ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Η Super League στηρίζει την εκστρατεία πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του δέρματος

Η Super League, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μελανώματος στις 5 Μαΐου, στηρίζει την πρωτοβουλία πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του δέρματος.

 

ΑΣΤΕΡΑΣ

 

Η εκστρατεία της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας, σε συνεργασία και με τον ευρωπαϊκό θεσμό Euromelanoma, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και στοχεύει να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας για τη σημασία της πρόληψης και ειδικότερα της ετήσιας επίσκεψης στον δερματολόγο για έλεγχο σπίλων ή άλλων σημαδιών.

Το μελάνωμα αποτελεί μια από τις πιο επιθετικές μορφές καρκίνου, σήμερα όμως, εφόσον ανιχνευθεί έγκαιρα μπορεί να θεραπευθεί.

Στην Ελλάδα έχουμε ηλιοφάνεια περισσότερες από 300 ημέρες το χρόνο.

Αυτό είναι θετικό για την ψυχολογία και την υγεία μας αλλά μπορεί να είναι επικίνδυνο για την υγεία του δέρματός μας. Τα νέα περιστατικά δερματικού καρκίνου συνεχώς αυξάνονται και σε μεγάλο βαθμό για αυτό ευθύνεται και η χρόνια έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου από την παιδική μας ηλικία.

Γι’ αυτό ο Μάιος, ο μήνας που αρχίζουμε να εκθέτουμε το δέρμα μας περισσότερο στον ήλιο, καθιερώθηκε ως μήνας πρόληψης του καρκίνου του δέρματος.

Διεθνώς αναμένεται να αυξηθούν τα περιστατικά καρκίνου του δέρματος κατά 85% πριν το έτος 2040.

Μεγάλης κλίμακας μελέτη σε δείγμα 394.681 κλινικών εξετάσεων, όπως ανακοινώθηκε από το Euromelanoma, έδειξε ότι όσοι υπέστησαν σοβαρά ηλιακά εγκαύματα – οδυνηρό έγκαυμα, με έντονη ερυθρότητα, φουσκάλες, διάρκειας από δύο ημέρες και πάνω – πριν από την ηλικία των 18 ετών είναι κατά ποσοστό 18% πιθανό να αποκτήσουν ένα ύποπτο δερματικό σημάδι στην ενήλικη ζωή τους.

Παράλληλα, ενώ το 84% των εφήβων αντιλαμβάνεται ότι η έκθεση στον ήλιο αυξάνει την πιθανότητα καρκίνου του δέρματος, δυστυχώς ούτε το 25% αυτών δεν προστατεύεται όταν βγαίνει στον ήλιο.

Προκειμένου να ανατρέψουμε τα παραπάνω δυσοίωνα προγνωστικά θα πρέπει να ενημερώσουμε το κοινό για τον κίνδυνο από την ηλιακή έκθεση των παιδιών και των εφήβων. Και φυσικά να εκπαιδεύσουμε όλους για την σημασία της ετήσιας εξέτασης σπίλων και λοιπών αλλοιώσεων σε Δερματολόγο.

Αφού μπορείς και το διακρίνεις, είναι σημάδι ότι πρέπει να το εξετάσεις.

ΔΕΡΜΑΪΟΣ

Μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του δέρματος

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 30 10 4 16 34
2 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 30 7 13 10 34
3 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 30 7 11 12 32
4 ΟΦΗ 30 6 13 11 31
5 ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 30 7 8 15 29
6 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 30 6 9 15 27
7 ΚΗΦΙΣΙΑ 30 5 10 15 25
8 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 30 3 10 17 19

Ροη Ειδησεων