ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Ειδική Προκήρυξη για τη Γ' Κατηγορία μπάσκετ

Με το υπ’αριθμόν πρωτοκόλλου 68, έγγραφό της η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ εξέδωσε την ειδική προκήρυξη της Γ’ Κατηγορίας Ανδρών στο τοπικό πλαίσιο της ανάπτυξης του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης.

Δέκα ομάδες θα λάβουν μέρος στο Πρωτάθλημα, ανάμεσα τους το Νεοχώρι και ο Απόλλωνας Τρίπολης. Η κλήρωση του Πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011, ενώ η πρεμιέρα του πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Απριλίου.

 

Αναφορικά με την διεξαγωγή του Πρωταθλήματος, προβλέπονται δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση, οι δέκα ομάδες χωρίζονται με καθαρά γεωγραφικά κριτήρια σε δύο ομίλους. Στην πρώτη φάση οι δύο αρκαδικές ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες με τις ομάδες της Μάνης και των Κροκεών, στον δεύτερο όμιλο Αρκαδίας-Λακωνίας. Ο πρώτος όμιλος αφορά τις ομάδες της Μεσσηνίας, η οποία έχει έξι εκπροσώπους.

 

Σύμφωνα με την προκήρυξη, στον πρώτο όμιλο τα σωματεία που μετέχουν σ’  αυτόν, θα συναντηθούν μεταξύ τους  μια φορά, ένας με όλους σ΄ ένα γύρο, μετά από κλήρωση, ενώ στον δεύτερο όμιλο τα σωματεία που μετέχουν σ΄ αυτόν, θα συναντηθούν μεταξύ τους, ένας με όλους σε δύο γύρους, μετά από κλήρωση. Στην δεύτερη φάση θα πάρουν μέρος οι τρεις πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογίας των δύο ομίλων, συγκροτώντας όμιλο 6 ομάδων. Τα σωματεία που μετέχουν σ’  αυτή, θα συναντηθούν μεταξύ τους, με το σύστημα, δύο φορές ένας με όλους σε δύο γύρους.

 

Σχετικά με την άνοδο, η 1η και  η 2η ομάδα της τελικής βαθμολογίας της Β΄ Φάσης, της Γ΄ Κατηγορίας την επόμενη αγωνιστική σεζόν θα αγωνίζονται στην Β’ Κατηγορία Ανδρών.

 

Όσον αφορά τον υποβιβασμό από την Β’ Κατηγορία Ανδρών, υπάρχουν δύο περιπτώσεις: 1) αν  υποβιβασθούν δύο ομάδες  από την Α΄ Κατηγορία,  θα υποβιβασθούν  από την Β΄ Κατηγορία δύο ομάδες(τα σωματεία που θα καταλάβουν την τελευταία θέση της τελικής  βαθμολογίας των δύο ομίλων) και 2) άν υποβιβασθεί μία ομάδα  από την Α΄ Κατηγορία, θα υποβιβασθεί μία ομάδα από την Β΄ Κατηγορία . Οι δύο ομάδες που θα καταλάβουν τις  τελευταίες θέσεις της τελικής βαθμολογίας των δύο ομίλων, θα δώσουν αγώνα κατάταξης σε ουδέτερο γήπεδο.

 

Στην προκήρυξη υπογραμμίζεται ότι: «Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ο θεσμοθετημένος (σταθερός) αριθμός των ομάδων κάθε κατηγορίας, μειώνεται λόγω αποχωρήσεως ή λόγω επιβολής ποινής υποβιβασμό, συνέπεια μηδενισμού ως και συγχώνευσης ομάδων της ιδίας ή ανώτερης κατηγορίας, συμπληρώνεται από ομάδες της αμέσως κατά περίπτωση κατώτερης κατηγορίας, αφού προηγουμένως συντελεσθεί ο υποβιβασμός και η άνοδος του αριθμού των ομάδων που προβλέπεται από τις οικίες προκηρύξεις.»

 

Αναλυτικά η προκήρυξη:

"Σύμφωνα με τις διατάξεις του ισχύοντος αθλητικού Νόμου, όπως τροποποιήθηκε του καταστατικού της Ε.Ο.Κ., του καταστατικού της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., των κανονισμών της Ε.Ο.Κ. καθώς και της Γενικής Προκήρυξης Πρωταθλημάτων 2010-2011.

Π ρ ο κ η ρ ύ σ σ ε ι

Το Πρωτάθλημα της Γ΄ Κατηγορίας ΑΝΔΡΩΝ περιόδου 2010-2011 με τους εξής όρους:

ΑΡΘΡΟ 1ο ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στο Πρωτάθλημα της Γ΄ Κατηγορίας Ανδρών δικαιούνται να λάβουν μέρος τα πιο κάτω σωματεία, σύμφωνα με τις δηλώσεις συμμετοχής :

1) A.O. OMONOIA ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ , 2)Α.Π.Σ. ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ, 3) Ο.Φ. ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ, 4) Α.Ο. ΚΡΟΚΕΩΝ, 5) Α.Ε.Κ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, 6) Π.Α.Ο.Κ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, 7) A.O. ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ, 8) Α.Π.Σ. ΜΑΝΗΣ 9)Α.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ,10) Γ.Σ.  ΧΩΡΑΣ.

ΑΡΘΡΟ 2ο ΈΝΑΡΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

H Έναρξη του Πρωταθλήματος, ορίζεται την Κυριακή  10 Απριλίου  2011.

Η κλήρωση των αγώνων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011 και ώρα 13:00 στα γραφεία της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. παρουσία των αντιπροσώπων των Σωματείων.

Για την αγωνιστική περίοδο 2010-2011, τα σωματεία που συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα της Γ ΄ Κατηγορίας Ανδρών, υποχρεούνται να καταβάλουν παράβολο συμμετοχής στα έξοδα διεξαγωγής του Πρωταθλήματος, ποσού (300,00 €) τριακοσίων ευρώ.

Μαζί με τη δήλωση συμμετοχής, θα καταβληθεί η 1η δόση από το παράβολο, ποσού 150,00 €. Σε περίπτωση μη καταβολής της 1ης δόσης, η δήλωση συμμετοχής δεν θα γίνεται δεκτή.

Η 2η δόση θα πρέπει να καταβληθεί 5 ημέρες πριν την έναρξη της 4η αγωνιστικής της α΄ φάσης των αγώνων του Πρωταθλήματος. Το ποσό θα καταβάλλεται στην Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. με ταχυδρομική επιταγή.

ΑΡΘΡΟ 3ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Το Πρωτάθλημα της Γ΄ Κατηγορίας Ανδρών, θα διεξαχθεί σε (2) δύο φάσεις, ως εξής:

Α΄ ΦΑΣΗ

Στην Α΄ φάση  οι ομάδες  θα  χωρισθούν σε δύο ομίλους, με γεωγραφικά κριτήρια, όπως παρακάτω :

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ :

1) Ο.Φ. ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ, 2)Γ.Σ. ΧΩΡΑΣ, 3)Α.Ε.Κ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, 4) Π.Α.Ο.Κ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, 5)Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, 6) ΑΠΣ ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ.

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ-ΛΑΚΩΝΙΑΣ :

1) Α.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, 2) Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ, 3) Α.Π.Σ. ΜΑΝΗΣ,  4)Α.O. ΚΡΟΚΕΩΝ

Στον Α΄ όμιλο τα σωματεία που μετέχουν σ’  αυτόν, θα συναντηθούν μεταξύ τους  μια φορά, ένας με όλους σ΄ ένα γύρο, μετά από κλήρωση.

Στο Β΄ Όμιλο τα σωματεία που μετέχουν σ΄ αυτόν, θα συναντηθούν μεταξύ τους, ένας με όλους σε δύο γύρους, μετά από κλήρωση.

Β΄ ΦΑΣΗ

Στη Β΄ Φάση θα πάρουν μέρος οι τρεις  πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογίας του  Α΄ και Β΄ Ομίλου.

Τα σωματεία που μετέχουν σ’  αυτή, θα συναντηθούν μεταξύ τους, με το σύστημα, δύο φορές ένας με όλους σε δύο γύρους.

Οι αγώνες του πρωταθλήματος θα διεξάγονται κατά βάση κάθε Σάββατο και Κυριακή ή άλλη μέρα εφόσον η Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής Πρωταθλήματος θεωρήσει αυτό απαραίτητο.

Η Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. διατηρεί το δικαίωμα ορισμού και δεύτερης αγωνιστικής μέσα στην ίδια εβδομάδα, στη περίπτωση που θα κρίνει αυτό αναγκαίο.

Το σωματείο που μετακινείται υποχρεούται να είναι εμπρόθεσμα και στην καθορισμένη ώρα έναρξης, στο γήπεδο τέλεσης του αγώνα με δική του ευθύνη ανεξάρτητο  από το μέσο μετακίνησής του. Σε περίπτωση έκτακτων καιρικών συνθηκών ( χιονοπτώσεις ), το σωματείο που δεν θα είναι εμπρόθεσμα στο γήπεδο τέλεσης του αγώνα, είναι υποχρεωμένο να προσκομίσει μέσα σε (48) ώρες απαραίτητα σχετικό δικαιολογητικό μόνο από την Δ.Ε.Σ.Ε.

ΑΡΘΡΟ 4ο ΜΠΑΛΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

Στους αγώνες του Πρωταθλήματος της Γ΄ Κατηγορίας, θα χρησιμοποιηθούν υποχρεωτικά μπάλες BADEN.

ΑΡΘΡΟ 5ο ΓΗΠΕΔΑ ΑΓΩΝΩΝ

Κατά την αγωνιστική περίοδο 2010-2011, οι αγώνες του Πρωταθλήματος της Γ΄ Κατηγορίας Ανδρών, θα διεξάγονται στα γήπεδα έδρες των ομάδων, σύμφωνα με τις δηλώσεις συμμετοχής τους.

Εάν κάποιο σωματείο αδυνατεί να εξασφαλίσει Γήπεδο σαν έδρα του, οι αγώνες του θα τελούνται σε γήπεδα που θα ορίζονται από την Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

ΑΠΟ ΤΗΝ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2011-2012, ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ, ΘΑ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ.

ΑΡΘΡΟ 6ο ΑΘΛΗΤΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στο Πρωτάθλημα δικαιούνται να λάβουν μέρος αθλητές που πληρούν τους όρους των κανονισμών της Ε.Ο.Κ. και του ισχύοντος Αθλητικού Νόμου.

Οτιδήποτε αφορά στα δελτία ταυτότητας αθλητών αναφέρεται στο άρθρο 4. των κανονισμών της Ε.Ο.Κ. πλην του χρόνου ισχύος των Δελτίων Υγείας τους, που εφαρμογή έχει το άρθρο 33 παρ. 9 του Ν. 2725/1999 (ισχύς ενός έτους). Κάθε σωματείο έχει το δικαίωμα να παρατάσσει σε κάθε αγώνα μέχρι και 12 αθλητές.

Την αγωνιστική περίοδο 2010-2011 τα Σωματεία που θα πάρουν μέρος στο Πρωτάθλημα της Γ΄ Κατηγορίας Ανδρών,  έχουν δικαίωμα εφ’ όσον παρουσιάσουν και  δηλώσουν 11 ή 12  αθλητές στο φύλλο αγώνα  να περιλαμβάνουν σε αυτούς μέχρι τέσσερις (4) παίχτες τριάντα (30) ετών και άνω (γεννηθέντες το 1980 και μεγαλύτερους).Αντίθετα παραμένουν τρεις (3) οι παίκτες τριάντα(30) ετών και άνω  για τα σωματεία που παρουσιάζουν και  δηλώνουν στο φύλλο αγώνα μέχρι 10 αθλητές.
Την αγωνιστική περίοδο 2010-2011, τα σωματεία που θα πάρουν μέρος στο Πρωτάθλημα της Γ΄ Κατηγορίας Ανδρών, πρέπει στον αριθμό των παικτών που θα δηλώσουν στο φύλλο αγώνα, να περιλαμβάνονται υποχρεωτικά 2 αθλητές μέχρι 20 ετών (γεννηθέντες το 1990 και νεώτερους).
Ένας από τούς παραπάνω αθλητές, θα πρέπει  να έχει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ  5ΛΕΠΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στα πρώτα πέντε λεπτά, του πρώτου  δεκαλέπτου, του πρώτου ημιχρόνου.
Σε περίπτωση τραυματισμού  ενός εκ των δύο αθλητών  τον υποχρεωτικό 5λεπτο χρόνο συμμετοχής θα συμπληρώνει ο δεύτερος  αθλητής της συγκεκριμένης κατηγορίας.
Σε περίπτωση τραυματισμού του ενός αθλητή, για τους οποίους προβλέπεται υποχρεωτική συμμετοχή, το σωματείο τους θα πρέπει να προσκομίσει στην Επιτροπή Πρωταθλημάτων  της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., μέσα σε 48 ώρες, ιατρική βεβαίωση από το πλησιέστερο Κρατικό Νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας.
Η ΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ 2 ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 20 ΕΤΩΝ, ΠΡΙΝ ΤΗΝ  ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ,  ΣΥΝΙΣΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ.
Για την εφαρμογή των ανωτέρω αρμόδιοι είναι οι Διαιτητές και ο Κομισάριος του αγώνα. Σε περίπτωση μη τήρησής τους, ο αγώνας δεν θα διεξάγεται και το υπαίτιο Σωματείο θα μηδενίζεται.
Σε περίπτωση που δεν εφαρμόζονται τα ανωτέρω, η Επιτροπή Πρωταθλήματος, θα πραγματοποιεί ενδελεχή έλεγχο στα Φύλλα Αγώνων και ΘΑ ΜΗΔΕΝΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΑ Η ΥΠΑΙΤΙΑ ΟΜΑΔΑ, έστω και αν η αντίπαλη δεν  έχει υποβάλλει ένσταση.

ΑΡΘΡΟ 7ο : ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Υπενθυμίζονται στα Σωματεία οι διατάξεις του Κανονισμού Προπονητών Καλαθοσφαίρισης.

Επίσης είναι  ασυμβίβαστη η ιδιότητα του Προπονητή και κόουτς με την ιδιότητα του αθλητή, σύμφωνα με το άρθρο 31, παρ. 11 του Ν. 2725/1999 και τα άρθρα 75&4 του Ν. 3057/2002.

- Η μη τήρηση των παραπάνω, θα επιφέρει τις σύμφωνα με το Νόμο κυρώσεις.

ΑΡΘΡΟ 8ο ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΟΜΑΔΩΝ :

Τα σωματεία που αγωνίζονται, θα φορούν εμφανίσεις σύμφωνα με τα άρθρα 42 & 43 του Κανονισμού της Ε.Ο.Κ.

Διευκρινίζεται ότι, σε περίπτωση που οι ομάδες έχουν το ίδιο ή παραπλήσιο χρώμα φανέλας, είναι  υποχρεωτική η αλλαγή της, από το σωματείο που έχει την ιδιότητα του γηπεδούχου.

ΑΡΘΡΟ 9ο ΑΝΑΒΟΛΗ – ΑΔΕΙΕΣ ΤΕΛΕΣΗΣ  ΑΓΩΝΩΝ
Α) ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΓΩΝΩΝ

Για την αναβολή των αγώνων ισχύουν όσα ορίζονται από το άρθρο 50 του Κανονισμού Πρωταθλημάτων της Ε.Ο.Κ.

Αγώνας ο οποίος αναβάλλεται για οποιοδήποτε λόγο, θα διεξάγεται την Τετάρτη που ακολουθεί την επόμενη αγωνιστική ( χρονικό διάστημα 11 ημερών).

- Διευκρινίζεται επίσης ότι, ΔΕΝ θα χορηγείται αναβολή αγώνων, λόγω συμμετοχής αθλητών σε σχολική εκδρομή.
Β) ΑΔΕΙΕΣ ΤΕΛΕΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ
Οι αγώνες τελούνται με την έγκριση του Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.ΣΚΕ.ΝΟ.Π., σύμφωνα με το άρθρο 8 του Ν. 3207/2003.

Ως εκ τούτου, τα Σωματεία υποχρεούνται να κοινοποιούν το πρόγραμμα  των αγώνων στις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές.

ΑΡΘΡΟ 10ο ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Οι ενστάσεις υποβάλλονται σύμφωνα με όσα ορίζονται από το άρθρο 54 των κανονισμών της Ε.Ο.Κ., πρέπει δε να υποστηριχθούν με υπόμνημα μέσα σε 48 ώρες από την τέλεση του αγώνα και να συνοδεύονται από ταχυδρομική επιταγή, με το ποσό των 50,00 €.

α) Οι ενστάσεις που αναφέρονται σε περιπτώσεις κακής εφαρμογής Κανονισμών Παιδιάς, εκδικάζονται από το προβλεπόμενο , στον ισχύοντα Κανονισμό Διαιτησίας, Όργανο.

β) Οι υπόλοιπες ενστάσεις, εκδικάζονται από την Επιτροπή Πρωταθλήματος της Ε..ΚΑ.ΣΚΕ.ΝΟ.Π..

Οι προσφυγές κατά των αποφάσεων της παραγράφου α΄, ασκούνται ενώπιον της Κ.Ε.Δ. – Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. και συνοδεύονται από παράβολο 100,00 €.

Οι προσφυγές κατά των αποφάσεων της παραγράφου β΄, ασκούνται ενώπιον του Α.Σ.Ε.Α.Δ.

Τα σωματεία που μετέχουν στο Πρωτάθλημα, καθώς και οι αθλητές τους, συμφωνούν, αποδέχονται και καθιστούν αποκλειστικά αρμόδια, για την επίλυση των κάθε φύσης διαφορών που θα προκύψουν μεταξύ τους και που έχουν σχέση με την εφαρμογή, ερμηνεία των Νόμων που ισχύουν, του Καταστατικού, των Κανονισμών και των Προκηρύξεων της Ε.Ο.Κ. (με βάση τους οποίους διεξάγονται τα διάφορα Πρωταθλήματα και που αποτελούν σύμβαση μεταξύ Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. , Σωματείων και Αθλητών), μόνο τα Διοικητικά όργανα που προβλέπονται από τις διατάξεις αυτές, απαγορευμένης  ρητώς κάθε προσφυγής στα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.

Σε περίπτωση που σωματείο προσφύγει στα Πολιτικά Δικαστήρια για θέμα ερμηνείας κανονισμών ή της παρούσης, μηδενίζεται για όλους τους υπόλοιπους αγώνες του Πρωταθλήματος για το οποίο έγινε προσφυγή και αποκλείεται από όλα τα Πρωταθλήματα της επόμενης περιόδου, στα οποία δικαιούται να συμμετάσχει.

ΑΡΘΡΟ 11ο ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ-ΚΥΡΩΣΕΙΣ

Α) Tα σωματεία που αγωνίζονται, υπόκεινται στις κυρώσεις που προβλέπονται από τον κανονισμό των Πρωταθλημάτων, οι δε διοικητικοί και υπόλοιποι παράγοντες, οι αθλητές των σωματείων, καθώς και οι προπονητές, υπόκεινται στις κυρώσεις που προβλέπονται από τον ισχύοντα αθλητικό Νόμο και των κανονισμών της Ε.Ο.Κ

Β) Σε περίπτωση που αθλητές, παράγοντες, προπονητής ή φίλαθλοι σωματείου προκαλέσουν σωματική ή υλική βλάβη σε Διαιτητή ή Κριτή, το υπεύθυνο σωματείο υποχρεούται να αποκαταστήσει την προσκληθείσα βλάβη, πέραν των άλλων ποινών που προβλέπονται από τους κανονισμούς. Η εκτίμηση της δαπάνης γίνεται με όποιο πρόσφορο τρόπο αποφασίσει το Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

Η καταβολή της δαπάνης γίνεται εντός (3) ημερών από την λήψη της σχετικής απόφασης από το Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. και σε περίπτωση άρνησης το Σωματείο ΜΗΔΕΝΙΖΕΤΑΙ για τις επόμενες δυο αγωνιστικές από την λήξη της προθεσμίας καταβολής  (άρθρο 94 και ΙΟΙ των Κανονισμών).

Γ)  Το Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. δικαιούται να χρησιμοποιήσει διαιτητές άλλων συνδέσμων πλην του συνδέσμου Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου, εφόσον κριθεί σκόπιμο εξ’ αιτίας επεισοδίων που προκάλεσαν αθλητές, προπονητές, παράγοντες ή φίλαθλοι σωματείου για το τμήμα  ή τα τμήματα του σωματείου που προκάλεσε επεισόδια σε βάρος Διαιτητών ή Κριτών. Το υπαίτιο σωματείο υποχρεούται τουλάχιστον 48 ώρες πριν την τέλεση του αγώνα στον οποίο έχουν ορισθεί διαιτητές άλλων συνδέσμων να καταβάλει τα έξοδα μετακίνησης, διαφορετικά ΜΗΔΕΝΙΖΕΤΑΙ.

ΑΡΘΡΟ 12ο ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ-ΚΑΤΑΤΑΞΗ – ΑΝΟΔΟΣ-ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Α)ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Για τη βαθμολογία των Σωματείων ισχύουν όσα ορίζει το Άρθρ. 47 των κανονισμών της Ε.Ο.Κ. (2 βαθμοί για τη νίκη, 1 βαθμός για την ήττα – συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα που χάθηκε από ομάδα που απέμεινε με λιγότερους-ες των δύο (2) παικτών-τριών / άρθρο 21Κανονισμών Παιδιάς – και 0 βαθμοί για αγώνα που χάθηκε από υπαιτιότητα).

Β)ΚΑΤΑΤΑΞΗ
Για την κατάταξη ισχύει το άρθρο 48 παρ. 2, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 46, παρ. 3γ καιπαρ.4.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας:
α) Αν οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι δύο (2), τότε λαμβάνονται υπόψη οι βαθμοί από τους μεταξύ τους αγώνες (νίκες – ήττες – μηδενισμοί).

Αν οι ομάδες έχουν το ίδιο σύνολο βαθμών, τότε λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής πόντων (goal average) στους μεταξύ τους αγώνες.

β) Αν συνεχίζεται η ισοβαθμία, τότε λαμβάνεται υπόψη o συντελεστής πόντων (goal average) σε όλους τους αγώνες τους στον όμιλο που συμμετείχαν.

γ) Αν οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι περισσότερες από δύο (2), τότε καταρτίζεται βαθμολογικός πίνακας με τους βαθμούς που συγκέντρωσαν, οι ομάδες που ισοβαθμούν, στους μεταξύ τους αγώνες και με βάση το πίνακα αυτό γίνεται η μεταξύ τους κατάταξη.

δ) Αν όμως από τον παραπάνω πίνακα προκύψει νέα ισοβαθμία, τότε για τις ομάδες που συνεχίζουν να ισοβαθμούν, λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής πόντων (goal average) στους μεταξύ τους αγώνες.

ε) Αν παρά ταύτα συνεχίζεται η ισοβαθμία, τότε λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής πόντων (goal average) σε όλους τους αγώνες τους στον όμιλο που συμμετείχαν.

στ) Σε περίπτωση πολλαπλής ισοβαθμίας και αφού μετά την εφαρμογή των παραπάνω κριτηρίων η ισοβαθμία περιοριστεί μόνο σε δύο ομάδες, τότε αυτόματα εφαρμόζεται η διαδικασία των παραγράφων α και β.

Αν η ισοβαθμία αφορά σε περισσότερες των δύο ομάδων, τότε επαναλαμβάνεται η διαδικασία της παραγράφου γ.

Ο ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΠΟΝΤΩΝ (GOAL AVERAGE ) ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΠΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕ Η ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ.

Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με το ΄Αρθρο 47 – παρ. 2η (όπως αυτή τροποποιήθηκε), τα αποτελέσματα των αγώνων που έδωσε ομάδα που υποβιβάστηκε, λόγω μη προσέλευσης σε δύο (2) αγώνες ή αποχώρησης από την συνέχεια του Πρωταθλήματος, λαμβάνονται υπόψη στην διαμόρφωση του γενικού βαθμολογικού πίνακα της περιόδου.

Α) ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στην Β΄ Κατηγορία ΑΝΔΡΩΝ ανέρχονται δύο σωματεία, δηλαδή η 1η και  η 2η ομάδα της τελικής βαθμολογίας της Β΄ Φάσης, της Γ΄ Κατηγορίας.

Β) ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.

1. Εάν  υποβιβασθούν δύο ομάδες  από την Α΄ Κατηγορία,  θα υποβιβασθούν  από την Β΄ Κατηγορία δύο ομάδες(τα σωματεία που θα καταλάβουν την τελευταία θέση της τελικής  βαθμολογίας των δύο ομίλων).

2. Εάν υποβιβασθεί μία ομάδα  από την Α΄ Κατηγορία, θα υποβιβασθεί μία ομάδα από την Β΄ Κατηγορία . Οι δύο ομάδες που θα καταλάβουν τις  τελευταίες θέσεις της τελικής βαθμολογίας των δύο ομίλων, θα δώσουν αγώνα κατάταξης σε ουδέτερο γήπεδο.

Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ο θεσμοθετημένος (σταθερός) αριθμός των ομάδων κάθε κατηγορίας, μειώνεται λόγω αποχωρήσεως ή λόγω επιβολής ποινής υποβιβασμό, συνέπεια μηδενισμού ως και συγχώνευσης ομάδων της ιδίας ή ανώτερης κατηγορίας, συμπληρώνεται από ομάδες της αμέσως κατά περίπτωση κατώτερης κατηγορίας, αφού προηγουμένως συντελεσθεί ο υποβιβασμός και η άνοδος του αριθμού των ομάδων που προβλέπεται από τις οικίες προκηρύξεις.

ΑΡΘΡΟ 13ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

Α) ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Tα Σωματεία που συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα της Γ΄ Κατηγορίας Ανδρών, αναλαμβάνουν τη δαπάνη μετακίνησης, των εκτός έδρας αγώνων τους.
Β) ΕΞΟΔΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ

Σε κάθε Διαιτητή θα καταβάλλονται για κάθε συνάντηση 10,00 € (Euro).

Σε κάθε Διαιτητή που μετακινείται, θα καταβάλλονται επί πλέον τα παρακάτω ποσά:

α) Χιλιομετρική αποζημίωση σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. 6858/29-11-2006, εγκύκλιο της Ε.Ο.Κ.

β) Ημεραργία σύμφωνα με την αριθμ. Πρωτ. 1446/29-03-95 εγκύκλιο της Ε.Ο.Κ.
Γ) ΕΞΟΔΑ ΚΡΙΤΩΝ

Σε κάθε Κριτή θα καταβάλλονται για κάθε συνάντηση 6,00 € (Εuro).

Σε κάθε Κριτή που μετακινείται, θα καταβάλλονται επί πλέον τα παρακάτω ποσά:

α) Χιλιομετρική αποζημίωση σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. 6858/29-11-2006, εγκύκλιο της Ε.Ο.Κ.

β) Ημεραργία σύμφωνα με την αριθμ. Πρωτ. 1446/29-03-95 εγκύκλιο της Ε.Ο.Κ.

Οι Διαιτητές και οι Κριτές ορίζονται από την Κ.Ε.Δ. – Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

ΑΡΘΡΟ 14ο : ΙΑΤΡΟΙ  ΑΓΩΝΩΝ

Υπενθυμίζεται στα γηπεδούχα Σωματεία η υποχρέωσή τους για την παρουσία ιατρού κατά την διάρκεια των αγώνων, με δική τους μέριμνα.

ΑΡΘΡΟ 15ο : ΕΠΑΘΛΑ

Στην Πρωταθλήτρια ομάδα θα απονεμηθεί κύπελλο με δίπλωμα, στους δε αθλητές διπλώματα με χρυσά μετάλλια.

ΓΕΝΙΚΑ

Για κάθε θέμα που θα προκύψει κατά την διεξαγωγή του Πρωταθλήματος και δεν προβλέπεται από την παρούσα Προκήρυξη , καθώς και για κάθε ασάφεια που έχει ανάγκη από διευκρίνιση ή συμπλήρωση, αποφασίζει το Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., του οποίου η απόφαση επικυρώνεται από το Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ."

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων