ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Επεισοδιακή νίκη και 2-2 οι Δρομείς! (PHOTOS, VIDEOS)

Την επεισοδιακή νίκη με 70-65 σημείωσαν οι Δρομείς Τρίπολης το απόγευμα του Σαββάτου (14/5) επί του Συλλόγου Καλαθοσφαίρισης Καλαμάτας στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΔΑΚ Τρίπολης, ισοφαρίζοντας την σειρά των νικών σε 1-1 (και συνολικά σε 2-2) στο πλαίσιο της 2ης Αγωνιστικής των Play-off της Α' ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ! Δείτε βίντεο από την ένταση που προκάλεσε την 50λεπτη διακοπή!

Πρώτος σκόρερ για την ομάδα των Δρομέων Τρίπολης ήταν ο Μπουρής, ο οποίος σκόραρε 20 πόντους με δύο εύστοχα τρίποντα! 

Η ομάδα της Τρίπολης είχε ακόμα τρεις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων: Ο Καλούλης σημείωσε 16 πόντους, ενώ ο Γιώργος Μπαλής σκόραρε 14 πόντους με δύο εύστοχα τρίποντα. Αντίστοιχα ο Δελής σημείωσε 13 πόντους!

 

Για τους φιλοξενούμενους, ο Τσικούρης αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης, αφού σημείωσε 27 πόντους, έχοντας μία εύστοχη προσπάθεια πίσω από την γραμμή των 6.75μ. Παράλληλα ο Γιαννουκάκης σημείωσε 15 πόντους, ενώ ο Τριανταφυλλόπουλος σκόραρε 8 πόντους με δύο εύστοχα τρίποντα!

 -> Πλέον η σειρά των τελικών μεταφέρεται το απόγευμα της ερχόμενης Τετάρτης (18/5, 19:00) στην Τέντα της Καλαμάτας! 

 

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Το τρίποντο του Διαμαντή Μπουρή και το δικαίωμα για μία εύστοχη (όπως αποδείχθηκε στην συνέχεια) συμπληρωματική βολή, 38'' πριν το φινάλε, ήταν καθοριστικά στην εξέλιξη της αναμέτρησης! Κι αυτό διότι η ομάδα της Τρίπολης βρήκε λύση στο τρίλεπτο επιθετικό black out που αντιμετώπισε, δίνοντας την δυνατότητα στους γηπεδούχους να αποκτήσουν διαφορά 7 πόντων (65-58, 38'') και παράλληλα βάζοντας "φρένο" στο σερί των φιλοξενούμενων οι οποίοι είχαν πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής (60-49, 3:11''-> 61-58, 0:55''). 

Παράλληλα η διαφορά των 7 πόντων (65-58), έδωσε την δυνατότητα στην ομάδα της Τρίπολης να διαχειριστεί το προβάδισμα της μέχρι τον τελικό ήχο της κόρνας της γραμματείας, παρά την προσπάθεια των φιλοξενούμενων να ροκανίσουν την εις βάρος τους διαφορά.

 

 

Επεισοδιακή αναμέτρηση με 50λεπτη διακοπή!

Το εύστοχο τρίποντο των Δρομέων περίπου μισό λεπτό πριν την λήξη (38'' 64-58) και οι έντονοι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων, προκάλεσαν τα νεύρα των φιλοξενούμενων με αποτέλεσμα οι περίπου 30 φίλοι της Καλαμάτας BC να πετάξουν μπουκάλια και κέρματα στον αγωνιστικό χώρο σημαδεύοντας μάλιστα τους Αρκάδες καλαθοσφαιριστές, με  τους παίκτες των δύο ομάδων να προσπαθούν να ηρεμήσουν τα πνεύματα καθώς  επικράτησε πανδαιμόνιο στον αγωνιστικό χώρο, με τους πάγκους των δύο ομάδων να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο και την αναμέτρηση να διακόπτεται μοιραία.

 

 Η φυσιολογική τάξη των πραγμάτων επανήλθε με την παρέλευση 50 λεπτών, με τα πνεύματα να έχουν ηρεμήσει αλλά και την Αστυνομία να έρχεται στην κερκίδα όπου φιλοξενούνταν οι οπαδοί της Καλαμάτας BC, προκειμένου να γίνει η αντίστοιχη εκκένωση . Δυστυχώς στις έντονες λογομαχίες, όπως αναφέρουν οι γηπεδούχοι, πήραν μέρος μέχρι και άνθρωποι που κάλυπταν το ρεπορτάζ της φιλοξενούμενης ομάδας, προκαλώντας εύλογες απορίες  για το πως εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο, άτομα τα οποία δεν ανήκουν στην αποστολή της Καλαμάτας BC... 

 

Δείτε τι ακριβώς έγινε... 

 

 

* Τι γράφει το φύλλο αγώνα: 

"-2:02'' πριν λήξει το 4ο 10λεπτο οπαδοί της Β' ομάδας (Καλαμάτα Σύλλογος Καλαθοσφαίρισης)  πέταξαν μπουκάλι με νερό εντός αγωνιστικού χώρου και έγινε διακοπή του αγώνα για να γίνει ενημέρωση της β' ομάδας. 

-1:38'' πριν λήξει το 4ο 10λεπτο διεκόπη πάλι το παιχνίδι διότι οπαδοί της Β' ομάδας έχυσαν νερά και μπύρες στον αγωνιστικό χώρο. 

-38''  Πριν την λήξη του αγώνα  διέκοψα για περίπου 50' , διότι οι οπαδοί της Β' ομάδας μπουκάλια και κέρματα με σκοπό να τραυματίσουν αντιπάλους παίκτες. Κάλεσα αστυνομική δύναμη με σκοπό να εκκενώσω την κερκίδα των φιλοξενούμενων, κάτι το οποίο έγινε και ο αγώνας τελείωσε κανονικά.

-Στην βοήθεια της εκκένωσης από την Αστυνομία της συγκεκριμένης κερκίδας, ζήτησα και έμαθα την βοήθεια των παραγόντων της β' ομάδας. Ακολουθεί αναλυτικότερη έκθεση των διαιτητών:

 

Σύλλογος Δρομέων  Τρίπολης:

Μπαλής              (Έφορος)

Μαρκόπουλος     (Γενικός Αρχηγός)

Πολυζωγόπουλος  (Γυμναστής)

Πετσούνης          (Στατιστική)

Χρονόπουλος       (Φυσιοθεραπευτής)

 

Καλαμάτα Σύλλογος Καλαθοσφαίρισης:

Γιαννακόπουλος   (Έφορος)

Κούτρης             (Γενικός Αρχηγός)

Μυλωνάς            (Γυμναστής)

Τσαφόλιας          (Στατιστική)

Σταθάκης            (Φυσιοθεραπευτής)

 

A' Διαιτητής".

 

 Τι προβλέπει το 10ο άρθρο της Ειδικής Προκήρυξης της Α' ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Ανδρών, σεζόν 2015-2016;

α) Tα σωματεία που αγωνίζονται, υπόκεινται στις κυρώσεις που προβλέπονται από τον κανονισμό των Πρωταθλημάτων, οι δε διοικητικοί και υπόλοιποι παράγοντες, οι αθλητές των σωματείων, καθώς και οι προπονητές, υπόκεινται στις κυρώσεις που προβλέπονται από τον ισχύοντα αθλητικό Νόμο και των κανονισμών της Ε.Ο.Κ.

β) Τα συμμετέχοντα, στο Πρωτάθλημα Α΄ Κατηγορίας Ανδρών, σωματεία, πρέπει υποχρεωτικά να συμμετάσχουν στo ΠρωτάθλημαΠαίδωνΣε αντίθετη περίπτωση θα επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης δύο (2) βαθμών από το αντίστοιχο Πρωτάθλημα Ανδρών που συμμετέχουν.

γ)Στα συμμετέχοντα στο Πρωτάθλημα σωματεία, εφ΄ όσον δηλώσουν συμμετοχή στο Πρωτάθλημα ΠΑΙΔΩΝ και δεν ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ σ΄ αυτό ή συμπληρώσουν δύο (2) μηδενισμούς, θα επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης δύο (2) βαθμών από το αντίστοιχο Πρωτάθλημα Ανδρών που συμμετέχουν.         

δ) ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ Σ΄  ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ ΘΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΕΝΟΣ (1) ΒΑΘΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ, ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015- 2016 ΚΑΙ ΕΝΟΣ (1) ΒΑΘΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ  ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ  ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2016-2017.

ε) Σε περίπτωση που αθλητές, παράγοντες, προπονητές ή φίλαθλοι σωματείου προκαλέσουν σωματική ή υλική βλάβη σε Διαιτητή ή Κριτή, το υπεύθυνο σωματείο υποχρεούται να αποκαταστήσει την προσκληθείσα βλάβη, πέραν των άλλων ποινών που προβλέπονται από τους κανονισμούς. Η εκτίμηση της δαπάνης γίνεται με όποιο πρόσφορο τρόπο αποφασίσει το Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. Η καταβολή της δαπάνης γίνεται εντός (3) ημερών από την λήψη της σχετικής απόφασης από το Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. και σε περίπτωση άρνησης το Σωματείο ΜΗΔΕΝΙΖΕΤΑΙ για τις επόμενες δυο αγωνιστικές από την λήξη της προθεσμίας καταβολής  (άρθρο 82 και 88 των Κανονισμών).

στ) Το Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. δικαιούται να χρησιμοποιήσει διαιτητές άλλων συνδέσμων πλην του συνδέσμου Κεν/κης και Νότιας Πελοποννήσου, εφόσον κριθεί σκόπιμο εξ’ αιτίας επεισοδίων που προκάλεσαν αθλητές, προπονητές, παράγοντες ή φίλαθλοι σωματείου για το τμήμα  ή τα τμήματα του σωματείου που προκάλεσε επεισόδια σε βάρος Διαιτητών ή Κριτών.

Το υπαίτιο σωματείο υποχρεούται τουλάχιστον 48 ώρες πριν την τέλεση του αγώνα, στον οποίο έχουν ορισθεί διαιτητές και κριτές άλλων συνδέσμων, να καταβάλει τα έξοδα διεξαγωγής του αγώνα (αποζημίωση-ημεραργία-μετακίνηση),διαφορετικά ΜΗΔΕΝΙΖΕΤΑΙ.

 

 

Η εξέλιξη της αναμέτρησης:

 

Στην πρώτη περίοδο η βασική πεντάδα του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Τρίπολης, ήταν:  Δελής, Παπακώστας, Μπαλής, Μπουρής και Κουτσούγερας.

Αντίστοιχα το αρχικό σχήμα της Καλαμάτας BC ήταν: Τσικούρης, Κούτρης, Γιαννουκάκης, Φωτάκης και Γεωργανάς.

 

 O Παπακώστας του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Τρίπολης, μονομαχεί για το τζάμπολ της αναμέτρησης με τον Γιαννουκάκη της Καλαμάτας BC με τον τελευταίο να κερδίζει την κατοχή για την ομάδα του!

 

 

Οι Δρομείς Τρίπολης μπήκαν αποφασισμένοι στον αγωνιστικό χώρο να κατακτήσουν το ροζ φύλλο της αναμέτρησης και χάρις σε 4 συνεχόμενους πόντους του Μπουρή και αντίστοιχους 5 του Μπαλή, (ευστοχώντας μία φορά από την γραμμή των 6.75μ), απέκτησαν προβάδισμα 8 πόντων (9-1, 5:42''), αναγκάζοντας τον κ. Γιαννακόπουλο να καλέσει σε time out.

Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και κατάφεραν με σερί 12-0 χάρις σε πόντους των Τσικούρη (5π), Γιαννουκάκη, Φωτάκη, Γεωργανά αλλά και με τρίποντο του Τριανταφυλλόπουλου, να προηγηθούν για πρώτη φορά στο σκορ (9-13, 2:10''). Οι δύο ομάδες είχαν ήδη συμπληρώσει από 5 ομαδικά φάουλ (2:50''), με αποτέλεσμα οι παίκτες των δύο ομάδων να οδηγούνται στην γραμμή των ελεύθερων βολών.

 

Δύο εύστοχες βολές του Δελή και ένα έμμεσο τρίποντο του Καλούλη (goal-foul), οδήγησαν τις δύο ομάδες σε κατάσταση ισορροπίας (14-14, 1:26''), την ίδια στιγμή που η Καλαμάτα BC βρήκε λύση στο σκοράρισμα με μία εύστοχη βολή  του Γιαννουκάκη (11-14, 1:47''). Δύο νέες εύστοχες βολές του Δελή και ένα εύστοχο drive του Μαρκόπουλου έδωσαν στα τελευταία δευτερόλεπτα προβάδισμα  τριών πόντων στην ομάδα της Τρίπολης (18-15, σκορ 1ης περιόδου).

 

 

 

Στην δεύτερη περίοδο η βασική πεντάδα του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Τρίπολης, ήταν: Μαρκόπουλος, Καλούλης, Δελής, Μπαλής και Μικέλης.

Αντίστοιχα το αρχικό σχήμα της Καλαμάτας BC ήταν: Γαρίνης, Τσικούρης, Κριμιλής, Γιαννουκάκης και Τριανταφυλλόπουλος.

 

Τέσσερις συνεχόμενοι πόντοι του Καλούλη,  έδωσαν προβάδισμα 7 πόντων στην ομάδα της Τρίπολης (22-15, 8:54''). Η Καλαμάτα BC αντέδρασε προσωρινά  και τρέχοντας επιμέρους σκορ 5-0 με τέσσερις συνεχόμενους πόντους του Τσικούρη και 1/2 βολές του Γιαννουκάκη, δεν επέτρεψε στους Δρομείς Τρίπολης να ξεφύγει στο σκορ (22-20, 7:49'', 24-22, 5:55''). Ένα μικρό ξέσπασμα των Δρομέων με 4-0 χάρις σε 2/2 βολές του Μπουρή και με τους Καλούλη και Δελή να βρίσκουν τον δρόμο προς το καλάθι εντός παιδιάς, τους επέτρεψε να ξεφύγουν για πρώτη φορά με 6 πόντους (28-22, 2:58'').

 

Οι Μεσσήνιοι αντέδρασαν και σε 1:47'' έτρεξαν σερί 9-0! Πέντε πόντοι του Τσικούρη (ευστοχώντας μία φορά από την γραμμή των 6.75μ) και αντίστοιχα 4 του Γιαννουκάκη (έχοντας 2/2 βολές), έδωσαν την δυνατότητα στην Καλαμάτα BC να αποκτήσει προβάδισμα 3 πόντων (28-31, 1:11''). Ωστόσο το goal-foul του Δελή (44'') έδωσε την δυνατότητα στις δύο ομάδες να κλείσουν ισόπαλες την αυλαία του πρώτου μέρους (31-31, σκορ 2ης περιόδου).

 

 

 

Στην τρίτη περίοδο η βασική πεντάδα του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Τρίπολης, ήταν: Δελής, Παπακώστας, Μπαλής, Μπουρής και Κουτσούγερας.

Αντίστοιχα το αρχικό σχήμα της Καλαμάτας BC ήταν: Τσικούρης, Κούτρης, Γιαννουκάκης, Τριανταφυλλόπουλος και Γεωργανάς.

 

"Εκρηκτικό" ήταν το ξεκίνημα των Δρομέων στην έναρξη της τρίτης περιόδου: Με τον Μπαλή να σκοράρει 7 πόντους (εκ των οποίων οι 5 ήταν συνεχόμενοι, χάρις σε εύστοχη τρίποντη προσπάθεια), 1/2 βολές του Παπακώστα και ένα ακόμα τρίποντο από τον Μπουρή, η ομάδα του Ηλία Μπαλή έτρεξε σερί 11-1, γεγονός που της έδωσε την δυνατότητα να διευρύνει την διαφορά της στο +10 (42-32, 5:59''), αναγκάζοντας τους φιλοξενούμενους να καλέσουν σε time out. Ωστόσο οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, με αποτέλεσμα Παπακώστας, Μπουρής, Μικέλης και 2/2 βολές του Καλούλη να δώσουν προβάδισμα 13 πόντων στους "κιτρινομπλέ" (48-35, 2:34'').

Στο μεσοδιάστημα η Καλαμάτα BC σκόραρε με 1/2 βολές του Τσικούρη και με εύστοχο σουτ εντός παιδιάς του Γιαννουκάκη.  Στα τελευταία δυόμιση λεπτά της τρίτης περιόδου, οι Δρομείς Τρίπολης συντήρησαν το προβάδισμα τους (+11, 50-39, σκορ 3ης περιόδου), χάρις σε 2/2 βολές του Καλούλη, την ίδια στιγμή που η Καλαμάτα BC σκόραρε με τους Τσικούρη (1/2 βολές), Φωτάκη και Κριμιλή.

 

Στην τέταρτη περίοδο η βασική πεντάδα του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Τρίπολης, ήταν: Καλούλης, Δελής, Μπαλής, Μπουρής και Μικέλης.

Αντίστοιχα το αρχικό σχήμα της Καλαμάτας BC ήταν: Γαρίνης, Κριμιλής, Γιαννουκάκης, Φωτάκης και Τριανταφυλλόπουλος.

 

Δυναμικό ήταν το ξεκίνημα των γηπεδούχων και στην έναρξη της τέταρτης περιόδου:  Οι τέσσερις συνεχόμενοι πόντοι του Καλούλη και το εύστοχο σουτ εντός παιδιάς του Μπαλή, έδωσαν αρχικό προβάδισμα 15 πόντων στους γηπεδούχους (56-41, 5:47''), οι οποίοι έτρεξαν επιμέρους σκορ 6-2 την ίδια στιγμή που οι φιλοξενούμενοι σκόραραν με τον συνήθη ύποπτο....τον Τσικούρη! Η ομάδα της Τρίπολης συντηρούσε το προβάδισμα της άνω των 10 πόντων, για περίπου εξήμισι λεπτά (60-49, 3:11''), αφενός μεν με τους Μπαλή, Δελή να βρίσκουν λύσεις μέσα από την ρακέτα, αφετέρου δε με 2/2 βολές του Μπουρή!

 

 

Ωστόσο οι Μεσσήνιοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και με σερί 9-1, προσπάθησαν για μια ακόμα φορά να αλλάξουν το momentum της αναμέτρησης (61-58, 1:55'') ! Κι αυτό αφού το εύστοχο τρίποντο του Γιαννακόπουλου, σε συνδυασμό με 7 πόντους του Τσικούρη (οι τρεις μάλιστα προήλθαν από εύστοχο καλάθι εντός παιδιάς και 1/1 συμπληρωματική βολή) και το εύστοχο σουτ εντός παιδιάς του Γιαννουκάκη, έδωσαν στοιχεία...άγριας ομορφιάς στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΔΑΚ Τρίπολης (61-58, 0:55''). 38'' πριν το φινάλε ο Μπουρής με...τετράποντο (ευστόχησε σε τρίποντο και παράλληλα το δικαίωμα για 1/1 βολή), έδωσε "αέρα" 7 πόντων στους γηπεδούχους, οι οποίοι μετά την 50λεπτη διακοπή διεύρυναν το προβάδισμα τους στο +9 (67-58, 28'') χάρις σε 2/2 βολές του Δελή. Παράλληλα οι Μεσσήνιοι βρήκαν λύσεις στο σκοράρισμα με τους Γερμανό (ο οποίος ευστόχησε σε τρίποντη προσπάθεια), Τσικούρη και Γεωργανά, ωστόσο η ομάδα της Τρίπολης πήρε την δύσκολη νίκη με τελικό σκορ 70-65.

 

 

 Δεκάλεπτα: 18-15, 31-31, 69-61, 70-65.

Δρομείς Τρίπολης :

4. Μαρκόπουλος     2

5. Κούγιας             0 (0φ)

6. Καλούλης           16 (4φ)

7. Δελής                 13 (3φ)

8. Σωτηρόπουλος      0 (0φ)

9. Παπακώστας          3 (2φ)

10. Μπαλής                 14 (2 τρίποντα-4φ)

11. Αγγελόπουλος        0 (0φ)

12. Κοσκινάς                0 (1φ)

13. Μπουρής                20 (2 τρίποντα-4φ)

14. Μικέλης                  2 (3φ)

15. Κουτσούγερας         0 (3φ)

 

 

Καλαμάτα BC:

4. Γερμανός                   3 (1 τρίποντο)

5. Γαρίνης                     0 (2φ)

16. Γεωργανάς               6(2φ)

7. Τσικούρης                  27 (1 τρίποντο-5φ)

8. Κριμιλής                     2 (2φ)

9. Κούτρης                      0 (4φ)

10. Γιαννουκάκης             15 (3φ)

11. Παθιάκης                   0 (0φ)

12. Φωτάκης                   4 (2φ)

13. Σίδερης                     0 (0φ)

14. Σπηλιώτης                 0 (1φ)

15. Τριανταφυλλόπουλος  8 (2 τρίποντα-5φ)

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων