ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Με Ιγκλέσιας τα 10+1 επιτεύγματα του πρώτου γύρου της Super League

Η διοργανώτρια αρχή μέσω της ιστοσελίδας της αναδεικνύει τους ποδοσφαιριστές και τις ομάδες που έγραψαν τα σημαντικότερα ρεκόρ στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος της Super League. Μέσα σ' αυτούς κι ο σπουδαίος Ματίας Ιγκλέσιας.

ΑΣΤΕΡΑΣ

Ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος της Super League 2022-23 έχει περάσει στην ιστορία, αλλά έχει αφήσει πίσω του ξεχωριστές επιδόσεις για ποδοσφαιριστές και ομάδες που έβαλαν την σφραγίδα τους σε αυτές τις 13 αγωνιστικές. Υπάρχουν ρεκόρ που καταρρίφθηκαν μετά από χρόνια και νέες σελίδες ιστορίας που θα μείνουν χαραγμένες τόσο στη μνήμη, όσο και στα βιβλία των στατιστικών. Όλοι οι πρωταγωνιστές και τα ρεκόρ τους...

ΜΑΤΙΑΣ ΙΓΚΛΕΣΙΑΣ  - 16η σεζόν στην Super League

Ο Ματίας Ιγκλέσιας αγωνίστηκε για 16η διαδοχική σεζόν στην Super League και έγινε ο ξένος με τις περισσότερες διαδοχικές παρουσίες στην ιστορία του πρωταθλήματος. Την περσινή σεζόν είχε πιάσει στην κορυφή τον Κριστόφ Βαζέχα, ο οποίος έχει συμμετάσχει σε 15 πρωταθλήματα της Α’ Εθνική / Super League και με την πρώτη συμμετοχή του φέτος τον άφησε πίσω.

Όλα ξεκίνησαν στις 7 Οκτωβρίου 2007 όταν έκανε το ντεμπούτο του στην εντός έδρας ισοπαλία 3-3 με τον Λεβαδειακό με τα χρώματα της ΑΕΛ, για λογαριασμό της οποίας ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Συνολικά έχει αγωνιστεί σε 319 ματς με την ΑΕΛ, τον Ατρόμητο και τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ έχει σημειώσει συνολικά 26 γκολ.

Ο Ιγκλέσιας είναι πλέον στην κορυφή ενός πίνακα που αποτυπώνει ουσιαστικά την ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και τους ξένους που έχουν γράψει με χρυσά γράμματα το όνομα τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Κριστόφ Βαζέχα ήταν εκείνος που είχε μέχρι τώρα το ρεκόρ, με 15 σεζόν στο πρωτάθλημα, ενώ 14 έχουν οι Μπατίστα, Τζόρτζεβιτς. Στα 13 πρωταθλήματα έχει σταματήσει ο Τόνι Σαβέβσκι.

4ος ξένος όλων των εποχών ο Ιγκλέσιας

Ο Ιγκλέσιας με την συμμετοχή του στην αναμέτρηση του Αστέρα Τρίπολης με την ΑΕΚ έφτασε τις 317 συμμετοχές στην Α’ Εθνική/Super League και πλέον πέρασε στην 4η θέση όλων των εποχών στους ξένους ποδοσφαιριστές. Άφησε πίσω του τον Ντανιέλ Μπατίστα που είχε σταματήσει στις 316, ενώ μπροστά του βρίσκονται ο Τόνι Σαβέφκσι με 357, ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβις με 375 και ο Κριστόφ Βαζέχα με 390.

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1 1 0 0 31
2 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1 0 0 1 31
3 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 1 0 0 1 27
4 ΟΦΗ 1 0 1 0 26
5 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1 1 0 0 23
6 ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 1 1 0 0 22
7 ΚΗΦΙΣΙΑ 1 0 1 0 22
8 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1 0 0 1 18

Ροη Ειδησεων