ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Η φανέλα που τιμά την Επανάσταση του '21 ταξίδεψε μέχρι την Αυστραλία

Γιώργος Μποροβήλος και Δημήτρης Κενές μίλησαν στον Ελληνικό Κήρυκα της Αυστραλίας για τη φανέλα που ταξίδεψε ως την άλλη μεριά του πλανήτη!

 

 ΑΣΤΕΡΑΣ

Σαν σήμερα πριν από έναν χρόνο, Αστέρας Τρίπολης και ΑΠΟΕΛ προχώρησαν σε μια ξεχωριστή κίνηση βάζοντας από κοινού τη σφραγίδα τους στην ιστορία της Ελλάδας. Οι δύο αυτές ομάδες δημιούργησαν μία κοινή φανέλα θέλοντας να τιμήσουν τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του '21. Θέλοντας να αποδείξουν ότι ο αθλητισμός και το ποδόσφαιρο μπορούν να ανοίξουν τις πόρτες τους στην ιστορία.

Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 αποτέλεσε την παλιγγενεσία του ελληνικού Έθνους σηματοδοτώντας την έναρξη της αποτίναξης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η οποία εποφθαλμιούσε σε κατάκτηση ολόκληρης της Ευρώπης. Αποτέλεσε δε για τους σκλαβωμένους Έλληνες, την ανάσταση της χαμένης Εθνικής ταυτότητας, που αλλοιωνόταν για 4 ολόκληρους αιώνες, με κίνδυνο να εξαλειφθεί από προσώπου γης.

Η άλωση της Τριπολιτσάς λίγους μήνες μετά την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, με τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη να υψώνει την ελληνική σημαία και να ταυτίζεται με την πόλη, ήταν ένα κομβικό σημείο για την επιτυχία της Ελληνικής Επανάστασης. Τον ίδιο καιρό, στην Λευκωσία της Κύπρου, ο Αρχιεπίσκοπος Κυπριανός, μυημένος στο έργο της Φιλικής Εταιρείας, συλλαμβάνεται και απαγχονίζεται από τους Τούρκους. Δύο εξέχουσες προσωπικότητες ταυτισμένες με το πιο σημαντικό αίσθημα των Ελλήνων. Την θέλησή τους για Ελευθερία.

200 χρόνια μετά, ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ και ο Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος ΕΛΛΗΝΩΝ Λευκωσίας, επιθυμώντας να τιμήσουν την μνήμη και την σημασία της Ελληνικής Επανάστασης, προχωρούν από κοινού και σε συνεργασία με την εταιρεία αθλητικού υλικού Macron, στην δημιουργία μιας ιδιαίτερης επετειακής εμφάνισης. Με την απεικόνιση της ευλογίας της σημαίας της Ελληνικής Επανάστασης στο μοναστήρι της Αγίας Λαύρας, τον Σταυρό όπως αυτός απεικονίζεται στην πρώτη σημαία του ελληνικού Έθνους, να δεσπόζει στο μπροστινό μέρος και την αναγραφή στην πλάτη «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ», με τον αριθμό «21» οι δύο ομάδες αποτυπώνουν την πιο ένδοξη στιγμή του Ελληνισμού.

Γιώργος Μποροβήλος "Η φανέλα αυτή δεσπόζει και στην Αυστραλία"

Ο πρόεδρος της ομάδας, Γιώργος Μποροβήλος μέσω του "Ελληνικού Κήρυκα", σχολίασε για την κίνηση αυτή:

"Η επετειακή φανέλα του Αστέρα για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, καθώς και το λάβαρο της ομάδας ταξίδεψαν και δεσπόζουν σε μία από τις πιο απομακρυσμένες και σημαντικές χώρες όπου το ελληνικό στοιχείο είναι τόσο έντονο. Την Αυστραλία.

Είμαστε συγκινημένοι που ξέρουμε ότι οι Αρκάδες σε όλο τον κόσμο είναι δίπλα μας. Μας δίνουν δύναμη για να συνεχίσουμε να κάνουμε πιο έντονο το αρκαδικό στοιχείο όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και στην κοινωνία γενικότερα.

Ο Αστέρας εξάλλου, διαχρονικά, δεν μένει εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Με συγκεκριμένες προτάσεις και ιδέες, προσπαθούμε συνέχεια να βοηθάμε στην εξέλιξη του ποδοσφαίρου μας.

Θέλουμε ο κόσμος μας, όπως κι οι φίλοι της ομάδας μας στην Αυστραλία, να μας βλέπουν και να καμαρώνουν. Και για εμάς όλους που εργαζόμαστε, για να μεγαλώνουμε τον Αστέρα, δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανταμοιβή από το να γνωρίζουμε ότι οι προσπάθειές μας αγκαλιάζονται τόσο ζεστά.

Ζήτω η Ελλάδα κι οι Ελληνες σε κάθε μεριά του πλανήτη".

Δημήτρης Κενές: «Δεν θα ξεχάσω το χαμόγελο όλων μας όταν μάθαμε ότι η φανέλα αυτή ταξίδεψε στην Αυστραλία»

Μέσω του Ελληνικού Κήρυκα, ο Αντιπρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, Δημήτρης Κενές, έστειλε το δικό του μήνυμα γι' αυτήν την τόσο ξεχωριστή μέρα. Γι' αυτήν την τόσο πρωτότυπη κίνηση:

"Στην χώρα που το να δηλώνεις περήφανος που είσαι Έλληνας θεωρείται εθνικιστικό, στην χώρα που το να κυματίζει η Γαλανόλευκη στο μπαλκόνι σου θεωρείται κιτς, μαζί με τον ΑΠΟΕΛ αποδείξαμε ότι το διαφορετικό μπορεί να γκρεμίσει κάθε στερεότυπο!

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ξανά τον Γιώργο Λυκούρη και τον ΑΠΟΕΛ για την συνεργασία. Είμαι βέβαιος ότι τα καλύτερα έρχονται...

Δεν θα μπορούσα να μην ευχαριστήσω ξανά τον Γιάννη Γούβαλη, που ό,τι και να πω είναι λίγο για αυτό το αποτέλεσμα που μας παρέδωσε. Φυσικά, πίσω απ' όλα αυτά που είδατε είναι η εταιρία που μας παρέχει τις εμφανίσεις η Macron".

Είχε επιτυχία η κίνησή σας αυτή; Εννοώ, την αγκάλιασε ο κόσμος;

"Συμβολικά δημιουργήθηκαν αρχικά προς πώληση, 200 συλλεκτικές φανέλες για κάθε ομάδα, για τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Ήταν μια συμβολική απόφαση. Μάλιστα η ανακοίνωση για τη φανέλα έγινε στις 25 Μαρτίου του 2021 και ώρα 18.21 ακριβώς, για να τιμηθούν η ημερομηνία και χρονολογία της Ελληνικής Επανάστασης.

Το πόσο αγκαλιάστηκε, αρκεί να σας πω ότι στις πρώτες μέρες κυκλοφορίας της εν λόγω εμφάνισης, αναγκαστήκαμε να προχωρήσουμε στην παραγγελία περισσότερων εμφανίσεων Τον ακριβή αριθμό δεν μπορώ να τον υπολογίσω αυτήν τη στιγμή, αλλά οι παραγγελίες ξεπέρασαν κατά πολύ τις προσδοκίες μας. Αυτό μας έκανε να νιώσουμε δικαιωμένοι για την ιδέα μας".

Υπήρξε παραγγελία από την Αυστραλία;

"Φυσικά! Είναι γνωστό ότι το αρκαδικό στοιχείο είναι έντονο στην Αυστραλία. Θυμάμαι χαρακτηριστικά την ημέρα που οι συνεργάτες μου με ενημέρωσαν ότι η φανέλα αυτή έχει ζήτηση από τη Νέα Νότια Ουαλία. Δεν θα ξεχάσω το χαμόγελο όλων μας μέσα στο γραφείο. Η Ελλάδα είναι παντού, σε κάθε μεριά του κόσμου. Πόσω δε στην Αυστραλία, που οι συμπατριώτες μας εδώ και δεκαετίες έχουν φροντίσει να κρατούν ζωντανές τις παραδόσεις και τις ρίζες τους. Τους αξίζουν πολλά "μπράβο". Ελπίζουμε οι φίλαθλοι του Αστέρα να αισθάνονται περήφανοι για την ομάδα τους, μέσα απ' όσα κάνουμε τόσο εντός όσο κι εκτός αγωνιστικών χώρων".

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 30 10 4 16 34
2 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 30 7 13 10 34
3 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 30 7 11 12 32
4 ΟΦΗ 30 6 13 11 31
5 ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 30 7 8 15 29
6 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 30 6 9 15 27
7 ΚΗΦΙΣΙΑ 30 5 10 15 25
8 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 30 3 10 17 19

Ροη Ειδησεων