ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Αστεράτος Τύπος... Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015 (PHOTOS)

Διαβάστε τα νέα των εφημερίδων για τον Αστέρα.

GOAL
Τον έκανε τον κύκλο του στον Αστέρα ο Καλίφα Σανκαρέ καθώς ήδη έχει μπει Οκτώβρης και καμία κουβέντα δεν έχει γίνει για ανανέωση του συμβολαίου του που λήγει τον Ιούνιο. Κι όπως λένε στην πιάτσα των ατζέντηδων, οι συζητήσεις του Σενεγαλέζου αμυντικού με τους μεγάλους θα ξεκινήσει λίαν συντόμως. Ειδικά στην ΑΕΚ, όσο ο Αρθο δεν... φτουράει, ο Σανκαρέ βάζει σοβαρή υποψηφιότητα!



Ένας Αστέρας που "σβήνει"

Ο Αστέρας Τρίπολης αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον Πλατανιά, με τον διαιτητή να μην καταλογίζει πέναλτι και αποβολή στον Σκούρτη για χτύπημα σττον Ράμος

 Και τώρα; Τι γίνεται τώρα...Το γκολ του Γιάννου μόλις στο 6' πρόσφερε πολλές μπουκάλες οξυγόνου στον Αστέρα Τρίπολης , όμως, οχτώ λεπτά αργότερα τις "έσπασε" μία μία και έμεινε για ακόμη ένα παιχνίδι να προσπαθεί μάταια να βρει το κουμπί που ψάχνει από το ξεκίνημα της σεζόν. Ουσιαστικά οι Αρκάδες, αν και αιφνιδίασαν τον Πλατανιά με το τέρμα τους, αιφνιδιάστηκαν εκείνοι από την ισοφάριση μετο γκολ του Μιλούνοβιτς στο 13 και στη συνέχεια για ένα ολόκληρο ημίχρονο έδειχναν να έχουν καταρρεύσει. Ομως, αν δεν ήταν ο διαιτητής Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας) και ο β'επόπτης Κασσαβέτης (Αιτ/νίας) να μην έχουν πάρει θέση στην επιπόλαια ενέργεια του Σκούρτη που αντί για την μπάλα κλώτσησε το κεφάλι του Ράμος στο 62', τώρα ο Αστέρας μπορεί να έβλεπε τον ουρανό στο κεφάλι του, αφού εκτός από πέναλτι θα έμεναν και με παίχτη λιγότερο... Αντίθετα οι Χανιώτες από τον "βυθό" της βαθμολογίας έδειξαν πάθος, δύναμη, ψυχή και πάνω απ' όλα είχαν δυνάμει ώστε να αντιστρέψουν άμεσα το εις βάρος τους σκορ και να κυνηγήσουν μέχρι το τέλοε με σθένος τη νίκη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Γκνιάτιτς, ο οποίος στο ξεκίνημα έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο, ανέβασε σταδιακά στροφές κλείνοντας αρκετούς διαδρόμους στους γηπεδούχους. Ενώ κινούμενοι στον ίδιο τόνο και χρόνο ο κορυφαίος του γηπέδου, ο Μιλούνοβιτς με τον δραστήριο Γιακουμάκη ανέλαβαν δράση προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στην άμυνα του Αστέρα. Οι δυο παίχτες συνδυάστηκαν άψογα στη φάση του γκολ, ενώ στο 35' ο Γιακουμάκης αν δεν βιαζόταν τόσο πολύ να αρχίσει να πέφτει αμέσψ λίγο έλειψε να κερδίσει πέναλτι από τον Σανκαρέ. Παρότι στο α'ημίχρονο σημειώθηκαν γκολ, το β' ήταν πιο όμορφο από πλευράς παραγωγής φάσεων. Η είσοδος των Χαμντανί και Ν. Φερνάντες από πλευράς γηπεδούχων και η έξοδος του Γιακουμάκη, που τραυματίστηκε, άλλαξαν κάπως τις ισορροπίες. Ο Αστέρας από την αδράνεια βγήκε στην αντεπίθεση, όμωςτου έλειπαν βασικά συστατικά για τη νίκη: Ψυχή και ψυχολογία, αφού έχασε φάσεις για γκολ που άλλοτε τις είχε για βούτυρο στο ψωμί του... Στο 55'σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ (ήταν ο Σανκαρέ) το γκολ του Μάσα, όμως τη μεγαλύτερη ευκαιρία την έχασε ο Γιάννου σε κενή εστία. Ενώ ο Πλατανιάς συνέχιζε στον ίδιο δυνατό ρυθμό...



Στεναχωρημένος έφυγε από το γήπεδο ο Βασίλης Σκούρτης, ο oποίος αναλογιζόταν συvεχώς τη φάοη που χτύπησε στο κεφάλι τον Ράμος. Όμως, για τον επιθετικό του Αστέρα Tρίπολης ήταν μια κακή στιγμή που έγινε άθελά του, καθώς το μόνο που ήθελε ήταν να βρει την μπάλα

Το "Θ. Κολοκοτρώνης" ήταν ζεστό μόνο για τον Μουνάφο
Σαν στο σπίτι του ένιωσε ο Χουάν Μανουέλ Μουνάφο... Ο 27χρονος μέσος που αποχώρησε το καλοκαίρι από την Τρίπολη μετά από δυο πλήρεις σεζόν στον Αστέρα, μια κίνηση στο γενικότερο πλαίσιο της ανανέωσης που ήθελε να κάνει ο σύλλογος, επέστρεψε χθες στην Τρίπολη και καταχειροκροτήθηκε από τους οπαδούς της ομάδας οι οποίοι δεν ξέχασαν την πολύτιμη προσφορά του.
"Ηταν ωραίο συναίσθημα να ακούω το χειροκρότημα της εξέδρας. Μέσα στο παιχνίδι προσπάθησα να μη σκέφτομαι κάτι και γενικά η ένταση του ματς σε κάνει να ξεχνάς όλα τα άλλα, αλλά ήταν ένα ιδιαίτερο παιχνίδι για μένα" είπε σχετικά, ενώ χαρακτήρισε πολύτιμο τον βαθμό της ισοπαλίας για την ομάδα του.
"Θα μας βοηθήσει πολύ και είμαστε αισιόδοξοι για τη συνέχεια".

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 6 αγώνες)
ΟΜΑΔΑ         ΒΑΘΜΟΙ ΤΕΡΜΑΤΑ
1.Ολυμπιακός     18      18-3
2.Παναθηναΐκός     15     11-2
3. ΑΕΚ         13    10-4
4. Πανιώνιος     10 10      9-7
5.ΠΑΟΚ         10     8-7
6. Λεβαδειακός     9     6-8
7. ΠΑΣ Γιάννινα     8     9-12
8. Βέροια        8    6-7
9. Αστερας Tρίπ..    8     7-7
10.Παναιτωλικός     7     7-13
11..Ξάνθη         6     3-5
12.Ηρακλής     6     4-5
13.Ατρόμητος     6     4-6
14. Καλλονή     5     6-8
15.Πλατανιάς     2     3-10
16. Πανθρακικός    2     2-9


Γιώργος Παράσχος
"Βοήθησε και ο διαιτητής λίγο στο να μείνουμε πίσω"
 Παράπονα από τη διαιτησία του Δημητρόηουλου (Φθιώτιδας) έχουν στον Πλατανιά και ο Γιώργος Παράσχος τα εξέφρασε στη συνέντευξη Τύπου. "Ο Αστέρας μάς πίεσε στο β'ημίχρονο. Ομως βοήθησε και ο διαιτητής λίγο στο να μείνουμε πίσω" είπε ο τεχνικός του Πλατανιά στον οποίο μιλούν για τη φάση του Σκούρτη. Ωστόσο, ο ένας βαθμός είναι καλύτερος από το τίποτα και όπως τόνισε στη συνέχεια: "Επιτέλους μετά από πολλές αγωνιστικές πήραμε έναν βαθμό εκτός έδρας, από μία καλή ομάδα όπως είναι ο Αστέρας. Δικαιούμασταν και σε άλλα παιχνίδια βαθμούς, αλλά δεν πήραμε τίποτα στο τέλος. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι, κυριαρχήσαμε, κυκλοφορήσαμε την μπάλα, αλλά δεχτήκαμε ένα γρήγορο γκολ. Δυστυχώς την πατήσαμε ακόμη μία φορά, αλλά είχαμε την τύχη να ισοφαρίσουμε.
Ημασταν καλοί στις αντεπιθέσεις, αλλά δεν είχαμε την ηρεμία που θα μπορούσαμε για να είχαμε βάλει γκολ και να φύγουμε νικητές. Ομως αυτός ο βαθμός είναι πολύτιμος για μας, θα μας βοηθήσει πολύ στη συνέχεια. Είμαστε ευχαριστημένοι".


Αποδοκιμασίες και απογοήτευση στην εξέδρα
Μια, δυο, τρεις... Οι φίλαθλοι του Αστέρα χθες το βράδυ δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν την πικρία τους για τις απογοητευτικές εμφανίσεις του Αστέρα. Μαθημένοι να τον βλέπουν τα τελευταία χρόνια να λάμπει και να στέκει ψηλά σε όποιο γήπεδο και αν αγωνίζεται, δεν άντεξαν στη νέα απώλεια βαθμών και ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες, προσπαθώντας έστω και μ αυτόν τον ανορθόδοξο τρόπο να τους αφυπνίσουν. Τόσο στη διάρκεια του αγώνα και κυρίως στο α "ημίχρονο, αλλά πιο πολύ στο τέλός που ήταν πιο έντονες.
Και στο στόχαστρο τους βρέθηκον τόσο οι παίχτες όσο και ο προπονητής, Αυτό όμως που όλοι περιμένουν στην Τρίπολη είναι ποια θα είναι η αντίδραση των μεγαλομετόχων. Πώς και τι σκοπεύουν να κάνουν για να βγάλουν την ομάδα από το αδιέξοδο στο οποίο φαίνεται να βρίσκεται.

 


 Μπερδεμένοι και oι παίκτες του Αστέρα
Ο Νίκο Φερνάντες επέστρεψε στα πλάνα του Στάικου Βεργέτη μετά τον τραυματισμό του, όμως η εξήγηση που δίνει ο Αργεντινός για τη νέα απώλεια βαθμών της ομάδας του οφείλεται στην έλλειψη πάθους, "θεωρώ πως παίξαμε πάρα πολύ καλά και δυναμικά στο α' ημίχρονο. Σκοράραμε και πάρα πολύ γρήγορα, όμως στη συνέχεια θεωρώ ότι μας έλειπε λίγο περισσότερη δυναμική, μιας και παίζαμε στην έδρα μας και θα μπορούσαμε να δώσουμε κάτι παραπάνω. Δεν θα έλεγα ότι έχουμε πίεση για να κερδίζουμε συνεχώς. Κάποιες φορές τα πράγματα "βγαίνουν" όπως θέλουμε, κάποιες άλλες όχι κι αυτό οφείλεται σε διάφορους λόγους. Ομως σε καμία περίπτωση δεν νιώθουμε πίεση μόνο και μόνο για τη νίκη. Εχουμε χάσει κάποιους πολύτιμους βαθμούς, όμως θα προσπαθήσουμε να τους διεκδικήσουμε στα υπόλοιπα παιχνίδια". Για τον Τάσο Τσοκάνη πάλι τα αίτια είναι πιο πολύπλοκα. "Εχουμε αναλύσει την κατάσταση, αλλά δεν μας βγαίνει τίποτα στο γήπεδο. Οπως μπορούσαμε να πετύχουμε κι άλλο γκολ με τον Γιάννου, μπορούσαμε και να δεχτούμε. Αυτό το βάρος δημιουργεί πίεση όσο δεν έρχονται τα αποτελέσματα" τόνισε χαρακτηριστικά.

Στάικος Βεργέτης
"Ανεξήγητη πίεση"
Ο Στάικος Βεργέτης δεν ψάχνει για δικαιολογίες. "Κάναμε ένα άσχημο παιχνίδι, δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε, δεν είχαμε ταχύτητα, δεν είχαμε ρυθμό, δεν πρεσάραμε. Στο β' μέρος ανεβάσαμε ταχύτητα, ήμασταν λίγο καλύτεροι, είχαμε κάποιες φάσεις για να πάρουμε τη νίκη. Υπάρχει στεναχώρια και προβληματισμός στην ομάδα, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Κι είτε μας αρέσει είτε όχι, δεν ήταν εικόνα ομάδας αυτή που παρουσιάσαμε" τόνισε ο τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης, δίνοντας αμέσως το στίγμα της επόμενης μέρας. "Μας περιμένει πολλή δουλειά στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος. Είχαμε θέμα στην ανάπτυξη, στην αμυντική μετάβαση. Ημασταν προβλέψιμοι, ήμασταν αργοί στις αντιδράσεις μας. Πρέπει να αλλάξουμε πολλά. Ολοι τους είναι ενδεκαδάτοι παίχτες και δεν υπάρχουν δικαιολογίες για την εμφάνιση που κάναμε, παρότι είχαμε την πρωτοβουλία σε μεγάλο διάστημα του ματς. Περιμέναμε μια καλύτερη εικόνα από τα παιδιά. Εκλαμβάνω μια πίεση από την πλευρά των παικτών και δεν έχει εξήγηση, γιατί δεν υπάρχει από κάπου αλλού. Δεν μπορώ να κατανοήσω την αιτία. Πρέπει να κοιτάξουμε τι δεν λειτουργεί σωστά και να το αλλάξουμε. Να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα".

MVP
Λούκα Μιλούνοβιτς
 Εκτός από το γκολ που σημείωσε, κάνοντας ωραία κίνηση από πίσω, ο Σέρβος επιθετικός ήταν πάρα πολύ δραστήριος, δημιούργησε πολλά προβλήματα στη δεξιά πτέρυγα του Αστέρα και θα μπορούσε να σημειώσει κι άλλο γκολ, σε ένα πολύ ωραίο σουτ που είχε στο β' ημίχρονο. Επίσης δημιούργησε τη μεγάλη ευκαιρία του Πλατανιά στο 78'.

match CONTROL Σε ακόμη ένα παιχνίδι ο Αστέρας Τρίπολης σκόραρε νωρίς και δεν μπόρεσε να διαχειριστεί ούτε το προβόδισμά του ούτε την ψυχολογία του όταν δέχτηκε γκολ.


SPORTDAY

Δεν μπορεί...
 Αυτός δεν ειναι ο Αστέρας Τρίπολης που ξέρουμε! Έχασε βαθμούς και από τον ψυχωμένο Πλατανιά

 Τα τελευταία χρόνια ο Αστέρας Τρίπολης κέρδιζε συνεχώς... πίστες και οι φίλοι του ονειρεύονταν ακόμη και τρόπαια. Εάν συνεχίσει έτσι, όμως, όπως το πάει στο φετινό πρωτάθλημα, να σπαταλάει δηλαδή τις ευκαιρίες που του προσφέρει το καλό πρόγραμμα, τα μόνα τρόπαια που θα δει θα είναι τα... Τρόπαια Αρκαδίας, το ορεινό χωριό της Γορτυνίας!

Χθες, η πελοποννησιακή ομάδα επιβεβαίωσε ότι είναι σε κρίση. Ο Πλατανιάς όχι μόνο πήρε την ισοπαλία στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης", αλλά πρόβαλε κι αξιώσεις νίκης σε ορισμένες φάσεις της αναμέτρησης. Ναι, ο Πλατανιάς, ο οποίος πήγε στην Τρίπολη με μόλις έναν βαθμό στο σακούλι του, ως η κατά τεκμήριο ασθενέστερη ομάδα της Super League. Και που βρέθηκε στο 6ο λεπτό πίσω στο σκορ.

10 τελικές είχε ο Αστέρας και οι αντίστοιχες του Πλατανιά ήταν 7. Ενώ οι Αρκάδες κέρδισαν 9 κόρνερ, έναντι 3 των Κρητικών

Το 4-4-2 του Στάικου Βεργέτη στο α' ημίχρονο αποδείχθηκε αναποτελεσματικό. Το ίδιο αλυσιτελές και το 4-2-3-1 που έβγαλε από το ρεπερτόριο του στο β' ημίχρονο. Δεν ήταν κακή η σκέψη της μετατροπής, ωστόσο οι παίκτες που μπήκαν στα μισά του αγώνα ως αλλαγές και κλήθηκαν να υπηρετήσουν το σύστημα, αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Ούτε ο Χαμντανί κατάφερε να οργανώσει σωστά το παιχνίδι από πίσω ούτε ο Νίκο κατάφερε ν' ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του "δεκαριού", ενός ρόλου που όλοι τον έχουμε κάπως στο μυαλό μας. Ούτε η άμυνα ήταν εμπιστοσύνης. Ιδίως ο Μιλούνοβιτς βρήκε πολλές φορές μπόσικους τους "κυανοκίτρινους", ξεδιπλώνοντας τις τεχνικές αρετές του. Ηταν, άλλωστε, ο παίκτης που στο 13ο λεπτό απάντησε με γκολ στο 1-0 του Γιάννου.

Ο καλός
Λούκα Μιλούνοβιτς
Τ' ακριβά αρώματα, λέει. μπαίνουν σε μικρά μπουκαλάκια. Ισχύει και για τους βραχύσωμους ποδοσφαιριστές. "Καλλιγράφος" στο χορτάρι ο Σέρβος, έβαλε ένα γκολ κι έδωσε την πάσα στη δεύτερη σημαντικότερη ευκαιρία του Πλατανιά.

Ο κακός
Βασίλης Σκούρτης
Αργός κι αναποφάσιστος στις επιθετικές του επιλογές, ενώ έκανε κι ένα πέναλτι στα καλά καθούμενα, για το οποίο να ευγνωμονεί τον ρέφερι, που το έκανε γαργάρα. Στο τέλος, ήταν εντελώς εκτός...πλάνου!

Ο διαιτητής
 Το σοβαρότερο σφάλμα της διαιτησίας ήταν ο μη καταλογισμός του πέναλτι στο 63ο λεπτό. Δεν είδε ο ρέφερι, μέσα στην πολυκοσμία στην περιοχή του Αστέρα το χτύπημα του Σκούρτη στον Ράμος; Το είδε και το αψήφησε: Ο ίδιος ξέρει.

Βεργέτης
Χρειαζόμαστε αυτοκριτική
Κατηφής και προβληματισμένος ο Στάικος Βεργέτης. μετά από το ματς. είπε: "Κάναμε ένα άσχημο παιχνίδι, δεν είμσατε αυτοί που έπρεπε, δεν είχαμε ταχύτητα, δεν είχαμε ρυθμό, δεν πρεσάραμε. Στο δεύτερο μέρος ανεβάσαμε ταχύτητα, ήμασταν λίγο καλύτεροι, είχαμε κάποιες φάσεις για να πάρουμε τη νίκη. Υπάρχει διακοπή, θα προσπαθήσουμε να δουλέψουμε για να βελτιωθεί η εικόνα μας και να παίξουμε το ποδόσφαιρο που πρέπει". Τόνισε, επίσης, ση "πρέπει να κοιτάξουμε τι δεν λειτουργεί σωστά και να το αλλάξουμε. Να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα".

Παράσχος
Επιτέλους ένας βαθμός
Ικανοποιημένος εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Γιώργος Παράσχος.
"Στο πρώτο ημίχρονο δικαιούμασταν κάτι καλύτερο, στο δεύτερο ο Αστέρας ήταν καλύτερος και πίεσε, εμείς κάναμε αντεπιθέσεις και έστω αυτός ο βαθμός είναι πολύτιμος. Είμαστε ευχαριστημένοι γιατί και σε άλλες εκτός έδρας αναμετρήσεις, ενώ παίζαμε καλά, δεν παίρναμε τίποτα. Το σημερινό αποτέλεσμα θα μας βοηθήσει". 0σο για τον Γιώργο Γιακουμάκη, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο, ο λόγος έχει να κάνει μ' ένα σφίξιμο στη γάμπα που ένιωσε ο επιθετικός του Πλατανιά.

 

 

LIVESPORT

 

Όρθιος ο Πλατανιάς στην Τρίπολη 1-1-δεν του δόθηκε και πέναλτι-"Άρρωστος" ο Αστέρας

 Πήρε 1, μπορούσε και 3

Στόχος του Πλατανιά πριν από το χθεσινό ματς ήταν να πάει στην Τρίπολη και να κάνει το παιχνίδι του, διεκδικώντας με αυτόν τον τρόπο την όποια πιθανότητα είχε για καλό αποτέλεσμα. Τελικά, πήρε τον πόντο της ισοπαλίας (1-1) κόντρα στον "άρρωστο" Αστέρα. Βέβαια, θα μπορούσε να είχε αποδράσει μέχρι και με τη... νίκη, ωστόσο ο διαιτητής Δημητρόπουλος είχε διαφορετική άποψη και αυτό γιατί έκρινε -λανθασμένα- ότι δεν υπήρχε πέναλτι στο 63ο λεπτό.

Οι Χανιώτες, για πρώτη φορά φέτος, έδειξαν ότι έχουν "μέταλλο" καθώς και ότι είναι ικανοί για τη... ζημιά Αντίθετα, οι Αρκάδες, μπορεί να προηγήθηκαν νωρίς νωρίς και να έδειχναν ότι έχουν ξεπεράσει την ίωση που τους περιτριγυρίζει εδώ και καιρό, ωστόσο εμφάνισαν και πάλι τα γνωστά συμπτώματα. Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη, με αρκετές αλλαγές στο αρχικό της σχήμα, σε σχέση με το ματς με τη Σάλκε, μπήκε με αρκετή όρεξη και έκανε το γκολ με τον Γιάννου στο 6' Βέβαια, εφτά λεπτά αργότερα ήταν η σειρά των Κρητικών να πανηγυρίσουν, αφού σε μία ανύποπτη φάση, στην οποία φέρουν μεγάλο μερίδιο ευθύνη οι αμυντικοί του Αστέρα καθώς και ο τερματοφύλακας του, Θεοδωρόπουλος, ο Μιλούνοβιτς απάντησε. Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι Κυανοκίτρινοι δεν έδειξαν ούτε ένα σημάδι αντίδρασης, κάτι που απέδειξε έμπρακτα ότι διανύουν μακρά περίοδο ντεφορμαρίσματος. Ο Στάικος Βεργέτης μετέτρεψε το 4-5-1 του Γκελζενκίρχεν σε 4-4-1 -1, ενώ ο Γιώργος Παράσχος, ο oποίος φάνηκε πάντως "διαβασμένος", κατέληξε στο 4-2-3-1.


Βεργέτης: "Πρέπει να κάνουμε αυτοκριτική"
Προβληματισμένος εμφανίστηκε από την εικόνα του Αστέρα Τρίπολης ο Στάικος Βεργέτης: "Κάναμε ένα άσχημο παιχνίδι, δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε, δεν είχαμε ταχύτητα, δεν είχαμε ρυθμό, δεν πρεσάραμε. Στο δεύτερο μέρος ανεβάσαμε ταχύτητα, ήμασταν λίγο καλύτεροι, είχαμε κάποιες φάσεις για να πάρουμε τη νίκη. Υπάρχει στενοχώρια και προβληματισμός στην ομάδα. Ευθύνη υπάρχει στον προπονητή, αλλά βασιστήκαμε στις λύσεις που είχαμε στη διάθεση μας Περιμέναμε μια καλύτερη εικόνα. Δεν έχει εξήγηση η πίεση στην πλευρά των παικτών Δεν υπάρχει πουθενά αλλού πίεση Δεν μπορώ να κατανοήσω την αιτία που υπάρχει oxous παίκτες Πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα"

Παράσχος: "Ο διαιτητής μας πήγε πίσω"
Ο Πλατανιάς θα μπορούσε να αποδράσει μέχρι και με το τρίποντο της νίκης από το "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης", αν βέβαιο ο διαιτητής δεν έβαζε το... χεράκι του. όπως υποστήριξε ο Γιώργος Παράσχος: "Επιτέλους μετά από πολλές αγωνιστικές πήραμε έναν βαθμό εκτός έδρας από μία καλή ομάδα όπως είναι ο Αστέρας. Στο πρώτο ημίχρονο δικαιούμασταν κάτι καλύτερο, στο δεύτερο ο Αστέρας ήταν καλύτερος, πίεσε, εμείς κάναμε αντεπιθέσεις και έστω αυτός ο βαθμός είναι πολύτιμος. Βοήθησε και ο διαιτητής λίγο στο να μείνουμε πίσω Ήμασταν καλοί στις αντεπιθέσεις, δεν είχαμε την ηρεμία που θα έπρεπε για να βάλουμε γκολ και να φύγουμε νικητές"

UP
Έκανε πράματα και. θάματα στο χθεσινό ματς ο Λούκα Μιλούνοβιτς. ο οποίος αδιαμφισβήτητα πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση του μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα Είχε αναλάβει να τρέξει τον Πλατανιά στην επίθεση, ενώ όταν είχε χώρο δεν δίστασε κοι επιχείρησε κάποια σουτ

MVP
Ογκνιεν Γκνάτιτς

Ο 23χρονος φαίνεται ότι βρήκε το... ταίρι του στον χώρο της μεσαίας γραμμής αφού μαζί με τον Χουάν Μανουέλ Μουνάφο. που έκανε ντεμπούτο χθες. κέρδισαν κατά κράτος τη μάχη του κέντρου Βέβαια, στα "σημεία" ήταν καλύτερος και αυτό γιατί ήταν εξαιρετικός τόσο στο επιθετικό όσο και στο ανασταλτικό κομμάτι της ομάδας

DOWN Γιο δεύτερο σερί ματς ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης Στάικος Βεργέτης εμπιστεύτηκε κάτω από τα δοκάρια τον Θεοδωρόπουλο αντί του τραυματία Κοσίτσκι. ωστόσο αυτός δεν μπόρεσε να του το ανταποδώσει αφού στη φάση της ισοφάρισης φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης Κάκιστοι ήταν επίσης οι Τορμένα και Μάσα.

 

 

ΦΩΣ
Πλατανος-βουνό "έκρυψε" τον Αστέρα (1-1)
Η χανιώτικη ομάδα κοίταξε στα μάτια τον γηπεδούχο και δεν κλονίστηκε, όταν στο 6' ο Γιάννου άνοιξε το σκορ. •Μόλις στο 7' αργότερα ο υπέροχος Μιλούνοβιτς ισοφάρισε-και αυτός με κεφαλιά, όπως με τον ίδιο τρόπο ο έξοχος Σανκαρέ είχε δοκάρι στο 70'  • Ο 30,5 χρόνος Κώστας Μενδρινός έτρεξε τα χιλιόμετρα...της ζωής του!


ΠΛΑΤΑΝΟΣ-βουνό, από πλαγιά του Ψηλορείτη, ορθώθηκε χθες βραδάκι στο αγωνιστικό τερέν της Τρίπολης και "έκρυψε" τον καταξιωμένο ΑΣΤΕΡΑ, που με την απόδοση του και το 1-1 επιβεβαίωσε ότι δεν είναι στα καλύτερά του, ούτε καν στα καλά του, όπως το παραδέχτηκε μετά τη λήξη και ο σοβαρός επαγγελματίας Στάικος Βεργέτης. Το "Χ"ΑΝΙΩΤΙΚΟ βουνό κουβαλήθηκε στους γερούς ώμους του έμπειρου και ικανότατου Γιώργου Παράσχου, από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης", γιατί αυτό το θετικό αποτέλεσμα άξιζε στην κρητική ομάδα να το είχε αποσπάσει και από τον Παναθηναϊκό. Από ένα γκολ που προκάλεσε η ολιγωρία του Ολιμπά, στο μακρινό σουτ του Ατζαγκούν έγινε το 1-0 μία αγωνιστική πριν.
Ο Γαλλοθρεμμένος, από  τη Μαρτινίκα, γκολκίπερ ούτε στη 18άδα συμπεριλήφθηκε χθες και μπροστά στην εστία τοποθετήθηκε ο 28χρονος γυρολόγος Δημήτρης Σωτηρίου. Ορθή απόφαση του Βορειοελλαδίτη τεχνικού, με τον Σωτηρίου να σώζει τον Πλατανιά από το δεύτερο γκολ στο 70' όταν μετά την κεφαλιά του κορυφαίου "Τριπολιτσιώτη", του Σενεγαλέζου Καλΐφα Παπά Σανκαρέ, η μπάλα "βρήκε" τη ρίζα του αριστερού δοκαριού... Θα έβρισκε δε και τον Απόστολο Γιάννου, που ήταν σε απόσταση μισού-ενός μέτρου, αλλά ο τερματοφύλακας βούτηξε, σαν... σε πισίνα, και "τανάλιασε" τη στρογγυλή!

··· ΔΙΚΑΙΗ η ισοπαλία, με τον Αστέρα να έχει προβάδισμα στην κατοχή της μπάλας, να προηγηθεί στο σκορ, να έχει το δοκάρι, να έχει "γκολ"οφσάιντ (55'), που δεν μετρήθηκε και στο 85' ο Γιάννου να χάνει την ευκαιρία του αγώνα. Όμως, δεν ήταν Αστέρας με την άλλοτε λάμψη  του- ακόμη και εκτυφλωτική σε ματς όπως με την Τότεναμ. Συνέχεια εκείνου που έχασε "σαν σταματημένος" απρ τη Σάλκε, αλλά οπωσδήποτε με τους περισσότερους παίκτες του να θέλουν χθες βράδυ να αποκαταστήσουν ένα μέρος από την αρνητική ψυχολογία τους και "να φωνάξουν" τους οπαδούς τους για επιστροφή στο γήπεδο. Η ομάδα με τους 4+1 Αργεντινούς (αλλά και την απουσία των εφετινών Δημήτρη Παπαδόπουλου, Ελίνι Δημούτσου) δεν θύμιζε την προπερσινή και την περσινή. Ολες οι γραμμές της χρεώθηκαν αδυναμίες και τελικά το 1-1 δεν αποτέλεσε ξάφνιασμα για τον προπονητή και για τους λιγοστούς θεατές που ήταν στις εξέδρες και φυσικά δυσανασχετούσαν, "μουρμούριζαν" και αναρωτιόντουσαν σχετικά με το "τι φταίει;". Η απάντηση σίγουρα θα δοθεί από τους Καϋμενάκη- Μπάκο Μποροβήλο, γιατί έχουν την πείρα, τη διάθεση και γενικά τον ηγετικό διοικητικό τρόπο για να παραμερίσουν... πυκνές φυλλωσιές, όπως τη χθεσινή του Πλάτανου-Πλατανιά, ώστε να φανεί ξανά στον ορίζοντα του πρωταθλήματος ολόκληρος ο Αστέρας. Από τους παίκτες του ο αρχηγός Σανκαρέ κατέβαλε εξαιρετική προσπάθεια μέσα στις δύο περιοχές, θα χριζόταν και σκόρερ, αν είχε τύχη στην κεφαλιά του 70'. Ελάχιστοι τον ακολούθησαν, ενώ υπήρξαν δύο-τρεις που εξέπληξαν, γιατί ήταν "σχεδόν τίποτε", όπως για παράδειγμα ο Ιγκλέσιας (επιβεβλημένη η αλλαγή του από το 46' με τον μαχητικό Χαμντανί), ο Έντερσον, ακόμη και ο Κώστας Γιαννούλης. Ο τελευταίος φάνηκε, στις πραγματικές διαστάσεις του, μόνο σε ένα γύρισμα της μπάλας, προ της γραμμής του άουτ. "Πού είναι ο μπάκαρος" (κατά την έκφραση), που ξεχώριζε στην αριστερή φτερούγα του Ατρόμητου;

··· ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ χαρακτηριστικά "τα ατού" που διέθετε και χθες σε αντίπαλο έδαφος, ο Πλατανιάς. Ξεκινούσαν από τον Γιώργο Παράσχο, που αναγνωρίζεται κάθε φορά ως "ο Νέστορας" των Ελλήνων κόουτς που συμμετέχουν και στο εφετινό πρωτάθλημα. Τον βλέπαμε και χθες, ενώ ακόμη είχε μείνει στα μάτια μας η εικόνα της "πλήρουςγεμάτης" (και ως προς την τακτική) ομάδας, η οποία έφερε σε αφάνταστα δυσχερή θέση τον Παναθηναϊκό και αυτόν μέσα στο σπίτι του. Αποδεικνύονται ευφυείς οι παράγοντες της χανιώτικης ΠΑΕ, για την επιλογή που έχουν κάνει και με τον Παράσχο! Μετά τη Λεωφόρο και στο "Θεόδωρος Νικολαΐδης" είχαμε σε πράξη το "Εμείς τα Πλατανιόπουλα -τα Χανιωτόπουλα είμαστε παλικάρια - και όταν ακούμε πόλεμο - κάθε άλλο παρά κρυβόμαστε στ' αμπάρια"! Οι αναγνώστες του κειμένου και όσοι δεν είδατε ούτε το ένα, ούτε το άλλο, από τα δύο τελευταία παιχνίδια του Πλατανιά, μη νομίσετε, ότι... "μιλάνε εδώ" οι γραμμές ενός Χανιώτη-Κισσαμίτη, σε καταγωγή (από πατέρα και μάνα), αλλά γεννημένου στην Αθήνα.
Την αλήθεια μεταφέρουμε. Θαυμασμός για τον Παράσχο και "τα κοπέλια του", από τα οποία εκείνος ο 30,5χρονος (28-5-85) Κώστας Μενδρινός ήταν εκπληκτικός, ούτε σε ηλικία εφήβου (στους μικρούς του Ολυμπιακού) έχει κάνει τόσα χιλιόμετρα και έχει δώσει τόσες πάσες (10) και μάχες από το κέντρο και προς την αντεπίθεση, όσο χθες! Φυσικά και τον χαρακτηρίζουμε MVP, όσο και αν χρειάστηκε να το ζυγίσουμε πάρα πολύ δεδομένόυ, ότι ένας συμπαίκτης του ήταν "μια επίθεση μόνος του", στο μεγαλύτερο διάστημα.
Εννοούμε, με το τελευταίο, τον 23χρονο (21-12-92) Σέρβο, τον Λούκα Μιλούνοβιτς, που ισοφάρισε και τα γκολ και τους κινδύνους προς την αντίπαλη περιοχή και βασικά στοιχεία-νούμερα του πίνακα των στατιστικών-Κώστα l Γακλάνη! Το δίδυμο Μενδρινού-Μιλούνοβιτς ήταν καταπληκτικό και αυτό έβαλε τα αγωνιστικά στήθια του σαν -και όσο... ο "κορμός του Πλατανουβουνού", για να κατακτηθεί... ο βαθμός! Με διαλυτικά, πριν από τη λέξη "βαθμός", γιατί δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι η αξία αυτής της ομάδας είναι για την ουρά του πίνακα με 2 πόντους, όσους και ο Πανθρακικός! Ο Πλατανιάς τουλάχιστον των δύο τελευταίων αγωνιστικών δικαιούταν θέση στη μέση της βαθμολογίας.
Οπότε κατά την επιστροφή στα Χανιά ο κυβερνήτης του αεροσκάφους... "να κερνούσε κισοαμίτικο κρασί"! Σίγουρα, όμως, ότι με τέτοιες εμφανίσεις, θα γίνει και αυτό!

 ··· Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Δημητρόπουλος τα πήγε από καλά, ως πολύ καλά. Για άλλη μια φορά δεν συνάντησε σοβαρά προβλήματα, όχι γιατί ήταν τυχερός, αλλά γιατί πρώτιστα και βασικά ο ίδιος το φρόντισε. Είναι από τους αθόρυβους, τους μετριοπαθείς, τους σεμνούς, τους απλούς διαιτητές, που παρακολουθεί τις φάσεις "με το κεφάλι κάτω" (όπως έλεγε ο Θοδωρής Ζαγοράκης στα ματς του Χρυσού 2004, στην Πορτογαλία), χωρίς ίχνος βεσμα tou Μενδρινου ντετισμού και έπαρσης. Ένας εξαιρετικά προσγειωμένος διαιτητής, που δεν σημαδεύει το "10", αλλά προτιμάει το "7", για να ολοκληρώσει το έργο του, χωρίς φανφάρες και χωρίς να πηγαίνει με συνοδεία, προς τη φυσούνα των αποδυτηρίων.


Τα 2 γκολ 
• Το 1-0 οτο 6' (5'02) από σέντρα του ΛΟΥΙ και ο Απόστολος ΓΙΑΝΝΟΥ (25-1-90),  ανάμεσα στους Σελίν και Μπανανά, που δεν συνεννοήθηκαν, πέτυχε με "σκαφτή" κεφαλιά να στείλει την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Σωτηρίου (που αντικατέστησε τον Ολιμπά, ο οποίος είχε οτοι χίσει την ήττα του Πλατανιά στη Λεωφόρο).
Το 1-1 στο 13', από βαθιά μπαλιά του Κουλιμπαλί στη δική του πλευρά (δεξιά), εκεί βγήκε ο ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ, δεν υπήρχε ο Γιαννούλης, για να τον αντιμετωπίσει και έτσι έκανε άνετα (και με τον Σανκαρέ θεατή) την εύστοχη σέντρα.
Η μπάλα συστημένη στον Λούκα ΜΙΛΟΥΝΟΒΙΤΣ (Σέρβος 21-12-92), ο οποίος αμαρκάριστος από τονΛούι, με καρφωτή, χαμηλή, κεφαλιά, "τρύπησε" τα χέρια του Θεοδωρόπουλου.
·· Δύο κεφαλιές, δύο γκολ. Με κεφαλιά του Σανκαρέ και το δοκάρι στο 70'! Τελικά 4-2 οι κεφαλιές (από 2 οι Σανκαρέ, Γιάννου, από  1 Μιλούνοβιτς, Ράμος)

 Βεργέτης: περίμενα καλύτερη εικόνα
Μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης  στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης", εμφανώς απογοητευμένος, ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης, Στάικος Βεργέτης, δήλωσε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου: "Κάναμε ένα άσχημο παιχνίδι, δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε, δεν είχαμε ταχύτητα, δεν είχαμε ρυθμό, δεν πρεσάραμε. Στο δεύτερο μέρος ανεβάσαμε ταχύτητα, ήμασταν λίγο καλύτεροι, είχαμε κάποιες φάσεις για να πάρουμε τη νίκη.
Υπάρχει στενοχώρια και προβληματισμός στην ομάδα. Ακολουθεί η διακοπή, θα  προσπαθήσουμε νά δουλέψουμε για να  βελτιωθεί η εικόνα μας και ναπαίξουμε το  ποδόσφαιρο που πρέπει. Ευθύνη υπάρχει στον προπονητή, αλλά οι λύσεις που είχα-' με στη διάθεσή μας ήταν συγκεκριμένες  και βασιστήκαμε σε αυτές. Περίμενα καλύτερη εικόνα από τα παιδιά. Εκλαμβάνω  μια πίεση από την πλευρά των παικτών και | δεν έχει εξήγηση, γιατί δεν υπάρχει από κάπου αλλού. Δεν μπορώ να κατανοήσω την αιτία που υπάρχει άγχος στους παίκτες".

Παράσχος

Πολύτιμος ο βαθμός

Ικανοποιημένος για το γεγονός ότι η ομάδα του στάθηκε όρθια στο άντρο του υπολογίσιμου Αστέρα Τρίπολης και αισιόδοξος για το μέλλον, ο έμπειρος κόουτς του Πλατανιά, Γιώργος Παράσχος, είπε μετά το φινάλε του ματς: "Επιτέλους μετά από πολλές αγωνιστικές πήραμε έναν βαθμό εκτός έδρας, από μία καλή ομάδα όπως είναι ο Αστέρας. Δικαιούμασταν και σε άλλα παιχνίδια δύσκολα βαθμούς αλλά δεν πήραμε τίποτα στο τέλος: Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι, κυριαρχήσαμε, κυκλοφορήσαμε την μπάλα καλύτερα, αλλά δεχτήκαμε ένα γρήγορο γκολ. Δουλεύουμε σε αυτό τον τομέα, δυστυχώς την πατήσαμε ακόμη μία φορά, αλλά είχαμε την τύχη να ισοφαρίσουμε. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλοί στις αντεπιθέσεις, όμως δεν είχαμε την ηρεμία που θα έπρεπε για να βάλουμε γκολ και να φύγουμε νικητές. Στο πρώτο ημίχρονο δικαιούμασταν κάτι καλύτερο, στο δεύτερο ο Αστέρας ήταν ανώτερος, πίεσε, εμείς κάναμε αντεπιθέσεις και αυτός ο βαθμός είναι πολύτιμος. Είμαστε ευχαριστημένοι γιατί και σε άλλες εκτός έδρας αναμετρήσεις ενώ παίζαμε καλά δεν περνάμε τίποτα. Το σημερινό (σ.σ. χθεσινό) αποτέλεσμα θα μας βοηθήσει".

Φωτο..γραφικά
• Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Βασίλη Κοντοβαζαινίτη.
• Λίγος κόσμος βρέθηκε χθες στις εξέδρες του "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης".
• Με γαλάζιες εμφανίσεις αγωνίστηκαν οι γηπεδούχοι, ενώ οι Κρητικοί με ερυθρόλευκες φανέλες και κόκκινα σορτς.
• Αγκαλιά με τον Ταξιάρχη Φούντα, στον οποίο πιστώθηκε η ασίστ του 1-0, πανηγύρισε έξαλλα το γκολ που πέτυχε στο 6' ο Απόστολος Γιάννου.
• Νευρικός και αγχωμένος ήταν ο Στάικος Βεργέτης qro μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Ο κόουτς των Αρκάδων έδινε συνεχώς οδηγίες στους ποδοσφαιριστές του και έδειχνε προβληματισμένος με την εικόνα της ομάδας του.
• Ο Χουάν Μουνάφο επέστρεψε χθες ως αντίπαλος στην Τρίπολη και μάλιστα καταχειροκροτήθηκε από το κοινό του Αστέρα, κατά την αντικατάσταση του στο 63' από τον Φιλίπ Στανισάβλιεβιτς.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο 27χρονος Αργεντινός μέσος είχε δύο γεμάτες σεζόν (2013-2014, 2014-2015) με τους "κυανοκίτρινους", ωστόσο το περασμένο καλοκαίρι επέλεξε να βάλει εκ νέου τα ερυθρόλευκα του Πλατανιά. Στους Χανιώτες άλλωστε είχε αγωνιστεί, ως δανεικός από τον Πανθρακικό, την περίοδο 2010-2011.
• Τον αγώνα παρακολούθησαν και τα δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας μπάσκετ του Αρκαδικού, οι πολύπειροι Χριστόφορος Στεφανίδης και Φώτης Λαμπρόπουλος.
• Ο Γιώργος Γιακουμάκης αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον Λεονάρντο Ράμος, καθώς ένιωσε σφίξιμο στη γάμπα. Σήμερα ο νεαρός επιθετικός αναμένεται να υποβληθεί σε εξετάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων