ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

"Θα ευγνωμονώ τον Αστέρα σε όλη μου τη ζωή"

Ο Γιώργος Κυριακόπουλος, δεν ξεχνά τον ΑΣΤΕΡΑ, τα αφεντικά της ομάδας και στέκεται στο ότι μέσω της ομάδας διαφημίζεται όλη η Αρκαδία και λέει ότι την οργάνωση των κιτρινομπλέ την έχουν μόνο οι τέσσερις μεγάλοι στην Ελλάδα.

 

ΑΣΤΕΡΑΣ

 

Τα σημεία στα οποία ο Γιώργος Κυριακόπουλος αναφέρθηκε στον ΑΣΤΕΡΑ, εξυμνώντας το έργο των κ.κ. Μπάκου και Καϋμενάκη, οι οποίοι όπως είπε έχουν χαλάσει πολλά λεφτά για την ομάδα.

Ας πάμε λίγο πίσω στον χρόνο, πώς πήρες την απόφαση να γίνεις ποδοσφαιριστής;

Όπως συνέβη με όλους μας, ο πατέρας μου, μου κόλλησε αυτό το μικρόβιο. Από 3 χρονών με είχε με μία μπάλα στα πόδια. Με έγραψε σε μία ακαδημία και συνολικά έμεινα στην Πάτρα στη Θύελλα Πατρών και στον Πανπατραϊκό από τα 7 μέχρι και τα 15 μου χρόνια. Στη συνέχεια με είδαν οι άνθρωποι του Αστέρα και πήγα στην Τρίπολη.

Eκεί πως ήταν οι συνθήκες που συνάντησες;

Ο Αστέρας είναι τα πάντα για μένα και θα τον ευγνωμονώ σε όλη μου τη ζωή. Είναι σχολείο. Σε όλα τα παιδιά, όχι μόνο σε μένα, παρείχε τα πάντα. Είχαμε πληρωμένο σπίτι αλλά και μισθό. Οι άνθρωποι του συλλόγου φρόντιζαν μέχρι και για το σχολείο σε όσα παιδιά επιθυμούσαν να το συνεχίσουν. Έζησα επτά απίστευτα χρόνια στον Αστέρα. Φυσικά σε αυτό έπαιξε ρόλο και το γεγονός πως το σπίτι μου δεν ήταν μακριά και έτσι ήταν εύκολο για τους γονείς μου να έρχονται και να με βλέπουν. Η οργάνωση, πάντως, που έχει ο Αστέρας μπορεί να συγκριθεί με αυτήν των τεσσάρων μεγάλων ομάδων της Ελλάδας.

Τι πιστεύεις ότι λείπει από τον Αστέρα για να τον αγκαλιάσει περισσότερο ο κόσμος της Τρίπολης;

Αυτό είναι κάτι που με στενοχώρησε τα πρώτα χρόνια που ήμουν στον Αστέρα. Στο διάστημα που ήμουν στην Τρίπολη κάναμε κάποιες πολύ καλές πορείες. Η ομάδα συμμετείχε δύο φορές στους ομίλους του Europa League. Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί ο κόσμος δεν ερχόταν στο γήπεδο. Κάποιοι μου έλεγαν ότι οι περισσότεροι μεγαλύτεροι σε ηλικία υποστηρίζουν τον Παναρκαδικό επειδή είναι πιο ιστορική ομάδα. Το καταλάβαινα, αλλά υπήρχαν και άλλοι 30.000, γιατί η Τρίπολη έχει 40.000 κατοίκους, που δεν μπορούσα να βρω λόγο να μην έρχονται στο γήπεδο. Υπήρχαν κάποιοι που μας στήριζαν και τους ευχαριστούμε πολύ. Κακά τα ψέματα, τα περισσότερα παιδιά στην Τρίπολη, υποστηρίζουν τις μεγάλες ομάδες της Ελλάδας. Θα πρέπει, όμως, οι γονείς να ωθήσουν τα παιδιά τους να αγαπήσουν τον Αστέρα. Ίσως θα βοηθούσε να γίνουν κάποιες ενέργειες προς αυτήν την κατεύθυνση και από την πλευρά του συλλόγου. Υπάρχουν άνθρωποι που υποστηρίζουν τον Αστέρα.

Θυμάμαι στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό είχαν ταξιδέψει στην Αθήνα και βρέθηκαν στο γήπεδο 11.000 Τριπολιτσιώτες. Δηλαδή, πρέπει ο κόσμος να πηγαίνει στο γήπεδο μόνο όταν η ομάδα πηγαίνει καλά; Κακά τα ψέματα, τα τελευταία χρόνια δεν πηγαίνει καλά, δεν βρίσκεται κοντά στις θέσεις που οδηγούν στα Κύπελλα Ευρώπης. Εγώ δεν θα καταλάβω ποτέ την ελληνική λογική ότι "πηγαίνουμε στο γήπεδο μόνο όταν η ομάδα πηγαίνει καλά". Θυμάμαι τον πρώτο χρόνο που ανέβηκε ο Αστέρας στην Superleague, το γήπεδο ήταν πάντα γεμάτο. Ο κόσμος της Τρίπολης πρέπει να αγκαλιάσει την ομάδα γιατί ο κ. Μπάκος και ο κ. Καϋμενάκης έχουν χαλάσει πάρα πολλά λεφτά. Αν δεν ήταν αυτοί οι δύο άνθρωποι δεν θα υπήρχε Αστέρας στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πρέπει όλοι να τους ευγνωμονούν γιατί η παρουσία του Αστέρα κάνει πολύ καλό στην πόλη. Έρχονται επισκέπτες, υπάρχει μεγαλύτερη κίνηση στα μαγαζιά. Διαφημίζεται όχι μόνο η Αρκαδία αλλά και ολόκληρη η Πελοπόννησος.

Το παιχνίδι που ανέφερες προηγυμένως, ο τελικός κόντρα στον Ολυμπιακό, θεωρείς πως ήταν η μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον Αστέρα να κάνει το βήμα παραπάνω;

Σίγουρα είναι μία πολύ στενάχωρη ιστορία αυτή για τον σύλλογο. Είχε συμβεί και το σκηνικό με το πέναλτι που ήταν καθαρό χέρι και ο διαιτητής δεν το είδε. Πιστεύω ότι αν ο Αστέρας είχε κατακτήσει τότε το τρόπαιο θα ανέβαινε πολύ στα μάτια και του κόσμου αλλά και πολλών καλών ποδοσφαιριστών που θα ήθελαν να έρθουν στην ομάδα.

Διαβάστε τη συνέντευξη στο Gazzetta

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1 1 0 0 31
2 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1 0 0 1 31
3 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 1 0 0 1 27
4 ΟΦΗ 1 0 1 0 26
5 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1 1 0 0 23
6 ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 1 1 0 0 22
7 ΚΗΦΙΣΙΑ 1 0 1 0 22
8 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1 0 0 1 18

Ροη Ειδησεων