ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Αστεράτος Τύπος... Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015 (PHOTOS)

Διαβάστε τα νέα των εφημερίδων για τον Αστέρα.

GOAL

Στα σαγόνια του "Crespito"
Ο απογοητευτικός Αστέρας έδωσε το δικαίωμα στον Αργεντινό Ντι Σάντο να κάνει ρεκόρ και στη Σάλκε μια καλή προπόνηση

Η αργεντίνικη πινελιά που έχει στο ρόστερ της η Σάλκε ήταν αρκετή για να μετατρέψει το δεύτερο φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του Αστέρα Τρίπολης σε μια εφιαλτική αποτύπωση της πραγματικότητας. Το βαρύ 4-0, με το οποίο έφυγε από το "Φέλτινς Αρένα" η ομάδα του Στάικου Βεργέτη, είχε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του "μικρού Κρέσπο", όπως είναι το παρατσούκλι του Φράνκο Ντι Σάντο, που πέτυχε το πρώτο χατ τρικ της καριέρας του!

Κι όλα αυτά στα 63 λεπτά όπου αγωνίστηκε ο 26χρονος "Crespito", αφού δεν υπήρχε λόγος να παίξει περισσότερο! Το τέταρτο γκολ του Χούντελααρ ήταν απλά το κερασάκι στην τούρτα..
Οι "βασιλικοί μπλε" άλλωστε έχουν Μπουντεσλίγκα την Κυριακή υποδεχόμενοι την Κολωνία, επιδιώκοντας το 5X5, ενώ ο Αστέρας θα υποδεχτεί τον Πλατανιά, με τον Στάικο Βεργέτη να καλείται να αποδείξει και στην πράξη πως μπορεί να διορθώσει άμεσα το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας του, τουλάχιστον στο εσωτερικό μέτωπο...

To δεκάλεπτο της ψευδαίσθησης
 Ενα δεκάλεπτο (10'-20*) ήταν ουσιαστικά το χρονικό διάστημα στο οποίο ο Αστέρας άφησε ενδείξεις πως μπορεί -αν όχι να πάρει κάτι από το ματς- να κοντράρει περισσότερο τους Γερμανούς. Με τους Ιγκλέσιας, Μάσα και Γιάννου πάτησε την αντίπαλη περιοχή, επιχείρησε τρία σουτ, έδειχνε ικανός να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της αναμέτρησης, κάτι όμως που αποδείχθηκε μεγάλη ψευδαίσθηση.

Το αμυντικογενές σχήμα που κατέβασε ο Βεργέτης, με τον Ζησόπουλο δεξί μπακ και τον Τορμένα σε ρόλο κόφτη, αποτελούσε ευθύς εξαρχής ένα δυσεπίλυτο αίνιγμα, που κι άλλες φορές αν το δούμε επί χόρτου και με οποιοδήποτε αντίπαλο είναι άγνωστο αν θα είναι σε θέση να αποδώσει.

Μετά τη χθεσινή αγωνιστική, το επόμενο παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ είναι το πλέον κρίσιμο τόσο για ιον Αστέρα όσο και για τους Kύπριους προκειμένου να διεκδικήσουν την πρόκριση τους στην επόμενη φάση

Από κει και πέρα, οι ισορροπίες αποκαταστάθηκαν, αφού η υπεροχή των γηπεδούχων ήταν ολοκληρωτική και ο Αστέρας δεν ξαναπάτησε περιοχή. Ο Σανκαρέ, με το λάθος του στο πρώτο τέρμα αλλά και με το χέρι του στο πέναλτι με το οποίο γράφτηκε το 3-0, αποδείχθηκε ο μοιραίος για τον Αστέρα, αν μπορεί βεβαία" κάποιος να χαρακτηριστεί μοιραίος όταν το ταμπλό γράφει 4-0.
Από το χθεσινό παιχνίδι επιβεβαιώθηκε η χαώδης διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στις δυο ομάδες, επιβεβαιώθηκε πως ο φετινός Αστέρας δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα των προηγούμενων τριών ετών και πως αν δεν υπάρξει κάποια γρήγορη διοικητική παρέμβαση, τότε είναι πολύ πιθανόν η φετινή συμμετοχή του στο Europe League να είναι η τελευταία...

Συμβαίνουν και στη Γερμανία
Εκτός από ένθερμους οπαδούς, η Σάλκε έχει και... εκδηλωτικούς δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ομάδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Αστέρα Τρίπολης πανηγυρίστηκε και το γκολ του... ΠΑΟΚ κατά της Ντόρτμουντ, η οποία αποτελεί την άσπονδη εχθρό των "βασιλικών μπλε". Μάλιστα ένας εκ των Γερμανών δημοσιογράφων έφτασε σε σημείο να χοροπηδάει (!) όταν έφτασαν τα μαντάτα από την Τούμπα για το γκολ του Ρόμπερτ Μακ που έδινε προβάδισμα στον Δικέφαλο του Βορρά. Τελικά, κάποια πράγματα δεν συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα...

 Πρώτη φορά με τη φωσφορίζουσα
To... ντεμπούτο της φωσφορίζουσας φανέλας δεν έφερε γούρι στον Αστέρα Τρίπολης.
Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη είχε παραταχθεί στα προηγούμενα παιχνίδια της -τόσο στην ελληνική Super League όσο και στο Γιουρόπα Λιγκ, απέναντι στη Σπάρτα Πράγας- με την εμφάνιση που έχει μπλε τετραγωνάκια (σαν το σκάκι) και χθες φόρεσε για πρώτη φορά τη μονόχρωμη.
Κατά τα άλλα, στη "Φέλτινς Αρένα" βρέθηκαν και Ελληνες φίλαθλοι οι οποίοι είχαν και μία σημαία που στο κέντρο απεικόνιζε την Κύπρο, ενώ χειροκρότησαν τους παίκτες του Αστέρα παρά τη βαριά ήττα.

Γιάννου "Ανώτερη η Σάλκε"

Ο Απόστολος Γιάννου παραδέχτηκε την ανωτερότητα της Σάλκε, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν είχε άποψη για το πέναλτι: "Σίγουρα ήταν ανώτερη η Σάλκε στο παιχνίδι. Μέχρι το 28' νομίζω ότι δεν είχε γίνει φάση, όταν δεχθήκαμε το πρώτο γκολ. Μετά το γκολ ανοιχτήκαμε και το πληρώσαμε. Για το πέναλτι δεν έχω άποψη αν ήταν".

Ο Γιώργος Ζησόπουλος στάθηκε στην κακή αντίδραση μετά το 1-0: "Μπήκαμε καλά, είχαμε καλή εικόνα μέχρι το πρώτο γκολ. Μετά το γκολ χαθήκαμε στο γήπεδο, ξέραμε τι θα αντιμετωπίσουμε. Η Σάλκε είναι μία μεγάλη ομάδα. Διορθώνουμε τα λάθη μας και συνεχίζουμε, με τις άλλες ομάδες είμαστε ισοδύναμοι. Με τον ΑΠΟΕΛ έχουμε δύο παιχνίδια, εκεί θα κριθούν όλα".
Ο Κώστας Θεοδωρόπουλος συμφώνησε με τον Γιάννου: "Η Σάλκε είναι ανώτερη ομάδα. Προσπαθήσαμε να κλείσουμε τους διαδρόμους και να βγούμε στην κόντρα. Δεν κράτησε πολύ αυτό και χάσαμε. Νομίζω ότι είναι μοιρασμένες οι πιθανότητες, θα παλέψουμε για το καλύτερο".

Μπράιτενραϊτερ

"Δώρο τη νίκη, με καλό ποδόσφαιρο"

Ο  Αντρέ Μπράιτενραϊτερ κλείνει σήμερα τα 42 του χρόνια και οι παίκτες της Σάλκε φρόντισαν να του κάνουν δώρο γενεθλίων από χθες. "Η ομάδα έκανε τα πάντα για να μου κάνει δώρο τη νίκη, που είναι δίκαιη, όπως και το σκορ. Στην αρχή δυσκολευτήκαμε, αλλά μετά το πρώτο γκολ απελευθερωθήκαμε και παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Τώρα μας περιμένει ένα δύσκολο ματς την Κυριακή με την Κολωνία".
Για τον Αστέρα επισήμανε: "Περίμενα ότι θα παίξει αμυντικά και όχι όπως παίζει στην έδρα του. Ισως έδειξε σεβασμό και σε μας και στο γήπεδο".
Για τον όμιλο: "Είναι νωρίς να πούμε ποια ομάδα είναι η πιο αδύναμη. Ολοι μπορούν να προκριθούν, αλλά δύσκολα θα μας κερδίσει κάποιος στην έδρα μας".
Για την εκτέλεση του πέναλτι, όπου υπήρχε μία διαφωνία για το ποιος θα το εκτελέσει, κάλυψε τους παίκτες του, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του Σανέ, που "κυνήγησε και πρόλαβε τον πιο γρήγορο παίκτη του Αστέρα".



Το βαρύ 4-0, με το οποίο έφυγε από το Γκελζενκίρχεν, ήταν αποτέλεσμα της τραγικής εμφάνισης του Αστέρα, ο οποίος με την απόδοση του αποδείχθηκε έρμαιο των άγριων διαθέσεων του Αργεντινού Φράνκο Ντι Σάντο, που πανηγύρισε τρεις φορές. Αν μη τι άλλο, ήταν μια ευρωπαϊκή εμφάνιση στην οποία οι Αρκάδες δεν μας είχαν συνηθίσει...

 Δεύτερη βαριά ήττα με διαφορά τεσσάρων γκολ
Το 10ο ευρωπαϊκό εκτός έδρας παιχνίδι ήταν το χθεσινό για τον Αστέρα Τρίπολης. Οι Αρκάδες έμειναν "άσφαιροι" για τέταρτη φορά, όπως είχε συμβεί κατά το παρελθόν με την Παρτιζάν (0-0 στις 11 Δεκεμβρίου 2014), τη Μάιντς (1-0στις31 Ιουλίου 2014) και τη Μαρίτιμο (0-0 στις 9 Αυγούστου 2012). Βέβαια το χθεσινό 4-0 κατατάσσεται στις δύο μεγαλύτερες ήττες του Αστέρα στο Πουρόπα Λιγκ μαζί με το περσινό 5-1 στο "Γουάιτ Χαρτ Λέιν" με αντίπαλο την Τότεναμ στις 23 Οκτωβρίου 2014. Και στις δύο περιπτώσεις άλλωστε σι Αρκάδες ηττήθηκαν με διαφορά τεσσάρων τερμάτων.
Από κει και πέρα οι "κιτρινομπλέ" έφτασαν τις 5 ήττες επί συνόλου 10 ευρωπαϊκών εκτός έδρας αγώνων, ενώ παρέμειναν χωρίς διπλό στο Γιουρόπα Λιγκ, αφού μετρούν παράλληλα και πέντε ισοπαλίες. Εχουν πάντως άλλες δύο ευκαιρίες για τρίποντο μακριά από το "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης", μία στην Κύπρο την επόμενη αγωνιστικών των ομίλων κόντρα στον ΑΠΟΕΛ (στις 22 Οκτωβρίου) και μία ακόμη στην Πράγα (στις 26 Νοεμβρίου, στην προτελευταία στροφή) απέναντι στη Σπάρτα.

"Μετά το 1-0... χαθήκαμε"
Το πρώτο γκολ της Σάλκε αποδιοργάνωσε τον Αστέρα και έδωσε ψυχολογία στους Γερμανούς, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ετάικου Βεργέτη. "Σίγουρα πιστεύω ότι το τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου ήταν το καθοριστικό για την εξέλιξη του αγώνα. Το γκολ μας επηρέασε, ο αντίπαλος ανέβασε τον ρυθμό του και κάπου χαθήκαμε εκείνη τη στιγμή. Αν και είχαμε στην αρχή καλή οργάνωση, ελέγχαμε τον αντίπαλο και σε μερικές περιπτώσεις προσπαθήσαμε να βγούμε μπροστά, μπήκε το γκολ και μας αποσυντόνισε. Πήγαμε στα αποδυτήρια, μιλήσαμε με τα παιδιά και βγήκαμε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο ημίχρονο".
Για την κατάρρευση: "Είναι θέμα ισορροπίας, η οποίαχάθηκε όταν δεχτήκαμε το πρώτο γκολ, ο αντίπαλος πήρε ψυχολογία, κάπου ανέβασε στροφές και εμείς αντιστοίχως πέσαμε. Τα παιδιά κάνανε μεγάλη προσπάθεια πάνω σε έναν μεγάλο αντίπαλο και αυτό πρέπει να το δείτε και να το αξιολογήσετε".
Πα τις απουσίες: "Γενικότεραοι απουσίες επηρεάζουντπ χημεία μιας ομάδας. Οταν όμως έχεις 11 παίκτεςπουανήκουνστο ράστερ του Αστέρα, σημαίνει ότι είναι ανταγωνιστικοί και όλοι ανά πάσα στιγμή μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα όταν τους χρειαστεί".
Για το αν κρατά κάτι από το ματς: "Κρατάμε τις εμπειρίες, είναι πολύ σημαντικό οι παίκτες να αποκτούν εμπειρίες από τέτοιες αναμετρήσεις σε τόσο μεγάλο επίπεδο, έτσι ώστε να αποκτήσουν και καλό αγωνιστικό ρυθμό".

MVP
Φράνκο Ντι Σάντο
 Παίρνοντας μεταγραφή από τη Χιλή για την Τσέλσι. οι Λονδρέζοι βάλθηκαν νατον χρίσουν ως αντικαταστάτη του Ερνάν Κρέσπο. Μπορεί να μη δικαιολόγησε το παρατσούκλι που του αποδόθηκε, όμως χθες ο 26χρονος Αργεντινός φορ ήταν όλα τα λεφτά. Με τρία γκολ στο ενεργητικό του και φοβερή συνεργασία με τον Σανέ, έκανε σμπαράλια τον Αστέρα και τελείωσε εύκολα κι απλά το ματς για τη Σάλκε.

match CONTROL
Ο Αστέρας δεν είναι η ομάδα των τελευταίων ετών και αυτό πλέον φωνάζει... Χθες η αρκαδική ομάδα πραγματοποίησε τη χειρότερη ευρωπαϊκή εμφάνιση της, χωρίς να απειλήσει σε καμία στιγμή του ματς. χωρίς πάθος και χωρίς κανέναν σχεδιασμό στο παιχνίδι της. Μοιραία λοιπόν έγινε έρμαιο στις ορέξεις της Σάλκε που δεν χρειάστηκε να φορτσάρει και ιδιαίτερα για να φτάσει σε αυτό το 4-0.






SPORTDAY

ΣΑΛΚΕ... 4-0!

Ο Αστέρας πελαγοδρομούσε μετά το πρώτο γκολ των Γερμανών και κινδύνευσε με ακόμα βαρύτερη ήττα


 " Μετρήθηκε, ζυγίστηκε και βρέθηκε ελλιπής" ο Αστέρας Τρίπολης στο κατά τεκμήριο πιο δύσκολο παιχνίδι του για τον 11 ο Ομιλο του Γιουρόπα Λιγκ, μια και συνετρίβη με κάτω τα χέρια 4-0 από τη Σάλκε.
Το κακό για τον Αστέρα είναι ότι το σκορ, αν και βαρύ. είναι μάλλον... τιμητικό. Αναμφίβολα οι Αρκάδες είχαν εκ των πραγμάτων δύσκολο έργο,με τις ελλείψεις με τις οποίες πήγαν στο Γκελζενκίρχεν για να αντιμετωπίσουν μία ομάδα με πολλαπλάσιο μπάτζετ.
Ομως, η οικτρή εικόνα που παρουσίασαν ύστερα το πρώτο γκολ της Σάλκε, δεν θύμιζε ομάδα που συμμετέχει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Η άμυνα πελαγοδρομούσε σε κάθε απόπειρα επίθεσης των Γερμανών, οι οποίοι έχασαν δύο σίγουρα γκολ στο διάστημα της... τρικυμίας και στο δεύτερο απλώς... έσβησαν τις μηχανές.
"Σταρ" της αναμέτρησης ήταν ο Φράνκο Ντι Σάντο. ο οποίος πέτυχε χατ τρικ μέσα 17 λεπτά στο πρώτο μέρος! Πρώτα με έξυπνο πλασέ στην κίνηση προ του αδρανήσαντα Σανκαρέ. μετά με ωραία κεφαλιά εν μέσω της κοιμώμενης αρκαδικής άμυνας και μετά με πέναλτι που καταλογίστηκε για χέρι του Τορμένα -μία αμφισβητούμενη απόφαση. Ο πολύπειρος Χούντελααρ διαμόρφωσε το τελικό 4-0 λίγο πριν το φινάλε, σε άλλη μία στιγμή ολιγωρίας της άμυνας της ελληνικής ομάδας.
 "Και τώρα τι;". θα αναρωτιέστε. Για να ξαναζωντανέψει το όνειρο, χρειάζονται δύο νίκες στα "κολλητά" παιχνίδια με τον ΑΠΟΕΛ που ακολουθούν. Και για να υπάρχουν ελπίδες για κάτι τέτοιο, είναι αναγκαίο να βελτιώσει ο Αστέρας τουλάχιστον την αμυντική λειτουργία του. Διότι χθες ήταν "λίγος" και επιθετικά, ακόμα και στο "σβηστό" δεύτερο ημίχρονο της Σάλκε.

 

Που κρίθηκε: Μα, προφανώς στη διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων, η οποία γινόταν αντιληπτή και από ένα μικρό παιδί. Ο Βεργέτης κατέβασε τον Αστέρα με 4-5-1 (με τον Τορμένα σαν σκούπα μπροστά από τους στόπερ και τονΖησόπουλο ως δεξί χαφ), αλλά παρά την αξιοπρεπή παρουσία έως το 28', επήλθε η κατάρρευση αμέσως μετά. Κάποιοι θα πουν ότι ο Αστέρας φοβήθηκε, αλλά και πιο θαρραλέα να έπαιζε, δύσκολα θα είχε καλύτερη τύχη.


Ο καλός
Φράνκο Ντι Σάντο
Τα έκανε όλα και... συνέφερε ο Αργεντινός επιθετικός. Στα δύο πρώτα γκολ εξέθεσε την άμυνα του Αστέρα, ενώ το πέναλτι στο 44' του έδωσε την ευκαιρία για ένα από τα πιο γρήγορα χατ τρικ στην ιστορία των ευρωπαϊκών Κυπέλλων.

Ο κακός
Ντορίν Γκοϊάν
Ο Σανκαρέ φταίει για το πρώτο και καθοριστικό γκολ. αλλά τουλάχιστον προσπάθησε στη συνέχεια και είχε μια-δυο επεμβάσεις. Ο Γκοίάν, όμως. ήταν ωσεί παρών στο ματς και ίσως έπρεπε να βγει νωρίτερα.

Ο διαιτητής
Μέσα σ' όλα τα στραβά, ο Αστέρας είχε και τον διαιτητή, ο οποίος δεν έδειξε καμιά διάθεση νσ τον λυπηθεί. Το πέναλτι, π.χ.. με το οποίο διαμορφώθηκε το 3-0 ήταν τουλάχιστον αυστηρό, ενώ και σε άλλες περιπτώσεις έδωσε τα "σπόρια" στη Σάλκε.

"Δίκαιο το σκορ"
"Η νίκη είναι δίκαιη, όπως και το 4-0. Στην αρχή δυσκολευτήκαμε, αλλά μετά το πρώτο γκολ απευλευθερωθήκαμε και παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν δύσκολο να κάνουμε φάσεις, γιατί ο αντίπαλος έπαιξε σφιχτά. Περίμενα από τον Αστέρα να αγωνιστεί αμυντικά και όχι όπως στην Ελλάδα. Ισως έδειξε σεβασμό σε εμάς και στο γήπεδο, κάτι που μας δυσκόλεψε στην αρχή. Είναι νωρίς να πούμε ποια είναι η πιο αδύναμη ομάδα στον όμιλο. Ολοι μπορούν ακόμα να προκριθούν. Είναι πολύ δύσκολο μια ομάδα να έρθει εδώ και να μας νικήσει".

Σαν Γιορτή
Γιορτινή ήταν η ατμόσφαιρα χθες έξω από την "Φέλτινς Αρένα", λίγη ώρα πριν την έναρξη του αγώνα. Οι οπαδοί του Αστέρα που ταξίδεψαν από την Τρίπολη, μαζί με αρκετούς Ελληνες μετανάστες που στάθηκαν στο πλευρό τους, δεν σταμάτησαν να τραγουδούν για την ομάδα τους χωρίς να προκαλούν τους Γερμανούς.
• Διαρρήκτες έκλεψαν οκτώ πανό των οπαδών της Σάλκε από το γήπεδο, χωρίς να προχωρήσουν σε άλλες δολιοφθορές.



"Κρατάμε τις εμπειρίες"

Ο Στάικος Βεργέτης παραδέχθηκε ότι ο Αστέρας "χάθηκε" μετά το πρώτο γκολ

Στο μπλακ άουτ των τελευταίων δεκαπέντε λεπτών του πρώτου μέρους αναφέρθηκε ο προπονητής του Αστέρα, Στάικος Βεργέτης, ο οποίος όμως χαρακτήρισε θετική την εμπειρία του χθεσινού αγώνα κι ας ήταν βαριά η ήττα.
"Σίγουρα το τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου ήταν το καθοριστικό για την εξέλιξη του αγώνα", τόνισε και πρόσθεσε: "Το πρώτο γκολ μας επηρέασε, ο αντίπαλος ανέβασε τον ρυθμό του και κάπου χαθήκαμε εκείνη τη στιγμή. Αν και είχαμε στην αρχή καλή οργάνωση, ελέγχαμε τον αντίπαλο και σε μερικές περιπτώσεις προσπαθήσαμε να βγούμε μπροστά, μπήκε το γκολ και μας αποσυντόνισε. Πήγαμε στα αποδυτήρια, μιλήσαμε με τα παιδιά και βγήκαμε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο ημίχρονο. Είναι θέμα ισορροπίας η οποία χάθηκε όταν δεχτήκαμε το πρώτο γκολ, ο αντίπαλος πήρε ψυχολογία, ανέβασε στροφές και εμείς αντιστοίχως πέσαμε. Τα παιδιά έκαναν μεγάλη προσπάθεια πάνω σε έναν μεγάλο αντίπαλο και αυτό πρέπει να το δείτε και να το αξιολογήσετε".

Ερωτηθείς για τις απουσίες (Λανθαρότε, Μπερτόλιο, Κοσίτσκι, Φερνάντες) ο Βεργέτης απάντησε: "Γενικότερα οι απουσίες επηρεάζουν τη χημεία μιας ομάδας. Οταν όμως έχεις 11 παίκτες που ανήκουν στο ρόστερ του Αστέρα, σημαίνει ότι όλοι είναι ανταγωνιστικοί και ανά πάσα στιγμή μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα, όταν αυτή τους χρειαστεί".
Και κατέληξε ο 39χρονος τεχνικός: "Κρατάμε τις εμπειρίες. Είναι πολύ σημαντικό οι παίκτες να αποκτούν εμπειρίες από τέτοιες αναμετρήσεις σε τόσο υψηλό επίπεδο, ώστε να αποκτήσουν και καλό αγωνιστικό ρυθμό. Είναι έξι αγώνες, σε κάθε παιχνίδι προετοιμαζόμαστε κατάλληλα, δίνουμε τη μάχη και στο τέλος θα δούμε τι έχουμε καταφέρει".

Την ανωτερότητα της Σάλκε αναγνώρισε ο Κώστας Θεοδωρόπουλος. "Ξεκινήσαμε θετικά το ματς. Προσπαθήσαμε να κλείσουμε τους διαδρόμους και να βγούμε στην κόντρα. Δεν κράτησε πολύ αυτό και χάσαμε", δήλωσε.





LIVESPORT

Άντεξε μόνο για 28' ο Αστέρας και μετά παραδόθηκε στη Σάλκε (4-0)

Έφαγε το πρώτο και τελείωσε...

Μπορεί το πάθος και η "δίψα" των ποδοσφαιριστών του Αστέρα Τρίπολης για μία νέα ευρωπαϊκή διάκριση, στο πρώτο ημίωρο του χθεσινού ματς, θεωρητικά να έμοιαζαν αρκετά για να χαρίσουν ένα καλό αποτέλεσμα στο "Γκελζενκίρχεν", ωστόσο στην πράξη αποδείχθηκαν πολύ... λίγα.
Η Σάλκε δεν είχε βάλει γερά το πόδι της στο γκάζι, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση στους Αρκάδες ότι μπορούν να αποδράσουν αλώβητοι. Όλα αυτά όμως μέχρι το 28ο λεπτό και το πρώτο εκ των τριών γκολ που πέτυχε συνολικά, του Μάρκο Ντι Σάντο. Όπως φάνηκε, ήταν να μην ανοίξει ο δρόμος για τους Βασιλικούς Μπλε, οι οποίοι από εκείνο το σημείο και έπειτα έκαναν ό.τι ήθελαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, υποχρεώνοντας με αυτόν τον τρόπο τον Αστέρα σε βαριά ήττα με 4-0. Μάλιστα, σε συνδυασμό με τη νίκη της Σπάρτα Πράγας στο άλλο ματς, οι Κυανοκίτρινοι είναι... αναγκασμένοι πλέον την επόμενη αγωνιστική να επικρατήσουν στο "ΓΣΠ" του ΑΠΟΕΛ.

Η μάχη των πάγκων
Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Στάικος Βεργέτης παρέταξε τον Αστέρα Τρίπολης με αμυντικούς προσανατολισμούς. Το κλασικό 4-2-3-1 του 39χρονου προπονητή μετατράπηκε σε 4-5-1. ενώ σε τακτά χρονικά διαστήματα άλλαζε και έμοιαζε αρκετά με 5-4-1. Από την άλλη ο Αντρέ Μπραίτενράιτερ. από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό έμεινε πιστός στο 4-2-3-1.

Ο Στάικος Βεργέτης, όπως ήταν αναμενόμενο, παρέταξε την ομάδα του με αμυντικούς προσανατολισμούς. Όπως και με τη Σπάρτα έτσι και σε αυτό το ματς ο 39χρονος έκανε την έκπληξη στο αρχικό του σχήμα, αφού στον χώρο της μεσαίας γραμμής δίπλα στον Mατίας Ιγκλέσιας και ελάχιστα πιο μπροστά από τους στόπερ, Πάπα Σανκαρέ και Ντορίν Γκόίάν, έβαλε τον' Εντερσον Τορμένα. Με αυτόν τον τρόπο το 4-5-1 μετατρέπονταν συχνά σε 5-4-1. με τους Απόστολο Γιάννου, πόσο μάλλον όπως τον Πάμπλο Μάσα. να αναλαμβάνουν να τρέξουν στην επίθεση την ομάδα. Στη δεξιά πλευρά σε ρόλο μπακ αγωνίστηκε ο Γιώργος Ζησόπουλος, ενώ λίγο πιο μπροστά του σε εκείνον του εξτρέμ έπαιξε ο Μπράιν Λούι. Ο Αργεντινός γύριζε αρκετά πίσω για να πάρει μπάλα, καθώς και να δώσει βοήθειες στον Ζησόπουλο, κάτι όμως που δεν έκανε από τα αριστερά και τον Κώστα Γιαννούλη ο Μάσα.
Η Σάλκε μόλις το αντιλήφθηκε αυτό προσπάθησε και αναπτύχθηκε από εκείνη την πλευρά.
Από εκεί άλλωστε ήρθε και το πρώτο γκολ του Ντι Σάντο στο 28', το οποίο μάλιστα ήταν αυτό ουσιαστικά που "ξεκλείδωσε" την καλοστημένη, μέχρι εκείνο το σημείο, άμυνα του Αστέρα. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ο 26χρονος Αργεντινός πέτυχε άλλα δύο τέρματα [37' και 44). εξανεμίζοντας με αυτόν τον τρόπο την όποια ελπίδα των Αρκάδων για ένα θετικό αποτέλεσμα στη Γερμανία.
Στο δεύτερο μέρος οι Βασιλικοί Μπλε ήταν εμφανές ότι κατέβασαν ταχύτητα. Ο Βεργέτης ανακάτεψε την τράπουλα ρίχνοντας στη μάχη τους Τάσο Τσοκάνη, Ταξιάρχη Φούντα και Δημήτρη Κουρμπέλη, ωστόσο η εικόνα της ομάδας του δεν άλλαξε προς το καλύτερο. Αντ' αυτού η Σάλκε λίγο πριν από τη λήξη της αναμέτρησης (84' ) διαμόρφωσε το τελικό 4-0 με τον Χούντελαρ.



Ο διαιτητής
Σχεδόν αλάνθαστος ήταν στο χθεσινό ματς ο Ολλανδός, τραπεζίτης στο επάγγελμα, ρέφερι Ο Πολ φαν Μπόεκελ δεν αντιμετώπισε δύσκολες καταστάσεις κατά τη διάρκεια του ματς. ωστόσο όταν ήταν αναγκαίο πήρε σωστές αποφάσεις Μία εξ αυτών ήταν και η φάση του πέναλτι στο 44ο λεπτό.

Το "κλειδί"
Ο Αστέρας, παρότι ξεκίνησε καλά το παιχνίδι, μόλις δέχθηκε το πρώτο γκολ από τον Μάρκο Ντι Σάντο στο 28ο λεπτό, έδειξε δείγματα κατάρρευσης Τα πολλά και σοβαρά αμυντικά λάθη των Ντορίν Γκοϊάν και Πάπα Σανκαρέ συνέτειναν ώστε οι Αρκάδες να ηττηθούν με το ευρύ 4-0.

UP  Το χθεσινό βράδυ ήταν ίσως το πιο. εφιαλτικό στην καριέρα του Ματίας Ιγκλέσιας και αυτό γιατί είχε αναλάβει το μαρκάρισμα του Λιρόι Σανέ, ο οποίος έκανε -σχεδόν- ό.τι ήθελε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Σε αυτή την κατάσταση που είναι τον τελευταίο καιρό ο Αστέρος Τρίπολης, το αναφέραμε και πριν το ματς, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να διεκδικήσει κάτι από τη Σάλκε. Χθες ήρθε να το αποδείξει αυτό, όπως και ότι δεν είναι ακόμα έτοιμος να ανταποκριθεί σε τόσο δύσκολα ματς

MVP
Φράνκο Ντι Σάντο
 Ο εφιάλτης του Σανκαρέ και των υπόλοιπων αμυντικών του Αστέρα Τρίπολης. Δεν τον έπιανες ούτε με... λάσο. με την ταχύτητα του εξέθεσε ουκ ολίγεε φορέε τους αντιπάλους του και τα τρία γκολ που πέτυχε απλά επιβεβαίωσαν την εξαιρετική του χθεσινή εικόνα.



Η κριτική των παικτών
Σάλκε
 Οι Γερμανοί φρόντισαν από το πρώτο κιόλας λεπτό να επιβεβαιώσουν τον τίτλο του φαβορί Πάτησαν... γκάζι στα πρώτα 45 λεπτά, πέτυχαν τρία γκολ καθαρίζοντας το ματε και στο δεύτερο ημίχρονο με υποδειγματική διαχείριση πήραν αυτό που ήθελαν...

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ Ωραίο παιχνίδι βρήκε να κάνει ντεμπούτο ο νεαρός γκολκίπερ, ο οποίος δεν μπόρεσε να κάνει και πολλά πράγματα στο καταιγιστικό πρώτο ημίχρονο των Γερμανών.

ΖΗΣΟΠΟΥΛΟΣ: Πολύ δύσκολο βράδυ για τον πρώην μεσοαμυντικό του Λεβαδειακού,ο oποίος χθες αγωνίστηκε ως δεξιός μπακ. Αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα απέναντι στους γρήγορους επιθετικούς της Σάλκε, ενώ φέρει ευθύνη και στο δεύτερο γκολ των γηπεδούχων.

ΓΚΟΪΑΝ: Ο Στάικος Βεργέτης περίμενε πολλά περισσότερα από τον Ρουμάνο, ο οποίος θεωρητικά έχει περισσότερες εμπειρίες. Ωστόσο, ο 35χρονος βρέθηκε σε πολύ κακή μέρα. δεν είχε σωστές τοποθετήσεις, ενώ έχασε και τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες ΣΑΝΚΑΡΕ: Από τα χειρότερα βράδια του με τη φανέλα του Αστέρα Αγωνίστηκε ως παρτενέρ του Γκοϊάν στο κέντρο της άμυνας και δεν ήξερε που πατούσε και που βρισκόταν

ΠΑΝΝΟΥΛΗΣ: Στο πρώτο εξαιρετικό ημίχρονο της Σάλκε ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ, καθώς οι Γερμανοί έπαιξαν πολύ με τη δεξιά πλευρά τους. Παρά τη διάθεση που έδειξε δεν κατάφερε και πολλά πράγματα.

ΤΟΡΜΕΝΑ Είτε έπαιξε είτε όχι το ίδιο και το αυτό . Χρησιμοποιήθηκε από τον Βεργέτη με σκοπό να κόψει κάπωε τον ρυθμό των γηπεδούχων, ωστόσο δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα ούτε δημιουργικά, αλλά κυρίως ανασταλτικά

ΙΓΚΛΕΣΙΑΣ: Οι Αρκάδες περίμεναν πολλά περισσότερα από τον Αργεντινό, ο oποίος -δεν κατάφερε σε καμία στιγμή του ματς να κάνει αισθητή την παρουσία του. Δεν πήρε πρωτοβουλίες, δεν πάλεψε και γενικά ήταν εκτός παιχνιδιού.

ΧΑΜΝΤΑΝΙ: Λίγα πράγματα και από τον Μαροκινό μέσο. Χρησιμοποιήθηκε από τον Βεργέτη στον άξονα πίσω από τον Γιάννου, αλλά δεν μπόρεσε ούτε να προωθήσει τη μπάλα, αλλά ούτε και να βοηθήσει αμυντικά την ομάδα του.

ΛΟΥΙ: Απαρστήρητος πέρασε ο Αργεντινός, που τροφοδοτήθηκε ελάχιστα.

ΜΑΣΑ: Αποτελεί έναν από τους πιο ποιοτικούς παίκτες του Αστέρα. Χθες όμως δεν το έδειξε. Δεν πήρε πρωτοβουλίες, η μπάλα έφτανε ελάχιστες φορές στα πόδια του και όποτε έφτανε η κατάληξη ήταν άσχημη.

ΓΙΑΝΝΟΥ: Αγωνίστηκε ως μοναδικός προωθημένος. Η τροπή όμως που πήρε το ματς δεν του επέτρεψε να κάνει και πολλά πράγματα, παρά τη διάθεση του να παλέψει.

ΤΣΟΚΑΝΗΣ: Πέρασε στο παιχνίδι στο 59' μήπως και ανακόψει κάπως τον ρυθμό των Γερμανών, ωστόσο δεν κατάφερε να πετύχει και πολλά πράγματα

ΦΟΥΝΤΑΣ: Στα 20 λεπτά που αγωνίστηκε πέρασε απαρατήρητος

ΚΟΥΡΜΠΕΛΗΣ: Επαιξε μόλις 11 λεπτά στο τέλος και ως εκ τούτου δεν μπορεί να κριθεί



Θεοδωρόπουλος
 "Δεν διαχειριστήκαμε καλά τo ματς"
Μπορεί ο Aστέρας να στάθηκε αξιοπρεπώς για ένα μισάωρο στο Γκελζενκίρχεν, ωστόσο δεν είχε την απαιτούμενη διάρκεια στην απόδοση του με αποτέλεσμα να γνωρίσει το διασυρμό από τη Σάλκε. Σε αυτό το γεγονός στάθηκε και ο Κώστας Θεοδωρόπουλος (φωτ.) με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο Αρκαδία 93.8 αμέσως μετά τη λήξη του ματς.
"Παίξαμε κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα, η οποία είναι πολύ φορμαρισμένη αυτόν τον καιρό. Νομίζω ότι στο πρώτο 20λεπτο σταθήκαμε πολύ καλά, ωστόσο δεν το διαχειριστήκαμε όσο μπορέσαμε και φυσικά χάσαμε. Η Σάλκε είναι ανώτερη ομάδα. Ξεκινήσαμε θετικά το ματς. Προσπαθήσαμε να κλείσουμε τους διαδρόμους και να βγούμε στην κόντρα. Δεν κράτησε για πολύ αυτό και χάσαμε".
Όσον αφορά us πιθανότητες πρόκρισης ο γκολκίπερ των Αρκάδων τόνισε ότι πέρα των Βασιλικών Μπλε που είναι το φαβορί για την πρωτιά όλες οι υπόλοιπες ομαδεε έχουν ίδιες πιθανότητες πρόκρισης.  "Ξέραμε από πριν ότι η Σάλκε είναι το φαβορί για την πρόκριση.
Νομίζω ότι για τους υπόλοιπους είναι μοιρασμένες οι πιθανότητες, θα παλέψουμε για το καλύτερο".

Βεργέτης: "Εμείς αποσυντονιστήκαμε και η Σάλκε βρήκε τον ρυθμό"

"Μετά το πρώτο γκολ, χαθήκαμε"

Ο Αστέρας Τρίπολης, παρότι έλεγχε στο ημίωρο το ματς, μόλις δέχθηκε το πρώτο γκολ από τον Μάρκο Ντι Σάντο στο 28ο λεπτό έχασε τον προσανατολισμό του. σύμφωνα με τον προπονητή του, Στάικο Βεργέτη.
"Το τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου ήταν το καθοριστικό για την εξέλιξη του αγώνα. Το γκολ μας επηρέασε, ο αντίπαλος ανέβασε τον ρυθμό του και κάπου χαθήκαμε εκείνη την στιγμή. Αν και είχαμε στην αρχή καλή οργάνωση ελέγχαμε τον αντίπαλο και σε μερικές περιπτώσεις προσπαθήσαμε να βγούμε μπροστά, μπήκε το γκολ και μας αποσυντόνισε. Πήγαμε στα αποδυτήρια, μιλήσαμε με τα παιδιά και βγήκαμε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο ημίχρονο. Από το ματς κρατάμε τις εμπειρίες, είναι πολύ σημαντικό οι παίκτες να αποκτούν εμπειρίες από τέτοιες αναμετρήσεις σε τόσο υψηλό επίπεδο, έτσι ώστε να αποκτήσουν και καλό αγωνιστικό ρυθμό", ήταν η αρχική τοποθέτηση του 39χρονου.
Όσο για το πού οφείλει την... κατάρρευση της ομάδας, μετά το 1-0, είπε: "Είναι θέμα ισορροπίας, η οποία χάθηκε όταν δεχτήκαμε το πρώτο γκολ. Ο αντίπαλος πήρε ψυχολογία, ανέβασε στροφές και εμείς αντιστοίχως πέσαμε. Τα παιδιά κάνανε μεγάλη προσπάθεια κόντρα σε έναν μεγάλο αντίπαλο και αυτό πρέπει να το δείτε και να το αξιολογήσετε".
Τέλος, για το αν παίζουν ρόλο "Όλοι όσοι ανήκουν στο ρόστερ του Αστέρα πρέπει να είναι ανταγωνιστικοί και ανά πάσα στιγμή να βοηθήσουν την ομάδα όταν τους χρειαστεί", τόνισε ο Στάικος Βεργέτης οι πολλές απουσίες του Αστέρα, απάντησε: "Γενικότερα οι απουσίες επηρεάζουν την χημεία μιας ομάδας. Όταν όμως έχεις 11 παίκτες που ανήκουν στο ρόστερ του Αστέρα σημαίνει ότι είναι ανταγωνιστικοί και όλοι ανά πάσα στιγμή μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα όταν τους χρειαστεί".

"Πρέπει να διορθωθούμε"
Στα δύο επόμενα ματς με τον ΑΠΟΕΛ, ο Αστέρας Τρίπολης θα τα παίξει όλα για... όλα για την πρόκριση, σύμφωνα με τον Γιώργο Ζησόπουλο: "Μπήκαμε καλά. είχαμε καλή εικόνα μέχρι το πρώτο γκολ. Η Σάλκε είναι μία μεγάλη ομάδα, παίζει χρόνια σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, εμείε δεν τα καταφέραμε, χαθήκαμε για 15 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, κρατάμε τις εμπειρίες. Πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη μας και να συνεχίσουμε. Με τις άλλες ομάδες του ομίλου είμαστε ισοδύναμοι. Με τον ΑΠΟΕΛ έχουμε δύο παιχνίδια και εκεί είναι που ουσιαστικά θα κριθούν όλα".
Ο Απόστολος Γιάννου, είπε: "Η Σάλκε ήταν ανώτερη. Μέχρι να δεχθούμε το πρώτο γκολ στο 28ο λεπτό αν δεν κάνω λάθος δεν είχε γίνει κάποια σημαντική ευκαιρία μπροστά από τα καρέ μας. Βέβαια, μετά το γκολ του Ντι Σάντο ανοιχτήκαμε, με αποτέλεσμα να το πληρώσουμε. Για το πέναλτι δεν έχω άποψη αν ήταν ή όχι".

Αντρέ Μπραϊτενράιτερ
"Απελευθερωθήκαμε μετά τα γκολ"
Ιδιαίτερα ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Αντρέ Μπραϊτενράιτερ από την άνετη επικράτηση της ομάδας του, την οποία χα> ρακτήρισε δίκαιη. "Η νίκη είναι δίκαιη, το 4-0 δίκαιο. Στην αρχή δυσκολευτήκαμε, αλλά μετά το πρώτο γκολ απελευθερωθήκαμε και παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν δύσκολο να κάνουμε φάσεις, γιατί ο αντίπαλος έπαιξε σφιχτά. Περίμενα να αγωνιστεί αμυντικά και όχι όπως στην Ελλάδα που αγωνίζεται επιθετικά/Ισως έδειξε σεβασμό σε εμάς και στο γήπεδο. Αυτό μας έκανε στην αρχή να δυσκολευτούμε. Είναι νωρίς να πούμε ποια είναι η πιο αδύναμη ομάδα στον όμιλο. Όλοι μπορούν ακόμα να προκριθούν. Είναι πολύ δύσκολο μια ομάδα να έρθει εδώ και να μας κερδίσει". Παράλληλα, ο Γερμανός τεχνικός έπλεξε το εγκώμιο του Ντι Σάντο που ήταν ο πρωταγωνιστής του αγώνα, πετυχαίνοντας χατ τρικ στο πρώτο ημίχρονο. "Χαίρομαι για εκείνον. Κάποια στιγμή προς το τέλος κυνήγησε τον πιο γρήγορο παίκτη του Αστέρα (σ.σ. τον Φούντα) και για αυτό τον χειροκρότησα. Δεν υπήρχε διαφωνία στο πέναλτι. Γκάις και Ντι Σάντο τα εκτελούν".

ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Μονόδρομος το τρίποντο!

Η ήττα του Αστέρα Τρίπολης από τη Σάλκε στο Γκελζενκίρχεν με το βαρύ 4-0. σε συνδυασμό με τη νίκη (2-0) της Σπάρτα Πράγας κόντρα στον ΑΠΟΕΛ. κάνει όλο και πιο δύσκολο το έργο της πρόκρισης για τους Αρκάδες, ο οποίοι παρέμειναν στην τρίτη θέση του 11ου ομίλου με έναν βαθμό. Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη την επόμενη αγωνιστική ταξιδεύει στην Κύπρο και ο στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος παρά μόνο το τρίποντο. Το θετικό για τον 39χρονο τεχνικό είναι ότι μέχρι τις 22 του μηνός θα βρίσκονται και πάλι στη διάθεση του οι Μανουέλ Λανθαρότε, Ελίνι Δημούτοος (φωτ.), Τόμας Κοσίτσκι και Φακούντο Μπερτόλιο.
Στο μεταξύ, ο Μίχαελ Γκσμπούρνινγκ υποστήριξε στο Arcadiasports: "Ήμασταν πολύ καλύτερη ομάδα από τον Αστέρα Τρίπολης που δεν έκανε τίποτα, παρά μόνο ήταν κλεισμένος στην άμυνα".


ΦΩΣ

4 γερμανικές σαμπάνιες για τον κόουτς


Η καταφανώς ανώτερη ΣΑΛΚΕ, με 4-0 επί του ΑΣΤΕΡΑ Τρίπολης γιόρτασε τα 42α γενέθλια του Αντρέ Μπραϊτενράιτερ! ·Ο Αργεντινός Ντι Σάντο τρία γκολ (28', 37', 44') και ένα ο Ολλανδός Χούντελααρ (84')

ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ του κόουτς με το επίθετο-σιδηρόδρομο, του 42χρονου Αντρέ Μπραϊτενράιτερ, συνδυάστηκαν με πανεύκολο χθεσινοβραδινό 4-0 της Σάλκε επί του Αστέρα Τρίπολης! Για λογαριασμό του Γερμανού τεχνικού 3 σαμπάνιες άνοιξε ο Αργεντινός σκόρερ Φράνκο Ντι Σάντο (που πρέπει να έχει βραζιλιάνικες ρίζες ο πρώην επιθετικός της Βέρντερ Βρέμης) και 1 σαμπάνια ο πολύ γνωστός μας, ο 32χρονος Κλάας Γιαν Χούντελααρ! Με χατ τρικ ο πρώτος (28', 37', 44' με πέναλτι), που φυσικά ήταν ο MVP της συνάντησης, για τη 2η αγωνιστική των Ομίλων Γιουρόπα Λιγκ. Και με τη τελική σφραγίδα (84') στο σκορ ο κυνηγός, που ανέβασε σε 49 τον δείκτη του ευρωπαϊκού σκοραρίσματος και είναι από τους πιο γνωστούς ξένους στην Ελλάδα.

··· ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ να είμαστε σωστοί και ειλικρινείς, γιατί το παιχνίδι προβλήθηκε και από την τηλεόραση και δεν είναι δυνατό άλλα να έχουν δει οι Έλληνες ποδοσφαιρόφιλοι και άλλα εμείς να τους παρουσιάζουμε... Ο Αστέρας υπέστη "ολική έκλειψη"  στη Γερμανία. Και κάθε άλλο παρά σημαίνει ότι επειδή το 1-0 σημειώθηκε λίγο πριν από το πρώτο ημίωρο, ότι στο προηγούμενο διάστημα η ομάδα της Τρίπολης στάθηκε στο ύψος της. Τουλάχιστον εμείς δεν συμβιβαστήκαμε, ειδικά για τη γνωστή, στα τελευταία χρόνια, αργεντίνικη αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας της Αρκαδίας, πως... "αντεπεξήλθε στις υποχρεώσεις της, όσο διαρκούσε το 0-0. Όχι, "δεν ήταν" ο πραγματικός Αστέρας, επειδή και μόνο στη σπουδαία έδρα των "βασιλικών μπλε" η εστία του Κώστα Θεοδωρακόπουλου κινδύνεψε ελάχιστα. Τι έκανε στον επιθετικό ή αντεπιθετικό τομέα η ομάδα μας; Το κόρνερ υπέρ του Ιγκλέσιας (5') και το σουτ στον ουρανό, από τον Μάσα, μετά από φάουλ (18'); Οι απαιτήσεις τόσο των οπαδών του Αστέρα, όσο και των Ελλήνων φιλάθλων είναι εντελώς διαφορετικές από όσες εμφανίστηκαν χθες από την αρχή ως το τέλος. Χωρίς ούτε μια (!) χαμένη ευκαιρία και με μία μόλις ενέργεια (από τις συνολικά... τέσσερις) εντός της γερμανικής περιοχής, αρνούμαστε να χαϊδέψουμε έστω το ένα από τα δύο αφτιά του... "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης". Γιατί με μια τέτοια προσπάθεια, θα ήταν σαν...να γαργαλούσαμε περιπαιχτικά τα αφτιά της ομάδας, η οποία μας έχει συνηθίσει να αποδίδει ανταγωνιστικά ακόμη και κατά τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της!

··· ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ της κατά πολύ ανώτερης και χωρίς να είναι κομπλέ, από πλευράς σύνθεσης, Σάλκε.
Ιδιαίτερα από το 28' (1-0) ως και το 45'+ 1', που ο Σανέ έχασε "βέβαιο γκολ" και ενώ το σκορ ήταν ήδη 30, με εκτελεστή τον Ντι Σάντο. Διάστημα που καθορίστηκαν τα πάντα, με το σκορ παρά λίγο να ήταν πιο βαρύ (υπήρξε και το σουτ στο δοκάρι, πάλι από δεξιά του Δανού, δανεικού από την Μπάγερν, 20χρονου Πιερ-Εμίλ Χοΐμπγιέργκ), ενώ κάτι ακόμη: σε όλο το α' ημίχρονο ο Χούντελααρ, ο "Λεβαντόφσκι της Σάλκε" ήταν αραχτός και μόλις... στο 61'(!) είχε το πρώτο (άστοχο) σουτ, ενώ για λόγους πρεατίζ ασχολήθηκε με το σκοράρισμα, προ του φινάλε και έτσι σημείωσε, στο 84', το 49ο ευρωπαϊκό του γκολ.

··· ΜΕΓΑΛΗ η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες. Με τη Σάλκε να κατεβάζει ταχύτητα στο β' ημίχρονο, να διατηρήσει την επιθετική πρωτοβουλία, αλλά όχι στον ρυθμό του 28'-45'+1'.
Άλλωστε και από το 63' ο εορτάζων κόουτς απέσυρε τον "her χατ τρικ" (Σάντο) και στη θέση του μπήκε ο 26χρονος Καμερουνέζος με το παράξενο επίθετο, ο Ερίκ- Μαξίμ Τσουπό-Μοτίνγκ... Από το 73' μπήκε και ο 22χρονος Μάιερ, αντί για τον Λεόν Γκορέτσκα, που παραπονέθηκε στον Ολλανδό διαιτητή για το πράγματι πολύ επικίνδυνο μαρκάρισμα, στο 61', από τον Κώστα Γιαννούλη. Όμως και ο Έλληνας αριστερός οπισθοφύλακας τι να έκανε; Είχε απηυδήσει από το α' ημίχρονο, γιατί δεν έπαιρνε βοήθεια από τον ομοπτέρυγό του μεσοεπιθετικό και τις πιο πολλές φορές έμενε εκτεθειμένος ανάμεσα σε δύο αντιπάλους.
Η Σάλκε χρησιμοποίησε πολύ, κατά το α' μέρος, τη δεξιά πλευρά της και από εκεί παράχθηκαν οι ουσιαστικές φάσεις, για την παραβίαση της εστίας του μοναδικού "Τριπολιτσιώτη", που διακρίθηκε, του Κώστα θεοδωρόπουλου! Ο τερματοφύλακας, που προερχόταν από την γκάφα με την οποία ο Βαγγέλης Μάντζιος σημείωσε την περασμένη Κυριακή το ένα από τα δύο του γκολ στη Λιβαδειά, εμφανίστηκε χθες "άλλος άνθρωπος" και με πολλή ψυχραιμία, με άλλη τόση διάθεση, κατέγραψε δύο-τρεις σωτήριες αποκρούσεις στο β' ημίχρονο και απέτρεψε την ακόμη πιο βαριά ήττα. Μπράβο του, γιατί ξεπέρασε γρήγορα την κακή ψυχολογία του από το 2-1 του Λεβαδειακού.

··· ΓΕΝΙΚΑ ο Αστέρας υστέρησε, δεν είχε καμία σχέση -θα το επαναλάβουμε- με την ομάδα που προσφέρεται και για "μοντέλο", εντός και εκτός συνόρων. Καλά θα κάνει "να ξεχάσει" αυτό το ματς και "να θυμάται" μόνο την υπέροχη ατμόσφαιρα σε ένα γήπεδο- διαμάντι, όπου το ποδόσφαιρο λαμπρύνεται και μόνο γιατί φιλοξενείται σε τέτοιο περιβάλλον. Ο Στάικος  Βερνέτης ξέρει καλύτερα από τον καθένα μας το τι έφταιξε και το τι πρέπει να διορθώσει, ώστε ο Αστέρας να ξαναγίνει..."Θεοδωρο-Κολοκοτρωναϊικος". Η έλλειψη παραγωγής επιθετικών φάσεων ίσως αποτελεί το υπ' αριθμό 1 πρόβλημα.
Ο Απόστολος Γιάννου ήταν κινητικός, αλλά ερμητικά μόνος, "δεν συγγένεψε" με τους Λούι, Χαμντανί, Μάσα. Και μάλλον θα του έκανε καλό, αν είχε νωρίτερα (από το 69') το "ζουζούνι", με τις ανεξάντλητες φιλοδοξίες, τον Ταξιάρχη Φούντα. Δύο λέξεις και για τον Γκοϊάν, που απόρησε -και το έδειξε εμφανιστικά, όπως τον περιέγραψε η τηλεοπτική εικόνα- ότι ο κόουτς τον άλλαξε. Η απορία του θα έστεκε μόνο σε μια περίπτωση: αν ήταν "γιατί μόνο εμένα και όχι, μαζί μου, και τους άλλους;". Όμως, ποδόσφαιρο είναι, όχι μπάσκετ...

··· Ο ΟΛΛΑΝΔΟΣ 40χρονος διαιτητής, Πολ Φαν Ντέκελ, σαν να μην ήταν στον αγωνιστικό χώρο. Πριν από την έναρξη του β' ημιχρόνου συνομιλούσε πολύ ήρεμα και φιλικά -συναδελφικά με τον Κώστα Γιαννούλη. Και μετά τη λήξη, που τον χαιρέτησε εγκάρδια ο συμπατριώτης του Χούντελααρ. Υπέροχο να περνάει απαρατήρητος και να μένει "αόρατος" στο 93λεπτο ο διαιτητής.


ΒΕΡΓΕΤΗΣ: ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ
Ψύχραιμος και μετρημένος, παρά το βαρύ 4-0, ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης, Στάικος Βεργέτης, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου, αμέσως μετά το φινάλε του αγώνα με τη Σάλκε: "Πιστεύω ότι το τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου ήταν καθοριστικό για την εξέλιξη του αγώνα. Το γκολ μας επηρέασε, ο αντίπαλος ανέβασε τον ρυθμό του και κάπου χαθήκαμε εκείνη τη στιγμή. Αν και είχαμε στην αρχή καλή οργάνωση, ελέγχαμε τον αντίπαλο και σε μερικές περιπτώσεις προσπαθήσαμε να βγούμε μπροστά, μπήκε το γκολ και μας αποσυντονισε. Πήγαμε στα αποδυτήρια, μιλήσαμε με τα παιδιά και βγήκαμε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο ημίχρονο".
Για τα αίτια της ήττας: "Είναι θέμα ισορροπίας, η οποία χάθηκε όταν δεχτήκαμε το πρώτο γκολ. Ο αντίπαλος πήρε ψυχολογία, ανέβασε στροφές και εμείς αντιστοίχως πέσαμε.
Τα παιδιά κάνανε μεγάλη προσπάθεια απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο και αυτό πρέπει να το δείτε και να το αξιολογήσετε. Γενικότερα, οι απουσίες επηρεάζουν τη χημεία μιας ομάδας. Όταν όμως έχεις 11 παίκτες που ανήκουν στο ράστερ του Αστέρα σημαίνει ότι είναι ανταγωνιστικοί και όλοι ανά πάσα στιγμή μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα όταν τους χρειαστεί".
Για την επόμενη μέρα: "Κρατάμε τις εμπειρίες, είναι πολύ σημαντικό οι παίκτες να αποκτούν εμπειρίες από τέτοιες αναμετρήσεις σε τόσο μεγάλο επίπεδο, έτσι ώστε να αποκτήσουν και καλό αγωνιστικό ρυθμό. Έχουμε πει από την αρχή ότι είναι έξι αγώνες, σε κάθε παιχνίδι προετοιμαζόμαστε κατάλληλα, δίνουμε τη μάχη και στο τέλος θα δούμε τι έχουμε καταφέρει".

Μπραϊτενράιτερ: Χαίρομαι για τον Ντι Σάντο
Έπειτα από την εμφατική επικράτηση της ομάδας του, ο κόουτς της Σάλκε, Αντρέ Μπραϊτενράιτερ, είπε μεταξύ άλλων: "Αξίζαμε να νικήσουμε και μάλιστα με μεγάλη έκταση του σκορ. Οι αντίπαλοι μας επέλεξαν να κλειστούν πολύ πίσω και έπρεπε να έχουμε υπομονή. Δεν μπήκαμε καλά στον αγώνα, κάναμε αρκετά αβίαστα λάθη, κυρίως στις μεταβιβάσεις μας, αλλά όλα μπήκαν σε σειρά όταν σκοράραμε το πρώτο μας τέρμα. Παίξαμε εξαιρετικά και πολύ σοβαρά. Αμφότεροι οι επιθετικοί μας πέτυχαν γκολ και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την απόδοση του Φράνκο Ντι Σάντο. Δούλεψε σκληρά για την ομάδα μας τις τελευταίες εβδομάδες. Εντέλει πήρε σήμερα αυτό που άξιζε βάσει της αφοσίωσης που έδειξε. Θέλουμε τώρα να κλείσουμε επιτυχώς τον κύκλο των επόμενων δύσκολων ημερών, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση με την Κολονία την προσεχή Κυριακή. Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να σημειώσουμε την έβδομή μας σερί νίκη, σε όλες τις διοργανώσεις. Πάντως αυτό δεν θύ είναι εύκολο και χρειάζεται προσπάθεια".

ΦΩΤΟ...γραφικά
• Περίπου μια ώρα πριν από την έναρξη της αναμέτρησης χιλιάδες οπαδοί της Σάλκε πλημμύρισαν τους χώρους περιμετρικά του γηπέδου και δημιούργησαν εξαιρετική ατμόσφαιρα Με μπίρες και λουκάνικα ανά χείρας, οι Γερμανοί φίλαθλοι έδειξαν να διασκεδάζουν με την ψυχή τους το ευρωπαϊκό "ραντεβού" της αγαπημένης τους ομάδας, πολύ πριν μάλιστα οι παίκτες του Αντρέ Μπραϊτενράιτερ τους αποζημιώσουν με την επικράτηση κόντρα στους Αρκάδες.
• Περισσότεροι από 500 οπαδοί του Αστέρα Τρίπολης βρέθηκαν στις εξέδρες της Άουφ Σάλκε Αρένα για να στηρίξουν τις προσπάθειες των "κυανοκίτρινων". Αρκετοί ταξίδεψαν από την Πελοπόννησο για  να παρακολουθήσουν το ματς, ενώ μαζί τους ήταν και Έλληνες ομογενείς.
• Τον αγώνα παρακολούθησαν 42.447 θεατές.
• Ο Αστέρας αγωνίστηκε με την τρίτη του εμφάνιση, με το χαρακτηριστικό φωσφόριζε χρώμα. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν με την παραδοσιακή τους μπλε φανέλα και λευκά σορτς.

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων