ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Η ιστορική απόφαση των Μπακς που τάραξε τον μπασκετικό πλανήτη

Την απόφαση να μην κατέβουν στο Game 5 της σειράς με τους Μάτζικ πήραν οι Μπακς, διαμαρτυρόμενοι για την αστυνομική βία στις ΗΠΑ και το περιστατικό με τον Τζέικομπ Μπλέικ στο Ουισκόνσιν.

Ιστορική απόφαση από τους Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο! Δύο μέρες μετά από το ξέσπασμα του Τζορτζ Χιλ, η ομάδα του Μιλγουόκι αποφάσισε να γίνει η πρώτη που μποϊκοτάρει τα playoffs του ΝΒΑ διαμαρτυρόμενη για την αστυνομική βία, την ανισότητα και όσα γίνονται σε κάθε γωνιά των ΗΠΑ, προλαβαίνοντας τους Ράπτορς και τους Σέλτικς που συζητούν για να μην κατέβουν στον αυριανό μεταξύ τους πρώτο ημιτελικό της Ανατολής.

Το περιστατικό με τις επτά σφαίρες που δέχθηκε ο Τζέικομπ Μπλέικ στην πόλη Κενόσα του Ουισκόνσιν έγινε η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής για πολλούς παίκτες και πλέον μένει να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση της Λίγκας που παραδοσιακά υποστηρίζει τους αθλητές της. Αθλητές όπως ο Ντόνοβαν Μίτσελ που παραδέχονται ότι έχουν κουραστεί να φοβούνται, άνδρες όπως ο Βινς Κάρτερ που λένε ότι έχουν μαζί τους κινητό και ταυτότητα ακόμη κι όταν βγάζουν τα σκουπίδια.

ΝΒΑ: Σκέψεις για lockout στη νέα σεζόν!

Στη συνάντηση της Ένωσης Παικτών για την επόμενη μέρα του ΝΒΑ συζητήθηκε το ενδεχόμενο να γίνει lockout τη νέα σεζόν.

Οι Μπακς πήραν την ιστορική απόφαση να μην κατέβουν στο ματς με τους Μάτζικ θέλοντας να στείλουν μήνυμα κατά του ρατσισμού, του μίσους και των φυλετικών διακρίσεων.

Η στιγμή που αστυνομικοί πυροβόλησαν πισώπλατα τον Αφροαμερικανό Τζέικομπ Μπλέικ μπροστά στα τρία παιδιά του έχει σοκάρει τις ΗΠΑ, κάτι που δεν άφησε αμέτοχο το ΝΒΑ, με τα... ελάφια να κάνουν πρώτοι την κίνηση και τους υπόλοιπους να στέκονται στο πλευρό τους

Η Ένωση Παικτών συζήτηση για την επόμενη μέρα στη λίγκα, ενώ ανέλυσε τον οικονομικό αντίκτυπο σε περίπτωση που διακοπεί οριστικά η σεζόν.

Στο... τραπέζι έπεσε και το ενδεχόμενο για lockout τη νέα σεζόν, αν ολοκληρωθεί αυτή που διανύουμε.

Θα γίνει ακόμη μια συνάντηση για να παρθούν οριστικές αποφάσεις. Ο ΜακΚόλουμ τόνισε πως χρειάζεται ένα πλάνο δράσης, ενώ ο Ντοκ Ρίβερς πρόσθεσε πως πρέπει να δημιουργηθεί μια πλατφόρμα για την ψήφο και την αστυνομική βία.

ΛεΜπρόν: «Γάμ...ε το! Απαιτούμε αλλαγή, κουράστηκα από αυτό»! 

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς στέκεται στο πλευρό των Μπακς που πήραν την ιστορική απόφαση να μην αγωνιστούν κόντρα στο Ορλάντο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία! 

Οι Μιλγουόκι Μπακς πήραν θέση ως οργανισμός για τις τελευταίες εξελίξεις στις ΗΠΑ σε ό,τι αφορά τους πισώπλατους πυροβολισμούς στον Αφροαμερικανό Τζέικομπ Μπλέικ και το νέο κύμα οργής και μαζικών διαδηλώσεων που ξέσπασε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Οι ΝΒΑers στάθηκαν εξ αρχής στο πλευρό του Γιάννη Αντετοκούνμπο και των συμπαικτών του που αποφάσισαν να μην αγωνιστούν στο Game 5 της σειράς με το Ορλάντο όπου σε περίπτωση νίκης θα προκρίνονταν στα ημιτελικά της Ανατολής.

Θέση επί του θέματος πήρε και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο οποίος εξ αρχής στηρίζει τους κοινωνικούς αγώνες! «Γάμ...ε το! Απαιτούμε αλλαγή, κουράστηκα από αυτό»! ήταν το μήνυμα του «Βασιλιά».

ΠΗΓΗ: Sport24.gr, Gazzetta.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων