ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

ΑΡΧΕΙΟ: Οι ομάδες της Αρκαδίας στη Γ’ Εθνική (Μέρος 1ο)

35 χρόνια ιστορίας συμπληρώνει φέτος η Γ’ Εθνική στο ποδόσφαιρο και το arcadiasports κάνει μια ιστορική αναδρομή στην παρουσία των αρκαδικών ομάδων. Στο αφιέρωμα αυτό θα θυμηθούμε τη χαρά του μοναδικού τίτλου, το ιστορικό μπαράζ, τις πίκρες των υποβιβασμών και άλλα στατιστικά στοιχεία.

 

ΑΣΤΕΡΑΣ

 

1982-83: Παναρκαδικός

Στον πρώτο χρόνο της Γ’ Εθνικής, την Αρκαδίας εκπροσώπησε ο Παναρκαδικός. Στο πρώτο αυτό πρωτάθλημα συμμετείχαν ομάδες από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας και ο Παναρκαδικός έκανε ένα κακό φινάλε, γνωρίζοντας τον υποβιβασμό στο εθνικό ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, συγκεντρώνοντας 26 βαθμούς σε 30 αγώνες

Παναρκαδικός 1982-83

 

1984-1991: Παναρκαδικός

1984-85: Μετά την πολύ άνετη άνοδό του από το εθνικό ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, ο Παναρκαδικός επιστρέφει, με τη Γ’ Εθνική να διεξάγεται σε δύο ομίλους. Παρά το πολύ καλό του ξεκίνημα, ο Παναρκαδικός θα τερματίσει στην 8η θέση με 43 βαθμούς , πληρώνοντας στην ουσία την πολύ καλή του παρουσία στο Κύπελλο Ελλάδας, όπου και έφτασε μέχρι τα προημιτελικά, αλλά και τις πολλές εμβόλιμες αγωνιστικές που ανάγκασαν τους παίχτες να αγωνίζονται ακατάπαυστα Κυριακή-Τετάρτη-Κυριακή.  

1985-86: Μια χρονιά που ξεκίνησε με πολλές προσδοκίες για το «τριφύλλι», στο οποίο επέστρεψε μετά από πολλά χρόνια καριέρας στην Α’ Εθνική και τον Ηρακλή ο Γιώργος Ορφανίδης. Ο Παναρκαδικός παρουσιάστηκε ιδιαίτερα αδύναμος, χωρίς να παρουσιάσει τίποτα το αξιόλογο και σώθηκε προς το τέλος, ταλαιπωρημένος από αρκετά διοικητικά προβλήματα. Άξιο αναφοράς η αποδέσμευση  των Καλοπίση και Κουμπούνη μετά από πολλά χρόνια προσφοράς στο σύλλογο. Με 36 βαθμούς, η ομάδα της Τρίπολης τερμάτισε στη 12η θέση

 

1986-87: Με τη νέα διοίκηση του Χρήστου Κανακάρη, ο Παναρκαδικός πραγματοποίησε την καλύτερη πορεία του στη Γ’ Εθνική και στις λεπτομέρειες έχασε την άνοδό του στη Β’ κατηγορία.  Τα άτυχα αποτελέσματα με υποδεέστερους αντιπάλους στέρησαν το κάτι παραπάνω, μιας και ο Παναρκαδικός τερμάτισε 3ος με 48 βαθμούς, δύο λιγότερους από την Καλλιθέα που ανέβηκε κατηγορία.

 

1987-88: Η ισοπαλία της τελευταίας αγωνιστικής έδωσε την 7η θέση και την παραμονή στον Παναρκαδικό με 39 βαθμούς , μιας και στο πρωτάθλημα της περιόδου 1987-88 υποβιβάζονταν 11 ομάδες από κάθε όμιλο. Η δυσκολία του εν λόγω πρωταθλήματος φαίνεται και από το γεγονός πως ο πρωταθλητής Ατρόμητος συγκέντρωσε 48 βαθμούς, ενώ ο 8ος στη βαθμολογία Πανναυπλιακός υποβιβάστηκε με μόλις 10 βαθμούς λιγότερους.

1988-89: Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής διεξήχθη σε ένα όμιλο με ομάδες από όλη την Ελλάδα. Στην ουσία το πρωτάθλημα είχε ενδιαφέρον μόνο στη μάχη της ανόδου, καθώς στα μέσα της περιόδου ανακοινώθηκε πως την περίοδο 1989-90 θα ξαναδημιουργούνταν δύο όμιλοι, οπότε δε θα υποβιβαζόταν καμία ομάδα. Ο Παναρκαδικός συγκέντρωσε 34 βαθμούς και τερμάτισε στην 8η θέση της βαθμολογίας, ισόβαθμος με τους:  Καλαμάτα, Αστέρα Αμπελοκήπων, Κιλκισιακό και Αιγάλεω.

1989-90: Είναι η χρονιά που αρχίζουν τα πολλά προβλήματα για το ιστορικό σωματείο της Τρίπολης. Στα μέσα της χρονιάς εκδηλώνεται μια μεγάλη διοικητική κρίση και οικονομικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν αρκετοί ποδοσφαιριστές. Στο τέλος της σεζόν, ο Παναρκαδικός ισοβάθμησε με την Κέρκυρα με 34 βαθμούς και κέρδισε την παραμονή στη διαδικασία των πέναλτι σε μπαράζ που έγινε στο γήπεδο του Αιγάλεω.

 

Πανηγυρισμοί μετά το νικηφόρο μπαράζ

 

1990-91: Τα μηνύματα είχαν δοθεί από την προηγούμενη χρονιά και ο Παναρκαδικός, χωρίς ουσιαστική ενίσχυση, υποβιβάστηκε τερματίζοντας στην τελευταία θέση, συγκεντρώνοντας μόλις 17 βαθμούς σε 34 αγώνες.

 

1992-1994 Παναρκαδικός

1992-93: Ο Παναρκαδικός επανήλθε μετά από ένα χρόνο απουσίας στη Γ’ Εθνική και το καλοκαίρι του 1992 πραγματοποίησε πολλές μετεγγραφές έμπειρων ποδοσφαιριστών. Για μεγάλο μέρος του πρωταθλήματος βρισκόταν στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, το οικονομικό πρόβλημα όμως ήταν τροχοπέδη για το στόχο της ανόδου και τελικά κατετάγη 5ος με 57 βαθμούς.

1993-94: Μια χρονιά-όνειδος για  την ιστορία του συλλόγου. Η χρονιά ξεκίνησε με πάρα πολλά προβλήματα και ελλιπές ρόστερ. Στον αγώνα με την Εράνη Φιλιατρών στην Τρίπολη χρησιμοποιήθηκε η ομάδα των ερασιτεχνών λόγω αποχής των παιχτών, ενώ έκλεισε τη σεζόν με το χειρότερο τρόπο στο διαβόητο  αγώνα με τον Ιάλυσο στην Τρίπολη. Ο υποβιβασμός του Παναρκαδικού με 42 βαθμούς σήμανε το τέλος εποχής για την ιστορική ομάδα της Τρίπολης.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων