ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Ματίας Ιγκλέσιας: Ο Έλληνας από τη Μεντόσα

Φωτογραφία: asterastripolis.gr

Με αφορμή το ρεκόρ που πέτυχε στην Super League Interwetten ο Ματίας Ιγκλέσιας να θυμηθούμε κάποιες όμορφες στιγμές του με την φανέλα του Αστέρα Τρίπολης.

 ΑΣΤΕΡΑΣ

Ματίας Ιγκλέσιας, ένα εμβληματικό πρόσωπο της Super League Interwetten αλλά και του Αστέρα Τρίπολης που γράφει την δική του ιστορία εδώ και 15 χρόνια παρουσίας του στα ελληνικά γήπεδα.

Ο Αργεντινός μέσος πριν 15 χρόνια ήρθε στην χώρα μας για λογαριασμό της ΑΕΛ. Στον κάμπο έμεινε μέχρι το 2011 μετρώντας 81 συμμετοχές και 3 γκολ. Μετά στον δρόμο του βρέθηκε το Περιστέρι. Στο Ατρόμητο παρέμεινε τρία χρόνια με 62 συμμετοχές και 9 τέρματα. Το 2015 θα βρεθεί στην Κίνα και μετά θα γίνε κάτοικος Τρίπολης ξεκινώντας να γράφει την δική του ιστορία στον σύλλογο.

Με τον ΑΣΤΕΡΑ έχει 171 συμμετοχές, γεγονός που τον κατατάσσει δεύτερο παίκτη σε συμμετοχές πίσω από τον Χουάν Μουνάφο. Αυτά τα 6 χρόνια παρουσία του στην Τρίπολη έχει σκοράρει 13 τέρματα. Με την φανέλα του ΑΣΤΕΡΑ έχει καταγράψει 11.495 αγωνιστικά λεπτά στο πρωτάθλημα, στο κύπελλο αλλά και στην Ευρώπη. Αξιοσημείωτο είναι πως ο "Μάτι" έχει καταφέρει να συμμετάσχει με τρείς διαφορετικές ελληνικές ομάδες στο Europa League.

Οι ξεχωριστές στιγμές του με τον ΑΣΤΕΡΑ

Ένα ξεχωριστό γκολ με τον ΑΣΤΕΡΑ είναι εκείνο στις 7 Ιουνίου του 2015 και την τελευταία αγωνιστική των Play Off απέναντι στον ΠΑΟΚ. Ο Ιγκλέσιας με ένα εξαιρετικό σουτ θα βρει τα δίχτυα και θα οδηγήσει τον Αστέρα στην 2 η θέση και το απευθείας εισιτήριο του Europa League.

Άλλη μια αξέχαστη στιγμή που μας έχει χαρίσει ο Αργεντινός μέσος είναι το 2018 πάλι απέναντι στους Θεσσαλονικείς. Το παιχνίδι κρίθηκε στο 8’ των καθυστερήσεων, με τον "καπιτάνο" να σκοράρει και να κάνει το 3-2, βάζοντας "φρένο" στις 10 σερί νίκες του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα. 

Για πάντα εδώ

Ο Ματίας δεν έχει κρύψει πως θέλει να ολοκληρώσει την καριέρα του με τη φανέλα του ΑΣΤΕΡΑ. Όπως έχει πει και ο ίδιος έχει δεθεί τόσο με την ομάδα όσο και με την πόλη και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να γίνει και μόνιμος κάτοικος. Ο αρχηγός των Αρκάδων έχει αγαπηθεί και έχει αγαπήσει παράφορα την Τρίπολη και την Ελλάδα. Όπως έχει αναφέρει η χώρα μας είναι σαν το σπίτι του και "Δεν πρέπει να πεθάνεις χωρίς να δεις την Ελλάδα".

Με πάνω από 170 συμμετοχές, 17 γκολ και 5 ασίστ, ο Ιγκλέσιας είναι ένα πολύτιμο κομμάτι της οικογένειας των Αρκάδων τόσο εντός όσο κι εκτός αποδυτηρίων, καθώς αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους νεότερους στην ομάδα τους οποίους και συμβουλεύει στην εξέλιξή τους. Και το διαμάντι αυτό θα συνεχίσει να λάμπει, κάνοντας την Τρίπολη πιο φωτεινή! 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1 1 0 0 31
2 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1 0 0 1 31
3 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 1 0 0 1 27
4 ΟΦΗ 1 0 1 0 26
5 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1 1 0 0 23
6 ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 1 1 0 0 22
7 ΚΗΦΙΣΙΑ 1 0 1 0 22
8 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1 0 0 1 18

Ροη Ειδησεων