ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Νίκη Βόλου-Αστέρας 0-2: Έκανε το καθήκον του

Ο Αστέρας έπαιξε όσο χρειαζόταν στο Πανθεσσαλικό για να πάρει μία επαγγελματική νίκη με 2-0 απέναντι στη Νίκη Βόλου. Σκόρερ οι Μπακασέτας (41') και Μάσα (93'), με το "τρίποντο" να ανεβάζει τους κιτρινομπλέ στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Τέσσερις ημέρες μετά τη νίκη επί του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο, ο Αστέρας πήρε τη δεύτερη σερί του νίκη απέναντι σε μία από τις πιο αδύναμες ομάδες του πρωταθλήματος. Η εμφάνιση στο Βόλο ήταν από αυτές που χαρακτηρίζονται επαγγελματικές, καθώς το γκολ του Τάσου Μπακασέτα (41') έφτανε για να ανεβάσει την ομάδα στη 4η θέση, δύο βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό τον οποίο υποδέχεται την Κυριακή (7/12, 19:30). Ο Μάσα στη τελευταία φάση του αγώνα (93'), διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

 

Ο Στάικος Βεργέτης παρέταξε την ομάδα με το γνώριμο 4-2-3-1 και τρεις αλλαγές σε σχέση με την αναμέτρηση στο Παγκρήτιο. Ο Ζησόπουλος στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Γκοϊάν, αντί του τιμωρημένου Σανκαρέ, ο Μπακασέτας αντί του τιμωρημένου Γιαννιώτα και ο Πάρα στην κορυφή της επίθεσης αντί του Μπαράλες. Ο Κοσίτσκι σταθερός στο τέρμα, Λούι και Παντελιάδης στα άκρα της άμυνας, Κουρμπέλης και Τιέ Μπι τα δύο αμυντικά χαφ, και οι Μάσα, Νίκο στην τριάδα των επιτελικών χαφ, μαζί με τον Μπακασέτα.

 

Η αναμέτρηση από το ξεκίνημά της είχε την εικόνα που αναμέναμε. Ο Αστέρας την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας και η Νίκη με κύριο μέλημά της να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία της. Τα σουτ των Τιέ Μπι (8') και Λούι (9') στα πρώτα λεπτά δεν απείλησαν ιδιαίτερα, με την πρώτη μεγάλη ευκαιρία να έρχεται μετά το μισάωρο, σε προσπάθεια του Μάσα (32').

 

Οι γηπεδούχοι κρατώντας έξω από την περιοχή τους Αρκάδες, είχαν στο μυαλό να προκαλέσουν προβλήματα στον Κοζίτσκι με αντεπιθέσεις. Το κατάφεραν στο 38' αλλά ο τερματοφύλακας του Αστέρα σταμάτησε σε τετ-α-τετ τον Τζιώρα. Αντίθετα, ο αντίστοιχος της Νίκης έχασε την μπάλα από τα χέρια του στο 41' σε σουτ του Μπακασέτα ο οποίος έγραψε το 0-1. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον Αστέρα να έχει 57% κατοχή και 7-4 τελικές υπέρ του.

 

Παρά το γεγονός ότι η Νίκη έμεινε πίσω στο σκορ, η εικόνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα στο ξεκίνημα της επανάληψης. Οι κιτρινομπλέ συνέχισαν να ελέγχουν την αναμέτρηση, ωστόσο δεν ήταν καθόλου συγκεντρωμένοι στην επίθεση. Ο Βεργέτης πέρασε τους Μουνάφο, Ουσέρο στο 60', ενώ η Νίκη βλέποντας ότι δεν απειλείται ιδιαίτερα, άρχισα να ζητά πιο έντονα το γκολ της ισοφάρισης, χάνοντας τεράστια ευκαιρία με τον Μουζακίτη (69').

 

Η ευκαιρία των γηπεδούχων ταρακούνησε τους παίκτες του Βεργέτη που πήραν και πάλι την κατοχή της μπάλας, απειλώντας σοβαρά τον Ταΐρη για πρώτη φορά στο β' ημίχρονο με τους Μάσα (76') και Ζησόπουλο (78'). Στα τελευταία λεπτά οι κιτρινομπλέ κράτησαν εύκολα το προβάδισμα, σημειώνοντας το 0-2 στο φινάλε με τον Μάσα (93').

 

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ:

 

Β' μέρος:

46' Ξεκίνησε το δεύτερο μέρος.

46' Μιά αλλαγή για τη Νίκη. Ο Κορέτα αντί του Αναστασόπουλου.

Χωρίς φάσεις το δεύτερο ημίχρονο. Έχει την κατοχή της μπάλας η Νίκη Βόλου και προσπαθεί να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Κοσίτσκι.

60' Διπλή αλλαγή για τον Αστέρα. Οι Τιέ Μπι και Μπακασέτας, αφήνουν τις θέσεις τους στους Μουνάφο και Ουσέρο.

64' Κόρνερ του Ουσέρο, πρώτη κεφαλιά από τον Νίκο, δεύτερη από τον Παντελιάδη, μπλοκάρει εύκολα ο Ταΐρης.

67' Αλλαγή για τη Νίκη Βόλου. Ο Μέτσε στη θέση του Κοτσαρίδη.

69' Τεράστια ευκαιρία για τη Νίκη Βόλου. Ο Κορέτα κάνει παράλληλη μπαλιά, ο Ροτζέριο αφήνει εξαιρετικά, ο Μουζακίτης μόνος απέναντι στον Κοσίτσκι, πλασάρει αλλά η μπάλα φεύγει άουτ.

72' Αλλαγή για τον Αστέρα. Ο Τσοκάνης στην θέση του Νίκο Φερνάντεθ.

75' Ωραία κίνηση του Μάσα από δεξιά, βρίσκει χώρο για σουτ με το αριστερό, αλλά η μπάλα κοντράρει και φεύγει κόρνερ.

77' Σέντρα του Τσοκάνη από αριστερά, ωραία κεφαλιά του Μάσα, αλλά η μπάλα περνάει λίγο έξω.

79' Αλλαγή για τη Νίκη Βόλου. Ο Νικλητσιώτης στη θέση του Αργύρη.

90' ΓΚΟΟΟΟΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ. Ο Μάσα φεύγει μόνος στην πλάτη της άμυνας της Νίκης πλασάρει και κάνει το 2-0.

Τέλος στην αναμέτρηση. Ο Αστέρας με τέρματα των Μπακασέτα και Μάσα παίρνει τη νίκη.

 

Α' μέρος:

1' Έναρξη της αναμέτρησης με τη Νίκη Βόλου στη σέντρα.

5' Χωρίς φάση το πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης.

8' Σουτ του Τιέ Μπι, περίεργη πορεία της μπάλας, κάπου θα κοντράρει και φεύγει κόρνερ.

18' Καλά κλεισμένη στα καρέ της η Νίκη Βόλου, δεν αφήνει διαδρόμους στον Αστέρα.

19' Μακρινό σουτ του Νίκο, αλλά η μπάλα φεύγει πάνω από τα δοκάρια του Ταΐρη.

21' Κίτρινη κάρτα στον Κοτσαρίδη για σκληρό φάουλ πάνω στον Παντελιάδη.

29' Κίτρινη κάρτα στον Μουζακίτη για φάουλ πάνω τον Παντελιάδη.

32' Πολύ ωραία ενέργεια, ο Μάσα μπήκε από τ' αριστερά, βρήκε χώρο, σούταρε με το δεξί, αλλά η μπάλα φεύγει λίγο έξω. Πρώτη καλή στιγμή για τον Αστέρα.

36' Κοντρόλ και σουτ του Μπακασέτα μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα φεύγει άουτ.

38' Μεγάλη ευκαιρία για τη Νίκη Βόλου. Ο Τζιώρας βρίσκεται στην περιοχή, έχει τον Ροτζέριο στ' αριστερά, επιλέγει να πλασάρει αλλά ο Κοσίτσκι του λέει "όχι", κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του.

39' ΓΚΟΟΟΟΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ. Ο Μπακασέτας βρίσκει τη μπάλα μπροστά του, στο ύψος του πέναλτι, εκτελεί τον Ταΐρη, εκείνος δεν μπορεί να κρατήσει τη μπάλα και ο Αστέρας ανοίγει το σκορ.

45' Λήξη πρώτου ημιχρόνου στο Βόλο. Ο Αστέρας πάει στα αποδυτήρια με το υπέρ του 1-0, από το γκολ του Τάσου Μπακασέτα.

 

Μικρά-μικρά:

- Για ακόμα ένα παιχνίδι, ο Δημήτρης Κουρμπέλης αρχηγός του Αστέρα.

- Με φούξια εμφανίσεις θα παίξει ο Αστέρας σήμερα, όπως και στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη.

-Στο πλευρό του Αστέρα βρίσκεται ο μεγαλομέτοχος της αρκαδικής ομάδας κ. Γιάννης Καϋμενάκης, ο οποίος θα παρακολουθήσει την αναμέτρηση με τον πρόεδρο της αρκαδικής ΠΑΕ κ. Γιώργο Μποροβήλο.

-Λιγότεροι από 150 φίλαθλοι της Νίκης Βόλου, βρίσκονται μέχρις στιγμής στο γήπεδο.

-Με 4-2-3-1 θα παραταχθεί ο Αστέρας. Ίδιος σχηματισμός, αλλά με αλλαγές στα πρόσωπα της αρχικής ενδεκάδας από τον Στάικο Βεργέτη, με τον Τάσο Μπακασέτα να βρίσκεται στο αρχικό σχήμα.

-Αρκετά καλός είναι ο καιρός στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου.


Οι συνθέσεις των ομάδων:

Νίκη Βόλου (Παναγιώτης Τζαναβάρας): 1. Ταΐρης, 26. Μαρινάκης, 5. Τσουκάνης, 18. Αργύρης, 17. Καρασαλίδης, 4. Ίβενς, 11. Μουζακίτης, 14. Ροτζέριο, 22. Κοτσαρίδης, 15. Αναστασόπουλος, 66. Τζιώρας.

Στον πάγκο: 25. Δημιζάς, 2. Παπουτσογιαννόπουλος, 23. Νικλητσιώτης, 8. Κυζιρίδης, 20. Μέτσε, 3. Μαχλελής, 7. Κορέτα.

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): 1. Κοσίτσκι, 27. Λούι, 3. Παντελιάδης, 13. Ζησόπουλος, 30. Γκοϊάν, 25. Κουρμπέλης, 4. Τιέ μπι, 7. Μάσα, 11. Νίκο, 14. Μπακασέτας, 23. Πάρα.

Στον πάγκο: 21. Θεοδωρόπουλος, 8. Ουσέρο, 9. Μπαράλες, 93. Παπαχρήστος, 94. Μούκαμ, 5. Μουνάφο, 19. Τσοκάνης.

Διαιτητής: Κουτσιαύτης (Άρτας)
Βοηθοί: Μαγιάννης (Άρτας), Ελευθερίου (Αθήνας)
Γήπεδο: Πανθεσσαλικό

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 31 8 11 12 35
2 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 31 10 4 17 34
3 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 31 7 13 11 34
4 ΟΦΗ 31 7 13 11 34
5 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 31 7 9 15 30
6 ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 31 7 8 16 29
7 ΚΗΦΙΣΙΑ 31 6 10 15 28
8 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 31 3 10 18 19

Ροη Ειδησεων