ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Μπαρτολίνι στο a-s: Ευλογία ο Αστέρας, η κόρη μου φοράει κιτρινομπλέ!

Ο Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι, σε μία συνέντευξη από καρδιάς στο a-s, μιλάει για τη ζωή του στην Τρίπολη και στον Αστέρα, τις αναμνήσεις του, τον κόσμο της ομάδας αλλά και για τον τελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό το 2013.

Παναθηναϊκός ΑΣΤΕΡΑΣ

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Καταρχάς Σεμπάστιαν που σε πετυχαίνουμε, τι κάνεις στη ζωή σου;

"Είμαι πολύ καλά. Ζω στο Ροσάριο της Αργεντινής από τότε που επέστρεψα από την Ελλάδα. Μαζί με την οικογένεια μου. Ασχολούμαι ακόμα με το ποδόσφαιρο αλλά με το ερασιτεχνικό και διαβάζω για την προπονητική".

Σε ενδιαφέρει η προπονητική;

"Ναι, αλλά στο μέλλον".

Ο Αστέρας ήταν η πρώτη ομάδα στην οποία αγωνίστηκες στην Ελλάδα. Υπήρχαν δυσκολίες στην μεταγραφή σου;

"Ο Αστέρας είναι η ομάδα με την οποία αγωνίστηκα τα περισσότερα επαγγελματικά ποδοσφαιρικά μου χρόνια. Ηταν δύσκολο στην αρχή να καταλάβω την γλώσσα αλλά τα υπόλοιπα ήταν εύκολα. Με έβαλαν στο κλίμα της ομάδας από την πρώτη μέρα κι αυτό διότι ο ΑΣΤΕΡΑΣ είναι οικογένεια. Πάντα λέω ότι το καλύτερο γεγονός που μου συνέβη όσο βρισκόμουν στην Ελλάδα ήταν ότι αγωνίστηκα για λογαριασμό του ΑΣΤΕΡΑ".

Ποιος ήταν αυτός που σε έπεισε για να πεις το τελικό "ναι" στον ΑΣΤΕΡΑ;

"Ο μάνατζερ μου ήταν αυτός ο οποίος μου μίλησε με τα καλύτερα λόγια τον σύλλογο. Φυσικά έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι το 2009 όταν πρωτοήρθα υπήρχαν στο ρόστερ πολλοί παίκτες από την Αργεντινή. Το πιο σημαντικό όμως είναι οτι η οικογένεια μου ήταν αυτή που με έπεισε".

Οταν ήρθες για πρώτη φορά στην Τρίπολη, τι συνάντησες; Υπήρχαν δυσκολίες;

"Η επικοινωνία ήταν δύσκολη. Ειδικά στην πόλη με τον υπόλοιπο κόσμο. Ο Στάικος Βεργέτης ήταν αυτός που με βοήθησε πολύ στο να επικοινωνώ με τους υπόλοιπους στην ομάδα. Η προσαρμογή στην αρχή δεν ήταν εύκολη, αλλά σε σύντομο χρονικό διάστημα, μπήκα στο κλίμα του ελληνικού ποδοσφαίρου".

Ησουν στην ομάδα για πέντε σεζόν. Ποια ανάμνηση είναι ακόμα χαραγμένη στο μυαλό σου;

"Το πρώτο μου ματς με τον ΑΣΤΕΡΑ, οι αγώνες στο Europa League, τα γκολ που πέτυχα και η πιο σημαντική ανάμνηση είναι ο τελικός με τον Ολυμπιακό, για το Κύπελλο Ελλάδας. Ολοι γνωρίζουμε ότι μας έκλεψαν, αλλά εγώ νιώθω ότι ο ΑΣΤΕΡΑΣ είναι ο Κυπελλούχος".

Αισθάνεσαι αδικημένος για εκείνη τη βραδιά;

"Ηταν μια κλοπή από τους διαιτητές. Ολη η Ελλάδα είδε τι έγινε. Ο τελικός είχε πέντε διαιτητές και κανένας δεν ήταν ειλικρινής για να μας δώσει το πέναλτι. Εκείνο το βράδυ ήμασταν πολύ στεναχωρημένοι, γιατί είχαμε μία φοβερή ομάδα. Κλαίγαμε στα αποδυτήρια. Αλλά εγώ νιώθω νικητής και πιθανότατα και οι φίλοι του ΑΣΤΕΡΑ. Δείξαμε σε όλη την Ελλάδα πόσο δυνατός είναι ο ΑΣΤΕΡΑΣ εντός και εκτός γηπέδου. Οπως και στις εξέδρες του ΟΑΚΑ που είχαμε πολύ κόσμο".

Πιστεύεις ότι αν υπήρχε τότε VAR, όπως τώρα, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα;

"To VAR δεν έχει αλλάξει τίποτα. Ο Ολυμπιακός έπρεπε να νικήσει. Κανένας διαιτητής δεν είχε το κουράγιο να παίξει εκείνο το βράδυ 50-50".

Ο κόσμος στην Τρίπολη σε αγάπησε. Αισθανόσουν αυτή την αγάπη όταν αγωνιζόσουν στο γήπεδο;

"Ναι, πάντα αισθανόμουν αυτή την αγάπη από τον κόσμο του ΑΣΤΕΡΑ. Επίσης ήταν δίπλα μου όταν έπρεπε να αντιμετωπίσω ως αντίπαλος τον ΑΣΤΕΡΑ, με τον Ηρακλή και τον Απόλλωνα Σμύρνης. Αυτή η αγάπη είναι αμοιβαία γιατί και εγώ αγαπώ τον κόσμο του ΑΣΤΕΡΑ".

Ποιος θεωρείς πως ήταν ο καλύτερος προπονητής που είχες στον ΑΣΤΕΡΑ;

"Ο Σάκης Τσιώλης".

Ποια ήταν τα συναισθήματα σου όταν έπαιξες για πρώτη φορά στην Ευρώπη με την κιτρινομπλέ φανέλα;

"Για έναν νοτιοαμερικάνο ποδοσφαιριστή είναι ένα όνειρο να παίξει στην Ευρώπη και πόσω μάλλον, στο Europa League και στο Champions League. Εγώ εκπλήρωσα το όνειρο μου να παίξω στο Europa League μαζί με τον Αστέρα. Ηταν ένα όνειρο το οποίο έγινε πραγματικότητα κι αυτό το χρωστάω στον ΑΣΤΕΡΑ".

Εχεις κρατήσει επαφές με τους παλιούς σου συμπαίκτες;

"Η παρέα μου τότε ήταν οι Βίλτσες, Ουριμπαρί, Καρντόσο, Μπαστία, Ντε Μπλάσις, Φορμίκα, Περόνε και πολλοί ακόμη. Σήμερα ακόμα μιλάω με τους Μουνάφο και Μπαράλες. Εχω και πολλούς Ελληνες φίλους, όπως οι Κουρμπέλης, Μπακασέτας, Τσαμπούρης, Μπαντής κι άλλοι".

Ποιος ήταν ο πιο δύσκολος αντίπαλος που έχεις αντιμετωπίσει και ποια ομάδα;

"Ο Σισέ του Παναθηναϊκού και ο Μιραλάς του Ολυμπιακού".

 

Μετά τον ΑΣΤΕΡΑ, παρέμεινες στην Ελλάδα και έπαιξες για τον Ηρακλή και τον Απόλωνα Σμύρνης. Πως ήταν τα πράγματα εκεί;

"Στον Ηρακλή έπαιξα για έναν χρόνο στη Football League και ήμουν τυχερός γιατί ανεβήκαμε στη Super League και έπαιξα για ακόμα δύο σεζόν. Στον Απόλλωνα ήμουν για έξι μήνες στη Football League και μετά παίξαμε μία σεζόν στη Super League. Εχω καλές αναμνήσεις και από τις δύο ομάδες".

Νιώθεις καθόλου Ελλήνας μετά από τόσα χρόνια;

"Ναι, στο σπίτι μου έχω πολλές φωτογραφίες από την Ελλάδα. Οι κόρες μου μεγάλωσαν στην Ελλάδα. Ολη η οικογένεια μου μιλάει ελληνικά. Ηταν 9 χρόνια που ζήσαμε εκεί, δεν είναι μικρό διάστημα. Νιώθω πώς είμαστε μια οικογένεια από την Αργεντινή που εξαρτιόμαστε από την Ελλάδα γιατί ότι γίνεται εκεί, το νιώθουμε καθώς είναι το δεύτερο μας σπίτι".

Είδαμε μία από τις κόρες σου να φοράει τη φανέλα του ΑΣΤΕΡΑ; Υποστηρίζει κι αυτή την ομάδα;

"Ναι είναι μεγάλη φαν του Αστέρα. Κάθε Σαββατοκύριακο βλέπουμε με ποιον παίζει και τι κάνει στα ματς.  Στο δωμάτιο της έχει φανέλες του Αστέρα. Είναι πολύ παθιασμένη με το ποδόσφαιρο".

Εχεις χρόνο να επισκεφθείς τη χώρα μας;

"Θέλω σύντομα να ταξιδέψω με την οικογένεια μου για διακοπές στην Ελλάδα. Είναι μια υπόσχεση που έχω δώσει".

Τον Αστέρα τον παρακολουθείς;

"Ναι, βλέπω τα παιχνίδια του στο διαδίκτυο. Οταν δεν μπορώ, βλέπω τα αποτελέσματα".

Ενα μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο του ΑΣΤΕΡΑ αλλά και σε όλους όσους σε διαβάζουν μέσω του Arcadiasports.gr;

"Σας στέλνω μία τεράστια αγκαλιά. Εύχομαι υγεία σε όλη την οικογένεια του ΑΣΤΕΡΑ. Παρά την μεγάλη απόσταση που μας χωρίζει,  τους έχω πάντα στη καρδιά μου. Ξέρω ότι μια μέρα, θα επιστρέψω στην Τρίπολη. Πάντα θα στέλνω τη θετική μου ενέργεια ώστε η ομάδα να τα πηγαίνει κάθε χρόνο όλο και καλύτερα. 

Θέλω να στείλω επίσης πολλά χαιρετίσματα από την Αργεντινή στους φιλάθλους της ομάδας και στο ArcadiaSports.gr γι’ αυτή τη συνέντευξη και για την πολλή καλή δουλειά που κάνουν".

Κλείνοντας, ο Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι μας έστειλε μια φωτογραφία που έχει στον τοίχο του δωματίου του, φορώντας την κιτρινομπλέ φανέλα με το περιβραχιόνιο.

Μείνε Cool και παίξε Live! Interwetten.gr! 21+

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 30 10 4 16 34
2 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 30 7 13 10 34
3 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 30 7 11 12 32
4 ΟΦΗ 30 6 13 11 31
5 ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 30 7 8 15 29
6 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 30 6 9 15 27
7 ΚΗΦΙΣΙΑ 30 5 10 15 25
8 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 30 3 10 17 19

Ροη Ειδησεων