ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Ο μοναχικός δρόμος του Αστέρα και οι «σφαγές»

Ο Αστέρας Τρίπολης πορεύεται μόνος, σε έναν πολύ μοναχικό δρόμο. Το μονοπάτι της καταξίωσης, χωρίς εξαρτήσεις από οποιονδήποτε «μεγάλο» του ποδοσφαίρου. Μόνο που αυτή η επιλογή των Αρκάδων έχει επιπτώσεις, όσον αφορά την αντιμετώπιση της διαιτησίας προς τους «κιτρινομπλέ».

ΑΣΤΕΡΑΣ

Οσοι αρχιδιαιτητές και να υπάρξουν, από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι, η κατάσταση δεν φαίνεται να αλλάζει προς το καλύτερο. Ο ΑΣΤΕΡΑΣ πορεύεται μόνος και αυτό ενοχλεί και θα ενοχλεί πάντα.

Το Arcadiasports.gr θυμάται ενδεικτικά ορισμένες από τις μεγαλύτερες διαιτητικές «σφαγές» των «κιτρινομπλέ», όταν αντιμετώπισαν τους «μεγάλους». Γιατί το 50-50 δεν αντέχεται με τίποτα…

ΑΣΤΕΡΑΣ-Ολυμπιακός 3-1, σεζόν: 2012-2013 (τελικός κυπέλλου)

 

Ηταν 11 Μαϊου του 2013, όταν ο Αστέρας κατάφερε να φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό. Η αναμέτρηση άρχισε, με τους κιτρινομπλέ να ξεκινούν δυναμικά και να ανοίγουν το σκορ στο 14’ με το γκολ του Ράγιος. Στο δεύτερο 45λεπτο οι Αρκάδες είχαν κερδίσει κόρνερ και συγκεκριμένα στο 69' ο Σανκαρέ σηκώθηκε ψηλά, έπιασε καρφωτή κεφαλιά και η μπάλα πήγαινε προς το τέρμα του Κάρολ. Ωστόσο, ο Μανιάτης βρέθηκε σε ρόλο τερματοφύλακα και με το χέρι του απομάκρυνε την μπάλα πάνω στη γραμμή. Παρά τις διαμαρτυρίες των κιτρινομπλέ ο διαιτητής Γιάχος δεν έδειξε κόκκινη στον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, ούτε την άσπρη βούλα για τον Αστέρα.

ΑΣΤΕΡΑΣ-Ολυμπιακός 0-0, σεζόν: 2014-2015

Πρόκειται για ιστορικό παιχνίδι όσον αφορά τις διαιτητικές «σφαγές» στην Ελλάδα. Μπορεί ο Ολυμπιακός να μην καταφέρνει να κεφαλαιοποιήσει την ασύλληπτα ευνοϊκή διαιτησία υπέρ του και το παιχνίδι να μένει στο 0-0 μέχρι το τέλος, αλλά μιλάμε για ένα ματς όπου ο Σπάθας και οι επόπτες του δίνουν ένα πραγματικό ρεσιτάλ σπρωξίματος: κόβουν τον Αστέρα 5 φορές (!) λανθασμένα με οφσάιντ, πριν οι παίκτες του βγουν τετ-α-τετ, αποβάλλεται από το 42' με δεύτερη κίτρινη ο Μάσα που απλώς σκόνταψε! Τα φάουλ στο τέλος είναι 2-27 (!!!) και ο Σπάθας δεν βλέπει την γονατιά του Μιλιβόγεβιτς στον Μπαράλες!

ΠΑΟΚ – ΑΣΤΕΡΑΣ 1-0, σεζόν 2014-15

Η «εξυγίανση» έδειξε τα «δόντια» της στην Τούμπα με τον Κουτσιαύτη να… επιβραβεύει τον Πρίγιοβιτς για την βουτιά του και να δίνει πέναλτι στο 58΄ «ξεκλειδώνοντας» έτσι για τον ΠΑΟΚ το ματς που μέχρι τότε έδειχνε «άλυτος γρίφος» (1-0). Η πρεμιέρα όμως για τον ΠΑΟΚ συνδυάστηκε με νίκη, με… MVP τον διαιτητή Κουτσιαύτη που την κατάλληλη στιγμή έβγαλε τον δικέφαλο του βορρά από την δύσκολη θέση. Σε ένα ματς που ο Αστέρας παρά την… εκτέλεση του Κουτσιαύτη, κυριάρχησε μετά το 1-0 και έχασε ευκαιρίες για να ισοφαρίσει και να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας, που δικαιούνταν βάσει της συνολικής εικόνας του ματς. Δεν είχε υπολογίσει όμως τον Κουτσιαύτη…

ΑΣΤΕΡΑΣ – ΠΑΟΚ 1-1, σεζόν 2020-21

Στο πρόσφατο παιχνίδι του ΑΣΤΕΡΑ με τον ΠΑΟΚ στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, για την 3η αγωνιστική των Play off, ο Καραντώνης έκλεισε τα μάτια στο χέρι του Κρέσπο. Οι Αρκάδες είχαν έντονα παράπονα, αφού ο Ισπανός στόπερ του ΠΑΟΚ σταμάτησε αντικανονικά την μπάλα μέσα στην περιοχή σε προσπάθεια του Βραζιλιάνου παίκτη, με το ματς να είναι 0-0 εκείνη τη στιγμή. Υπάρχει παράβαση του Κρέσπο στόπερ, αλλά δεν δόθηκε τίποτα από τον διαιτητή και τον VAR. Το ίδιο συνέβη και σε επόμενη φάση, επίσης πέναλτι, με δράστη πάλι τον Κρέσπο.

ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης 1-0, σεζόν 2017-18

Στον αγώνα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στις 11 Φεβρουαρίου του 2018, ο διαιτητής Ευαγγέλου βλέποντας τους γηπεδούχους να μην μπορούν να σκοράρουν, αποφάσισε να δείξει την άσπρη βούλα μετά από… χέρι του Σελίν. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ανέλαβε την εκτέλεση κι έκανε το 1-0, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο και τη νίκη στην ομάδα του.

ΑΣΤΕΡΑΣ – ΑΕΚ 0-1, σεζόν 2018-19

Το αυστηρότατο έως ανύπαρκτο πέναλτι που καταλόγισε ο ρέφερι Παπαδόπουλος στο 33' και μετέτρεψε σε γκολ ο Μάνταλος, ήταν αυτό που έκρινε την αναμέτρηση του Αστέρα με την ΑΕΚ στην Αρκαδική πρωτεύουσα. Ακατανόητη απόφαση από τον διαιτητή Παπαδόπουλο. Ο Μάνταλος επιχείρησε ένα μπάσιμο από αριστερά, ο Κώτσιρας φάνηκε να κερδίζει τη μονομαχία, ο παίκτης της ΑΕΚ «βούτηξε» και ο ρέφερι «ανακάλυψε» πέναλτι.

Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 3-1, σεζόν 2016-17

 

Τρία πέναλτι και μία αποβολή είχε εκείνο το παιχνίδι και πάμε να δούμε μία προς μία τις φάσεις. Ο επόπτης Τάτσης στο 39' πήρε «πάνω» του την φάση και έδωσε πέναλτι το μαρκάρισμα του Ιωαννίδη στον Βιγιαφάνιες. Από τα ριπλέι φαίνεται πως ο Αργεντινός κερδίζει την εσχάτη των ποινών με την πτώση του στο έδαφος και δεν υπάρχει παράβαση. Στο 55' ο τέταρτος διαιτητής, Κιοτζένης, ορθά αποβάλλει τον Φαρίνα που έφτυσε στο πρόσωπο τον Κουτρουμπή. Στο 65' ο Καλογερόπουλος σφύριξε πέναλτι υπέρ του Αστέρα. Ο Τσουκαλάς βγήκε τετ-α-τετ με τον Στιλ, σούταρε ψηλά άουτ και αφού η φάση είχε «τελειώσει» ο ρέφερι έδωσε πέναλτι το μαρκάρισμα του Ιβανόφ. Πρωτοφανής και λάθος απόφαση, σωστή η κίτρινη από την στιγμή που έχει αλλάξει ο κανονισμός και αποφασίζει να δώσει πέναλτι. Στο 87' ο Καλογερόπουλος δίνει και τρίτο πέναλτι σε ανατροπή του Στανισάβλιεβιτς πάνω στον Χουλτ. Ο Καλογερόπουλος από την πλευρά του ένιωθε ενοχές γι’ αυτό και προσπαθούσε να βοηθήσει τους «πράσινους» δίνοντας σφυρίγματα υπέρ τους.

Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός 1-1, σεζόν 2019-20

Ο Παναθηναϊκός πέρυσι στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης άνοιξε το σκορ χάρη στο εύστοχο πέναλτι του Μακέντα. Ο Ιταλός επιθετικός εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών και ο Παπαδόπουλος έπεσε σωστά τη γωνία για να αποκρούσει το πέναλτι. Ωστόσο, ο Βαγγέλης Μανούχος διέταξε επανάληψη της εκτέλεσης του πέναλτι, διότι ο πορτιέρε του Αστέρα Τρίπολης δεν πατούσε τη γραμμή. Με αυτόν τον τρόπο ο ρέφερι της αναμέτρησης απέδειξε πως… πάντα ο ισχυρός θα κερδίζει. Ο κόσμος να χαλάσει…

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1 1 0 0 31
2 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1 0 0 1 31
3 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 1 0 0 1 27
4 ΟΦΗ 1 0 1 0 26
5 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1 1 0 0 23
6 ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 1 1 0 0 22
7 ΚΗΦΙΣΙΑ 1 0 1 0 22
8 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1 0 0 1 18

Ροη Ειδησεων