ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

ΑΣΤΕΡΑΣ - ΑΕΛ: Θεέ μου τι ματσάρα είδαμε!

Το παιχνίδι της χρονιάς έγινε στο Κολοκοτρώνης. Οσοι έγιναν μούσκεμα, ένιωσαν τυχεροί. Οσοι λίγοι έφυγαν στο 3-3, έχασαν την τεράστια πρόκριση! Μαγκιά του Αστέρα, μαγκιά των παικτών για όλα όσα είδαμε! Τι και αν έμπαζαν πίσω; Μπροστά ζωγράφιζαν, πετούσαν φωτιές!

 

ΑΣΤΕΡΑΣΟλυμπιακός

 

Με ελάχιστες αλλαγές παρέταξε την ενδεκάδα του Αστέρα ο Γιώργος Παράσχος. Θέση βασικού πήρε ο Αθανασιάδης κάτω από τα γκολποστ με τους Κώτσιρα, Ορτέγκα, Πασαλίδη και Τριανταφυλλόπουλο να αποτελούν την άμυνα. Μουνάφο και Βαλιέντε ήταν στον άξονα ενώ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μανιά, ήταν οι Φερνάντεθ, Καλτσάς και Τσιλιανίδης.

Η ΑΕΛ κατέβηκε ως εξής: Κρίστινσον, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Γιακιμόφσκι, Σικάφκα, Καρανίκας, Ακόστα, Σεσέροβιτς, Γκοίκοβιτς, Ζίζιτς, Φατιόν

Ο Αστέρας μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, κυνηγώντας ένα γρήγορο γκολ στην αναμέτρηση. Στο έκτο κιόλας λεπτό κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Μετά από ωραία σέντρα του Καλτσά από την δεξιά πτέρυγα, ο αμυντικός της ΑΕΛ, Ζίζιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, για το 1-0.

Μετά την επίτευξη του πρώτου τέρματος, οι Αρκάδες ήταν πιο άνετοι στην ανάπτυξη του παιχνιδιού τους. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να απειλήσουν την εστία του Αθανασιάδη, χωρίς όμως να τα καταφέρνουν.

Στο 12' ο Φερνάντεθ βρέθηκε εκτός μεγάλης περιοχής αμαρκάριστος, έκανε και το σουτ η μπάλα όμως πέρασε ελάχιστα άουτ.

Η πίεση των κιτρινομπλέ συνεχίστηκε και στο 22' χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0. Μετά από κάθετη πάσα του Τσιλιανίδη ο Φερνάντεθ βγήκε τετ-α-τετ, όμως νικήθηκε από τον πορτιέρε της ΑΕΛ, Κρίστισον.

Ο Γιάννης Κώτσιρας μετά από προσωπική ενέργεια στο 39' πάτησε περιοχή κάνοντας και το σουτ με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ.

Ότι δεν κατάφερε να πετύχει ο δεξιός οπισθοφύλακας του Αστέρα, το έκανε δύο λεπτά αργότερα ο Ορτέγκα. Μετά από κόρνερ, ο Ισπανός πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι, έπιασε την κεφαλιά και πέτυχε το 2-0 με την βοήθεια του δοκαριού.

Στο 43' μετά από ωραίο passinggame από τους ποδοσφαιριστές του Αστέρα, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Φερνάντεθ. Ο Ισπανός έκανε το γύρισμα, επιχείρησε και το σουτ με την προσπάθεια του να καταλήγει εκτός ορίων.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους Αρκάδες να έχουν χτίσει γερά θεμέλια για την πρόκριση στην επόμενη φάση, χάρη στα δύο γκολ που επιτεύχθηκαν.

Η πρώτη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν για τους φιλοξενούμενους. Ο Ντέλετιτς εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ από μακριά, χωρίς όμως να ανησυχεί τον γκολκίπερ του Αστέρα, Αθανασιάδη.

Στο 52’ οι βυσσινί κατάφεραν να μειώσουν στο σκορ. Μετά από ατομική ενέργεια του Ντέλετιτς η μπάλα έφτασε στα πόδια του Ακόστα κι αυτός από κοντινή απόσταση νίκησε τον Αθανασιάδη για το 2-1.

Ένα λεπτό αργότερα οι Αρκάδες έφτασαν πολύ κοντά στο να πετύχουν και τρίτο τέρμα στον αγώνα. Ο Φερνάντεθ αφού προσπέρασε με ωραία ενέργεια τους Ζίσιτς και Καρανίκα, δεν πρόλαβε εν τέλει να κάνει και το σουτ, καθώς ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ βγήκε και μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 58’ ο Αστέρας βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα για τρίτη φορά. Μετά από κόρνερ, ο Μανιάς έσπασε με κεφαλιά στον Βαλιέντε που ήταν στο δεύτερο δοκάρι κι αυτός με τον ίδιο τρόπο πέτυχε το 3-1.

Η απάντηση από τους φιλοξενούμενους ήταν άμεση. Μετά από σέντρα του Καρανίκα από την δεξιά πλευρά ο Σικάβκα πετάχτηκε στο πρωτο δοκάρι και μείωσε στο σκορ σε 3-2.

Οι Αρκάδες πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και έψαχνα ακόμα ένα γκολ στην αναμέτρηση. Στο 72’ ο Μουνάφο με ωραία λόμπα πέρασε την πάσα στον Φερνάντεθ, ο οποίος έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ από απόσταση βολής.

Τελικά ότι δεν κατάφερε να πετύχει ο Αστέρας λίγο νωρίτερα το πέτυχε η ΑΕΛ. Ο Ζίζιτς εκτέλεσε το φάουλ που κέρδισε μακριά από την εστία του Αθανασιάδη, η μπάλα κόντραρε και εν συνεχεία κατέληξε στα δίχτυα για το 3-3.

Το παιχνίδι δεν είχε τελειώσει. Ο Νίκος Καλτσάς στο 78’ με ένα μακρινό διαγώνιο σουτ νίκησε τον Κρίστισον για το 4-3.

Οι φιλοξενούμενοι μετά το τρίτο γκολ που πέτυχαν οπισθοχώρησαν με αποτέλεσμα οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα να το εκμετελλευτούν αυτό. 

Στο 85' τελικά το πέμπτο γκολ που ζητούσαν οι Αρκάδες ήρθε από τον Φερνάντεθ. Με ένα πανέμορφο σουτ με το αριστερό του πόδι έστειλε τη μπάλα στην απέναντι γωνία του Κρίστινσον. 

Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα μεταξύ των δύο ομάδων, με τον Αστέρα να παίρνει το εισιτήριο για του "8" του Κυπέλλου Ελλάδος.

ΑΣΤΕΡΑΣ: Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Ορτέγκα, Βαλιέντε, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος (79' Δουβίκας), Μουνάφο, Τσιλιανίδης (55’ Βλάχος), Φερνάντεθ (87' Μπελόκ), Καλτσάς, Μανιάς

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Γιακιμόφσκι (64’ Ζίβκοβιτς), Σικάφκα, Καρανίκας, Ακόστα (79' Γκόλιας), Σετσέροβιτς (46’ Νούνιτς), Γκοίκοβιτς, Ζίζιτς, Φατιόν

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 31 8 11 12 35
2 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 31 10 4 17 34
3 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 31 7 13 11 34
4 ΟΦΗ 31 7 13 11 34
5 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 31 7 9 15 30
6 ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 31 7 8 16 29
7 ΚΗΦΙΣΙΑ 31 6 10 15 28
8 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 31 3 10 18 19

Ροη Ειδησεων