ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Η επιθετική συνεισφορά των ακραίων μπακ

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο τα ακραία μπακ παίζουν καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη των ομάδων στο επιθετικό τρίτο και οι "κιτρινομπλέ" οπισθοφύλακες παίρνουν καλό... βαθμό.

ΠΑΟΚΑστέρας Τρίπολης

Ο Μίλαν Ράσταβατς έχει κάνει ξεκάθαρο πως στόχος του είναι ο ΑΣΤΕΡΑΣ να παράγει ωραίο ποδόσφαιρο και να δημιουργεί φάσεις στα αντίπαλα καρέ.

Για να ακολουθήσει αυτό το στυλ παιχνιδιού εκτός από τους ποιοτικούς μεσοεπιθετικούς χρειάζεται οι Αρκάδες να παίρνουν βοήθειες από την πίσω γραμμή και συγκεκριμένα από τους ακραίους οπισθοφύλακες.

Οι δυο βασικοί ακραίοι μπακ του ΑΣΤΕΡΑ είναι οι Κώτσιρας και Τασουλής με 620 και 646 λεπτά συμμετοχής αντιστοίχως. Οι δυο αμυντικοί διακρίνονται κυρίως για την ανασταλτική τους λειτουργία, όμως έχουν ανταποκριθεί σε μεγάλο βαθμό στις απαιτήσεις του Μίλαν Ράσταβατς και προωθούνται ώστε να συμβάλουν στο επιθετικό τρίτο της ομάδας.

Από την άλλη με... φόρα έρχεται ο φύσει επιθετικός μπακ Άλβαρες, ο οποίος έχει επιστρέψει πλήρως από τον τραυματισμό του και προέρχεται από εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στην ΑΕΚ. 

Χαρακτηριστικό της συνεισφοράς των ακραίων μπακ της ομάδας είναι ότι έχουν συνεισφορά στα 4 από τα 7 γκολ που έχει πετύχει ο ΑΣΤΕΡΑΣ σε κανονική ροή αγώνα (δύο τέρματα έχουν επιτευχθεί από την άσπρη βούλα).

Για την ακρίβεια ο Κώτσιρας έχει ήδη μοιράσει δύο ασίστ, στον Μπαράλες κόντρα σε Παναιτωλικό και ΑΕΛ, ο Άλβαρες με "ξυραφιά" βρήκε το κεφάλι του Μπαράλες, ενώ το γκολ του Ριέρα στη Λαμία ξεκίνησε από προώθηση και σουτ του Τασουλή.

Ο ΑΣΤΕΡΑΣ βασίζει πολλά στους ακραίους του αμυντικούς και αυτοί τον δικαιώνουν. Ενώ μετά και την "επιστροφή" του Άλβαρες στο ροτέισον θα μπορεί να περιμένει ακόμα περισσότερα στην επιθετική λειτουργία.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1 1 0 0 31
2 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1 0 0 1 31
3 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 1 0 0 1 27
4 ΟΦΗ 1 0 1 0 26
5 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1 1 0 0 23
6 ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 1 1 0 0 22
7 ΚΗΦΙΣΙΑ 1 0 1 0 22
8 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1 0 0 1 18

Ροη Ειδησεων