ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Το special αφιέρωμα που ετοίμασε Ινδός δημοσιογράφος για τον ΑΣΤΕΡΑ!

Ενα εξαιρετικό αφιέρωμα ετοίμασε ένας δημοσιογράφος από την Ινδία για τον ΑΣΤΕΡΑ, σχετικά με τις επιτυχίες του συλλόγου όλα αυτά τα χρόνια, το νέο σήμα της ομάδας αλλά και τους φιλάθλους.

 

Ο Hanu Triverdi, κατάγεται από την Ινδία και εργάζεται ως δημοσιογράφος. Πρόσφατα έκανε μία ιδιαίτερη αναφορά για την ομάδα του Αστέρα Τρίπολης.

Μπορεί ο κ. Triverdi, να κατάγεται από την Ινδία, ωστόσο, αυτό δεν τον εμπόδισε  να επικεντρωθεί στους Αρκάδες και να ετοιμάσει ένα εξαιρετικό αφιέρωμα.

Μάλιστα,  μεταξύ άλλων μίλησε και με τον αντιπρόεδρο του Αστέρα, Δημήτρη Κενέ κι έμαθε για τις φιλοδοξίες του συλλόγου, τις επιτυχίες όλων αυτών των χρόνων αλλά και για το νέο σήμα που παρουσίασε η ομάδα πριν από λίγο καιρό.

Αναλυτικά το αφιέρωμα αναφέρει:

"Σε αυτό το αφιέρωμα, θα ρίξουμε μια ματιά σε έναν ελληνικό σύλλογο, τον Αστέρα Τρίπολης της Αρκαδίας. Ο Αστέρας, ιδρύθηκε πριν από 89 χρόνια και έχει ένα μακρύ και ενδιαφέρον παρελθόν. Αν και είναι από τα παλαιότερα και πιο αναγνωρίσιμα κλαμπ της χώρας, οι κιτρινομπλέ έχουν έδρα μία πόλη, η οποία έχει πληθυσμό 47.000 ανθρώπων. Τα μεγαλύτερα κλαμπ στην Ελλάδα, εδρεύουν στις μεγάλες πόλεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, και ως εκ τούτου έχουν πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες όσον αφορά την επωνυμία, φιλάθλων και την παρουσία αυτών στα γήπεδα.

Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα προαναφερθέντα, είναι δύσκολο να αγνοήσουμε την οικονομική και αθλητική βιωσιμότητα που έχει επιτύχει ο σύλλογος όλα αυτά τα χρόνια. Αν και η ομάδα ιδρύθηκε αρχικά τη δεκαετία του 1930, έπρεπε να μεταρρυθμιστεί και να διαλυθεί αρκετές φορές. Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, οι Αρκάδες ήταν αήττητοι στο σπίτι τους για πέντε χρόνια και κατάφεραν να ανέβουν τέσσερις κατηγορίες στο Σούπερ Λιγκ μέχρι το 2007. Έκτοτε, κατάφεραν να παραμείνουν μέχρι και σήμερα στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Περαιτέρω επιτυχίες ήρθαν την επόμενη δεκαετία καθώς ο σύλλογος έφτασε στο Europa League για δύο διαδοχικές σεζόν και τερμάτισε ψηλά στη Super League. Οι οπαδοί της Τότεναμ μπορεί να θυμούνται τον Αστέρα, ως την ομάδα που πέτυχε ττο πρώτο hat trick της καριέρας του ο Χάρι Κέιν (και αγωνίστηκε και ως τερματοφύλακας), καθώς και το γκολ ραμπόνα Έρικ Λαμέλα. Ο αγώνας τελείωσε με μεγάλη απώλεια για την ελληνική ομάδα, αλλά η ευρωπαϊκή εκστρατεία εξακολουθεί να αποτελεί σημαντικό ορόσημο στην ιστορία τους. Προχωρώντας προς τα εμπρός, ο Αστέρας, σχεδιάζει να χτίσει ένα νέο γήπεδο και πρόσφατα ανανέωσε το λογότυπό του για να αντιπροσωπεύσει μια πιο μοντέρνα προοπτική.

 

Ζωτικής σημασίας για αυτές τις επιτυχίες και τη σταθερότητά τους είναι η απίστευτη στήριξη των οπαδών του συλλόγου. Ηταν δίπλα στην ομάδα κατά τη διάρκεια των ευρωπαϊκών ταξιδιών, με όμορφα συνθήματα και κορεό, σε κίτρινο και μπλε χρώμα. Μάλιστα, σύλλογοι, όπως η Ίντερ Μπακού και η Χιμπέρνιαν στο Εδιμβούργο φιλοξένησαν τους παθιασμένους οπαδούς της ομάδας, όταν ο Αστέρας Τρίπολης έδωσε παιχνίδια στην έδρα τους.

 

Για να μάθουμε περισσότερα για τον Αστέρα και τις επιτυχίες του, συζητήσαμε με τον Αντιπρόεδρο του συλλόγου, Δημήτρη Κένε. Έχοντας περάσει πάνω από δέκα χρόνια στο κλαμπ, ο Δημήτρης ήταν μάρτυρας μερικών από τις πιο ιστορικές στιγμές της ιστορίας της ομάδας.

Πείτε μας λίγο για την καριέρα σας στο ποδόσφαιρο και τον τρέχοντα ρόλο σας στο κλαμπ. Ποια είναι τα πράγματα που έχετε μάθει όλα αυτά τα χρόνια στον κλάδο;

«Βρίσκομαι στον χώρο του ποδοσφαίρου από το 2010. Ξεκίνησα στο τμήμα Επιχειρήσεων του Αστέρα Τρίπολης και είμαι τώρα Αντιπρόεδρος. Αυτό που έμαθα είναι ότι πρέπει να ακούει κάποιος τους γύρω του και μετά να ενεργεί. Πρέπει να προσπαθείς να δίνεις το κίνητρο σε όλους, για να πετύχουν στη συνέχεια».

 

Ο Αστέρας είναι ένας πολύ ιστορικός σύλλογος, αλλά δυστυχώς δεν είναι τόσο επιτυχημένος όσο μερικοί από τους μεγαλύτερους συλλόγους στην Ελλάδα. Ποιες είναι οι φιλοδοξίες του κλαμπ για το μέλλον;

«Στην πραγματικότητα, ο Αστέρας έχει επιτύχει αρκετά. Έχουμε φτάσει στα προκριματικά του Europa League έξι φορές, περάσαμε 2 χρόνια συνεχόμενα στους ομίλους, φτάσαμε επίσης στον τελικό του Ελληνικού Κυπέλλου μία φορά και στον προημιτελικό μερικές φορές. Προσπαθούμε πάντα να βελτιωθούμε και ο στόχος μας είναι να φτάσουμε σε έναν άλλο τελικό κυπέλλου και να συμμετέχουμε σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις κάθε χρόνο».

Ο σύλλογος κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα όμορφο νέο σήμα. Ποια είναι η διαδικασία σκέψης σας πίσω από αυτές τις αλλαγές;

«Θέλαμε να δώσουμε στο σήμα μας μια αίσθηση μοναδικότητας και να το συνδέσουμε με την πόλη μας. Κάναμε κάποια έρευνα και στη συνέχεια αποφασίσαμε να το αλλάξουμε».

Τι πιστεύετε ότι χρειάζεται να αλλάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο για να φτάσει στο επόμενο επίπεδο;

«Πρέπει να καταλάβουμε ως πρωτάθλημα ότι πρέπει να δράσουμε όλοι μαζί και να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε το προϊόν μας, ώστε να είναι πιο ευχάριστο για τους θεατές. Χωρίς τους οπαδούς, δεν υπάρχει ποδόσφαιρο. Το πρωτάθλημα πρέπει επίσης να ενδιαφέρεται περισσότερο για την προσέλκυση χορηγιών, έτσι ώστε οι ομάδες να μπορούν να επενδύσουν αυτά τα χρήματα στις ακαδημίες τους και να χτίσουν ένα καλύτερο μέλλον».

Ποιες είναι οι μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ένα κλαμπ όπως ο Αστέρας και η ευρύτερη ελληνική ποδοσφαιρική βιομηχανία;

« Οι κύριες προκλήσεις είναι οι οικονομικοί παράγοντες. Έχουμε περάσει από μια σοβαρή οικονομική κρίση στην Ελλάδα, αλλά σήμερα τα πράγματα γίνονται καλύτερα. Η καλή και αποτελεσματική οικονομική διαχείριση στον Αστέρα, μας βοηθά να ξεπεράσουμε και να μετριάσουμε αυτές τις κρίσεις. Έχουμε επίσης δημιουργήσει ισχυρές σχέσεις με όλους τους χορηγούς μας, ώστε να μπορούμε να βοηθάμε ο ένας τον άλλον και να ξεπερνάμε όλες αυτές τις δύσκολες καταστάσεις».

Ο Αστέρας εδρεύει στην όμορφη, αλλά μικρή πόλη της Τρίπολης και έχουν μια πιστή ομάδα οπαδών. Πιστεύετε ότι το μέγεθος του σταδίου και της πόλης επηρεάζει τις δυνατότητες του συλλόγου;

«Όπως είπα και πριν, το ποδόσφαιρο έχει να κάνει με τους οπαδούς! Ο ΑΣΤΕΡΑΣ έχει περίπου μέσο όρο, 3.000 εισιτήρια κατά τη διάρκεια των εντός έδρας αγώνων. Αυτό είναι σχεδόν το 10% του πληθυσμού της πόλης. Αυτό είναι υπέροχο για εμάς. Ένα νέο γήπεδο με καλύτερες εγκαταστάσεις για τους οπαδούς μπορεί να αυξήσει αυτόν τον μέσο όρο, αλλά ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι η απόδοση της ομάδας. Όλοι είναι πιο ευτυχισμένοι όταν κερδίζει η ομάδα!».

Τέλος, ποιες συμβουλές θα δίνατε σε κάποιον που θέλει να εργαστεί στο ποδόσφαιρο, ίσως σε θέση παρόμοια με τη δική σας;

«Όπως σε κάθε άλλη δουλειά, να είστε παθιασμένοι με αυτό που κάνετε. Ακούστε πρώτα και μετά ενεργήστε! Στον τομέα εργασίας μου, που είναι η εμπορική πλευρά του αθλήματος, προσπαθήστε να μην επηρεαστείτε από τα αθλητικά αποτελέσματα. Εστιάστε σε αυτό που κάνετε και κυνηγάτε πάντα μεγαλύτερες προσφορές»".

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 31 8 11 12 35
2 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 31 10 4 17 34
3 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 31 7 13 11 34
4 ΟΦΗ 31 7 13 11 34
5 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 31 7 9 15 30
6 ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 31 7 8 16 29
7 ΚΗΦΙΣΙΑ 31 6 10 15 28
8 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 31 3 10 18 19

Ροη Ειδησεων