ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Μποροβήλος: "Το ποδόσφαιρο στην επαρχία έχει εγκαταλειφθεί από την πολιτεία"

Ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργος Μποροβήλος παρευρέθηκε στο πνευματικό κέντρο της πόλης, εκεί όπου μίλησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κώστας Αρβανίτης.

 

Ο πρόεδρος των κιτρινομπλέ, Γιώργος Μποροβήλος, από την πλευρά του μίλησε για τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν στο ποδόσφαιρο επισημαίνοντας ότι οι εταιρείες στοιχημάτων θα πρέπει να επιστρέφουν χρήματα ανταποδοτικά στο άθλημα.

Αναλυτικά όσα είπε:

"Το ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα στην επαρχία έχει εγκαταλειφθεί εντελώς από την πολιτεία. Ότι υπάρχει είναι από κάποιους ανθρώπους οι οποίοι πιθανόν να χαρακτηρίζονται και γραφικοί και είναι είτε σε κάποια χωριά είτε σε μια πόλη και ασχολούνται έχοντας μια φιλοδοξία είτε είναι προσωπική είτε σε κάποιο άλλο επίπεδο. Συνήθως βάζουν χρήματα από την τσέπη τους και όταν κάποια στιγμή αυτό τελειώσει το σωματείο σβήνει.

Εκείνο που πρέπει να γίνει κατά την γνώμη μου είναι πως πρέπει να ακουμπήσουμε και συμφέροντα. Εννοώ πως όταν όλος ο κόσμος παίζει στοίχημα και αυτό το καρπώνονται σε μεγάλο βαθμό ιδιώτες κανείς δεν μπόρεσε να πάρει ένα κομμάτι από αυτό ως ανταποδοτικό τέλος. Ας το πάμε λοιπόν ανάποδα από που δηλαδή θα βρούμε χρήματα. Το ποδόσφαιρο έχει χρήματα από πόρους οι οποίοι υπάρχουν και από στοιχηματικές εταιρίες οι οποίες δεν ανταποδίδουν ενώ χρησιμοποιούν τον επαγγελματικό αθλητισμό και βγάζουν χρήματα.

Έτσι λοιπόν θα πρέπει ίσως από εκεί να διοχετευτεί ένα ποσό στα ερασιτεχνικά σωματεία στις τοπικές ΕΠΣ που καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες, να φτάσουν χρήματα και στα χωριά και να μπορέσουν να γίνουν κάποια γήπεδα και ακαδημίες. Θα πρέπει λοιπόν να δούμε το ποδόσφαιρο στην ερασιτεχνική του μορφή πως υπάρχει και μαθαίνεται όπως γίνεται και σε χώρες ανεπτυγμένες ποδοσφαιρικά στην Ευρώπη".

Στην εκδήλωση επίσης παρευρέθηκαν κι άλλοι παράγοντες του αθλητισμού και εκπρόσωποι σωματείων, όπως ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αρκαδίας Σταύρος Τσαγγούρης, ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Σταύρος Κουκάκης και η πρόεδρος του ΚΟΑΤ Χριστίνα Καλαθά.

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 31 8 11 12 35
2 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 31 10 4 17 34
3 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 31 7 13 11 34
4 ΟΦΗ 31 7 13 11 34
5 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 31 7 9 15 30
6 ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 31 7 8 16 29
7 ΚΗΦΙΣΙΑ 31 6 10 15 28
8 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 31 3 10 18 19

Ροη Ειδησεων