ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Αστεράτος Τύπος....Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015 (PHOTOS)

Διαβάστε τα νέα των εφημερίδων για τον Αστέρα.

GOAL
Ευ-άγγελος νίκης

Ο Βαγγέλης Mάντζιος με δυο προσωπικά του τέρματα χάρισε στον Λεβαόειακό ένα πολύτιμο τρίποντο επί του "ευρωπαίου" Αστέρα Τρίπολης (2-1)

 Ο ιστορικός του μέλλοντος θα καταγράψει... Ο Βαγγέλης Μάντζιος πέρασε στην ιστορία του Λεβαδειακού. Σημείωσε δυο γκολ επί του "Ευρωπαίου" Αστέρα Τρίπολης (2-1) και έφθασε τα 24 τέρματα με την πράσινη φανέλα των Βοιωτών. Ετσι άφησε πίσω του τον Δήμο Κάβουρα με 23 γκολ και έφθασε αμέσως στην κορυφή της σχετικής λίστας όπου βρίσκεται από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 ο Τάκης Λεμονής. Επίτευξη με τοπικό ενδιαφέρον μπορεί να πουν πολλοί. Ομως, πίσω απ' αυτήν κρύβεται αρκετή ουσία για τον φετινό Λεβαδειακό που οργανώθηκε την τελευταία στιγμή για τη φετινή του παρουσία στη Σούπερ Λίγκα και με τον Μάντζιο να καταφέρνει να κλέβει την παράσταση. Η ομάδα της Βοιωτίας έφθασε στους 6 βαθμούς, έναν δηλαδή λιγότερο από τους Αρκάδες που φάνηκε να μην ταξίδεψαν ποτέ στη Λιβαδειά. Με πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη και φλύαρος στην τελική προσπάθεια ο Αστέρας, μα πιο πολύ με μεγάλα λάθη στην άμυνα. Το πιο μεγάλο ήταν αυτό του τερματοφύλακα θεοδωρόπουλου, ο οποίος κλήθηκε να αντικαταστήσει τον τραυματία Κοσίτσκι και στις καθυστερήσεις του α' ημιχρόνου είδε τη σέντρα σουτ του Μαντζιου να ακουμπάει στα ακροδάκτυλά του και να καταλήγει στα δίχτυα του (1-0). Και να φανταστεί κανείς πως στο α' μέρος ο αγώνας έμοιαζε με... σούπα. Και οι δυο ομάδες ήταν νευρικές και όσες φάσεις πήγαν να δημιουργηθούν ήταν περισσότερο αποτέλεσμα των λαθών τους και όχι κάποιας οργανωμένης επίθεσης. Σημείο-κλειδί όμως για τον Αστέρα Τρίπολης μπορεί να θεωρηθεί και η απώλεια του Δημούτσου, ο οποίος στα 23 λεπτά που αγωνίστηκε είχε πολύ καλά κρατήματα της μπάλας, ενώ λίγο πριν βγει από το γήπεδο ήταν αυτός που απείλησε ουσιαστικά τον Λεβαδειακό. Ωστόσο η αντίδραση που θα περίμενε κανείς από τον Αστέρα δεν ήταν άμεση. Εχοντας το 1-0 στην πλάτη του μπήκε στα αποδυτήρια και μόλις βγήκε έγινε και το 2-0, πάλι από τον δαιμόνιο Μάντζιο, πετυχαίνοντας αυτήν τη φορά ένα γκολ ανάλογο της ποιότητας του ταλέντου του. Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο Αστέρας έδειχνε να "ξυπνάει". Πίεσε για το γκολ που ήρθε τελικά στο 87' από την κεφαλιά του Γιάννου (2-1). Αλλά ήταν πλέον αργά...

Άκης Μάντζιος
Να κάνουμε τη Λιβαδειά πάλι έδρα
 Τα συγχαρητήρια στους παίχτες του μοίρασε ο Ακης Μάντζιος, αλλά σύμφωνα με τα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου ανήκουν και στον ίδιο και στο τιμ του.
"Είχαμε να διαχειριστούμε πολλά παιδιά τα οποία ήρθαν αργά και είναι πολύ δύσκολο αυτό που καταφέρνουμε να κάνουμε με τους συνεργάτες μου. Σκύβουμε το κεφάλι και ετοιμαζόμαστε για το επόμενο ματς. Σίγουρα χρειαζόμαστε κι άλλα πράγματα, αλλά κάνουμε ό,τι μπορούμε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Οι παίχτες μας έκαναν κατάθεση ψυχής. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε αρκετά προβλήματα με τραυματισμούς και την κούραση, για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε αυτό το παιχνίδι. Μόνο λίγο στο τέλος, όταν δεχθήκαμε ένα γκολ από το πουθενά, θα έλεγα ότι πιεστήκαμε και αγχωθήκαμε, θέλουμε να δημιουργήσουμε και πάλι μια έδρα που θα είναι δύσκολη για κάθε αντίπαλο".

MVP
Βαγγέλης Μάντζιος
Μάντζιος ίσον εγγύηση για τον Λεβαδειακό. Για ακόμη έναν αγώνα ο 32χρονος φορ έδειξε την αξία του, πετυχαίνοντας δυο γκολ που έδωσαν ακόμη τρεις βαθμούς στον Λεβαδειακό.

match CONTROL
Ηταν το πρώτο φετινό παιχνίδι στη Λιβαδειά για τον Λεβαδειακό. Εκεί όπου συνήθως κατάφερνε να παίρνει βαθμούς χάρη στην άμυνα του, χθες έδειξε τη δυναμική στην επίθεση του κόντρα στον "ευρωπαίο" Αστέρα Τρίπολης. Και μάλιστα μετά την ήττα με κατεβασμένα τα χέρια την προηγούμενη αγωνιστική οπό τον Παναθηναϊκό.

Κώστας Θεοδωρόπουλος
"100% δικό μου το λάθος"
Το μεγαλύτερο λάθος του αγώνα χρεώθηκε στον Κώστα θεοδωροπουλο. Ο γκολκίπερ του Αστέρα Τρίπολης φέρει ευθύνη για το πρώτο γκολ που δέχτηκε η ομάδα του και ανέλαβε πλήρως την ευθύνη γι' αυτό.
"Ηταν μια φάση που χρειαζόταν και τύχη. Αλλά το λάθος είναι δικό μου 100%. Είμαστε άνδρες και αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Η Λιβαδειά είναι μια έδρα που μας δυσκολεύει κάθε χρόνο. Ο τραυματισμός του Δημούτσου μας αποσυντόνισε. Ομως η ευθύνη της ήττας είναι δική μας. Καταφέραμε να μειώσουμε, πιέσαμε αρκετά, αλλά δυστυχώς δεν ήμασταν και τυχεροί" σχολίασε ο τερματοφύλακας του Αστέρα.

Δημήτρης Κουρμπέλης

Μεγαλύτερη ψυχρολουσία η ήττα

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης κλήθηκε ξαφνικά από τον Στάικο Βεργετη να περάσει ως αλλαγή στη θέση του τραυματία Δημούτσου. Ηταν μια ψυχρολουσία γι' αυτόν δίχως καλά καλά να έχει προθερμανθεί αρκετά όμως όπως τόνισε: "Δεν είναι ό,τι καλύτερο να σου συμβαίνει αυτό, αλλά συμβαίνει συνεχώς στο ποδόσφαιρο. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα συμβεί ανά πάσα στιγμή. Προσπάθησα να μπω όσο πιο πολύ συγκεντρωμένος μπορούσα". Και για το ματς δήλωσε: "Ξέραμε πως θα είναι δύσκολο παιχνίδια, το έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Φέτος όμως είμαστε και άτυχοι. Εγιναν πολλά λάθη τα οποία εκμεταλλεύτηκε η αντίπαλη ομάδα".

 


Ο Αστέρας Τρίπολης ψάχνει το κουμπί του

Με ενοχλήσεις στον προσαγωγό αποχώρησε από το παιχνίδι ο Δημούτσος αυξάνοντας έτσι τον αριθμό των τραυματιών εν όψει του εκτός έδρας αγώνα με τη Σάλκε για τους oμίλους του Γιουρόπα Λιγκ


ού θα πάει; θα γυρίσει"...To "κουμπί" που δεν κατάφερε  να γυρίσει χθες στη Λιβαδειά για να μπορέσει ο Αστέρας Τρίπολης να φύγει τουλάχιστον με τον βαθμό της ισοπαλίας, ο Στάικος Βεργέτης καλείται να το καταφέρει τις προσεχείς τρεις μέρες, αφού την Πέμπτη στο Γκελζενκίρχεν ο αγώνας κόντρα στη Σάλκε μοιάζει με υπερπήδηση εμποδίων. Η φορμαρισμένη Σάλκε που πέρασε νικηφόρα από το Αμβούργο βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και με πολύ καλή ψυχολογία. Ο.τι δηλαδή δεν αποκόμισε ο Αστέρας μετά την αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό. Ενώ κινδυνεύει να μείνει και δίχως παίχτες. Η κακοδαιμονία του τελευταίου καιρού βρήκε χθες και τον Δημούτσο. Ένας από τους πιο φορμαρισμένους παίχτες του Αστέρα αποχώρησε στο 23' καθώς ένιωσε ενοχλήσεις στον προσαγωγό και n συμμετοχή του στον αγώνα της Γερμανίας θα κριθεί τις προσεχείς ημέρες. Ετσι το όνομα του Δημούτσου προστέθηκε στον γεμάτο μπλοκάκι του Βεργέτη, ο οποίος περιμένει να γίνει αξιολόγηση από το ιατρικό τιμ της κατάστασης ακόμη πέντε παιχτών της πρώτης τον Ταξιάρχη γραμμής: του τερματοφύλακα Κοσίσκι και των μεσοεπιθετικών Μπερτόγλιο, Λανθαρότε, Νίκο Φερνάντες και Φούντα, με τον τελευταίο να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να είναι έτοιμος.

Μόνο για τον Ταξιάρχη Φούντα έχει ανάψει το πράσινο φως το ιατρικό επιτελείο εν όψει του αγώνα με τη Σάλκε. Μένει όμως να το αποδείξει και στην προπόνηση ο μέσος των Αρκάδων.

Επιπλέον τραυματίας είναι και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, μόνο που αυτός δεν χρειάζεται να κάνει αγώνα δρόμου για τη Σάλκε, καθώς δεν έχει δηλωθεί γι' αυτά τα παιχνίδια του Γιουρόπα Λιγκ. Με όλα αυτά, συν ό,τι είδε αποδείξει χθες στο ματς ο Στάικος Βεργέτης, κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα. Παρ' όλα αυτά δήλωσε: "Σ' ένα παιχνίδι που δεν έγιναν πολλές φάσεις και χωρίς να δεχθούμε ευκαιρίες, δεχθήκαμε γκολ από το πουθενά. Πού θα πάει, θα γυρίσει... Προσπαθήσαμε να παίξουμε και πάλι καλό ποδόσφαιρο. Μας ενοχλεί πάρα πολύ ότι χωρίς υποψία φάσης δεχόμαστε γκολ. Πιστεύω ότι αυτό θα αλλάξει παρότι δεν κάναμε τόσες τελικές προσπάθειες που κάναμε στα προηγούμενα ματς. Δεν έχω παράπονο από την προσπάθεια των παικτών μου".

Γιάννης Στάθης
"Ήμασταν πολύ καλά διαβασμένοι"
Από τους κορυφαίους παίχτες του Λεβαδειακού. σε θέση αμυντικού χαφ και όχι δεξί μπακ που αγωνίζεται, ο Γιάννης Στάθης εξαργύρωσε την πολύ καλή του παρουσία με τη συμμετοχή του στο δεύτερο γκολ του Μάντζιου.
"Επρεπε να παίξω εκεί σήμερα" σχολίασε ο 28χρονος μεσοαμυντικός που στάθηκε στη σημασία των βαθμών και της έδρας: "Ο,τι και να πούμε είναι λίγο. Σταθήκαμε πολύ καλό απέναντι σε μια ευρωπαϊκή ομάδα. Ημασταν καλά διαβασμένοι και κάναμε καλή διαχείριση. Το πρώτο γκολ ήταν τυχερό, αλλά η τύχη χρειάζεται στο ποδόσφαιρο και δεν την είχαμε σε άλλα παιχνίδια. Ηταν το πρώτο παιχνίδι στην έδρα μας και τη θέλαμε πολύ αυτήν τη νίκη".

 

 

SPORTDAY

Ο Αστέρας της Λιβαδειάς

Ο Βαγγέλης Μάντζιος πέτυχε δύο γκολ και χάρισε τη νίκη στους Βοιωτούς

Ο  Αστέρας Τρίπολης είναι μια ομάδα εμπροσθοβαρής. Ετσι, η απουσία πέντε παικτών από τον μεσοεπιθετικό τομέα, ήτοι Μπερτόλιο, Φούντας, Νίκο, Λανθαρότε, "Παπ", προοιωνιζόταν προβλήματα στη Λιβαδειά. Ελα, όμως, που η ομάδα της Αρκαδίας ταξίδεψε στη Βοιωτία και χωρίς τον βασικό της γκολκίπερ, τον Τόμος Κοσίτσκι. κάτι που έμελλε να της στοιχίσει περισσότερο απ' ό,τι υπολόγιζε. Περισσότερο απ" ό,τι υπολόγιζε να της στοιχίσει η απουσία των "5", Ο Κώστας Θεοδωρόπουλος, που αντικατέστησε τον Σλοβάκο τερματοφύλακα, έφαγε στις καθυστερήσεις του α' ημιχρόνου ένα απίθανο γκολ. Σ' ένα ημίχρονο που δεν είχε προσφέρει τίποτα μέχρι εκείνη την ώρα. Οσο και αν πάλευε ο Μάντζιος, δεν έπειθε ότι μπορεί να σκοράρει, δεδομένου ότι το τρίο που τον πλαισίωνε (Ναβάρο, Μίνγκας, Μάρκοβης) πλατσούριζε στα ρηχά. Σαν να μην έφτανε το απρόσμενο χτύπημα για τους παίκτες του Στάικου Βεργέτη, λίγα λεπτά αφότου οι δύο ομάδες βγήκαν στο γήπεδο για το β' ημίχρονο, ο Βαγγέλης Μάντζιος έγινε εκ νέου μάγκας. Αυτή τη φορά χωρίς τη βοήθεια του αντίπαλου γκολκίπερ. Μ' ένα υποδειγματικά πλασέ στην κίνηση.
Με αυτά τα δύο γκολ. ο Λεβαδειακός έριξε θεμέλια, πέδιλα, μπετά και δεν συμμαζεύεται. Οσο και αν προσπάθησε από εκεί και πέρα η πελοποννησιακή ομάδα να "γυρίσει" το παιχνίδι, το κακό γι' αυτήν είχε συντελεστεί. Ο Απόστολος Γιάννου έκανε μεν το καθήκον του. έβαλε ένα γκολ, όμως δεν έφτανε για να γεφυρώσει τη διαφορά από τους γηπεδούχους. Ετσι, στο τέλος ο Μάντζιος και οι συμπαίκτες του -ή ο Μάντζιος και οι παίκτες, εάν μιλάμε για τον κάουτς Ακη- πανηγύρισαν μία σημαντική νίκη.

Που κρίθηκε:
Καταλυτικά για τη νίκη του Λεβαδειακού ήταν τα χρονικά σημεία της επίτευξης των δύο τερμάτων του. Το πρώτο μπήκε στις καθυστερήσεις του α' ημιχρόνου, ενώ το δεύτερο σημειώθηκε στο 49ο λεπτό.
Εντελώς ανέλπιστα ο Αστέρας Τρίπολης πήγε στ' αποδυτήρια με γκολ-φάβα στην πλάτη του και πριν προλάβει να ξεδιπλώσει στο σχέδιο της αντίδρασης του. δέχθηκε και το δεύτερο, μία εξέλιξη του δυσχέρανε σε αφάνταστο  το έργο του.

Ο καλός
Βαγγέλης Μάντζιος

 Είναι ο άνθρωπος που με τα τέρματά του έχει δώσει στην ομάδα της Λιβαδειάς και τους 6 βαθμούς που έχει έως τώρα στο πρωτάθλημα. Είχε γράψει το 0-1 στο Καυτσνζόγλειο και χθες σημείωσε και τα δύο γκολ των Βοιωτών στο 2-1 επί του Αστέρα Τρίπολης.

Ο κακός
Κώστας Θεοδωρόπουλος

Ολοι οι τερματοφύλακες έχουν δικαίωμα στο κοροϊδίστικο γκολ. αλλά αυτά δεν σημαίνει ότι πρέπει να τους επιδαψιλεύουμε κι επαίνους όταν η μπάλα βγάζει φτερά στα χέρια τους. Επίσης χρεώνεται και κάποια λάθη με την μπάλα στα πόδια.

