ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Super League Interwetten: Αρχίζει άμεσα η βελτίωση των αγωνιστικών χώρων

Με ανακοίνωσή της η Super League Interwetten, γνωστοποίησε την έναρξη των βελτιωτικών εργασιών σε όλα τα γήπεδα, με την χρηματοδότηση να προκύπτει μέσω της απόδοσης ποσοστού από το στοίχημα.

ΑΣΤΕΡΑΣ

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Σε συνέχεια της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου, δρομολογείται άμεσα το σχέδιο βελτίωσης των αγωνιστικών χώρων στα γήπεδα των ΠΑΕ-Μελών της Super League από την εταιρεία Grassform, έτσι ώστε η νέα αγωνιστική περίοδος 2021-2022 του Πρωταθλήματος Super League Interwetten, η οποία ξεκινάει την 21η Αυγούστου να βρει τα γήπεδα σε άρτια κατάσταση.

Η χρηματοδότηση της βελτίωσης των γηπέδων θα υλοποιηθεί από τη Super League, σε συνέχεια της Κοινής Υπουργικής Απόφασης απόδοσης ποσοστού από το στοίχημα.

Η Super League, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου, έχει δρομολογήσει τα τελευταία χρόνια  μια σειρά πρωτοβουλιών που αφορούν στη βελτίωση των υποδομών των ελληνικών γηπέδων, οι οποίες υλοποιούνται με τη μέριμνα και την ευθύνη των ΠΑΕ. Στην ευρύτερη στρατηγική, σημαντικό  ρόλο έχει η αναβάθμιση των αγωνιστικών επιφανειών χλοοτάπητα.

Για να θεωρηθεί ένα γήπεδο καλό ή ικανό να παιχτεί ποδόσφαιρο μετά από ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο, δεν αρκεί η υποκειμενική άποψη ενός περισσότερο ή λιγότερο ειδικού αλλά η εργαστηριακή ανάλυση ενός συνόλου χαρακτηριστικών που μετρούνται με ειδικά όργανα. Η δυνατότητα μέτρησης καθιστά την εκτίμηση για την ποιότητα ενός χλοοτάπητα αντικειμενικό  γεγονός και όχι μια προσωπική εμπειρική ή ακόμη κι επιστημονική  άποψη.

Σε πρώτη φάση, η αξιολόγηση των αγωνιστικών χώρων περιλαμβάνει τη γεωτεχνική επισκόπηση για την λεπτομερή αποτύπωση, μεταξύ άλλων, του τύπου εδάφους, του βάθους του ριζικού συστήματος,  το αποστραγγιστικό σύστημα, τη μελέτη των κλιματικών δεδομένων της κάθε περιοχής και τη μικροκλιματική μελέτη του χώρου του κάθε  γηπέδου, ώστε να καθοριστούν με ακρίβεια οι αποστραγγιστικές ανάγκες και οι ανάγκες σε φωτοσυνθετικά ενεργή ηλιακή ακτινοβολία.

Παράλληλα, θα γίνει μελέτη των σχέσεων μεταξύ ανάπτυξης του φυτού και θερμοκρασίας, με ημερήσιους βαθμούς ανάπτυξης (growing degree days), για την ακριβή χρήση φυτοφαρμάκων, λιπασμάτων και ορθή επιλογή περιόδων επανασποράς.

Στη συνέχεια, η δεύτερη φάση περιλαμβάνει τις διαδικασίες μετά την αξιολόγηση των γηπέδων, από την επιλογή της μεθόδου ανακατασκευής μέχρι και την παράδοση του έργου από τους εργολάβους που θα έχει επιλέξει η κάθε ΠΑΕ-Μέλος της Super League.

Ενδεικτικά, θα υποβληθούν εξατομικευμένες προτάσεις ανακατασκευής και βελτίωσης ανά γήπεδο, ο προσδιορισμός κόστους και η ανάληψη κόστους ανά φορέα, η παράδοση προδιαγραφών υλικών  και προγραμματισμού έργου στους εργολάβους, η παρακολούθηση έργων των εργολάβων με φωτογραφικό υλικό και συνεχή έλεγχο των προδιαγραφών των υλικών και η αξιολόγηση έργου κατά την παράδοση.

Η τρίτη φάση περιλαμβάνει τον προγραμματισμό συντήρησης ενός έτους, με βάση τις προδιαγραφές που έxουν τεθεί για κάθε γήπεδο, ώστε να εξοικειωθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι (Φορείς, ΠΑΕ, συντηρητές) με τα αξιολογικά κριτήρια.

Επιγραμματικά, τίθενται οι στόχοι στους συντηρητές ( π.χ. «Απαιτείται σκληρότητα από 70-90g καθόλη την διάρκεια της χρονιάς, απαντήστε μας αν μπορείτε να την εξασφαλίσετε και με ποια μέσα»), θα πραγματοποιούνται τρεις επισκέψεις σε κάθε γήπεδο ( Έναρξη Περιόδου- Περίοδος βροχών- Τέλος αγωνιστικής χρονιάς και σχεδιασμός επόμενης).

Μετά από κάθε επίσκεψη θα προτείνονται κατευθύνσεις για την βελτίωση του χώρου και κάθε ομάδα θα έχει πρόσβαση στα αρχεία του γηπέδου της και η Super League στα αρχεία όλων των γηπέδων στο app που καταγράφονται τα χαρακτηριστικά του κάθε γηπέδου.

Τα οφέλη από τη συστηματική αξιολόγηση είναι θετικά,  καθώς τα αποτελέσματα είναι μετρήσιμα και δεν αποτελούν μια απλή άποψη αλλά αποτελέσματα ανεξάρτητου, αδιάβλητου εργαστηρίου δοκιμών.

Σε έκτακτες περιπτώσεις μπορούν να γίνονται αυθημερόν επισκέψεις, ή το πολύ σε δύο ημέρες και να γίνονται οι μετρήσεις όπως προβλέπονται από την UEFA.

Συνοπτικά, τα πλεονεκτήματα της συστηματικής αξιολόγησης των αγωνιστικών χώρων κωδικοποιούνται ως εξής:

  • Συνολική  αναβάθμιση των αγωνιστικών χώρων που σημαίνει βελτίωση του θεάματος και ασφαλείς συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων.
  • Δημιουργείται ένα μεγάλο και αξιόπιστο αρχείο χρήσιμο τόσο στις ΠΑΕ-Μέλη όσο και στη Super League.
  • Η Grassform έχει Έλληνα τεχνικό σύμβουλο ο οποίος μπορεί ανά πάσα στιγμή να ταξιδέψει ή να απαντήσει σε απορίες των τοπικών υπευθύνων.
  • Ο κάθε σύλλογος και η Super League θα έχουν σε κάθε αγώνα τρέχοντα και συγκριτικά στατιστικά που αφορούν τα βασικά μηχανικά χαρακτηριστικά του κάθε γηπέδου. Την ευθύνη έκδοσης αποτελεσμάτων έχουν από κοινού Έλληνας και Βρετανός σύμβουλος της Propitch".

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1 1 0 0 31
2 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1 0 0 1 31
3 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 1 0 0 1 27
4 ΟΦΗ 1 0 1 0 26
5 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1 1 0 0 23
6 ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 1 1 0 0 22
7 ΚΗΦΙΣΙΑ 1 0 1 0 22
8 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1 0 0 1 18

Ροη Ειδησεων