ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Σίτο: Ενας Ισπανός "δαίμονας" στον ΑΣΤΕΡΑ

Με την κιτρινομπλέ φανέλα θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν ο Αντρές Πασκουάλ Σαντόγια (Σίτο). Το προφίλ του Ισπανού αριστερού εξτρέμ.

 Ολυμπιακός ΑΣΤΕΡΑΣ

Η διοίκηση του Αστέρα φρόντισε να ενισχύσει την μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας, αποκτώντας τον 22χρονο αριστερό μεσοεπιθετικό, Σίτο.

Γέννημα θρέμμα της Βαλένθια, ο Σίτο φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα των "νυχτερίδων", το 2013. Σε ηλικία 17 ετών τότε κατάφερε να κερδίσει τους διοικούντες του ισπανικού συλλόγου και να τον διατηρήσουν στο ρόστερ τους για τα επόμενα έξι χρόνια.

Η αξέχαστη μέρα

Ο Σίτο το 2016 πήρε για πρώτη φορά το βάπτισμα πυρός στην πρώτη ομάδα της Βαλένθια για τις υποχρεώσεις της ομάδας στη LaLiga. Ο Ισπανός εξτρέμ πέρασε ως αλλαγή στον αγώνα με την Ρεάλ Σοσιεδάδ στο 51, αντικαθιστώντας τον Πάμπλο Πιάτι.

Τον επόμενο χρόνο ο 22χρονος Ισπανός συνέχιζε τις προπονήσεις με την πρώτη ομάδα της Βαλένθια, καθώς ο προπονητής Πάκο Αγιεσταράν έβλεπε κάτι ξεχωριστό στο πρόσωπο του Σίτο. Μάλιστα τον συμπεριέλαβε σε τρεις αναμετρήσεις της πρώτης κατηγορίας του Ισπανικού πρωταθλήματος. Ωστόσο, κατάφερε μόνο σε μία να πάρει χρόνο συμμετοχής κι αυτή ήταν κόντρα στην Οσασούνα.

Το 2017-18 ο Σίτο για πρώτη φορά στην ιστορία της καριέρας του αποφάσισε να αγωνιστεί μακριά από το Μεστάγια και τις νυχτερίδες. Με τη μορφή δανεισμού φόρεσε τη φανέλα της Γιόρκα, ομάδα της τρίτης κατηγορίας της Ισπανίας. Εκεί πραγματοποίησε εννέα συμμετοχές μετρώντας 489’ λεπτά συμμετοχής.

Με το πέρασμα της σεζόν ο Αντρές Σαντόγια επέστρεψε στην ομάδα όπου μεγάλωσε και αναδείχθηκε. Την περυσινή σεζόν πραγματοποίησε την πιο παραγωγική του χρονιά έχοντας 22 παιχνίδια στα πόδια του με δύο τέρματα. Ο Σίτο στην μέχρι τώρα ποδοσφαιρική του καριέρα έχει αγωνιστεί σε 101 (6.275’) αγώνες, έχοντας 12 τέρματα.

 

Τα δυνατά του σημεία στο παιχνίδι

Η τρομερή ταχύτητα που διαθέτει αλλά και η τεχνική του κατάρτιση είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που θα δούμε από τον Σίτο τη νέα σεζόν, στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

Πρόκειται για έναν αριστεροπόδαρο ποδοσφαιριστή που χρησιμοποιήσει ωστόσο και το δεξί του πόδι. Οπως μπορείτε να δείτε και από την παρακάτω καρτέλα τα σωματικά/φυσικά χαρακτηριστικά του είναι άριστα. Εχοντας 15 στην επιτάχυνση και 14 στη φυσική αντοχή.

Οπως πολύ καλά χαρακτηριστικά διαθέτει και στην τεχνική. Διαθέτει 13 στη ντρίμπλα, 13 στη τεχνική κατάρτιση και 13 στη σέντρα. Το μόνο σίγουρο είναι πως με αυτά τα χαρακτηριστικά θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό τον Αστέρα στην επιθετική λειτουργία από την αριστερή πτέρυγα.

Ο Σίτο μπορεί να αγωνιστεί ως αριστερός εξτρέμ αλλά και ως Trequartista. Ως trequartista, μπορεί να δίνει βάθος αγωνιζόμενος στους κενούς χώρους μεταξύ της αντίπαλης άμυνας και κέντρου. Οταν η ομάδα δεν έχει την κατοχή αναζητά χώρους και παράλληλα οι υπόλοιποι συμπαίκτες του τον έχουν ως βασικό στοιχείο στην επίθεση.

Για πρώτη φορά μακριά από την Ισπανία

Η μεταγραφή του στον Αστέρα θα είναι η πρώτη φορά όπου ο Σίτο θα αγωνιστεί εκτός συνόρων στην καριέρα του. Ο Σίτο για έξι χρόνια αγωνιζόταν στη Βαλένθια B’, έχοντας ένα γρήγορο πέρασμα από την Γιόρκα. Αυτό θα αποτελέσει ένα στοίχημα για τον 22χρονο Ισπανό, προκειμένου να καταφέρει να αναδειχθεί μέσα από το ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα των Αρκάδων.

Η προσαρμογή του στην Τρίπολη και στην ομάδα, μόνο δύσκολη δεν θα είναι. Κι αυτό διότι εδώ θα συναντήσει ακόμα 8 συμπατριώτες του αλλά και τον Ισπανό προπονητή, Μπόρχα Χιμένεθ.

Το συμβόλαιο του με τη Βαλένθια

Ο Σίτο είχε ακόμα ένα χρόνο προκειμένου να ολοκληρωθεί το συμβόλαιο του με την ομάδα της Βαλένθια. Ωστόσο, ο ίδιος δεν θα έπαιρνε αρκετά παιχνίδια στα πόδια του και γι’ αυτό αποφάσισε να «σπάσει» το συμβόλαιο του και να πάρει μεταγραφή στον Αστέρα.

Τίτλοι και άλλα δεδομένα

- Περίοδος 2009/2010: Πρωταθλητής πρωταθλήματος παιδιών. 
- Περίοδος 2010/2011: Πρωταθλητής του Nike Premier Cup Ισπανία . 
- 2013/2014 Σεζόν: Πρωταθλητής του Πρωταθλήματος Νέων - Ομάδα 7 
- Τον Σεπτέμβριο του 2010 κλήθηκε για πρώτη φορά με την Ομάδα Βαλένθια Under-16. 
- Τον Σεπτέμβριο του 2013, κλήθηκε για πρώτη φορά με την ομάδα των Βαλένθια Under-18. 
- Τον Ιούλιο του 2015 κάνει προετοιμασία με την πρώτη ομάδα και κάνει ντεμπούτο κατά της Wiener SK.

 

Πάρτε μία γεύση από το νέο μεταγραφικό απόκτημα των κιτρινομπλέ.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων