ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Αστεράτος Τύπος...Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015 (PHOTOS)

Διαβάστε τα νέα των εφημερίδων για τον Αστέρα.

GOAL

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ vs ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Ο ΜΠΟΡΟΒΗΛΟΣ... ΞΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ 

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΓΕΛΙΟ 

O Aστέρας Τρίπολης δεν θα αγωνιστεί απόψε το βράδυ στην παγωμένη Πράγα με τη στάμπα του φαβορί απέναντι στη Σπάρτα, όμως δεν παύει να είναι ένα παιχνίδι στο οποίο όλα μπορούν να συμβούν.

Αυτό θέλησε να υπενθυμίσει στους παίκτες ο Γιώργος Μποροβήλος, σε μια ομιλία που έγινε παραμονές του παιχνιδιού με τον Ατρόμητο, δεν διέρρευσε όλο αυτό το διάστημα, αλλά δείχνει σε μεγάλο βαθμό τους μακροπρόθεσμους στόχους της ομάδας.

"Παίζουμε δυο παιχνίδια στα οποία κρίνονται πολλά. Με νίκη επί του Ατρόμητου τον βγάζουμε εκτός πεντάδας και κλειδώνουμε τα πλέι οφ. Μετά, ακολουθεί ένα ματς στην Πράγα, όπου θα παίξουμε για το πρεστίζ του συλλόγου αλλά και για τους βαθμούς της Ελλάδας στην UEFA. Δεν είμαστε το φαβορί, αλλά στην μπάλα ποτέ δεν ξέρεις. Πρέπει να κυνηγήσουμε το όνειρο μας..." ήταν το νόημα όσων είπε ο πρόεδρος του Αστέρα.

Το πρώτο βήμα έγινε με τη νίκη επί του Ατρόμητου το περασμένο Σάββατο, σήμερα παίρνει σειρά η δεύτερη αποστολή. όμως ο "Μπόρο" -συμπτωματικά ή μη- παρέλειψε άλλη μια αναμέτρηση με την οποία κλείνει ένας κύκλος πολύ σημαντικών αγώνων. Πρόκειται για το παιχνίδι της Kυριακής με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, το οποίο μάλιστα θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

Κι όταν κάποιος του το επισήμανε (ο συγκεκριμένος θα ήθελε όσο τίποτα άλλο μια νίκη μέσα στο Φάληρο...), ο πρόεδρος του Αστέρα πιάστηκε ξεχασιάρης και... αδιάβαστος, γεγονός που ωστόσο συνέτεινε στο να χαλαρώσει πολύ το κλίμα και να πέσουν κρυφά γελάκια, που σήμαιναν πολλά...

 

ΜΕ ΛΟΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ 

Ο Αστέρας Tρίπολης αντιμετωπίζει απόψε στην Πράγα τη Σπάρτα για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, με στόχο τη νίκη που θα του δώσει προβάδισμα πρόκρισης στους "32"

 

Ο Αστέρας Τρίπολης θέλει σαν τρελός τη νίκη απόψε στο τερέν του "Τζενεράλι αρένα" της χιονισμένης Πράγας απέναντι στη Σπάρτα, για να μην "παγώσουν" οι ελπίδες του για πρόκριση στους "32" του Γιουρόπα Λιγκ. Όμως, οι Αρκάδες δεν σκοπεύουν να βγουν σαν "τρελοί στην επίθεση".

Ο Στάικος Βεργέτης ήταν σαφής στη συνέντευξη Τύπου:"Ο στόχος μας είναι να αμυνθούμε σωστά όταν δεν έχουμε την μπάλα και να απειλήσουμε όταν την έχουμε, θέλουμε το μηδέν στην άμυνα και να εκμεταλλευτούμε τις όποιες ευκαιρίες μας. Συγκριτικά με το πρώτο μεταξύ μας παιχνίδι, είμαστε πιο έτοιμοι από άποψη ρυθμού. Ομως, πρέπει να παραμείνουμε από την αρχή ως το τέλος συγκεντρωμένοι στους ρόλους μας. Η αναγκαιότητα για το αποτέλεσμα μπορεί να είναι παγίδα που θα μας κοροϊδέψει. Αν πάμε για τη νίκη σαν... τρελοί και βγούμε μπροστά, μπορεί να το πληρώσουμε. Πρέπει να έχουμε οργάνωση για να πάρουμε αυτό που θέλουμε".

Και έδειξε να μην επηρεάζεται από τις απουσίες των Τσέχων (Γιράτσεκ και Ματεγιόφσκι):"Η Σπάρτα έχει πολύ καλή ομάδα, οι απουσίες της θα αναπληρωθούν. Για τον σχηματισμό πιθανότατα θα είναι ο ίδιος των τελευταίων αγωνιστικών.

Έχουμε... πατήσει σ' αυτόν, έχουμε συνοχή και μάλλον δεν θα αλλάξει. Η Σπάρτα είναι πολύ καλή ομάδα. Μπορεί να έχει μόνο μία νίκη στον όμιλο, αλλά έχει σταθεί καλά, ίσως της λείπει και η τύχη. θα κυνηγήσει τη νίκη για να εξασφαλίσει την πρόκριση". Όσο όμως και αν ο Αστέρας θέλει τη νίκη -ακόμη και με ισοπαλία μπορεί να ελπίζει στην πρόκριση, καθώς ο επόμενος αγώνας με τη Σάλκε είναι στην Τρίπολη-, ο τεχνικός των Αρκάδων αρνήθηκε πως είναι το πιο κρίσιμο ραντεβού στην ευρωπαϊκή ιστορία του Αστέρα: "Δεν το βλέπουμε ως συνέχεια. Είναι πολύ κρίσιμο, αλλά μόνο για τη φετινή περίοδο, διότι μόνο με θετικό αποτέλεσμα έχουμε ελπίδες πρόκρισης".

 

ΖΝΤΕΝΕΚ ΣΚΑΖΝΙ

"ΑΝ ΝΙΚΗΣΕΙ ΚΑΙ TA ΔΥΟ ΜΑΤΣ ΠΡΟΚΡΙΝΕΤΑΙ" 

Οι διαμαρτυρίες και οι δυσμενείς κρίσεις του Ζντένεκ Σκάζνι γιο τη διαιτησία στην αναμέτρηση της Τρίπολης έφεραν τον Τσέχο προπονητή υπόλογο στα αρμόδια πειθαρχικό όργανα της UEFA. Ενώ με επιστολή του είχε ζητήσει και συγγνώμη από τον Αστέρα για τα όσα ξεστόμισε... Χθες όμως ο Σκάνζι φάνηκε να αντιμετωπίζει με άλλη φιλοσοφία το σημερινό παιχνίδι με τους Αρκάδες.

"θα ήταν... αυτοκτονία να πάμε στο παιχνίδι με την αίσθηση της αδικίας, θα είναι ένας διαφορετικός αγώνας. Ο,τι έγινε στο πρώτο παιχνίδι το έχουμε αφήσει πίσω μας. Το ξεπεράσαμε πλέον". Όμως, δεν άλλαξε και τη δυναμική του λόγου του και προϊδέασε για σκληρή μάχη..."Ο Αστέρας έχει να χάσει, καθώς για να προκριθεί θα πρέπει να νικήσει και τα δύο επόμενα παιχνίδια. Εμείς όμως ξέρουμε πως αν νικήσουμε και ο ΑΠΟΕΛ δεν νικήσει, τότε θα περάσουμε στην επόμενη φάση. Δεν θεωρώ πως είναι παιχνίδι-κλειδί, αλλά είναι σημαντικό παιχνίδι και η ιδιαιτερότητα του είναι nws με νίκη μπορεί να προκριθούμε. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως θα παίξουμε ανοιχτό παιχνίδι. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να κερδίσουμε". Ενώ όταν του επισημάνθηκε πως η Σπάρτα έχει μόνο μια νίκη στον όμιλο, απάντησε: "Δεν με προβληματίζει, έχουμε έξι βαθμούς, ελπίζω να νικήσουμε αύριο, είχαμε δύο πολύ καλούς αγώνες κόντρα στη Σάλκε, όπου παίξαμε καλό και ας μην κερδίσαμε". Τέλος, αναφορικά με την επέκταση του συμβολαίου του Λάφατα, ο Σκάζνι έδειξε ικανοποιημένος απ' αυτήν την εξέλιξη:"Προετοιμαζόμαστε από τώρα γιο τις ανανεώσεις, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που ο παίκτης έμεινε στην ομάδα".

 

ME ΝΕΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΗ ΔΙΑΘΕΣΗ Ο ΛΑΦΑΤΑ 

Ο Νταβίντ Λάφατα χθες ανανέωσε το συμβόλαιο του με τη Σπάρτα και με ενισχυμένη διάθεση γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνος αντίπαλος για τους Αρκάδες. "Είμαι χαρούμενος για την ανανέωση του συμβολαίου μου. καθώς η συμφωνία ήρθε γρήγορα. Ήταν ένα όνειρο μου να παίξω στη Σπάρτα και θέλω να τελειώσω την καριέρα μου εδώ" δήλωσε ο 34χρονος επιθετικός της Σπάρτα. Ενώ για τον αποψινό αγώνα τόνισε: "Βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Έχει περάσει πολύς καιρός από το πρώτο ματς κι έχουμε αφήσει πίσω μας την αδικία που βιώσαμε (σ.σ. οι Τσέχοι είχαν διαμαρτυρηθεί έντονα για τη διαιτησία). Τα γκολ μπαίνουν δύσκολα σε τέτοιους αγώνες, δεν θα παίξουμε ανοιχτό ποδόσφαιρο, αλλά θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε. Αυτό μας ενδιαφέρει".

 

ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΦΟΥΝΤΑΣ 

ΜΕ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΝΙΚΗΤΗ 

"Έχουμε ψυχολογία νικητή από το 6 στα 6. Δεν μας αγχώνει καθόλου το γεγονός ότι ο Αστέρας δεν έχει νικήσει ποτέ εκτός έδρας στην Ευρώπη. Δεν το σκεφτόμαστε, θα μπούμε 1000% συγκεντρωμένοι στον αγωνιστικό χώρο, για να αντιμετωπίσουμε μία πολύ καλή ομάδα που παίζει γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο".

 

ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 

Τη 13η θέση κυνηγάει η Ελλάδα στη βαθμολογία της UEFA, στην οποία βρίσκεται αυτήν τη στιγμή η Τσεχία με διαφορά 1.225 βαθμούς. Αν όμως ο Αστέρας Τρίπολης επικρατήσει της Σπάρτα, μπορεί σε βάθος χρόνου -στην περίπτωση βέβαια που αποκλειστούν οι Τσέχοι από τον όμιλο- να ανατρέψει τα δεδομένα στην ευρωπαϊκή κατάταξη.

 

 "ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΤΑΣΗ Η ΠΡΟΚΡΙΣΗ" 

 

Ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΔΙΝΕΙ ΜΕΣΩ TOY "GΟAL" ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΝΙΚΗΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑ. ΠΟΥ ΘΑ  ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΡΚΑΔΕΣ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "32" TOY ΓΙΟΥΡΟΠΑ  ΛΙΓΚ

 

 Ο Γιώργος Ζησόπουλος ζει μαζί με τον Αστέρα μια πολύ όμορφη ποδοσφαιρική ιστορία. Από τις επιτυχίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, στις ευρωπαϊκές στιγμές και το αντίθετο. Σε αυτήν τη διαδρομή, ακολουθώντας την πορεία που ο σύλλογος διαγράφει, δεν βάζει ούτε ο ίδιος όρια. Ακόμη και αν αυτά είναι... ολόκληρα ταβάνια.

"Είμαστε εδώ για να τα σπάμε" λέει ο ποδοσφαιριστής της ομάδας της Τρίπολης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο "Goal". Η στιγμή που επιλέγει να το πει δεν είναι καθόλου τυχαία. Διότι το κάνει τώρα, που η ομάδα του ετοιμάζεται να σπάσει ακόμη ένα ταβάνι, διεκδικώντας την πρόκριση στους "32" του Europe League. Για να το βάλουμε λίγο με το μυαλό μας, ο Αστέρας των τεσσάρων σερί χρόνων στην Ευρώπη, των δύο συνεχόμενων παρουσιών στους ομίλους της διοργάνωσης, πλέον τα βάζει και με ιστορικές ομάδες, θέλοντας να τις "διώξει" από την Ευρώπη, για να συνεχίσει ο ίδιος.

Αυτό θα κάνει στην Πράγα, στον αγώνα κόντρα στη Σπάρτα. Με όσες δυσκολίες έχει το παιχνίδι, με όσες ελπίδες έχει στη διάθεση του, αλλά και με όση ορμή τού δίνει η πορεία του τα τελευταία χρόνια, που επιτρέπει στον Ζησόπουλο να τονίζει:"Μπορούμε να κερδίσουμε οποιονδήποτε". Η κουβέντα μάλιστα δεν αφορά μόνο το "φέτος", αλλά και την επόμενη περίοδο. Δηλαδή; "Το εισιτήριο για το Champions League* λέει ο Ζησόπουλος χωρίς να κομπιάζει. Γιατί άλλωστε να το κάνει; - Όταν το καλοκαίρι του 2013 αγωνιζόσουν για πρώτη φορά με τον Αστέρα στην Ευρώπη, κόντρα στη Ραπίντ Βιέννης, μπορούσες τότε να φανταστείς ότι δύο χρόνια μετά η ομάδα θα διεκδικεί ακόμη και πρόκριση από τον όμιλο του Europa League; "Η ομάδα κάθε χρόνο μεγαλώνει. Ήδη βρίσκεται για δεύτερη χρονιά στους ομίλους του Europa League. Κάτι που πριν από λίγο καιρό δεν υπήρχε ούτε στη φαντασία. Το επόμενο βήμα, λοιπόν, όσον αφορά τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, είναι η διεκδίκηση της πρόκρισης. Κάτι που θα δώσει στην ομάδα επιπλέον ειδικό βάρος και σε όλους τους ανθρώπους του συλλόγου μεγάλη εμπειρία".

- Πώς αντιμετωπίζετε τον αγώνα με τη Σπάρτα Πράγας; "Η Σπάρτα Πράγας είναι πολύ καλή ομάδα. Ίσως η καλύτερη του ομίλου. Έχει πολύ καλή μεσοεπιθετική λειτουργία.

Οπότε εμείς, όπως κάνουμε σε κάθε αγώνα, θα κοιτάξουμε να κλείσουμε τους χώρους, να είμαστε συγκεντρωμένοι, να κρατήσουμε το "μηδέν" στην άμυνα. Από εκεί και πέρα, έχουμε δείξει σε όλους τους αγώνες ότι έχουμε την ικανότητα και την ποιότητα να σκοράρουμε και να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε".

- Το οποίο είναι;

"Η νίκη. Αυτό το αποτέλεσμα μας εξυπηρετεί αν θέλουμε να έχουμε ελπίδες πρόκρισης. Οπότε γι'αυτό θα παίξουμε, διαμορφώνοντας το δικό μας πλάνο παιχνιδιού".

- Με το δεδομένο ότι ο Αστέρας σε αυτό το ματς διεκδικεί κάτι που δεν έχει πετύχει ξανά, θεωρείς ότι είναι το σπουδαίο ματς στην ιστορία του;

"Ολα αυτά τα χρόνια ο Αστέρας έχει δώσει πολλά ιστορικά παιχνίδια. Από την άνοδό του ακόμα από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στο επαγγελματικό, στη Super League, έως και τώρα, που βρίσκεται στους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Στην Ελλάδα η ομάδα έχει πλέον δημιουργήσει πολύ βαριά φανέλα. Εχει καταξιωθεί. Οπότε, το επόμενο βήμα είναι αυτή η πρόκριση. Η οποία περνάει μέσα από αυτό το παιχνίδι στην Πράγα, απέναντι σε μια ιστορική ομάδα. Ας την πάρουμε και θα δούμε πού θα την κατατάξουμε, στις τόσες επιτυχίες του Αστέρα τα τελευταία χρόνια".

- Με αυτό το "μότο" που σας ακολουθεί, "κάθε χρόνο και πιο ψηλά", μέχρι πού θα φτάσετε;

"Ο Αστέρας δείχνει ότι δεν έχει ταβάνι.Από την πρώτη του χρονιά οι στόχοι ήταν υψηλοί. Και τέθηκαν από όλους τους ανθρώπους της συλλόγου. Ετσι, κάθε χρόνο θέλουμε, σε Ελλάδα και Ευρώπη, να προσθέτουμε κάτι περισσότερο. Αργά και σταθερά".

- Αρα, πλέον είναι στόχος σας μια έξοδος στο Champions League;

"Από τη στιγμή που πέρυσι ήμασταν στην τρίτη θέση, φέτος θέλουμε το κάτι παραπάνω. Ο στόχος μας, λοιπόν, είναι κατ' αρχάς η είσοδος στα πλέι οφ και φέτος, και στη συνέχεια, η διεκδίκηση του εισιτηρίου που οδηγεί στο Champions League, θα δώσουμε μάχη για να τα καταφέρουμε".

 

 "ΠΛΕΟΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ" 

Από την κουβέντα μας με τον κεντρικό αμυντικό των Αρκάδων δεν θα μπορούσε να λείπει η αναφορά στο νωθρό ξεκίνημα του Αστέρα στο φετινό πρωτάθλημα.

- Πώς εξηγείται το φετινό ξεκίνημα του Αστέρα;

"Η αλήθεια είναι ότι η αρχή στη σεζόν δεν ήταν όπως την περιμέναμε. Παρά το γεγονός ότι το πρόγραμμα ευνοούσε για καλύτερα αποτελέσματα. Κάποιοι μαζεμένοι τραυματισμοί, αλλά και κάποιες ατυχίες, δεν μας έδωσαν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ευτυχώς, το τελευταίο διάστημα η ομάδα είναι αυτή που μπορεί να είναι. Και δείχνει ότι μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο".

-Και τη Σπάρτα;

"Ασφαλώς και τη Σπάρτα..." 

 

ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ ΑΣΤΕΡΑ 

Τη 16η ευρωπαϊκή συμμετοχή του ετοιμάζεται να γράψει ο Γιώργος Ζησόπουλος απόψε στην Πράγα.

Ο 31χρόνος κεντρικός αμυντικός είχε ξεκινήσει ιδανικά αυτό το όμορφο ταξίδι του με την ομάδα της Αρκαδίας στα στα ευρωπαϊκά γήπεδα, αφού στο ντεμπούτο του την 1 η Αυγούστου 2013 κόντρα στη Ραπίντ Βιέννης στο "θ. Κολοκοτρώνης" ήταν αυτός που είχε σημειώσει το γκολ της ομάδας του (1 -1). Ο Ζησόπουλος έχει σημειώσει ακόμη ένα τέρμα, πάλι στην Τρίπολη κόντρα στη Μακαμπι Τελ Αβίβ, στις 21 Αυγούστου 2014 για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ (2-0).

Η συμβολή του όμως στις επιτυχίες και τις συγκινήσεις του Αστέρα είναι μεγάλη, αφού πέρσι ήταν βασικός και αναντικατάστατος στα 11 ματς και μόλις σε ένα είχε μπει ως αλλαγή. Ενώ στα υπόλοιπα τέσσερα ήταν βασικός στα τρία και στο ένα αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο.

 

SPORTDAY

ΑΠΕΦΥΓΑΝ NA ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΟΣΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ Ο ΣΚΑΣΝΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΦΑΤΑ 

Το μυαλό τους στη νίκη 

Με ελληνική ομάδα παίζει η Σπάρτα κι έτσι μαζί με τον Ζντένεκ Σκάσνι εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο μοναδικός παίκτης με θητεία στο πρωτάθλημα μας, ο Ντάβιντ Λάφατα.

Αφου ξεκαθάρισε ότι έχει αφήσει πίσω του τις έντονες διαμαρτυρίες του μετά το 1 -1 της Τρίπολης, ο Σκάσνι δήλωσε -Ο Αστέρας με δύο νίκες θα προκριθεί, επομένως έχει να χάσει πράγματα από το παιχνίδι. Εμείς ξέρουμε πως θα προκριθούμε αν νικήσουμε τον Αστέρα και ο ΑΠΟΕΛ δεν νικήσει τη Σάλκε. Δεν είναι παιχνίδι-κλειδί, αλλά σημαντικό. Δεν με προβληματίζει ότι έχουμε μόνο μία νίκη.

Ελπίζω να τα καταφέρουμε και αύριο (σ.σ: σήμερα). Παίξαμε καλά και στα δύο ματς με τη Σάλκε κι ας μη νικήσαμε".

Ο Λάφατα δήλωσε ευτυχής για την πρόσφατη επέκταση του συμβολαίου του με τη Σπάρτα και πρόσθεσε: "Πέρασε καιρός από το πρώτο ματς. αφήσαμε πίσω μας την αδικία. Δεν θα παίξουμε ανοιχτά, αλλά θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε".

 

Πρώτα το μηδέν πίσω

 

"ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΝ ΤΡΕΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ", ΔΗΛΩΣΕ Ο ΒΕΡΓΕΤΗΣ, ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ... ΠΑΓΙΔΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ 

 

 Οι έξι σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις έχουν δώσει άλλο αέρα στον Αστέρα Τρίπολης, με συνέπεια όχι μόνο να ελπίζει σε νίκη απόψε στην Πράγα, αλλά πολλοί να θεωρούν ότι θα είναι αποτυχία αν δεν την πετύχει.

Γι" αυτό ο Στάικος Βεργέτης φρόντισε να προσγειώσει τους πάντες στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, παρ' ότι γνωρίζει ότι μόνο με νίκη θα υπάρχουν βάσιμες ελπίδες πρόκρισης στους "32" του Γιουρόπα Λιγκ.

Σε ερώτηση που δέχθηκε αν χωράει και η ισοπαλία στους στόχους του Αστέρα, απάντησε: "Ο στόχος μας είναι να αμυνθούμε σωστά όταν δεν έχουμε την μπάλα και να απειλήσουμε όταν την έχουμε Θέλουμε το μηδέν πίσω και να εκμεταλλευτούμε τις όποιες ευκαιρίες μας".

 

"Να νιώσω σημαντικός"

Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στον ΣΠΟΡ FΜ έδωσε χθες ο Αποστόλης Γιάννου (φωτό), ο οποίος πέρα από τις αναφορές του στο αποψινό ματς με τη Σπάρτα, αποκάλυψε ότι δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να παίξει για την Εθνική Αυστραλίας (αν και είπε ότι δεν έχει δεχθεί καμία σχετική ενόχληση ακόμη) και έδωσε το δικό του μήνυμα προς την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ελλάδας: "Θα ήθελα να νιώσω σημαντικό μέλος της Εθνικής Ελλάδας. Να νιώσω ότι με θέλει. Αν συμβεί αυτό, θα ήθελα να παίξω με την Εθνική Ελλάδας. Χάρηκα τη συμμετοχή μου στην Τουρκία".

 

Και φυσικά απέκλεισε την πιθανότητα να βγουν  οι παίκτες του στο γήπεδο σαν καμικάζι, για να κυνηγήσουν τους τρεις βαθμούς: "Η αναγκαιότητα για το αποτέλεσμα μπορεί να είναι παγίδα που θα μας κοροϊδέψει. Αν πάμε για τη νίκη σαν τρελοί και βγούμε μπροστά μπορεί να το πληρώσουμε. Πρέπει να έχουμε οργάνωση Είμαστε πιο έτοιμοι από άποψη ρυθμού σε σχέση με το ματς της Τρίπολης, θέλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι στους ρόλους μας", τόνισε.

 

ΔΙΑΚΟΣΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΑ. 0Ι ΤΣΕΧΟΙ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΠΡΟΝΟΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΤΑΛΑ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ

 

Ο 39χρονος τεχνικός δεν συμφώνησε ότι το σημερινό παιχνίδι είναι το πιο κρίσιμο στην ευρωπαϊκή ιστορία της ομάδας του: "Δεν το βλέπουμε ως συνέχεια. Είναι πολύ κρίσιμο αλλά μόνο για την φετινή περίοδο, διότι μόνο με θετικό αποτέλεσμα έχουμε ελπίδες πρόκρισης", εξήγησε. Τέλος, ο Βεργέτης δεν θεωρεί ότι αποδυναμώνουν τη Σπάρτα οι απουσίες των Γίρατσεκ. Ματεγιόβσκι. "Εχει πολύ καλή ομάδα, οι απουσίες της θα αναπληρωθούν. Είναι πολύ καλή ομάδα, μπορεί να έχει μόνο μία νίκη αλλά έχει σταθεί καλά. ίσως της λείπει και η τύχη. θα κυνηγήσει τη νίκη για να εξασφαλίσει την πρόκριση".

 

"ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΝΙΚΗΤΗ" 

Ο Ταξιάρχης Φούντας εκπροσώπησε τους συμπαίκτες του στη συνέντευξη Τύπου και δήλωσε: "Εχουμε ψυχολογία νικητή από το 6 στα 6. Δεν μας αγχώνει καθόλου το ότι ο Αστέρας δεν έχει νικήσει ποτέ εκτός έδρας στην Ευρώπη, δεν το σκεφτόμαστε. Θα μπούμε 1.000% συγκεντρωμένοι στο γήπεδο για να αντιμετωπίσουμε μία πολύ καλή ομάδα που παίζει γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο. Ξέρουμε πως πρόκειται για μία ευκαιρία διάκρισης και ελπίζω να είμαστε εμείς αυτοί που θα πανηγυρίσουμε στο τέλος".

 

 

ΚΟΝΤΡΑ ΣTON ΚΑΙΡΟ 

 

ΣΤΗ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΗ ΠΡΑΓΑ. Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟΨΕ (20:00, ΟΤΕSPORT 2 HD) ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ... ΑΝΟΙΞΗ 

 

 Χιονισμένο τοπίο βρήκε η αποστολή του Αστέρα Τρίπολης φτάνοντας στην Πράγα, αλλά αυτό δεν της απαγορεύει να ονειρεύεται τη δική της... άνοιξη. Όχι σαν αυτήν του Αλεξάντερ Ντούμπτσεκ το 1968, αλλά αυτήν που συμβολίζει την ευρωπαϊκή καταξίωση, την οποία κυνηγούν οι Αρκάδες στο Γιουρόπα Λιγκ.

 

Και μπορεί η συμμετοχή στη φάση των ομίλων για δεύτερη διαδοχική χρονιά να συνιστά από μόνη της μεγάλη διάκριση, αλλά ο Αστέρας δεν στέκεται εκεί. Θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω, με την πρόκριση στους "32" του θεσμού. Η νίκη επί του ΑΠΟΕΛ πριν από δεκατέσσερα βράδια αναζωπύρωσε τις ελπίδες και απόψε κόντρα στη Σπάρτα (20:00, ΟΤΕ sport 2 HD) στόχος είναι και πάλι οι τρεις βαθμοί για να περάσει 2ος και να κρατάει την τύχη στα χέρια του.

Εύκολο να το λες ότι πας για νίκη, αλλά πόσο εύκολο είναι να το κάνεις; Οι έξι σερί νίκες του Αστέρα σε όλες τις διοργανώσεις είναι εύλογο να έχουν ανεβάσει την αυτοπεποίθηση των παικτών του Στάικου Βεργέτη. δεν είναι τυχαίο όμως ότι ο 39χρονος προπονητής έσπευσε να ρίξει τους τόνους.

Δεν είναι παίξε-γέλασε η Σπάρτα και το απέδειξε τόσο στο ματς της Τρίπολης (όπου. κακά τα ψέματα, άξιζε περισσότερο τη νίκη) όσο και με τις εμφανίσεις κόντρα στο φαβορί του 11ου Ομίλου, τη Σάλκε, από την οποία δεν έχασε και παραλίγο να τη νικήσει κιόλας.

 

 

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ 8 ευρωπαϊκές συμμετοχές έχει ο Κώστας Θεοδωρόπουλος. ο οποίος αν και αναπληρωματικός στην Ελλάδα τον τελευταίο καιρό. 8α κληθεί να παίξει απόψε μια και ο Κοσίτσκι είναι ανέτοιμος κοι ο Μπαντής δεν έχει δολωθεί στη λίστα.

 

Καλός ο ενθουσιασμός και εύλογος, αν θέλετε. Ρεαλιστικά όμως το έργο της ομάδας της Τρίπολης στο αποψινό ματς είναι πολύ δύσκολο. Λείπει και ο Μπερτόλιο, ο οποίος έχει εξελιχθεί σε ηγέτη του,δεν υπολογίζεται αναγκαστικά και ο Παπαδόπουλος, που αρχίζει κι αυτός να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και όσο κι αν έχεις αξιόπιστες λύσεις από πίσω. πρέπει να πιάσεις το τοπ της απόδοσής σου για να διεκδικήσεις αποτέλεσμα. Ο Αστέρας το έκανε μία φορά στο ματς με τον ΑΠΟΕΛ, θα προσπαθήσει να το κάνει και σήμερα για να κρατήσει το όνειρο ζωντανό.

 

 

ΝΤΑΒΙΝΤ ΛΑΦΑΤΑ 

Αν και έχει κλείσει τα 34, ο Ντάβιντ Λάφατα υπέγραψε χθες την επέκταση του συμβολαίου του με τη Σπάρτα Πράγας μέχρι το καλοκαίρι του 2017! Τόσο πολύ τον εκτιμούν οι Τσέχοι τον πρώην άσο της Ξάνθης και πώς να μην το κάνουν, όταν έχει πετύχει 54 γκολ σε 84 αγώνες πρωταθλήματος και είναι και πρώτος σκόρερ του συλλόγου στα ευρωπαϊκά Κύπελλα με 19. Αυτός είχε σκοράρει και στο 1-1 της Τρίπολης και θα είναι ο  υπ" αριθμόν ένα κίνδυνος για τον Αστέρα και απόψε.

 

Ο Βεργέτης δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ότι δεν έχει λόγο να αλλάξει το 4-2-3-1 των πρόσφατων επιτυχιών. Σε σχέση με το τελευταίο εγχώριο ματς, ο Νίκο θα παίξει αντί του Μπερτόλιο. ο Γιάννου αντί του Παπαδόπουλου και ο Θεοδωρόπουλος αντί του Μπαντή. Τη θέση του αριστερού μπακ διεκδικεί ο Γιαννούλης.

 

ΠΑΠΑ ΣΑΝΚΑΡΕ

Για να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για νίκη του Αστέρα, απαραίτητη συνθήκη είναι να τα πάει καλά και η άμυνα. Και ο Πάπα Σανκαρέ είναι ο ηγέτης των αρκαδικών μετόπισθεν στο σερί των έξι νικών σε όλες τις διοργανώσεις. Δεν άρχισε βασικός τη χρονιά ο Σενεγαλέζος. αλλά τον τελευταίο καιρό δεν κουνιέται από την εντεκάδα. μια και μαζί με τον Ζησόπουλο έχουν συγκροτήσει ένα σταθερότατο δίδυμο. Απόψε θα έχει δύσκολο έργο. αλλά μπορεί να το φέρει σε πέρας.

 

 ΚΙ ΑΛΛΗ ΚΟΡΥΦΗ! 

Σήμερα ο Αστέρας Τρίπολης θα δώσει τον 23ο ευρωπαϊκό αγώνα του κι έτσι θα "πατήσει" άλλη μία κορυφή. Συγκεκριμένα, θα γίνει η επαρχιακή ομάδα με τους περισσότερους αγώνες στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, αφήνοντας πίσω του τον ΟΦΗ, ο οποίος έχει 22! Το μόνο που μένει, είναι να περάσει ο Αστέρας τον ΟΦΗ και σε βαθμούς, αν τους μετρούσαμε με 3-1 -0 (31 έχουν οι Κρητικοί με 9 νίκες, 4 ισοπαλίες και 9 ήττες και 25 ο Αστέρας, με 5 νίκες, 10 ισοπαλίες και 7 ήττες).

 

ΜΕ ΝΙΚΟ 

Ο σκόρερ της νίκης επί του Ατρόμητου, Νίκο Φερνάντες. είναι ο επικρατέστερος για να καλύψει το κενό του μεγάλου απόντα του Αστέρα, του τραυματία Φακούνδο Μπερτόλιο, θα λείψουν και οι Μπαντής, Παπαδόπουλος που δεν έχουν δηλωθεί στο Γιουρόπα Λιγκ, ενώ "παίζεται" η επιστροφή του Γιαννούλη αντί του Παντελιάδη. Απόντες για τη Σπάρτα θα είναι οι Γίρατσεκ, Ματεγιόφσκι.

Βραδιά με ενδιαφέρον 

Με μεγάλο ενδιαφέρον περιμένω τα ματς των ελληνικών ομάδων στο Γιουρόπα Λιγκ. Ούτε ο ΠΑΟΚ ούτε ο Αστέρας έχουν σκίσει, αλλά το φινάλε έχει ενδιαφέρον για διαφορετικούς λόγους. Έχουμε και λέμε: Ο Αστέρας πάει στην Πράγα για να διεκδικήσει μια πρόκριση. Το ματς κόντρα στη Σπάρτα στην Τρίπολη ήταν ένα από τα καλύτερά του φέτος. Η ομάδα του Βεργέτη. σε μια στιγμή μάλιστα που πέρναγε ένα εμφανές ντεφορμάρισμα, είχε προηγηθεί νωρίς και είχε ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της: δεν το κατάφερε και η έμπειρη Σπάρτα ισοφάρισε χωρίς όμως και να καταφέρει να κερδίσει. Ο Αστέρας είναι καλά. έχει ηθικό, αλλά έχει και μερικές μεγάλες απουσίες: ο Γκοϊάν και φυσικά ο Μπερτόλιο είναι πολύ δύσκολο να αντικατασταθούν. Κλειδί κατά τη γνώμη μου είναι η άμυνα: φέτος δεν ήταν καλή ούτε κόντρα στη Σάλκε. αλλά και ούτε κόντρα στον ΑΠΟΕΛ που κέρδισε με ανατροπή. Αν ο Αστέρας δεν είχε χάσει στην Κύπρο, όλα θα ήταν αλλιώς.

Στον ΠΑΟΚ το ζητούμενο είναι να δούμε την αντίδραση όλων μετά το ξέσπασμα του Τούντορ. Ο Αθανασιάδης έβγαλε φωτογραφίες με μπαλαρίνες στο κινητό του και τις έδειχνε, οι παίκτες αντιμετώπισαν τις δηλώσεις του Κροάτη με χαμόγελα, αλλά το θέμα δεν είναι οι παίκτες: είναι ο Τούντορ. Μια νίκη και μια καλή εμφάνιση κόντρα στην Γκαμπάλα θα ξαναδώσουν στον Κροάτη την ηρεμία που είναι απαραίτητη -χωρίς ηρεμία προπονητής δουλειά δεν κάνει.

Τέλος η βραδιά έχει ενδιαφέρον για να δούμε τι είναι κι αυτή η Γκαμπάλα που κατέστρεψε τη σεζόν του ΠΑΟ.  Αν τα καταφέρει  και κόντρα στον  ΠΑΟΚ, μάλλον δεν την μετρήσαμε σωστά.

LIVESPORT

 

ΜΟΝΟ "ΦΙΛΟΞΕΝΗ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΣΠΑΡΤΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ 

 

ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ" ΤΗΣ ΔΕΝ ΧΩΡΑΤΕΥΕΙ!

 

 Από την Πράγα περνάει το όνειρο του Αστέρα Τρίπολης για την πρώτη ευρωπαϊκή εκτός έδρας επικράτηση και την ανανέωση των ελπίδων πρόκρισης στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ.

 

Η Σπάρτα περιμένει αντιμετωπίζοντας ως  μονόδρομο τη νίκη που θα της εξασφαλίσει "εισιτήριο" πρόκρισης, εφόσον ο ΑΠΟΕΛ δεν πανηγυρίσει "διπλό" σε βάρος της Σάλκε. Οι Τσέχοι φιγουράρουν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της λίγκας τους τρεις βαθμούς πίσω από την Βικτόρια Πλζεν). προερχόμενοι από δύο ήττες στα τελευταία τρία παιχνίδια. Δεν βρίσκονται στα καλύτερα τους,  ωστόσο, στις διεθνείς διοργανώσεις ... βάζουν τα καλά τους. Αήττητοι για έξι διαδοχικά ευρωπαϊκά ματς, δεν έχουν χάσει στα τελευταία 11 εντός έδρας που έδωσαν στο πλαίσιο του Γιουρόπα Λιγκ και συγκεκριμένα από τον Δεκέμβριο του 2009 (0-3 από την Κοπεγχάγη). Με ιστορία 122 ετών, το "θηρίο" του τσεχικού ποδοσφαίρου έχει κατακτήσει 33 Πρωταθλήματα και 14 Κύπελλα, ενώ έφτασε δύο φορές μέχρι τα ημιτελικά ευρωπαϊκών διοργανώσεων, στο Κύπελλο Πρωταθλητριών της σεζόν 1991-92 και στο Κύπελλο Κυπελλούχων της αγωνιστικής περιόδου 1972-73. Σε επτά ματς κόντρα σε ελληνικές ομάδες (έξι εναντίον του ΠΑΟ και ένα απέναντι στον Αστέρα), "μετράει" μία νίκη, μία ισοπαλία και πέντε ήττες. Ο Ζντένεκ Σκάζνι δεν υπολογίζει στους τιμωρημένους Γίρατσεκ και Ματεγιόφσκι και στους τραυματίες Κόβατς και Παϊσάο. "Δεν είναι παιχνίδι-κλειδί. αλλά είναι σημαντικό, θα είναι... αυτοκτονία αν έχουμε στο μυαλό την αδικία στον αγώνα της Τρίπολης", είπε ο 58χρονος τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου.

 

 

 

ΔΙΠΛΟ (ΤΟ ΠΡΩΤΟ) ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΜΙΣΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΑΓΑΣ ΟΙ ΑΡΚΑΔΕΣ 

Και με... μισό-μηδέν! 

Τα ρέστα του για την πρόκριση στους "32" του Europa League θέλει να παίξει σήμερα ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος φιλοξενείται στην... παγωμένη "Generali Arena" από τη Σπάρτα Πράγας.

Το ματς είναι τελικός για τους Αρκάδες κι αυτό γιατί σε περίπτωση ήττας μένουν και βαθμολογικά εκτός διεκδίκησης της 2nς θέσης του 11ου ομίλου και άρα η αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής με τη Σάλκε, στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης", θα είναι διαδικαστικού χαρακτήρα.

Ο Στάικος Βεργέτης προσπάθησε να διαβάσει όσο το δυνατόν καλύτερα το σημερινό παιχνίδι, γι' αυτό και έκρινε ότι το ιδανικό είναι να παρατάξει την ομάδα του με αμυντικούς προσανατολισμούς. Με αυτόν τον τρόπο θα προσπαθήσει να διαφυλάξει το μηδέν στην άμυνα κι από εκεί και πέρα θα χτυπήσει την ευάλωτη στα μετόπισθεν Σπάρτα μέσω των αντεπιθέσεων αλλά και των στημένων φάσεων Φυσικά, κάτι τέτοιο δε σημαίνει ότι οι Αρκάδες πάνε για την ισοπαλία στην Πράγα. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα εν μέρει τους βολεύει, ωστόσο πρώτος στόχος αποτελεί το... τρίποντο! Άλλωστε μόνο με αυτό τον τρόπο θα καταφέρουν να κρατήσουν για πρώτη φορά στην φετινή ευρωπαϊκή τους πορεία την τύχη στα χέρια τους. Μεγάλο πρόβλημα για τον 39χρονο τεχνικό, αποτελεί η απουσία του Φακούντο Μηερτόλιο. Ο 25χρονος επιτελικός χαφ από την Αργεντινή στην τελευταία προπόνηση επί ελληνικού εδάφους αισθάνθηκε κάποιες ενοχλήσεις στον δεξιό δικέφαλο γι' αυτό και κρίθηκε σκόπιμο να παραμείνει εκτός αποστολής. Αμέσως αυτό αναγκάζει τον Βεργέτη να αλλάξει τα πλάνα του όσον αφορά την επιθετική γραμμή της ομάδας. Για τον Αρκά τεχνικό υπάρχουν τρεις λύσεις για την αντικατάσταση του Μπερτόλιο. Πρώτη είναι να βάλει τον Μανουέλ Λανθαρότε σε ρόλο δεκαριού και τον Ταξιάρχη Φούντα σε εκείνο του δεξιού εξτρέμ.

Δεύτερη επιλογή είναι να παίξει με επιτελικό χαφ τον Νίκο Φερνάντεε και τον Λανθαρότε σαν εξτρέμ και τρίτη, η οποία μάλιστα είναι δοκιμασμένη στο "ΓΣΠ". να βάλει ψευτοδεκάρι τον Ελίνι Δημούτσο Δεδομένο αποτελεί ότι θα αγωνιστεί ο Λανθαρότε. άγνωστο παραμένει όμωε σε ποια θέση Εκτός αποστολής έμεινε επίσης ο Δημήτρης Παπαδόπουλος και Γιώργος Μπαντής, που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Europa League, καθώς και οι Φερνάντο Αλόκο και Βασίλ Σκουρτάι. Αντίθετα, στη 19άδα των Κυανοκίτρινων επιστρέφει μετά από μία αγωνιστική απουσίας ο Κώστας Γιαννούλης, ο οποίος δεν αποκλείεται να πάρει φανέλα βασικού, καθώς και ο Ντορίν Γκοϊάν.

Αναλυτικά τα πρόσωπα που ταξίδεψαν χθες το πρωί στην Πράγα για τον... τελικό με την Σπάρτα είναι οι Κοσίτσκι (είναι στην αποστολή, αλλά δεν θα παίξει γιατί είναι τραυματίας). Θεοδωρόπουλος, Παντελιάδης, Ζησόπουλος. Σανκαρέ, Λούι, Γκοϊάν, Γιαννούλης, Μάσα, Δημούτσος, Λανθαρότε, Νίκο Φερνάντες, Φούντας, Κουρμπέλης, Χαμντανί, Ιγκλέσιας, Τσοκάνης, Τορμένα και Γιάννου.

 

"Αν βγούμε μπροστά, θα το πληρώσουμε" 

Το γεγονός ότι ο Αστέρας "καίγεται" για ένα θετικό αποτέλεσμα μπορεί να αποτελέσει μεγάλη... παγίδα, σύμφωνα με τον προπονητή του Στάικο Βεργέτη.

"Είναι κρίσιμο ματς, γιατί μόνο με θετικό αποτέλεσμα έχουμε ελπίδες πρόκρισης. Στόχος μας είναι να αμυνθούμε σωστά όταν δεν έχουμε την μπάλα και να απειλήσουμε, θέλουμε το μηδέν πίσω και να εκμεταλλευτούμε τις όποιες ευκαιρίες μας παρουσιαστούν", ήταν η αρχική τοποθέτηση του 39χρονου τεχνικού.

Όσο για το αν περιμένει παρόμοιο ρυθμό με το ματς της πρώτης αγωνιστικής στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης". απάντησε: "Είμαστε πιο έτοιμοι, από άποψη ρυθμού, σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι, θέλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι στους ρόλους μας. Η αναγκαιότητα για το αποτέλεσμα μπορεί να είναι παγίδα που θα μας κοροϊδέψει.

Αν πάμε για τη νίκη σαν τρελοί και βγούμε μπροστά μπορεί να το πληρώσουμε. Πρέπει να έχουμε οργάνωση" Τέλος για τις απουσίες της Σπάρτα Πράγας είπε: "Έχει πολύ καλή ομάδα, οι απουσίες της θα αναπληρωθούν. Ο σχηματισμός μας πιθανότατα θα είναι ο ίδιος των τελευταίων αγωνιστικών Έχουμε πατήσει σε αυτόν, έχουμε συνοχή και μάλλον δεν θα αλλάξει. Η Σπάρτα είναι πολύ καλή ομάδα, μπορεί να έχει μόνο μία νίκη αλλά έχει σταθεί καλά. ίσως της λείπει και η τύχη. θα κυνηγήσει τη νίκη για να εξασφαλίσει την πρόκριση" Από την πλευρά του ο Ταξιάρχης Φούντας είπε: "Έχουμε ψυχολογία νικητή από το "6 στα 6 Δεν μας αγχώνει καθόλου το γεγονός ότι ο Αστέρας δεν έχει νικήσει ποτέ εκτός έδρας στην Ευρώπη".

 

ΓΙΑΝΝΟΥ 

"Aς το βάλει όποιος να' ναι το γκολ!" 

Ως πρόκληση βλέπουν στον Αστέρα Τρίπολης τo αποψινό ματς με τη Σπάρτα, σύμφωνα με τον Απόστολο Γιάννου. Ο 25χροvος φορ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΠΟΡ FM. διαβεβαίωσε ότι όλοι στην ομάδα θα καταβάλουν τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα στην Πράγα: "Είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι με την Σπάρτα Πράγας,. αλλά είναι μια μεγάλη πρόκληση για εμάς. Αν καταφέρουμε και κερδίσουμε, έχουμε ελπίδες να περάσουμε στην επόμενη φάση του Europa League θα είναι τεράστια επιτυχία για τον σύλλογο, αλλά και για όλους μας. Εμείς θα παίξουμε ένα παιχνίδι στα κόκκινα, θα είμαστε συγκεντρωμένοι και από εκεί και πέρα ό,τι βγει! θα προσπαθήσουμε να περιορίσουμε έναν πολύ ποιοτικό αντίπαλο, να τους κρατήσουμε όσο το δυνατόν πιο μακριά από την εστία μας για να μη σκοράρουν. Και βέβαια, να δημιουργήσουμε τις δικές μας φάσεις για να καταφέρουμε να βάλουμε γκολ".

Όσο για το αν στοχεύει να πετύχει γκολ στο σημερινό παιχνίδι με την Σπάρτα, χαριτολογώντας είπε: "As το βάλει όποιος να ναι το γκολ. αρκεί να μπει! Είναι πολύ ξεχωριστό να σκοράρεις σε ευρωπαϊκό παιχνίδι και μάλιστα σε τόσο κρίσιμο, όπως είναι με την Σπάρτα. Μακάρι να το κάνω. αυτή είναι η δουλειά μου και να βοηθήσω τον Αστέρα να κερδίσει".

Τέλος, για το πώς βιώνει την ευρωπαϊκή πορεία του Αστέρα είπε: "Είναι πολύ ξεχωριστή. Κάθε ποδοσφαιριστής τέτοια ματς ονειρεύεται να παίξει. Είναι μια διαδικασία για τον καθένα μας, να δούμε μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε Να διεκδικήσουμε επιτυχίες στο υψηλότερο επίπεδο. Ο Αστέρας δείχνει πως μπορεί να το κάνει. Και πέρυσι, αλλά και φέτος έχουμε καλή παρουσία".

ΦΩΣ

ΘΕΜΑΤΑ διάφορα: 

Ο  Δημήτρης Παπαδόπουλος έχει ένα προσόν, που λίγοι το έχουν προσέξει ή λίγοι το έχουν αναδείξει: Όταν ο αντίπαλος εκτελεί φάουλ ή κόρνερ, ο "Καζακστανός" στις περισσότερες φορές υποδέχεται την μπάλα και αποκρούει! 

ΦΦΦ Γίνεται από τους καλύτερους "έκτακτους αμυντικούς" στην εκάστοτε ομάδα που αγωνίζεται. Τώρα στον Αστέρα Τρίπολης 

ΦΦΦ Σημαίνει ότι ο μπαρουτοκαπνισμένος κυνηγός είναι παίκτης που πειθαρχεί στις οδηγίες του προπονητή και υπηρετεί το σύνολο.

ΦΦΦ Ο Κλάους Αθανασιάδης από το τίποτε, ξαφνικά και 11δάτος και αρχηγός στον ΠAOΚ. Από την ερχόμενη Δευτέρα, στη Λέσβο, ξανά όπως πρώτα; 

ΦΦΦ Είχε και Μακ και... Μάκο το τελευταίο παιχνίδι στην Τούμπα. Με τη διαφορά ότι ο επιθετικός του Π AO Κ υστέρησε, ενώ ο αμυντικός μέσος του Παναιτωλικού ήταν από τους καλύτερους.

  

Σπάρτα και Καμπάλα 

Ίσως η σημερινή μέρα, από ποδοσφαιρικής πλευράς, να μην έχει καμία σχέση με τη χθεσινή, την μπασκετική · Βασικά κάνουμε λόγο για τον αγώνα του Αστέρα Τρίπολης, στην Πράγα. Γιατί δεν τρέφουμε την παραμικρή αμφιβολία πως ο ΠΑΟΚ, στην Τούμπα, θα επικρατήσει οπωσδήποτε της Καμπάλα.

·#· Το σημαντικό ματς είναι αυτό του Αστέρα, γιατί και η Σπάρτα είναι πολύ ισχυρή, ικανή για το καλύτερο αποτέλεσμα. Σε σύγκριση Σπάρτα και Καμπάλα, η πρώτη είναι στ' άστρα και η δεύτερη στο έδαφος # Δεν γίνεται να μη νικήσει ο ΠΑΟΚ. Κάτι που δεν μπορεί με τόσο κατηγορηματικό τόνο να υποστηριχτεί για την πελοποννησιακή ομάδα.

 

"Είμαστε πιο έτοιμοι από ό,τι στο πρώτο ματς" 

Το πρώτο διπλό στην ευρωπαϊκή του πορεία αλλά και τις βάσεις για την ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης και τη διεκδίκηση της πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης θέλει να βάλει ο Αστέρας σήμερα το βράδυ στην Πράγα. Αποστολή κάθε άλλο παρά εύκολη για την ομάδα της Αρκαδίας με τον Στάικο Βεργέτη, πάντως, να παραδέχεται: "Αυτή τη φορά είμαστε πιο έτοιμοι από ό,τι στον πρώτο αγώνα. Τότε είχαμε λιγότερα ματς στα πόδια μας, τώρα έχουμε περισσότερα και κατά 90% γεμάτο το ράστερ. Θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τον καλύτερο ρυθμό που έχουμε". Ακόμη ο τεχνικός του Αστέρα τόνισε: "Είναι κρίσιμο ματς καθώς μόνο με θετικό αποτέλεσμα διεκδικούμε τις ελπίδες πρόκρισης που μας αναλογούν. Είμαστε υποχρεωμένοι να αμυνθούμε σωστά και οργανωμένα και να βρούμε τρόπο πως θα απειλήσουμε. Μετά το ματς μπορείς να πεις αν άξιζε και σε ποιον να πάρει το ματς ή να έρθει ισοπαλία. Δεν παίζουν ρόλο οι δύο ήττες της Σπάρτα αλλά η προσήλωση των παικτών στις ανάγκες του αγώνα, εστιάζουμε στο ίδιο το ματς, η αναγκαιότητα του αποτελέσματος μπορεί να αποδειχτεί παγίδα που θα μας μπερδέψει".

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Ταξιάρχης Φούντας που τόνισε: "Είναι ένα σημαντικό ματς στο οποίο θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε. Ελπίζω να παρουσιάσουμε αυτό που δείξαμε στα τελευταία ματς, να μας βοηθήσει και η τύχη ώστε να είμαστε χαρούμενοι στο τέλος". Και ο Φούντας κατέληξε: "Η ψυχολογία μας είναι στο φουλ, δεν μας αγχώνει το γεγονός ότι ο Αστέρας δεν έχει κερδίσει εκτός έδρας, θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε αποτέλεσμα. Στην Τρίπολη δείξαμε ότι έχουμε δυνατότητες για αποτέλεσμα, πιστεύω όλα να πάνε καλά, να είμαστε δυνατοί και συγκεντρωμένοι. Θεωρούμε ότι είναι μια καλή ευκαιρία για να συνεχίσουμε στην επόμενη φάση".

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ο Βεργέτης φαίνεται να έχει καταλήξει στο σχήμα που θα παρατάξει και από ό,τι φαίνεται ο μεν Νίκο Φερνάντες θα πάρει τη θέση του απόντα Μπερτόλιο, ενώ ο Γιαννούλης έχει προβάδισμα για την κάλυψη της θέσης του αριστερού μπακ.

Με βάση τα παραπάνω σαν πιθανότερο σχήμα για να ξεκινήσει ο Αστέρας φαίνεται να είναι αυτό που συγκροτείται από τους: Θεοδωρόπουλο, Λούι, Ζησόπουλο, Σανκαρέ, Γιαννούλη, Ιγκλέσιας, μΚουρμπέλη, Μάσα, Φερνάντες, Λανθαρότε (Φούντας), Γιάννου.

Την άποψη ότι "το να πάμε με αίσθηση αδικίας στο σημερινό παιγνίδι θα είναι αυτοκτονία; αφήνουμε το πρώτο ματς πίσω μας" εξέφρασε ο Ζντένεκ Σκάσνι. Και πρόσθεσε: "Αυτός είναι ένας νέος αγώνας, είναι διαφορετική κατάσταση των δύο ομάδων. Δεν συμφωνώ ότι ο Αστέρας δεν έχει να χάσει κάτι, αν κάνει δύο νίκες μπορεί να πάει στην επόμενη φάση. Αν εμείς νικήσουμε μπορούμε να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση". Και ο τεχνικός της τσέχικης ομάδας συνέχισε. "Δεν είναι αγώνας κλειδί, είναι όμως σημαντικός όπως όλοι οι αγώνες που δίνουμε. Δεν με προβληματίζει το γεγονός ότι ως τώρα έχουμε μόνο μια νίκη, έχουμε 6 βαθμούς και παίξαμε δυο φορές με τη Σάλκε. Και πιστεύω ότι αύριο θα κερδίσουμε".

Τους παίκτες της Σπάρτα εκπροσώπησε ο αρχηγός της ομάδας Νταβίντ Λάφατα για τον οποίο μάλιστα ανακοινώθηκε ότι επέκτεινε το συμβόλαιό τού ως το 2017. Στις δηλώσεις του ο Λάφατα υποστήριξε: "Είναι ένας αγώνας ακόμη, έτσι τον αντιμετωπίζουμε, έχουμε αφήσει πίσω το πρώτο ματς και το γκολ που δεν μέτρησε στην Τρίπολη. Τα γκολ μπαίνουν δύσκολα σε κάθε αγώνα, δεν θα είναι ανοικτό το παιχνίδι και στόχος μας είναι η νίκη". Όσον αφορά την ανανέωση της συνεργασίας με την ομάδα παραδέχτηκε: "Χαίρομαι για την ανανέωση. Η συμφωνία έκλεισε γρήγορα, το θέλαμε και οι δύο, όταν άρχισα να παίζω για τη Σπάρτα έγινε πραγματικότητα το όνειρο, δεν πρόκειται να συνεχίσω αλλού την καριέρα μου".

Όπως ενημέρωσε ο Σκάσνι δεν υπολογίζονται οι τιμωρημένοι Ματεγιόφσκι και Γίρατσεκ, ενώ είναι διαθέσιμοι οι Κρέιτσικ και Βάχα με τον τελευταίο να επιστρέφει μετά από τρεις μήνες περίπου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων