ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

ΑΣΤΕΡΑΣ λαμπερός σ' όλη την Ευρώπη!

Τα παιδιά του ΑΣΤΕΡΑ αναδείχτηκαν από την Ακαδημία του και... πέταξαν μακριά, αφήνοντας πίσω τους τα ελληνικά σύνορα και το a-s σάς παρουσιάζει τα φετινά τους πεπραγμένα.

ΑΣΤΕΡΑΣ

Ο ΑΣΤΕΡΑΣ είναι ένας σύλλογος που έχει πολλά να περηφανεύεται τα 17 χρόνια που βρίσκεται στην πρώτη κατηγορία και ίσως το μεγαλύτερο παράσημο είναι η ευρωπαϊκού επιπέδου λειτουργία των ακαδημιών της. Οι κιτρινομπλέ έχουν αναδείξει όλα αυτά τα χρόνια ποδοσφαιριστές που έχουν στελεχώσει τα κλιμάκια της Εθνικής, έχουν αγωνιστεί σε ομάδες του Big 4 και έχουν κάνει άλμα για το εξωτερικό.

Τάσος Μπακασέτας: O ηγέτης της Τραμπζονσπόρ, που οδήγησε την ομάδα της Τραπεζούντας στην περσινή ξέφρενη πορεία, και φέτος είναι από τους μεγάλους πρωταγωνιστές με 11 γκολ και 11 ασίστ σε 38 ματς. Εχει μάλιστα 3 γκολ και 4 ασίστ στο Europa League, ενώ στη σεζόν 2022-2023 σκόραρε και στο Σούπερ Καπ Τουρκίας στο 4-0 επί της Σίβασπορ.

Νίκος Γιαννακόπουλος: Άλλο ένα παιδί που έμαθε τα μυστικά της μπάλας στην Ακαδημία του ΑΣΤΕΡΑ. Στα 30 του χρόνια, διανύειο σεζόν-όνειρο με την Ζίμπρου στη Μολδαβία. Σε 25 εμφανίσεις κράτησε 12 φορές ανέπαφη την εστία του. Εχει καταφέρει να είναι ουκ ολίγες φορές στους διακριθέντες της κάθε αγωνιστικής και είναι μάλιστα εκ των αρχηγών της ομάδας.

Τάσος Δουβίκας: Με χρονιές όπως η φετινή, ο 23χρονος στράικερ, δεδομένα, δύσκολα θα μείνει στην Ουτρέχτη και την πόρτα του δεν θα αργήσουν να την χτυπήσουν μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ. Σε 33 ματς έχει 18 γκολ και 4 ασίστ κι οι Ολλανδοί τον έχουν ήδη λατρέψει! Και πολύ καλά κάνουν. 

Γιώργος Κυριακόπουλος: Ενα παιδί που έχει εδραιωθεέι στη Serie A. Φέτος έχει συνολικά σε ένα από τα καλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα 25 συμμετοχές με 1 γκολ και 3 ασίστ. Το πρώτο μισό της σεζόν το πέρασε στην Σασουόλο όπου κι ανήκει ενώ από το Γενάρη είναι ως δανεικός στην Μπολόνια.

Γιάννης Χριστόπουλος: H φετινή χρονιά τον  βρήκε στην Κροατική Σλάβεν Μπελούπο με την οποία έχει καταγράψει ως τώρα 13 συμμετοχές. 

Γιώργος Κανελλόπουλος: Με τον Ηρακλή Μεταξά δεν είχε ρόλο στην ομάδα. Ετσι το Γενάρη πήρε μεταγραφή στην Ελσίνκι. Μετράει εκεί ήδη 12 συμμετοχές και 2 ασίστ, ενώ έχει κατακτήσει το Κύπελλο Φινλανδίας και ετοιμάζεται να παίξει και Ευρώπη.

Ιγκόρ: Στα 26 του χρόνια, ο Βραζιλιάνος μπακ, ο οποίος είχε φέρει αρκετά χρήματα στα ταμεία του Αστέρα με τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, φέτος τον αγόρασε η Λοριάν από την Όσιγιεκ και στη Ligue 1 έπαιξε σε 10 μόλις ματς.

Γιώργος Αντζουλάς: Aλλο ένα παιδί που δεν έκανε στον Μεταξά και το Γενάρη πήρε μεταγραφή στην Ουγγαρία για την Ούιπεστ. Επαιξε σε ένα μόνο ματς στην Ελλάδα και με τη νέα του ομάδα έχει σε 11 ματς 1 γκολ. 

Νίκος Μιχελής: Ενα παιδί που βγήκε από τα σπλάχνα του Αστέρα. Τον πήρε η Μίλαν στην Κ19 της και στη συνέχεια πήγε στη Βίλε ενώ το καλοκαίρι υπέγραψε συμβόλαιο με τη Μιράντες ως το 2025. στη β' κατηγορία της Ισπανίας μετράει μέχρι στιγμής 16 συμμετοχές. Ξεκίνησε δυναμικά με έξι 90λεπτα αλλά στην πορεία έχασε τη θέση του στην 11άδα.

Φώτης Ψεύτης: Εκανε το... μπαμ με τη μεταγραφή του από τον Αστέρα στην ομάδα Νέων της Μίλαν ακολουθώντας τα βήματα του Μιχελή. Επαιξε στην αρχή της σεζόν σε 2 ματς, δέχτηκε 7 τέρματα στις ήττες της Μίλαν από Φροζινόνε και Σαμπντόρια και από τότε ο προπονητής του τον έχει στον πάγκο.

Θοδωρής Τσουγγαρής: Το τελευταίο "προϊόν" της Ακαδημίας του Αστέρα που πηγαίνει στην Ιταλία, καθώς βρίσκεται πλέον στην Ακαδημία της Μπολόνια.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων