ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

ΟΦΗ-Αστέρας 1-0: Έψαξε το ελάχιστο, δεν πήρε τίποτα

Ο Αστέρας παραχώρησε το ρόλο του πρωταγωνιστή στους γηπεδούχους, αποφάσισε να στοχεύσει στην ισοπαλία, όμως έχασε και τον βαθμό στα τελευταία λεπτά. Χωρίς σημαντικές φάσεις, χωρίς ιδέες οι κιτρινομπλέ, τιμωρήθηκαν για την προσέγγιση τους από τους Κρητικούς οι οποίοι τους προσπέρασαν.

 

Ο ΑΣΤΕΡΑΣ, δεν σκόραρε στις δύο καλές στιγμές που είχε στο πρώτο μέρος, μπλόκαρε τον αντίπαλο αλλά στο δεύτερο μέρος ο τραυματισμός του Μουνάφο, οδήγησε τον Αστέρα να οπισθοχωρήσει, να δώσει χώρους και τελικά ενώ το ματς πήγαινε στο "Χ", στο 88' από ένα στημένο με το γκολ του Περέα διαμορφώθηκε το 1-0. Στους 19 βαθμούς η ομάδα του Ηρακλείου, στους 18 παραμένουν οι Αρκάδες.

Ετσι ξεκίνησε

Ο Άκης Μάντζιος άλλαξε σύστημα, προτιμώντας σε 3-5-2 να ξεκινήσει με τους Παπαδόπουλο στο τέρμα και τους Καστάνιο, Ατιένθα, Αντζουλά στην τριάδα της άμυνας. Αλβαρες - Καρμόνα ήταν στα άκρα, οι Σανταφέ - Μουνάφο στον άξονα, ο Μπερτόγλιο μπροστά τους κι οι Κρέσπι - Μπαράλες ήταν το επιθετικό δίδυμο. 

Μπλόκαρε τον ΟΦΗ, δεν βγήκαν οι φάσεις

Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο και σε φάσεις και σε έλλειψη δημιουργίας και νευρικότητας. Ο ΟΦΗ, με το σύστημα που επέλεξε ο Μάντζιος, μπλόκαρε. Ο Νταμπράουσκας δεν έδειξε προετοιμασμένος για το τι θα συναντήσει κι οι Αρκάδες κατάφεραν να κρατήσουν μακριά από την εστία τους τη γηπεδούχο ομάδα. 

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήταν στο 13' με τον Μπαράλες να παίρνει την κεφαλιά και τον Καρμόνα από κοντά να μην μπορεί να σκοράρει. Στο 24' ο Μπαράλες ήταν αυτός ο οποίος πήρε την κεφαλιά αλλά η προσπάθειά του πέρασε πάνω από το οριζόντιο του Μανδά.

Χαρακτηριστικό της επιτυχημένης τακτικής των κιτρινομπλέ ήταν ότι οι Κρητικοί σημείωσαν την πρώτη τους καλή στιγμή στο 34', με τον Ντίκο να μην μπορεί να μπει στην τροχιά της μπάλας από το γύρισμα του Μπαλογιάννη. Ο Άλβαρες πήγε να απαντήσει με το σουτ του να περνάει άουτ, ενώ η πρώτη στιγμή που ενδεχομένως να ανησύχησε ο Παπαδόπουλος ήταν στο 38' όταν και μπλόκαρε το σουτ του Ντίκο. 

Πιο κινητικός ο ΟΦΗ, βρήκε δίχτυα ο Λουίς Περέα

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΟΦΗ ήταν πιο κινητικός αλλά δεν μπόρεσε να ασκήσει πίεση στην εστία  του Παπαδόπουλου. Οι Αρκάδες είχαν μπλοκάρει τον ΟΦΗ για τα καλά και οι Τοράλ, Ντίκο δεν κατάφεραν να κάνουν το παιχνίδι τους. 

Στο 48' ο Ντίκο δεν μπόρεσε να μπει στην τροχιά της μπάλας, ενώ στο 65' ο Μπαρτόλο με το που μπήκε στο ματς πήγε να κάνει τη ζημιά αλλά ο Πασαλίδης, με τάκλιν, τον πρόλαβε σωτήρια. 

Η επόμενη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 79' με τον Λάρσον να πιάνει ένα δυνατό βολέ το οποίο πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Παπαδόπουλου.

Εκεί που όλα έδειχναν ότι το ματς θα πάει σε ένα... σβηστό 0-0, στο 88' ο Λουίς Περέα νίκησε τον Καστάνιο και εκμεταλλεύτηκε το στημένο του Λάρσον στέλνοντας τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. 

Εκεί... γκρεμίστηκε το πλάνο  των Αρκάδων, οι οποίοι όπως έπαιξαν έδειξαν ότι θέλουν να "κλέψουν" τη νίκη ή να πάρουν το βαθμό της ισοπαλίας, αλλά το πλάνο δεν τους βγήκε καθώς πληγώθηκαν από ένα στημένο και μια κακή αντίδραση του Ισπανού στόπερ. 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1 1 0 0 31
2 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1 0 0 1 31
3 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 1 0 0 1 27
4 ΟΦΗ 1 0 1 0 26
5 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1 1 0 0 23
6 ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 1 1 0 0 22
7 ΚΗΦΙΣΙΑ 1 0 1 0 22
8 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1 0 0 1 18

Ροη Ειδησεων