ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Φυτώριο ποδοσφαιριστών στην Τρίπολη!

Αυτό που τελικά σε άλλες χώρες αποτελεί καθημερινή πρακτική, την παραγωγή νέων ταλαντούχων ποδοσφαιριστών, στην Ελλάδα συνήθως αποτελεί είδηση.

Κάπως έτσι λοιπόν ένας νεαρός ποδοσφαιριστής από την Τρίπολη επιλέχθηκε να δοκιμαστεί στις Ακαδημίες κορυφαίου πολυαθλητικού συλλόγου της χώρας μας. Ο λόγος για τον μόλις 12 ετών ποδοσφαιριστή, Νίκο Καραμήτο, ο οποίος πέρασε με επιτυχία τα εργομετρικά τεστ που έγιναν στο Αίγιο, που έγιναν για να επιλεχθεί και να δοκιμαστεί στις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού στην Παιανία.

 

Το arcadia-sports, βρέθηκε στην Ακαδημία Play-time που βρίσκεται στην Τρίπολη και πιο συγκεκριμένα Τέρμα Καραϊσκάκη (έναντι Πανεπιστημίου) από όπου "ξεπετάχτηκε" ο Καραμήτος και μίλησε με τον υπεύθυνο γυμναστή με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο, κ. Γιώργο Καζαντζίδη.

 

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Καζαντζίδη στο arcadia-sports:

 

-Πότε ξεκίνησε η Ακαδημία και ποιος είναι ο στόχος της;

"Ξεκινήσαμε πριν από τρία χρόνια, τον Σεπτέμβρη του 2009. Βρισκόμαστε στον τρίτο χρόνο λειτουργίας. Αρχικά ξεκινήσαμε με 20-30 παιδιά, κυρίως της Δ’ και Ε’ Δημοτικού και τώρα έχουμε 120 ενεργά μέλη ηλικίας από 5-16 ετών.

Στόχος της Ακαδημίας είναι με την ολοκλήρωση του εγχειρήματος που θα γίνει στην πενταετία, να φτάσουμε σε έναν αριθμό γύρω στα 180-200 παιδιά που θα καλύπτει ηλικίες από 5-16 ετών. Βασική αρχή της Ακαδημίας είναι οι προπονητές που θα δουλεύουν να έχουν πρώτα από όλα παιδαγωγική επάρκεια γιατί έχουμε να κάνουμε με μικρά παιδιά και για το λόγο αυτό είναι όλοι καθηγητές Φυσικής Αγωγής."

 

-Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για το έργο που κάνετε σαν Ακαδημία;

"Ο στόχος της Ακαδημίας είναι η ανάπτυξη, πρώτα των σωματικών δεξιοτήτων των αθλητών- μαθητών- παιδιών, η μάθηση των βασικών δεξιοτήτων στο ποδόσφαιρο, η ανάπτυξη των ψυχικών, πνευματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων και η μύηση στο «ευ αγωνίζεσθαι» και την ευγενή άμιλλα. Αυτό πραγματοποιείται μέσα από την εκπόνηση συγκεκριμένων προγραμμάτων για κάθε ημερήσια εκγύμναση, λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία και την σωματική, πνευματική ωριμότητα των παιδιών. Δηλαδή τώρα ένα παιδί το οποίο θα ξεκινήσει 5 ετών και θα ολοκληρώσει την εκπαίδευση 15 ετών, θα κάνει περίπου 550 διαφορετικά προγράμματα. Ενδεικτικά τα προγράμματα είναι τα εξής: Bambini (4-6 ετών), Pro-Junior (6-7 ετών),
Junior (8-10 ετών), Παμπαίδες (11-12 ετών), Προ-παιδικό (13-14 ετών) και Παιδικό (15-16 ετών).

Παράλληλα από φέτος εγκαινιάσαμε συνεργασία με τις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού. Γίναμε μέλος στο Δίκτυο Ακαδημιών του Παναθηναϊκού και μάλιστα στα εργομετρικά τεστ που έγιναν στο Αίγιο ένας ποδοσφαιριστής μας επιλέχθηκε να δοκιμαστεί στην Παιανία, τον Μάιο. Επίσης δύο-τρεις ακόμα ποδοσφαιριστές μας πήγαν πολύ καλά στα εργομετρικά και είναι υπό παρακολούθηση."

 

-Μπορείτε να μας πείτε μερικά λόγια για τον νεαρό ποδοσφαιριστή;

"Ο Νίκος Καραμήτος είναι εξαίρετος χαρακτήρας και είναι στην Ακαδημία από 5 χρονών. Ξεκίνησε από τις αρχές της Ακαδημίας με τον πρώτο γυμναστή που ήταν στην Ακαδημία, τον Στάικο Βεργέτη. Εδώ και τρία χρόνια που τον προπονώ, αυτό που έχω παρατηρήσει είναι η αγάπη που έχει για το ποδόσφαιρο, η οποία μετουσιώνεται όμως σε πολλή δουλειά. Δηλαδή εκτός από το πρόγραμμα του τμήματός του εβδομαδιαία, προπονείται από μόνος του extra με το πέρας της προπόνησης. Το πρόγραμμα του είναι δηλαδή τρεις φορές την εβδομάδα, Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, αλλά ο Νίκος έρχεται και τις υπόλοιπες μέρες δηλαδή Τρίτη και Πέμπτη.

Πιστεύω ότι αν συνεχίσει σωστά με τον ίδιο ζήλο και την ίδια εργατικότητα, θα παίξει σε ποδοσφαιρική ομάδα υψηλού επιπέδου. Υπάρχουν όμως και άλλα παιδιά που δουλεύουν σκληρά, απλά το πλεονέκτημα του Νίκου είναι ότι είναι μικρότερος σε ηλικία, άρα έχει περιθώρια να βελτιωθεί περισσότερο. Τώρα σίγουρα υπάρχουν μέσα στα 120 παιδιά, αρκετά που έχουν το ταλέντο αλλά το ταλέντο από μόνο του δεν φτάνει. Πρέπει να δουλέψουν σκληρά και σωστά για να αξιοποιήσουν το ταλέντο τους, αν θέλουν να φτάσουν σε υψηλό επίπεδο, γιατί στην Ελλάδα είναι πιο εύκολο να γίνεις καρδιοχειρούργος παρά ποδοσφαιριστής (γέλια)…"

 

-Δίνετε παραινέσεις στα παιδιά να ασχοληθούν κάποια στιγμή περισσότερο με το διάβασμα και το σχολείο τους, όσο αυτά μεγαλώνουν;

"Προσωπικά τους παροτρύνω να ασχοληθούν με τον αθλητισμό είτε είναι το ποδόσφαιρο ή αν έχουν κλίση σε κάποιο άλλο άθλημα, κι όπου μπορούν να το καταφέρουν αυτό, χωρίς να παραμελούν τα μαθήματα τους. Να αναφέρουμε το πρόβλημα ότι όσο μεγαλώνουν τα παιδιά τόσο εγκαταλείπουν τον αθλητισμό (Φροντιστήρια, Πανελλήνιες Εξετάσεις κλπ) με αποτέλεσμα να έχουμε ως χώρα εφήβους οι οποίοι να είναι υπέρβαροι, παχύσαρκοι και γενικά να μην προσέχουν την σωματική και ψυχική τους υγεία και ευεξία."

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων