ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Κοψαύτης στον Arcadia 93.8: "Να βγάλουμε παιδιά από τις ακαδημίες του Πήγασου"

O παίκτης και προπονητής του Πήγασου, Γιώργος Κοψαύτης, μίλησε στον αέρα του Arcadia 93.8 και την εκπομπή Arcadia Sports Show ενόψει την έναρξης της σεζόν στη Γ' Εθνική. 

 

ΑΣΤΕΡΑΣ

Για τη νέα σεζόν και την πρεμιέρα με τη Νήαρ Hστ: "Να έχουμε καλή σεζόν, με υγεία πάνω από όλα τόσο στο μπάσκετ όσο και στην κανονική μας ζωή. Έρχονται πολύ δύσκολα παιχνίδια. Η Νήαρ Ηστ είναι μια ιστορική ομάδα που έχει βιώσει μεγάλες στιγμές. Έχει παίξει Α1 και έχουν περάσει από αυτή μεγάλοι παίκτες. Μόνο και μόνο σαν όνομα είναι δύσκολο. Και η Νήαρ Ήστ είχε χρόνια να παίξει σε εθνικές κατηγορίες και θα έχουν μεγάλη προσμονή για το παιχνίδι. Θα μαζέψουν κόσμο. Περιμένουμε ένα πολύ δύσκολο ματς. Σαν ομάδα είναι από τα φαβορί. Στο κύπελλο έχει κάνει 3/3. Αυτό τα λέει όλα".

Για το αν υπήρχε πέρυσι εξ αρχής ο στόχος της ανόδους: "Δεν είχαμε θέσει κάποιο στόχο από την αρχή της σεζόν. Όταν ανέλαβα την ομάδα υπήρχαν κάποια ντόπια παιδιά και δεν είχαν βάλει στόχο αυτό που πετύχαμε. Είδαμε παιχνίδι με το παιχνίδι πως είχαμε την κατηγορία. Παίξαμε με κάποιες ομάδες που ήταν λίγο καλύτερες από εμάς στον πρώτο γύρο, όμως μόλις πήραμε αυτή την "κρυάδα" καταλάβαμε πως είναι στα μέτρα μας και ήμασταν πιο έτοιμοι στον δεύτερο γύρο. Κάναμε σπουδαία παιχνίδια, κερδίσαμε τους άλλους διεκδικητές του τίτλου και πήραμε δίκαια την άνοδο".

Για το κατά πόσο έχει "σκοτώσει" τον παίκτη μέσα του: "Δεν τον έχω σκοτώσει απλά τον έχω... τραυματίσει. Είναι πολύ δύσκολο. Σε μια κλειστή κοινωνία, όπως είναι το χωριό μας το Άστρος οι επιλογές είναι μειωμένες. Αν δεν το ρίξεις στον αθλητισμό είναι δύσκολο για τον καθένα. Πόσο μάλλον εγώ που τόσα χρόνια είχα συνηθίσει σε τέτοιο περιβάλλον και να κάνω τις προπονήσεις μου. Σίγουρα δεν το έχω αποβάλει. Είχα ένα πρόβλημα υγείας, εξαιτίας του οποίου σταμάτησα από τον Αρκαδικό. Πέρασαν τα δυο χρόνια που μου είπαν οι γιατροί και μπορούσα να παίξω σε πιο χαλαρούς ρυθμούς και το έκανα πράξη".

Για το ρόστερ του Πήγασου: "Στόχος μας όσο είμαι εγώ στην ομάδα είναι να βγάλουμε μπροστά τα παιδιά των ακαδημιών, να τους δώσουμε ευκαιρίες και εμπειρίες στη Γ' Εθνική. Σίγουρα δεν θα είμαστε η πιο έτοιμη ομάδα αλλά θα πάρουν κίνητρο ώστε να πάρουν εμπειρίες και να βοηθήσουν περισσότερο την ομάδα. Πρέπει να γίνουν κάποιες προσθήκες, όμως κυρίαρχο θα είναι το ντόπιο στοιχείο και σε συνδυασμό με τις τρεις μεταγραφές που κάναμε είναι όταν ενσωματωθούν αυτά τα παιδιά να κάνουμε ένα καλό σύνολο". 

Για τον assistant coach Χρήστο Γεννιά: "Είναι εγγύηση. Τον γνωρίζω από τα χρόνια που ήμουν στην Τρίπολη. Είχαμε καλές σχέσεις. Μπορεί να μην μιλούσαμε διαρκώς αλλά είχαμε επαφή. Αποφοιτήσαμε από την ίδια σχολή στην προπονητική. Του έκανα την πρόταση και δέχτηκε με πολύ χαρά. Πιστεύω πως θα τα πάμε καλά".

Ποια είναι τα φαβορί του ομίλου: "Θεωρητικά είναι οι δυο αθηναϊκές. Η Αγία Παρασκευή που ήταν και πέρυσι. Τα πήγε καταπληκτικά και διατήρησε τον ίδιο κορμό. Μετά είναι η Νήαρ Ήστ. Έχει δείξει καλά στοιχεία και πιστεύω πως θα είναι στις πρώτες θέσεις. Από τις επαρχιακές δεν μπορώ να έχω καλή εικόνα. Η Παναχαϊκή έκανε καλές κινήσεις".

Για τη στήριξη του κόσμου: "Έχουμε πολλούς ντόπιους στην Αθήνα. Πάντα το είχαμε και τώρα είναι πιο έντονο αφού επέστρεψε η ομάδα στη Γ΄Εθνική. Πιστεύω θα έχουμε αρκετό κόσμο με τη Νήαρ Ηστ. Εδώ βοηθούν οι ντόπιοι όσο μπορούν. Είτε υλικό είτε οικονομικό. Η διοίκηση τρέχει καθημερινά για να λύσει τα προβλήματα που προκύπτουν Υπάρχει καλή χημεία μεταξύ κόσμου και διοίκησης". 

Για το αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός: "Σίγουρα. Θέλουμε να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να κερδίζουμε κάτι από αυτό. Αν έρχονται νίκες θα είμαι ακόμα πιο χαρούμενος. Οι περισσότεροι παίκτες δεν έχουν ζήσει αυτή την εμπειρία. Θα υπάρχει ένα άγχος, το οποίο πιστεύω πως θα το ξεπεράσουμε σιγά σιγά. Ελπίζω να μην μας πάρει πολλά παιχνίδια και να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι". 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων