ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Τζιούμης για Σκορπίδα: "Έφυγε η ψυχή και η καρδιά του ΑΣΤΕΡΑ μας" (audio)

Ο Δήμαρχος Τρίπολης, Κωνσταντίνος Τζιούμης, μίλησε στον "αέρα" του Arcadia 93.8 και την εκπομπή "Arcadia Sports Show" για τον αδόκητο χαμό της "ψυχής" του ΑΣΤΕΡΑ, Μπάμπη Σκορπίδα.

 ΑΣΤΕΡΑΣ

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Τζιούμη:

Για την απώλεια του Μπάμπη Σκορπίδα: "Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου για τον αδόκητο χαμό του Μπάμπη Σκορπίδα πρώτα απ' όλα στην οικογένεια του όσο και δευτερευόντως στη δεύτερη οικογένεια του που είναι η ομάδα του ΑΣΤΕΡΑ. Εγώ γνωρίζω τον Μπάμπη ως γενικό αρχηγό του ΑΣΤΕΡΑ εδώ και 40 χρόνια. Από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Από την επανίδρυση της ομάδας ήταν η καρδιά του ΑΣΤΕΡΑ. Όχι στα εύκολα χρόνια που είναι τα τελευταία, στα οποία πρωταγωνιστεί και παίζει στην Ευρώπη. Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ξεκίνησε από τη Β' Αρκαδίας. Ήταν εκεί από τα πέτρινα χρόνια. Πρέπει να είναι χιλιάδες οι ομαδικές φωτογραφίες με τον Μπάμπη, δίπλα ως γενικό αρχηγό. Είναι μια μεγάλη απώλεια για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ίσως ο μακροβιότερος παράγοντας. Ένας άνθρωπος με ήθος, αρχές, αγάπη για ποδοσφαιριστές και εργαζόμενους. Έφυγε η ψυχή και η καρδιά του ΑΣΤΕΡΑ μας. Δεν νομίζω να υπάρχει άλλος άνθρωπος τόσα χρόνια δίπλα στην ομάδα". 

Για τις αναμνήσεις του από αυτόν όταν τον γνώρισε: "O Μπάμπης, όπως τον φωνάζαμε όλοι, όταν ήμασταν εμείς 16 και 17 ετών παιδιά ήταν δίπλα μας σε ότι χρειαζόμασταν. Ούτε παπούτσια δεν είχαμε. Πόσο μάλλον φανέλες και μπάλες. Δεν συζητάμε για τις στολές προπόνησης που έχει δεδομένα σήμερα ένα παιδί που πάει στις ακαδημίες του ΑΣΤΕΡΑ. Να κάνει προπόνηση με 30 μπάλες, να κάνει εργομετρικά, σε γυμναστήρια και πισίνες. Όλοι ξέρουμε πως ο ΑΣΤΕΡΑΣ είναι πλέον μια ομάδα ευρωπαϊκή. Εκείνη την εποχή ένα παιδί έκανε το μεράκι του μέσα από τεράστιες δυσκολίες. Ήταν πάντα δίπλα στα παιδιά. Ήταν ένας δεύτερος πατέρας μας.

Ήταν ένα άνθρωπος στον οποίον μπορούσες να απευθυνθείς για πάντα. Βλέπω τι θεωρούν πλέον δεδομένα τα παιδιά του ΑΣΤΕΡΑ. Έχουν δίπλα τους φυσιοθεραπευτές και γιατρούς. Έχουν την πλήρη στήριξη της ομάδας. Τότε ήμασταν παιδιά από χωριό και είχαμε ένα αποκούμπι που ήταν ο Μπάμπης Σκορπίδας. Στα εύκολα είναι πολλοί αυτοί που είναι εκεί. Όταν τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να βοηθήσουν. Ο Μπάμπης ήταν ένας από αυτούς και ήταν εκεί στα πέτρινα χρόνια του ΑΣΤΕΡΑ και αρκαδικού ποδοσφαίρου".

Για τον άνθρωπο Μπάμπη Σκορπίδα: "Ήταν ένας χαμογελαστός άνθρωπος  πάντα ευδιάθετος που δεν εκνευριζόταν ποτέ. Στο ποδόσφαιρο ο γενικός αρχηγός έχει μια μεγάλη ευθύνη. Έχει να διαχειριστεί ποδοσφαιριστές, προπονητές. γυμναστές και να κρατάει μια ισορροπία. Θέλει ικανότητα. Ο Μπάμπης με τον τρόπο του και το χαμόγελο του τους κέρδιζε πάντα. Μέχρι το τελευταίο ματς ήταν στον πάγκο του ΑΣΤΕΡΑ. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα και αυτό κάνει την απώλεια του πιο οδυνηρή". 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 31 8 11 12 35
2 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 31 10 4 17 34
3 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 31 7 13 11 34
4 ΟΦΗ 31 7 13 11 34
5 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 31 7 9 15 30
6 ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 31 7 8 16 29
7 ΚΗΦΙΣΙΑ 31 6 10 15 28
8 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 31 3 10 18 19

Ροη Ειδησεων