ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

"Χ" για Αστέρα Νέας Υόρκης με Ολυμπιακό

Για πρώτη φορά στην ιστορία τους Αστέρας Τρίπολης Νέας Υόρκης και Ολυμπιακός Νέας Υόρκης βρέθηκαν αντίπαλοι σε επίσημο παιχνίδι και αυτό έμελλε να λήξει ισόπαλο 2-2.

ΑΣΤΕΡΑΣ

Στα πλαίσια των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων για το πρωτάθλημα του Λονγκ Αϊλαντ Λιγκ, της Πρέμιερ Κατηγορίας, οι δυο ομογενειακές ομάδες κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των φίλων τους που βρέθηκαν να απολαύσουν ένα δυνατό ντέρμπι ελληνικού χρώματος. Το θέαμα και τα γκολ αποζημίωσαν στο έπακρο τους φιλάθλους που παραβρέθηκαν στο College Point Field, σε μια πολύ ωραία φθινοπωρινή Νεοϋορκέζικη βραδιά.

Στο 15’ πάλι οι φιλοξενούμενοι με ευθύβολο σουτ από το ύψος της περιοχής δοκίμασαν τα αντανακλαστικά του τερματοφύλακα του Αστέρα, χωρίς αποτέλεσμα. Η «απάντηση» των «Αρκάδων» ήρθε στο 18’ με δυνατό σουτ του Ζορμπά έξω από τη περιοχή, όπου δεν ανησύχησε τον «ερυθρόλευκο» τερματοφύλακα.

Καθώς τα λεπτά περνούσαν, κι ενώ οι παίκτες των Σαπουντζή – Λαγωνίκα είχαν περισσότερο την κατοχή της μπάλας, οι του Αστέρα Τρίπολης ΝΥ ήταν πιο ουσιαστικοί και απειλητικοί. Στο 33’, στο 42’ και στο 45’ έχασαν τρεις πολύ καλές ευκαιρίες αλλά το πολυπόθητο γκολ δεν ήρθε, αφού οι επιθετικοί του Αστέρα δεν λειτούργησαν με ψυχραιμία στην τελική προσπάθεια και «καθαρό» μυαλό.

Το πρώτο ημίχρονο μπορεί να έληξε χωρίς την πεμπτουσία του ποδοσφαίρου, το γκολ, όμως οι φίλαθλοι που έδωσαν το παρών απόλαυσαν πολύ καλό θέαμα με την αγωνία τους να ανεβαίνει στο κατακόρυφο για την εξέλιξη του δευτέρου ημιχρόνου.

Ενα δεύτερο ημίχρονο που ξεκίνησε με γκολ. Ο Αστέρας συνέχισε με τον τρόπο τελείωσε το πρώτο μέρος και στο 46’ άνοιξε το σκορ με δυνατό σουτ του Volpe ύστερα από σέντρα – ξυράφι από τα δεξιά.

Ο Αστέρας Τρίπολης Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Αστέρας Τρίπολης Νέας Υόρκης.

Το γκολ έδωσε «φτερά» στους «Αρκάδες» που συνέχισαν τις επιθέσεις τους χωρίς σταματημό και στο 50’ διπλασίασαν τα τέρματά τους πάλι με τον Volpe, αυτή τη φορά με κεφαλιά μετά από σέντρα – διαβήτη του μικρού μεν αλλά πολλά υποσχόμενου Γιάννη Καραμίντζου.

Οι «μπέμπηδες» που δέχθηκαν δύο γκολ μέσα σε πέντε λεπτά, μπορεί να αιφνιδιάστηκαν αλλά δεν το έβαλαν κάτω. Οι Σαπουντζής – Λαγωνίκας έκαναν τα… μαγικά τους και σιγά – σιγά ο Ολυμπιακός άρχισε να ισορροπεί το παιχνίδι και με ξαφνικές αντεπιθέσεις «κυνήγησε» το γκολ που θα τον έβαζε ξανά στο παιχνίδι. Και τελικά το γκολ ήρθε στο 68ο λεπτό: Ενα πολύ δυνατό σουτ από μακριά, αιφνιδίασε τον πορτιέρε του Αστέρα, που δεν απέκρουσε σταθερά και στην επιστροφή της μπάλας ο Salazar πήρε το… ριμπάουντ και από κοντά πέτυχε το γκολ μειώνοντας σε 2-1. Το τέρμα έδωσε ελπίδες στους φιλοξενούμενους αλλά και «ξύπνησε» τους γηπεδούχους που στο 72’ είχαν σουτ – κεραυνό του Καραμίντζου από τα 25 μέτρα λίγο πάνω από τη συμβολή των δοκαριών.

Πλέον το παιχνίδι άνοιξε, η μπάλα πήγαινε πάνω – κάτω, ο Αστέρας έψαχνε το γκολ που θα «καθάριζε» τη νίκη και ο Ολυμπιακός την ισοφάριση. Η μία φάση ακολουθούσε την άλλη με τους «μπέμπηδες» τελικά να φτάνουν στο πολυπόθητο γκολ: Στο 82’ ο Μάστορας από πλάγια θέση νίκησε τον τερματοφύλακα του Αστέρα και έγραψε το 2-2. Ενα αποτέλεσμα που θα μπορούσε να αλλάξει υπέρ του Ολυμπιακού αν στο 90’ ο Μάστορας έβλεπε τον εντελώς αμαρκάριστο Salazar στα δεξιά του και δεν έπιανε το σουτ που τελικά έφυγε άουτ.

Αστέρας Τρίπολης Νέας Υόρκης κόντρα στον Ολυμπιακό Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Αστέρας Τρίπολης Νέας Υόρκης

Τα τελευταία λεπτά κύλησαν με τον Αστέρα να έχει τις επιθετικές πρωτοβουλίες αλλά να μη μπορεί να καταφέρει κάτι πιο ουσιαστικό.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του Αστέρα συνεχίζεται την ερχόμενη Κυριακή 2 Οκτωβρίου, με ένα ακόμα ομογενειακό ντέρμπι, όταν θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια, της Πρέμιερ Κατηγορίας, Λέρο F.C. Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει στις 6 μ.μ. στο College Point Field και καλούνται όλοι οι φίλοι του ποδοσφαίρου να έρθουν να υποστηρίξουν τις ομογενειακές ομάδες.

Την ίδια μέρα και στο ίδιο γήπεδο αλλά στις 4 μ.μ. ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί με την Port Jefferson.

Αν και η νίκη χάθηκε μέσα από τα χέρια τους, στο στρατόπεδο των «Αρκάδων» κρατούν ψηλά το πήχη και μέσα από την προπόνηση αισιοδοξούν να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο την αγωνιστική τους παρουσία. Σε αυτή τη νέα σεζόν ο Αστέρας χαιρετίζει την υποστήριξη των ομογενειακών επιχειρήσεων που βοηθούν την προσπάθεια της ομάδας. Buccaneer Diner, United Food Brothers, Stylianou Accounting και η Titan Foods βρίσκονται στο πλευρό της ομάδας για άλλη μια επιτυχημένη χρονιά.

Ο Αστέρας Τρίπολης Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Αστέρας Τρίπολης Νέας Υόρκης.

Για τα τελευταία νέα του Αστέρα υπάρχει η πρόσβαση μέσω Instagram στο asterastripolisny.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ (Dilliberti): Rochford, Basturan, Chapman, Kapsalas, Calle Cruz, Duca, Lauria, Marcovic, Καραμίντζος, Winiarski, Volpe, Arango, Φαλιδάς, Λαδάς, Ζορμπάς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ: Ντιον Αμβροσιάτος, Isak Doumbia, Στιβ Γεωργίλης, Tarik Khan, Κώστας Μενδρινός, Kalouda Barry, Σταμάτης Αμβροσιάτος, Τόμι Μάστορας, Ντένις Αμβροσιάτος, Andres Salazar, Ντίνος Νικολάου, Sharif Sydina, Μιχάλης Στυλιανού, Edwin Mendez, Γιώργος Αγγελίδης.

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1 1 0 0 31
2 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1 0 0 1 31
3 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 1 0 0 1 27
4 ΟΦΗ 1 0 1 0 26
5 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1 1 0 0 23
6 ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 1 1 0 0 22
7 ΚΗΦΙΣΙΑ 1 0 1 0 22
8 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1 0 0 1 18

Ροη Ειδησεων