ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Γεωργακόπουλος στο Arcadia 93.8: "Mας έλειψε το μπάσκετ"

Ο προπονητής του Αρκαδικού, Παναγιώτης Γεωργακόπουλος μίλησε στον Αρκαδία 93.8 και την εκπομπή Arcadia Sports Show, για το εξαιρετικό ξεκίνημα της ομάδας του, τους φετινούς στόχους αλλά και για τα φαβορί της κατηγορίας.

 

 

ΑΣΤΕΡΑΣ

 Ο Παναγιώτης Γεωργακόπουλος προπονητής της ομάδας του Αρκαδικού μίλησε στον Αρκαδία 93.8 σχετικά με το πρωτάθλημα της Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ αλλά σχολίασε και τις ελληνικές ομάδες στην Euroleague.

 

Ο Αρκαδικός στην εκκίνηση του πρωταθλήματος της Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, έχει κάνει το 2/2. Με τον τεχνικό να δηλώνει : "Αν κρίνομε από τα αποτελέσματα και από τις εμφανίσεις , η ομάδα έχει πάει πολύ καλά. Το βασικό είναι ότι τα παιδιά παίζουν καλό μπάσκετ. Υπάρχει ο περσινός κορμός μεγάλων παιδιών που βοηθούν την ομάδα,  η υπόλοιπη μισή ομάδα συμπληρώνεται με παιδιά του εφηβικού και του παιδικού τμήματος. Προσπαθώντας να δώσουμε μια συνέχεια στην προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει εδώ και μερικά χρόνια , να μπορέσουμε να κάνουμε κάποια παιδιά να φτάσουν σε ένα υψηλό επίπεδο και ίσως κάποια στιγμή να τα θαυμάσουμε σε μια μεγάλη ομάδα".

Για τους φετινούς στόχους: "Η ομάδα θέλει να μείνει στην μεγάλη κατηγορία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Έχουμε πάει καλά και αν κρίνουμε από το προηγούμενο παιχνίδι με τον Πρωτέα, μια ομάδα με μεγάλη δυναμική, τα καταφέραμε. Ήμασταν ανταγωνιστικοί, τα καταφέραμε στο τέλος γιατί παραλίγο να γίνει η ανατροπή. Παρ΄όλα αυτά, ήμασταν ψύχραιμοι και τα παιδιά έδειξαν ότι είχαν το μέταλλο να μείνουν στο παιχνίδι. Ο στόχος μας είναι να δώσουμε όσο περισσότερο χρόνο στα παιδιά και να εξασφαλίσουμε την παραμονή της ομάδας".

Για τα φαβορί του πρωταθλήματος της Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ: "Αν δούμε από κάποια αποτελέσματα, ιδίως την αγωνιστική που μας πέρασε, με κάποιες μεγάλες διαφορές στα σκορ, στα αποτελέσματα μπορούμε να διακρίνουμε ότι ομάδες όπως η Καλαμάτα 80, η Μεσσήνη, ο Πολύβιος, οι Γαργαλιάνοι είναι φαβορί. Αλλά και ο Πρωτέας είναι αρκετά καλή ομάδα".

Θετικά αποτελέσματα έχει πάρει και το εφηβικό τμήμα της ομάδας: "Οι έφηβοι πραγματικά έχουν πάει πάρα πολύ καλά , έχουν μόνο νίκες στο πρωτάθλημα. Έχουν εξασφαλίσει πριν το τέλος την πρόκριση τους στο final 4 της ένωσης. Έχουν δέσει σαν ομάδα, παιδιά που συμμετέχουν και στο αντρικό και δύο από αυτά έχουν και πρωταγωνιστικό ρόλο( είναι βασικοί, με 25-30΄συμμετοχή). Είναι σε καλό δρόμο και μας χαροποιεί που βλέπουμε αυτά τα παιδιά να παίζουν ωραίο μπάσκετ".

Ο Παναγιώτης Γεωργακόπουλος βρίσκεται και στο προπονητικό team των τμημάτων υποδομών του Αρκαδικού, αναφέρθηκε στην όρεξη που έχουν τα μικρά παιδιά μετά από την μακροχρόνια αποχή τους, λόγω της πανδημίας: "Η  διάθεση των παιδιών σε κάνει να χαίρεσαι να τα βλέπεις. Συμμετέχουν ενεργά, ευχαριστιούνται, ανυπομονούν για την επόμενη προπόνηση. Αυτά τα χρόνια της καραντίνας, είχε λείψει το μπάσκετ, ο αθλητισμός και ελπίζω να μην χρειαστεί να περιοριστούν πάλι μπροστά από μια οθόνη, κλεισμένα σε ένα διαμέρισμα".

Σε ερώτημα αν υπάρχουν παιδιά με ταλέντο στο μπάσκετ από την Αρκαδία, δήλωσε : "Χωρίς να αναφερθώ ονομαστικά, πιστεύω ότι υπάρχει ταλέντο και βλέπω ότι και οι ομάδες της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ έχουν αρχίσει να δίνουν  αρκετό χρόνο συμμετοχής στα παιδιά. Ένα καλό παράδειγμα ήταν το παιχνίδι με τον Πρωτέα, που παιδιά από την εφηβική ομάδα έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο. Βλέπω ότι υπάρχει τάση να στηριχθούν τα μικρά παιδιά . Όχι μόνο από τον δικό μας σύλλογο αλλά και από άλλους συλλόγους της περιοχής. Μακάρι να γίνει ένα αναπτυξιακό πρωτάθλημα η Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, για το καλό του ελληνικού μπάσκετ".

Τέλος ο τεχνικός του Αρκαδικού σε σχετική ερώτηση, σχολίασε από την πλευρά του προπονητή τις δύο ελληνικές ομάδες που μας εκπροσωπούν στο πρωτάθλημα της Euroleuge: "Η φιλοσοφία του προπονητή επηρεάζει και το πώς θα παίζει η ομάδα. Πίστευα χρόνια ότι ο Μπαρτζωκας είναι ένας προπονητής που έχει μεγάλη έμφαση στο επιθετικό κομμάτι. Βλέπουμε ότι πλέον οι ομάδες του Μπαρτζώκα έχουν αρχίσει να παίζουν και άμυνα . Όλοι ξέρουμε ότι αν δεν παίξεις άμυνα δεν πρόκειται να πάρεις κανένα τίτλο. Πιστεύω στον φετινό Ολυμπιακό, έχει δώσει ένα στίγμα χαρακτηριστικό και επιθετικό και αμυντικό".

Ενώ για τον Παναθηναϊκό δήλωσε: "Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, ο Δημήτρης Πρίφτης θεωρώ ότι πρόκειται για έναν εξαιρετικό άνθρωπο και έναν από τους καλύτερους προπονητές που έχει βγάλει το ελληνικό μπάσκετ. Με στεναχωρεί η εικόνα που δείχνει ο Παναθηναϊκός. Γιατί ο Πρίφτης είναι ένας άνθρωπος που πραγματικά ξέρει το αντικείμενο όσο λίγοι. Ίσως οι επιλογές κάποιων παικτών να τον έχουν προδώσει. Πιστεύω πολύ στο προπονητικό team. Και ένα παιδί του Αρκαδικού, ο Ισίδωρος Κουτσός είναι βοηθός στον Παναθηναϊκό. Πιστεύω να δώσουν πίστωση χρόνου στον Λευτέρη Ματζούκα και τον Νεοκλή Αβδάλα".

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων