ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Η Αστέρας λύγισε με πέναλτι... φάντασμα

Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ηττήθηκε από την ΑΕΚ με 1-0 χάρη σε πέναλτι... φάντασμα για δεύτερη φορά σε δεύτερο σερί ματς! Δοκάρι στο 88' ο Μανιάς για να δώσει το "Χ" στους Αρκάδες!

 ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΕΚ

Για πρώτη φορά μετά το 2011 η ΑΕΚ νίκησε τον Αστέρα στην Τρίπολη. Ωστόσο, για να συμβεί αυτό έπρεπε ο διαιτητής Παπαδόπουλος να δει πέναλτι στη φάση του 33' όπου ο Μάνταλος έπεσε πάνω στο χέρι του Κώτσιρα. 

Ο αρχηγός της Ενωσης ευστόχησε και έτσι η Ενωση πήρε τους τρεις βαθμούς μιας και στο 88' ο Μανιάς είδε την μπάλα να σταματά στο δοκάρι.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Σάββας Παντελίδης σε 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του με τον Παπαδόπουλο στο τέρμα και τους Άνχελ, Τριανταφυλλόπουλο, Πασαλίδη και Κώτσιρα στην άμυνα.

Μουνάφο και Ιγκλέσιας ήταν το δίδυμο στο κέντρο κι ο Τσιλιανίδης είχε τον ρόλο του οργανωτή με τους Κυριακόπουλο και Καλτσά στα άκρα του ενώ ο Μανιάς ήταν ο μόνος προωθημένος.

Ο Ουζουνίδης από την άλλη, ξεκίνησε κι αυτός σε 4-2-3-1 με με τον Μπάρκα στο τέρμα και τους Χουλτ, Λαμπρόπουλο, Οικονόμου και Μπακάκη στην άμυνα. Σιμόες και Γαλανόπουλος ήταν στον άξονα με τους Μάνταλο, Λιβάια κια Μπακασέτα πίσω από τον Πόνσε.

Πέναλτι... εφεύρεση. Ξανά!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Ένωση να πιέζει και μόλις στο 10' να έχει δοκάρι με τον Μπακασέτα.

Η επόμενη καλή στιγμή στο ματς ήρθε για τον Αστέρα, με τον Κυριακόπουλο να δοκιμάζει το πόδι του αλλά η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Μπάρκα. 

Στο 29' ο Πόνσε κατέβασε ωραία την μπάλα με το στήθος αλλά το σουτ του από πλάγια πέρασε ψηλά άουτ.

Στο 32' ο Μάνταλος έπεσε στο μαρκάρισμα του Κώτσιρα μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής Παπαδόπουλος... είδε πέναλτι και έτσι η Ενωση άνοιξε το σκορ. Στη συνέχεια, οι Αρκάδες πήγαν να απειλήσουν με τον Τσιλιανίδη με φάουλ .

Γλίτωσε την ΑΕΚ το δοκάρι! 

Στο δεύτερο μέρος, μπήκε ο Βαλιέντε αντί του Πασαλίδη. Ο Τσιλιανίδης είχε μια έμπνευση στο 54' αλλά δεν του βγήκε ενώ ο Αστέρας ανέβασε αισθητά την απόδοσή του χωρίς όμως να δημιουργήσει επικίνδυνη φάση.

Στο 64' ο Λαμπρόπουλος πήρε την κεφαλιά, η μπάλα κόντραρε στον Τριανταφυλλόπουλο και στη συνέχεια σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι των Αρκάδων.

Οι Αρκάδες άρχισαν να πιέζουν και να είναι οι μόνοι που απειλούν ειδικά μετά το 70'. Μάλιστα στο 80' ο Σιμόες είχε μια σωτήρια επέμβαση πριν οι γηπεδούχοι γίνουν επικίνδυνοι για την εστία του Μπάρκα.  Στο 88' ο Μανιάς μέσα από την περιοχή έκανε ένα άψογο σουτ στην κίνηση αλλά η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της Ενωσης.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Ιγκλέσιας πήρε την κεφαλιά, η μπάλα πέρασε άουτ και έτσι μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι. 

Το... κατά φαντασία πέναλτι του Μάνταλου έκρινε την αναμέτρηση και από το 2011 η ΑΕΚ έφυγε για πρώτη φορά με τη νίκη. 

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης (46' Βαλιέντε), Μαρτίνες (73' Δουβίκας), Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Καλτσάς, Τσιλιανίδης (65' Φερνάντεζ), Κυριακόπουλος, Μανιάς.

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης (65' Τσόσιτς), Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Γαλανόπουλος, Σιμόες, Μπακασέτας, Μάνταλος (83' Αλεφ), Λιβάια, Πόνσε (65' Λόπες).

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 31 8 11 12 35
2 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 31 10 4 17 34
3 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 31 7 13 11 34
4 ΟΦΗ 31 7 13 11 34
5 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 31 7 9 15 30
6 ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 31 7 8 16 29
7 ΚΗΦΙΣΙΑ 31 6 10 15 28
8 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 31 3 10 18 19

Ροη Ειδησεων