ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Σταμάτα τον Ιμπαγάσα και πάρε (τουλάχιστον) τον πόντο!

Είναι ξεκάθαρο πως ο Δερμιτζάκης δεν πρόκειται να αλλάξει αυτή την Κυριακή πολλά πράγματα στην ομάδα. Δεν προλαβαίνει, δεν είναι και η πλέον ενδεδειγμένη λύση, από τη στιγμή που ακόμα δεν ξέρει τις δυνατότητες των παικτών του Αστέρα. Σίγουρα όμως, υπάρχει η σκέψη για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να μπλοκάρει τους “ερυθρόλευκους”…

 

Το παιχνίδι του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη και ο τρόπος με τον οποίο έστησε το "δικέφαλο" ο πρώην βοηθός του προπονητή του Αστέρα Μάκης Χάβος, μπορούν να αποτελέσουν οδηγό για τους Αρκάδες. Όσοι είδαν το παιχνίδι επιφανειακά, θα πουν "αν τα 4 δοκάρια είχαν γίνει γκολ, ο Ολυμπιακός θα είχε βάλει 5 γκολ"! Προσωπικά, είδα διαφορετικά πράγματα…

 

Πρώτα απ' όλα, ο Ολυμπιακός δε διαθέτει κλασικό ανασταλτικό μέσο. Ο Μοδέστο έκανε το ματς της ζωής του, όμως δε θεωρώ ότι μπορεί να το επαναλάβει μέσα σε 4 μέρες. Ντουντού και Ουρτάδο είναι απόντες, ενώ η επιστροφή Φουστέρ, ίσως να είναι τα μόνα άσχημα νέα για τον Αστέρα.

 

Ο Ισπανός μπορεί να μαρκάρει ψηλά τους αντίπαλους χαφ και κεντρικούς αμυντικούς, κάτι το οποίο θα δυσκολέψει τους συμπατριώτες του Ορόθκο και Πουλίδο. Αν πάντως ο Βαλβέρδε αποφασίσει να παίξει με 2 επιθετικούς (Μιραλάς και Πάντελιτς), τότε ο Φουστέρ δύσκολα θα χωρέσει στην 11άδα. Εκτός αν τραβήξει το Βέλγο στα άκρα…

 

Σε κάθε περίπτωση, ο Αστέρας θα πρέπει να επικεντρωθεί στην εξουδετέρωση του Ιμπαγάσα. Του παίκτη, ο οποίος αν είναι καλός, ο Ολυμπιακός θα δημιουργήσει πάνω από 8-10 κλασικές ευκαιρίες, όπως και στο ματς του κυπέλλου στην Τρίπολη. Αν ο Ιμπαγάσα παίξει τόσο άσχημα όσο στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, θεωρώ πως η ισοπαλία είναι το πιο πιθανό αποτέλεσμα.

 

Ο Αργεντινός μέσος του Ολυμπιακού, είναι ό,τι ποιοτικότερο διαθέτουν οι "ερυθρόλευκοι" στη μεσαία γραμμή, Χωρίς τις δικές του κάθετες πάσες, Μιραλάς και Πάντελιτς θα… βολοδέρνουν, γυρίζοντας όλο και πιο πίσω για να πάρουν τη μπάλα στα πόδια τους και να ξεκινήσουν ατομικές προσπάθειες. Αν ο… κοντός δεν πάρει τη μπάλα στα πόδια του, τότε το 50% του επιθετικού παιχνιδιού του Ολυμπιακού, έχει καταστραφεί!

 

Η εξήγηση όλων αυτών, βρίσκεται και στη μέτρια παρουσία των ακραίων μέσων του Ολυμπιακού. Ριέρα και Ρόμενταλ μοιάζουν μπλοκαρισμένοι και μακριά από τον καλό τους εαυτό. Και όσο ο Βαλβέρδε επιμένει να βάζει το Ζαϊρί για 7-8 λεπτά στον αγώνα, ο Ιμπαγάσα είναι ο ουσιαστικότερος κίνδυνος, ο οποίος αν αντιμετωπιστεί επαρκώς (ακούτε Λαδάκη-Μπαστία;), τότε ο Αστέρας θα πάρει τουλάχιστον 1 πόντο!

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 30 10 4 16 34
2 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 30 7 13 10 34
3 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 30 7 11 12 32
4 ΟΦΗ 30 6 13 11 31
5 ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 30 7 8 15 29
6 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 30 6 9 15 27
7 ΚΗΦΙΣΙΑ 30 5 10 15 25
8 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 30 3 10 17 19

Ροη Ειδησεων