ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Χρήστος Νικολάου: "Θέλουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να αναδείξουν το ταλέντο τους"

Με αφορμή την έναρξη της προετοιμασίας της Κ19 του Αστέρα, ο Διευθυντής των Ακαδημιών Χρήστος Νικολάου φιλοξενήθηκε στον arcadia938 και μίλησε για τη νέα αγωνιστική χρονιά των τμημάτων υποδομών του Αστέρα.

 

 

ΑΣΤΕΡΑΣ

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Χρήστου Νικολάου:

Για την έναρξη της φετινής χρονιάς:  «Ήρθε η ώρα και η Κ19 να ξεκινήσει την προετοιμασία της. Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει λίγο αργότερα, γι’ αυτό και εμείς ξεκινάμε λίγο αργότερα από πέρσι. Το πρωτάθλημα έχει προοπτική να ξεκινήσει 3 και 4 Σεπτεμβρίου και περιμένουμε την κλήρωση. Το πρωτάθλημα φέτος δε θα έχει διακοπή λόγω μουντιάλ. Την ερχόμενη Δευτέρα θα ξεκινήσει η Κ17 με τις απαραίτητες εξετάσεις ενώ η Κ15 θα ξεκινήσει αργότερα μιας και το πρωτάθλημα θα αρχίσει πιθανότατα τον Οκτώβριο.»

Για την περσινή πορεία της Κ19:  «Την περσινή χρονιά είχαμε μια εξαιρετική πορεία και τα παιδιά γνώρισαν τον ανταγωνισμό, με κάθε αγώνα να είναι κρίσιμος. Ευελπιστούμε να έχουμε μια ανάλογη παρουσία και στο φετινό πρωτάθλημα.»

 Για τους στόχους της νέας χρονιάς: « Στόχος είναι να εξελίξουμε σε μεγαλύτερο βαθμό ατομικά τον κάθε ποδοσφαιριστή  και αν προκύψει μια καλή πορεία όπως η περσινή. Στην προετοιμασία της Κ19 μετέχουν και ποδοσφαιριστές νεαρότερης ηλικίας. Θέλουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να αναδείξουν το ταλέντο τους.»

Για τα ρόστερ της χρονιάς: «Έχουμε σχεδόν ολοκληρώσει τα ρόστερ και στις τρεις ομάδες (Κ19, Κ17, Κ15) αλλά υπάρχουν τα περιθώρια για προσθήκες εάν βρεθεί ταλέντο με ποδοσφαιρική αξία. Έρχονται οι νέοι ποδοσφαιριστές και προσπαθούμε να τους εγκλιματίσουμε και αυτούς και τους γονείς τους στον Αστέρα, στην πόλη για να νιώσουν μία ασφάλεια. Αν δεν υπάρχει ψυχική ηρεμία στο παιδί, δε μπορεί να αποδώσει. Το κλίμα στον Αστέρα είναι υποστηρικτικό και στην οικογένεια και στο παιδί. Για αυτό αγωνιζόμαστε και εμείς και τα παιδιά. Αυτή είναι η ουσία των ακαδημιών, να φτιάχνει αθλητές που θα μπορούν να περάσουν την πόρτα της πρώτης ομάδας αλλά να φτάνουν ακόμα παραπάνω. Κρατάμε επικοινωνία όχι μόνο με τους αθλητές, αλλά και με όλα τα μέλη της οικογένειάς τους.»

Για το μυστικό του επιτυχημένου έργου των ακαδημιών: «Το γεγονός πως παραμένει σταθερό και χωρίς πολλές αλλαγές των τιμ των ακαδημιών νομίζω ότι δίνει τη δυνατότητα να διαγνώσουν σωστά ένα ταλέντο και να το βοηθούν να αναπτύσσεται

Το γεγονός ότι σε σχετικό στατιστικό πίνακα που ανακοινώθηκε από την UEFA, ο Αστέρας είναι στην πρώτη θέση με 15% στη χρησιμοποίηση ποδοσφαιριστών που προέρχονται από τις ακαδημίες του, αποδεικνύει ότι ο Αστέρας δίνει τις ευκαιρίες στους νεαρούς ποδοσφαιριστές του.

Με τη βοήθεια του επιστημονικού μας συνεργάτη Γ. Καχριμάνη είμαστε πρωτοπόροι και εφαρμόζουμε μία γκάμα εξετάσεων, με γονιδιακά τεστ, μυοσκελετικές εξετάσεις που μας δίνουν πολλές πληροφορίες, τις οποίες ενσωματώνουμε στο πρόγραμμα προπόνησης του κάθε παίχτη έτσι ώστε να έχουμε πιο ασφαλή και πιο γρήγορα αποτελέσματα. Αυτά που μας παρέχει πλουσιοπάροχα η ομάδα ,τα χρησιμοποιούμε προς όφελος των παιδιών.»

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων