ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Η πορεία ανόδου στην Α1 (PHOTOS & VIDEOS)

O Αρκαδικός πανηγύρισε την πιο σημαντική στιγμή της 39χρονης ιστορίας του, αφού κέρδισε και μαθηματικά την άνοδο  στην Α1 Ανδρών Μπάσκετ, μετά τη νίκη του με 85-70 επί του Ψυχικού για την 25η Αγωνιστική της Α2 Ανδρών.

Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη, ολοκληρώνει τις φετινές αγωνιστικές της υποχρεώσεις, το απόγευμα του ερχόμενου Σαββάτου (9/5, 17:00) στην Λιβαδειά απέναντι στην τοπική ομάδα, ενώ σταδιακά θα ξεκινήσει ο προγραμματισμός ενόψει της ερχόμενης σεζόν.
 

Αλήθεια όμως; Ποιες αναμετρήσεις αποτέλεσαν τα κομβικά σημεία, που καθόρισαν την άνοδο του Αρκαδικού στην ερχόμενη Α1;

Το a-s, γυρίζει το ρολόϊ του χρόνου, μερικούς μήνες πίσω και υπενθυμίζει πώς η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη, κατάφερε να βρεθεί στα σαλόνια της Basket League...


 Δείτε  στο πλούσιο φωτογραφικό και οπτικοακουστικό αφιέρωμα που ακολουθεί, την πορεία πρωταθλητισμού που πραγματοποίησε ο Αρκαδικός την σεζόν 2014-2015, στο πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών, όπου εξασφάλισε την ιστορική άνοδο στην Α1...

 

Δόξα Λευκάδας-Αρκαδικός 72-73
Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α2 Ανδρών, ο Αρκαδικός μπήκε κατευθείαν...στα βαθιά νερά  αφού η Δόξα Λευκάδας ήταν από τις ομάδες που είχαν ως στόχο την άνοδο στην Α1.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μέχρι και με 10 πόντους στην αναμέτρηση, ωστόσο η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη είχε αντίθετη άποψη, με τον Γιώργο Κοψαύτη να χαρίζει με 2/2 βολές, δέκα δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ουσιαστικά τη νίκη στον Αρκαδικό (71-73). Στην επόμενη επίθεση, ο Σκλάβος με 1/2 βολές, διαμόρφωσε το τελικό 72-73.



Αρκαδικός-Εθνικός 79-60
Η εντός έδρας ήττα από το Λαύριο (50-61) και οι εκτός έδρας ήττες στο Κλειστό του Στρέφη με 97-88 από τον Αετό Εξαρχείων και στην Καβάλα από την τοπική ομάδα με 70-60, παρά τις νίκες με 84-60 επί του Ερμή Λαγκαδά, με 67-75 επί του ΟΦΗ και με 87-65 επί του Ηλυσιακού  προβλημάτισαν τους φίλους του Αρκαδικού, καθώς η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη μετρούσε ήδη τρεις ήττες στις πρώτες 8 αγωνιστικές.

 

 

 

 

 

 

  

Η εμφατική νίκη επί του Εθνικού με 79-60, στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΔΑΚ Τρίπολης, ήρθε να επιβεβαιώσει με τον πιο περίτρανο τρόπο, ότι ο Αρκαδικός βρίσκεται στον σωστό δρόμο, με την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη να πραγματοποιεί την καλύτερη της εμφάνιση, πλησιάζοντας στην μέση του πρωταθλήματος.



 

 

 

Ψυχικό-Αρκαδικός 58-70

Η κακή εμφάνιση και η ήττα στην Βέροια με 61-57 από τον τοπικό Φίλιππο, απειλούσε να καταστρέψει, ό,τι έχτιζε ο Αρκαδικός εντός έδρας. Οι νίκες επί του Ηρακλή (81-85)  και επί του Παγκρατίου (85-71) επανέφεραν την ηρεμία και την αυτοπεποίθηση στο στρατόπεδο του Αρκαδικού, αφού η αρκαδική ομάδα "ρέφαρε" τις πρώτες ήττες στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. 

 

  

 


 

 

 

 

 

 

Πλέον, η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη είχε αρχίσει ήδη να χτίζει σερί νικών, συμπεριλαμβανόμενης και της άνετης εκτός έδρας νίκης επί του Ψυχικού (58-70).  Η επικράτηση επί του Ψυχικού ήταν κομβικής σημασίας εκτός έδρας νίκη, όπως αποδείχθηκε στο φινάλε του πρωταθλήματος, καθώς έδωσε την δυνατότητα στην ομάδα του Γιάννη Καστρίτη να έχει διπλό προβάδισμα ανόδου απέναντι στην ομάδα των Βορείων Προαστείων της Αττικής.

Η αρκαδική ομάδα έκλεισε με νίκη τον πρώτο γύρο, επικρατώντας με 86-74 της Αθλητικής Ένωσης Λιβαδειάς.

 

 

Αρκαδικός-Δόξα Λευκάδας 76-70

Το θρίλερ της πρεμιέρας, ο κίνδυνος απώλειας του πλεονεκτήματος απέναντι στην Δόξα Λευκάδας και η ερχόμενη εκτός έδρας αναμέτρηση στο Λαύριο, έδιναν στοιχεία πρόωρου τελικού στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Δόξα Λευκάδας.

Ο Αρκαδικός πήρε τη νίκη με 76-70, έμεινε μόνος δεύτερος στην βαθμολογία και παράλληλα διεύρυνε το σερί των θετικών αποτελεσμάτων στο 5-0.

 

 

Η βαριά ήττα στο Λαύριο (84-66), οδήγησε τον Αρκαδικό στην 4η θέση, με την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη να υποχρεώνεται να περιμένει στραβοπάτημα της ομάδας του Λαυρίου, προκειμένου να περάσει ξανά στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Ωστόσο, ο Αρκαδικός "έχτισε" νέο σερί θετικών αποτελεσμάτων (76-73 επί του Αετού Εξαρχείων, 59-68 στον Λαγκαδά του τοπικού Ερμή, 78-70 εντός επί του ΟΦΗ και 0-20 επί του αποχωρήσαντα Ηλυσιακού. 



 

 

 

Η εντός έδρας ήττα από την...πρωταθλήτρια Καβάλα με 60-70, διατήρησε τον Αρκαδικό στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, καθώς η εντός έδρας νίκη της Δόξας Λευκάδας με 89-73 επί του Λαυρίου, αποδείχθηκε σωτήρια για την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη.

 

 

 

 

 

 

 

Εθνικός-Αρκαδικός 67-79
Η αναμέτρηση στο "Π. Νικολαϊδης", απέναντι στον Εθνικό, είχε χαρακτήρα τελικού, καθώς αν ο Αρκαδικός έφευγε νικητής, θα είχε κάνει το σημαντικότερο βήμα για την άνοδο στην Basket League. Παρά το γεγονός ότι ο Αρκαδικός αντιμετώπισε εχθρική ατμόσφαιρα, έδειξε από την έναρξη της αναμέτρησης το σκληρό του πρόσωπο, επικρατώντας με 67-79, επιστρέφοντας στην Τρίπολη, με το ροζ φύλλο αγώνα στις αποσκευές του.


 

 


Αρκαδικός-Ψυχικό 85-70
Ο Αρκαδικός είχε μπει ήδη σε τροχιά ανόδου. Οι νίκες επί των Φίλιππου Βέροιας (86-69), Ηρακλή (67-60) και επί του Παγκρατίου (62-77), χώριζαν μια νίκη τον Αρκαδικό από την άνοδο στην Α1....

 

 

    

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πότε ήρθε η πολυπόθητη νίκη; Στις 2 Μαϊου του 2015 επί του Ψυχικού με το θριαμβευτικό 85-70, να αποτελεί την "χρυσή" ημερομηνία στην ιστορία του αρκαδικού συλλόγου...

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων