ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE
winamp wmp real qt

Αυγενάκης: "Το VAR θα αναβαθμίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο"

Ήδη πετυχημένο χαρακτήρισε το VAR ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας των FIFA/UEFA στην Ελλάδα, Πετρ Φούσεκ στη συνάντηση που είχε με τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, με τον τελευταίο να επισημαίνει την πίστη που ότι η εφαρμογή του Video Assistant Referee θα αναβαθμίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

 

 

Ο Πετρ Φούσεκ είχε ζητήσει τη στήριξη του VAR και ο Λευτέρης Αυγενάκης την έδωσε, μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών, που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης (5/9), στο γραφείο του πρώτου ενώ την προσεχή Τετάρτη θα υπάρξει συνάντηση στην Αθήνα με εκπροσώπους της UEFA, για τη σύσταση ομάδας εργασίας σε σχέση με τη βία και τους στημένους αγώνες. 

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Γ.Γ.Α:

 

Δίωρη συνάντηση με τον ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA στην Ελλάδα, Πετρ Φούσεκ είχε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Η διεθνής Συνομοσπονδία αποδέχθηκε την πρόσκληση της Πολιτείας και την προσεχή Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση για τη δημιουργία επιτροπής με συμβουλευτική αρμοδιότητα για πρωτοβουλίες αντιμετώπισης της βίας και των στημένων αγώνων, με τη συνδρομή εξειδικευμένων στελεχών της UEFA.Την επόμενη ημέρα, μάλιστα, Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, η UEFA διοργανώνει στην Αθήνα το 18ο ετήσιο συνέδριό της «σταδίων και ασφάλειας», εν όψει της έναρξης των ομίλων του Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ.

Συζητήθηκε, επιπλέον, η είσοδος του VAR στο ελληνικό ποδόσφαιρο και η επιρροή του στα ζητήματα βίας αλλά και αξιοπιστίας. Ο κ. Αυγενάκης χαιρέτησε την είσοδο του VAR στα ελληνικά γήπεδα και εξήγησε ότι είναι απαίτηση όλων να λειτουργήσει ορθά, από τις αρμόδιες ποδοσφαιρικές αρχές που έχουν την ευθύνη του, ΚΕΔ, ΕΠΟ και FIFA/UEFA με τα πρωτόκολλά τους. Άλλωστε, η σωστή εφαρμογή του θα κάνει καλύτερο το ποδόσφαιρό μας τόσο στους αγωνιστικούς χώρους, όσο και στις εξέδρες, συμβάλλοντας στον αγώνα για την αποκλιμάκωση της βίας και την αναβάθμιση του ποδοσφαιρικού προϊόντος. Συμφωνήθηκε ότι αυτό είναι κοινή επιθυμία και προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να εργάζονται όλοι οι εμπλεκόμενοι, με την Πολιτεία να επιτελεί κι αυτή τον δικό της ρόλο.

Μετά από το πέρας της συνάντησης ο κ. Φούσεκ δήλωσε:

 

«Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση σήμερα. Το πρώτο θέμα ήταν η αντιμετώπιση της βίας, δεδομένου ότι θα γίνει το συνέδριο της UEFA εδώ την επόμενη εβδομάδα για αυτό το θέμα. Είμαστε χαρούμενοι που θα γίνει αυτό το συνέδριο εδώ στην Αθήνα και έχουμε αρκετά βήματα τις προσεχείς ημέρες και εβδομάδες να κάνουμε πάνω στα θέματα της βίας.
Συζητήσαμε και για το VAR, πάνω σε αυτό το θέμα, το οποίο είναι πολύ καινούριο στην Super League. Είπα στον Υφυπουργό ότι θα πρέπει να υποστηριχθεί και να παρουσιαστεί θετικά, δεδομένου ότι υπήρχαν αρκετά σωστές αποφάσεις μέσα από αυτό το σύστημα τις δύο πρώτες αγωνιστικές. Το VAR είναι πολύ πετυχημένο στην Ελλάδα συγκριτικά με άλλες χώρες. Επιτυχημένο, διότι καταρχάς εκτιμάμε πολύ τη στάση της ελληνικής πολιτείας, η οποία το χρηματοδότησε. Ένα άλλο κομμάτι είναι ο τεχνικός εξοπλισμός και η εγκατάστασή του, συμπεριλαμβανομένου των πρωτοκόλλων FIFA και UEFA και επίσης η εκπαίδευση των διαιτητών».

Σε ερώτηση και για «κάποιες λάθος αποφάσεις που πυροδότησαν κάποιες δηλώσεις οι οποίες υποκινούν κατά κάποιο τρόπο τη βία, απάντησε ως εξής:
«Να σας επιστήσω την προσοχή στην ανακοίνωση που έβγαλε η ΚΕΔ στα ΜΜΕ μετά τη 2η αγωνιστική και απαντά με κάποιες φάσεις σε αυτά που ορισμένες ομάδες υποστήριξαν. Θέλω να διαχωρίσω τη σχέση μεταξύ της βίας και των αποφάσεων που παίρνει το VAR και όσοι έχουν αυτή την «κουλτούρα», καλό θα ήταν να υποστηρίζουν την ομάδα τους και όχι να μισούν τις αποφάσεις των διαιτητών».

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, από την πλευρά του επισήμανε:
«Είχα μια ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον κ. Φούσεκ και τον ευχαρίστησα διότι σε πολλές ερωτήσεις που του έθεσα, είχα λεπτομερέστατη ενημέρωση. Να ξεκαθαρίσω για άλλη μια φορά ότι πιστεύουμε στην εφαρμογή του VAR, πιστεύουμε ότι θα αναβαθμίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, ότι θα δημιουργήσει μεγαλύτερο βαθμό αξιοπιστίας, αλλά και καλύτερη ποιότητα θεάματος την οποία αναζητούμε. Είμαστε βέβαιοι ότι όσο περισσότερο συμβάλουμε όλοι, UEFA, ΕΠΟ, Super League, παράγοντες αλλά και Πολιτεία και αν ο καθένας πάρει το κομμάτι ευθύνης που του αναλογεί, τόσο το ποδόσφαιρο θα αναβαθμιστεί όσο και το συνολικότερο προϊόν που παράγει το ποδόσφαιρο, θα είναι ωφέλιμο για όλους, πολύ περισσότερο για τους έλληνες φιλάθλους.

 

Έχουν περάσει δύο αγωνιστικές, από την πρώτη εφαρμογή του VAR στη χώρα μας. Ως γνωστόν, την ευθύνη λειτουργίας του την έχει η ΚΕΔ και η ΕΠΟ ακολουθώντας τα πρωτόκολλα της FIFA και της UEFA. Εμείς ως Πολιτεία δεν έχουμε δυνατότητα, ούτε δικαίωμα παρέμβασης στη λειτουργία του, παρά μόνο είχαμε αναλάβει το κόστος του. Να σημειωθεί ότι σε άλλες περίπου 14-15 χώρες που έχει εφαρμοστεί και λειτουργεί το VAR, σε κάποιες από αυτές χρηματοδοτήθηκε από τις κατά τόπους ομοσπονδίες και ΠΑΕ. Εδώ το έκανε η Πολιτεία, άρα μας δίνεται το δικαίωμα να ενημερωθούμε αλλά και να μεταφέρουμε τυχόν προβληματισμούς, αλλά και απορίες και ζητήματα που συζητούνται στη δημόσια σφαίρα. Είμαστε βέβαιοι ότι η προσπάθεια είναι κοινή και όλοι θα συμβάλουμε προς την κατεύθυνση να δοθούν απαντήσεις, ικανοποιητικές και να πειστούμε ότι αυτή η εφαρμογή θα βοηθήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Προσωπικά το πιστεύω βαθύτατα και θα αναβαθμίσει την ποιότητα αλλά και το θέαμα το οποίο προσφέρει.

Ευχαριστώ πάρα πολύ την UEFA και φυσικά τον κ. Φούσεκ, τον Λάκοβιτς, τον πρόεδρο της UEFA, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση μας και την προσεχή Τετάρτη θα έχουμε μια πρώτη συνάντηση στο πλαίσιο της δημιουργίας μιας ομάδας εργασίας για την αντιμετώπιση της βίας, αλλά και των στημένων παιχνιδιών. Ήταν μία συμφωνία που είχαμε κάνει από τις πρώτες κιόλας συναντήσεις μας. Και με χαρά υποδεχόμαστε την UEFA την Πέμπτη, όπου πραγματοποιεί ένα πολύ ενδιαφέρον συνέδριο σχετικά με τη βία και είμαστε βέβαιοι ότι έχουμε πολλά να κερδίσουμε εδώ στην Ελλάδα. Η συνεργασία μας είναι στενή και ελπίζω ουσιαστική και κυρίως αποτελεσματική για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, για το καλό του αθλητισμού συνολικότερα».

*protothema.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ SUPERLEAGUE

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. 26 20 6 0 66
2 ΠΑΟΚ 26 18 5 3 52
3 ΑΕΚ 26 15 6 5 51
4 ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 26 12 8 6 44
5 ΟΦΗ 26 10 4 12 34
6 ΑΡΗΣ 26 8 10 8 34
7 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 26 9 5 12 32
8 ΛΑΡΙΣΑ 26 7 9 10 30
9 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 26 8 6 12 30
10 ΛΑΜΙΑ 26 5 12 9 27
11 Βόλος 26 7 6 13 27
12 ΞΑΝΘΗ 26 8 6 12 18
13 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 26 3 8 15 17
14 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 26 4 5 17 11

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ PLAYOUT

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 7 3 4 0 43
2 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 7 2 4 1 42
3 ΛΑΡΙΣΑ 7 1 3 3 36
4 ΛΑΜΙΑ 7 1 5 1 35
5 Βόλος 7 1 1 5 31
6 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 7 3 3 1 29
7 ΞΑΝΘΗ 7 1 3 3 24
8 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 7 3 3 1 23

Ροη Ειδησεων