποια παιδιά θα είναι αυτά 14 ετών που θα παίζουν με 35άρηδες και ποιος θα πάρει την ευθύνη. Εντωμεταξύ αυτή ήταν η αντίδραση που έγινε από τα σωματεία, όπως έμαθα εγώ και μετά είπαν ας μην βάλουμε του 2001, ας βάλουμε του 1998. Αυτά μέσα από τις κουβέντες διαφόρων. Κάποια σωματεία επειδή είμαι σίγουρος, επειδή μιλάμε, διαφωνούν με όλη αυτή την κατάσταση. Κάνει βέβαια εντύπωση που το ανέφερα προχθές, δεν ξέρω βέβαια αν ήταν και όλοι εκεί, ότι κακώς γίνεται αυτό το πράγμα και γίνεται κακώς γιατί πρέπει να σκεφτούμε πολύ απλά.

Θεωρώ ότι η ΕΠΣ δεν έχει ρωτήσει ακριβώς τα σωματεία για να δει ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα. Σε εμάς που αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα με τα παιδιά, το πρόβλημα έχει ως εξής και για μένα τα ξεχωρίζω:

Το ένα είναι τα παιδιά 18 ετών δίνουν όλα Πανελλήνιες Εξετάσεις. Ο κάθε γονέας χαλάει κάποια χρήματα στα φροντιστήρια, τρέχει το παιδί του από την Μεγαλόπολη στην Τρίπολη,  άλλος το τρέχει στην Καλαμάτα κ.ο.κ. Ειδικά σκεφτείτε τον Μάη που παίζουμε, να το πω και λίγο απλά: Μια ομάδα που θα παίξει στα μπαράζ όποια και να είναι από το πρωτάθλημα της Α' Αρκαδίας, έχει το πρόβλημα με τους 18άρηδες που θα πρέπει να τους βάλει να παίζουν. 

Εγώ λέω: Οι όμοροι νομοί που παίζουν, να το δούμε λίγο διαφορετικά, είναι εκτός ΕΠΟ; Δηλαδή η Λακωνία που έχει ένα παίκτη κάτω των 20 και όταν αντικατασταθεί δεν είναι υποχρεωμένοι να βάλουν κάτω των 20,  να το βάλεις στο πρώτο λεπτό και να τον βγάλεις στο δεύτερο, στην Μεσσηνία που δεν ισχύει αυτό, σε πολλούς νομούς που δεν ισχύει αυτό, εμείς γιατί να είμαστε η εξαίρεση;

Και το χειρότερο, το κάνουμε κάτω των 18. Ακόμη χειρότερο. Δηλαδή ήταν δύσκολο το πρόβλημα, αυτό το είχα αναφέρει από τις προηγούμενες χρονιές και το  έλεγα γιατί παίρνουμε ως δεδομένο την ομάδα που πάει να πάρει το πρωτάθλημα.  Πήρε το Άστρος το πρωτάθλημα με αναγκαστικά δύο παίκτες κάτω των 20, και μετά θα πήγαινε να παίξει με τους άλλους νομούς, οι οποίοι δεν είχαν κανένα θέμα και μάλιστα από την Ένωση μας έλεγαν βάλτε και εσείς μεγάλους. Εγώ ρωτώ το πολύ απλό: Όταν θες δύο παίκτες  μικρούς, θες δύο που να παίζουν, δύο ως αλλαγή, 4 και άλλους δύο τουλάχιστον για ρεζέρβα, έχουμε τραυματισμούς κλπ, θες 6 παιδιά στην 18άδα.

Θα ήθελες 6 παιδιά, θα έπαιζαν όλη την χρονιά και θα περίμενες μετά με μια ομάδα στα μπαράζ, να ανέβεις μια κατηγορία ή να παίξεις ένα αγώνα και θα τους έλεγες τότε, ότι έφερα και τους μεγάλους. Δηλαδή τι θα κάνουν οι μεγάλοι; Θα περιμένουν όλο τον χρόνο να παίξουν στα μπαράζ; Θα έχεις ποτέ μοντάρει ομάδα για να πάει στα μπαράζ με αυτόν τον τρόπο; όχι.

Εγώ λοιπόν προχθές που είχαμε την κλήρωση, είπα ότι εμείς αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα με το να μαζέψουμε τα παιδιά ηλικίας 18 ετών να παίζουν. Μιλάμε να είναι 18 ετών και να παίζουν, να μπουν μέσα στην ομάδα.  Δυστυχώς υπάρχουν πολλά παιδιά ηλικίας18 ετών αλλά είναι η ηλικία τέτοια -και το τόνισα αυτό-που δεν το επιτρέπει. Άρα εμείς δεν μπορούμε να μπούμε σε μία λογική ούτε να τσακωνόμαστε με τους γονείς των παιδιών και ούτε σε κάποια φάση να πηγαίνουμε αναγκαστικά να βρούμε ταλέντα 18 χρονών γύρω γύρω που  αγαπάνε μεν το ποδόσφαιρο και για να τα φέρουμε στην Μεγαλόπολη να παίξουν μπάλα. Είναι πολύ δύσκολο.

Δεν είναι το θέμα η παιδική ομάδα. Έχουμε παιδική ομάδα. Δεν διαφωνήσαμε σε αυτό.   Πρέπει οι ομάδες να έχουν παιδικό, αλλά και εκεί χρειάζονται άλλα πράγματα. Το θέμα είναι ότι ειδικά στην Α' Κατηγορία δεν είναι σωστό, να μπαίνει αυτός ο νόμος, μόνο για την Αρκαδία. Γιατί περί αυτού πρόκειται.

Εμείς σαν ομάδα κάναμε ένα συμβούλιο, μαζευτήκαμε και είπαμε ότι... εντωμεταξύ δεν σας κρύβω ότι είχαμε και κάποιους προπονητές, μεταξύ αυτών και ο κ. Κουμπούνης που αυτή την στιγμή είναι ανενεργός, αλλά έχει πρόθεση να έλθει στην ομάδα και το είδε ο άνθρωπος και μιλήσαμε και τηλεφωνικώς και μου είπε "Γιώργο, η ομάδα δεν έχει 18άρηδες. Αν ισχύσει αυτός ο νόμος, τι θα κάνεις;". -"Αν ισχύσει αυτός ο νόμος, Τάκη τέρμα", του είπα επί λέξει.

Την Παρασκευή πήρα τηλέφωνο την Ένωση, την ενημέρωσα ότι υπάρχει μια δυσκολία, τους το έδωσα να το καταλάβουν με τρόπο.  Ξαναμίλησα μαζί τους την Κυριακή. Μίλησα και χθες, τελικά σήμερα προς το μεσημεράκι τους έστειλα την απόφαση του συμβουλίου μου που λέει ότι "κάτω των 18 δεν έχουμε, ότι από την στιγμή που ισχύει ο νόμος αυτός, η ομάδα αποχωρεί  παντελώς από Κύπελλο και Πρωτάθλημα".

Δεν ξέρω τι θα κάνει τελικά η ΕΠΣ. Το θέμα είναι όμως, ότι αυτά δεν είναι και σωστά πράγματα, έτσι; Και θα πρέπει να αποφασίσουν τα σωματεία γιατί εγώ δεν νομίζω οτι αποφάσισαν τα σωματεία που μας είπαν. Εγώ θεωρώ ότι το "αποφασίζω" των σωματείων, είναι ένα ερώτημα που γίνεται. Θέλετε να είναι κάτι από αυτό και σηκώνουν τα χέρια; Αν έγινε κάτι τέτοιο και το σήκωσαν όλες οι άλλες ομάδες και είπαν "ναι να γίνει αυτό", εγώ δεν φέρνω καμία αντίρρηση. Αν έγινε όμως κάτι τέτοιο όμως δεν είναι και σωστό.

Επειδή ακριβώς έλειπα και δεν έχω την άποψη 100%, λέω αυτά που έχω συλλέξει από κουβέντες, ότι στην αρχή σαν ΕΠΣ με το προεδρείο και τον γραμματέα, κατέβασαν μια πρόταση που  έλεγε να παίζουν παιδιά του 2001. Εκεί υπήρξε μια αντίδραση από κάτω και αυτό το πήραν πίσω. Κάποιος από όλους πετάχτηκε και είπε "Παιδιά ας το κάνουμε το 1998". 1997-1998 κάπως έτσι. Και στην προκήρυξη μετά μπήκε το 1998.  Δεν θεωρώ όμως ότι αυτό είναι απόφαση των σωματείων.  Απόφαση των σωματείων είναι να γίνεται πραγματική διερεύνηση, να κατανοούν όλοι τι γίνεται και να σηκώνουν το χεράκι τους και να λένε "αυτό". 10 σωματεία είπαν "αυτό", 5 σωματεία είπαν "αυτό".

Όπως είναι τα πράγματα αυτή την στιγμή,  η απόφαση είναι οριστική και αμετάκλητη. Για εμάς όταν λέμε ότι παίρνουμε μια απόφαση, παίρνουμε μια απόφαση. Δεν την παίρνουμε τυχαία. Στηριζόμαστε πάνω σε κάτι που μας έχουν δώσει. Κάναμε ένα τηλέφωνο, δεύτερο τηλέφωνο, βλέπουμε οτι δεν αλλάζει η τακτική, στείλτε το χαρτί.  Αυτή ήταν η απάντηση, εμείς στείλαμε το χαρτί και τελειώσαμε.

Να ξεκινήσω από τα παιδιά. Υπάρχουν και παιδιά, στενοχωριέμαι βέβαια και εγώ, τα οποία δεν σας το κρύβω υπάρχουν και παιδιά που έκλαιγαν και τους είπα "πάρτε και το δελτίο σας να πάτε κάπου αλλού". Γιατί αυτή την στιγμή υπάρχουν και παιδιά που πρέπει να τα διοχετεύσουμε. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο, αλλά από εκεί και πέρα θεωρώ ότι δεν πρέπει ποτέ να κοροϊδευόμαστε και κάθε απόφαση που παίρνει ο καθένας είναι υπέρ, για τον εαυτό του είναι υπόλογος. Εμείς αυτή την στιγμή δεν υπήρχε η δυνατότητα να υπάρχουν παιδιά κάτω των 18, δεν μπορούσαμε να πάμε να κάνουμε άλλα πειράματα και να βρούμε και άλλους παίκτες, 18 χρονών παίκτες της Μεγαλόπολης. Ήδη φέρνουμε κάποιους παίκτες απέξω για να συμπληρώσουμε το ρόστερ.

Σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε οικονομικό πρόβλημα, ούτως ή άλλως και γι' αυτό έμεναν όλοι, γι' αυτό κρατάγαμε και τα παιδιά και τρέχαμε, γιατί σας το λέω ευθέως έφυγα από την Κέρκυρα για δουλειές για 10 ημέρες και μετά θα ξαναφύγω, για αυτή την ομάδα.  Από την στιγμή που οι αποφάσεις ήταν διαφορετικές, δεν μπορούσαμε να μπούμε σε αυτό το τρυπάκι.

Πολλές φορές είναι ορισμένα πράγματα που δεν μπορείς να τα ακολουθήσεις. Είναι θέμα αντιλήψεων, πραγματικότητος διότι αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν μπορούμε να κάνουμε και κάτι άλλο, ούτε μπορούμε εμείς να πείσουμε κάποιους πατεράδες "ντε και καλά" να φέρεις το παιδί σου και αύριο-μεθαύριο να χρεωνόμαστε εμείς, γιατί δεν έγραψε καλά το παιδί στο διαγώνισμα.

Εμείς είχαμε παιδιά του 1997, τα οποία είναι σε αυτό το μέτρο. Δεν μπορούσαν να έρθουν. 17 και 18 χρονών ηλικίας παιδιά δεν παρακολούθησαν καν. Οι άνθρωποι δίνουν για να πάει κάπου το παιδί τους να περάσει και λογικό είναι. Δεν μπορούμε να επέμβουμε σε αυτό. Το θεωρώ και το λέω ότι πρώτα από όλα,  προέχει το μάθημα του παιδιού, όπως πρώτα από όλα προέχει και η εργασία που κάνει ένα παιδί για να είναι στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα. Σε κάποια φάση, πρέπει και τα πράγματα να τα βλέπουμε και λίγο διαφορετικά. Άπαντες.

Και είδατε ότι δεν μπαίνω στην λογική ότι έχουμε-που δεν το έχουμε-οικονομικό πρόβλημα. Πρέπει να βλέπεις και τους υπόλοιπους. Πρέπει να βλέπεις για να δεις πως πάνε γύρω- γύρω  τα πράγματα. Δεν μπορείς να λες οτι θα αυξήσουμε τις ποινές και θα κάνουμε και το ένα, να μπαίνουν και τα χρήματα τότε και ότι θα αποβληθούμε από το πρωτάθλημα. Ερωτώ: είναι ή δεν είναι ερασιτεχνικό το πρωτάθλημα; Μήπως παίρνει κάποια ομάδα από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ή την ΕΠΟ κάποια τακτική επιχορήγηση που μπορείς να πεις ότι σου δίνω κάποια χρήματα αλλά σε τιμωρώ σε κάποια πράγματα ;

Είναι σαν να λες τώρα ότι έχω ένα αθλητή, μια επαγγελματική ομάδα που τον πληρώνω, ναι τον πληρώνεις και πρέπει να του βάλεις ένα πρόστιμο. Όταν δεν τον πληρώνεις και σου κάνει την χάρη, για να έρθει να παίξει, τι πρόστιμο να του βάλεις;  Απλά πράγματα και λέμε "ναι" επειδή κατανοούμε ότι πρέπει και η ΕΠΣ και η ΕΠΟ να λειτουργήσει, επειδή έχουν έξοδα, αλλά ας μην μιλάμε. Ποια είναι όμως η πραγματικότητα; Λες τιμωρώ τον παίκτη με κόκκινη κάρτα. Πολύ ωραία του κόβεις 2 αγωνιστικές. Δεν έχεις τον παίκτη, πληρώνεις και το πρόστιμο. Γιατί να πληρώνεις πρόστιμο, από την στιγμή που δεν πληρώνεσαι; Απλά πράγματα, αλλά αυτό το βάζω στην άκρη διότι μπερδεύεται η κατάσταση. Δυσκολεύουν όμως τα πράγματα. Να υποχρεώσουμε να παίζουν τα παιδιά ηλικίας 18 ετών. Μα δεν γίνεται".

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ A' ΤΟΠΙΚΟ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ 22 21 1 0 64
2 ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ 22 15 3 4 48
3 ΕΡΜΗΣ ΜΕΛΙΓΟΥ 22 15 1 6 46
4 ΛΕΩΝΙΔΙΟ 22 13 4 5 43
5 ΤΕΓΕΑ 22 10 4 8 34
6 ΗΡΑΚΛΗΣ 22 9 4 9 31
7 ΑΕΚ 22 8 6 8 30
8 ΠΑΝΘΥΡΕΑΤΙΚΟΣ 22 9 2 11 29
9 ΑΧΙΛΛΕΑΣ 22 5 5 12 20
10 ΒΡΑΣΙΕΣ 22 4 5 13 17
11 ΚΟΡΑΚΟΒΟΥΝΙ 22 5 1 16 16
12 ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ 22 0 0 22 0

Ροη Ειδησεων