Ο διαιτητής
Η πιο δύσκολη φάση ήταν ότανοι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε πτώση του Ναβάρο όταν ο Θεοδωρόπουλος βγήκε δυνατά. Από τη στιγμή που ο Λεβαδειακός νίκησε και το βίντεο δεν έδειξε κάτι ξεκάθαρα μεμπτό, ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Βεργέτης
"Που θα πάει, θα γυρίσει..."
Με την τύχη της ομάδας του τα είχε ο Στάικος Βεργέτης. "Σε ένα παιχνίδι που δεν έγιναν πολλές φάσεις, δεχθήκαμε γκολ από το πουθενά. Πού θα πάει. θα γυρίσει... Μας ενοχλεί πάρα πολύ άτι χωρίς υποψία φάσης δεχόμαστε γκολ". Επισήμανε, πάντως, ότι "δεν κάναμε τόσες τελικές προσπάθειες όσες κάναμε στα προηγούμενα ματς".
Οσον αφορά στις απουσίες που είχε ο Αστέρας, ανέφερε: "Το είπα και στην προηγούμενη συνέντευξη Τύπου ότι οι απουσίες παίζουν ρόλο όταν έχεις αριθμητικό μειονέκτημα. Επανέρχεται ο Φούντας, θα είναι διαθέσιμος με τη Σάλκε όπως με ενημέρωσε το ιατρικό τιμ".

Μάντζιος
"Κατάθεση ψυχής"
Οπως ήταν φυσικά, ο Ακης Μόντζιος έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα του αγώνα, αφού χαρακτήρισε τον Αστέρα «πολύ ποιοτική ομάδα». Ο τεχνικός του Λεβαδειακού τόνισε: "Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου, έκαναν κατάθεση ψυχής. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε τραυματισμούς κατ κούραση. Δεν δεχτήκαμε παρά ελάχιστες φάσεις από μία ομάδα που κάνει πολλές τελικές, εκτός από τα τελευταία λεπτά που έπρεπε να κρατήσουμε τη νίκη. Εχουμε νέα παιδιά, τους αξίζουν συγχαρητήρια, όπως και στον κόσμο".

 

 

 

LIVESPORT

Δύο γκολ του Μάντζιου έφτασαν στον Λεβαδειακό για να υποτάξει τον  Αστέρα που ξύπνησε αργά

"Καθαρίζει" ο αρχηγός

 

Φαίνεται ότι ο Βαγγέλης Μάντζιος έχει πάρει πολύ σοβαρά το περιβραχιόνιο του αρχηγού και δείχνει αποφασισμένος να πάρει την ομάδα του από το χέρι και να την οδηγήσει στην επίτευξη του στόχου της.

Aυτό έκανε και χθες κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, αφού με δύο προσωπικά τέρματα χάρισε στους Βοιωτούς τη δεύτερη νίκη (2-1) στο πρωτάθλημα και πρώτη στην έδρα τους.
Η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου ήταν αποκαρδιωτική, αφού καμία από τις δύο ομάδες δεν έδειχνε ικανή να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα καρέ Ωστόσο, λίγο η τύχη, λίγο ο κακός υπολογισμός του θεοδωρόπουλου στο 46' επέτρεψαν στον Μάντζιο να βάλει σε θέση οδηγού τον Λεβαδειακό.
Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο 32χρονος δεν άφησε πολλά περιθώρια στον Αστέρα, αφού στο 48' διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι ποδοσφαιριστές των Αρκάδων φάνηκε σαν να αφυπνίστηκαν, αφού βγήκαν μπροστά και κυνήγησαν το σκορ. Το γκολ ήρθε στο 88' από τον Γιάννου, σε ένα σημείο όμως που τo παιχνίδι φαινόταν ότι είχε γείρει υπέρ του Λεβαδειακού. Ο Στάικος Βεργέτης παρέταξε την ομάδα του με 4-3-3 (σε ορισμένα σημεία μετατρεπόταν σε 4-41-1), ενώ ο Ακης Μάντζιος κατέληξε στο 4-2-3-1.


 UP Μπορεί ο Αστέρας Τρίπολης να γνώρισε άλλη μια ήπα στο πρωτάθλημα, ωστόσο ο Στάικος Βεργέτης είναι δεδομένο ότι κρατά ζην εξαιρετική παρουσία του Βασίλ Σκουρτάι. Ο 23χρονος επιθετικός για δεύτερο σερί παιχνίδι έδειξε ότι έχει πολύ καλή χημεία με τον Απόστολο Γιάννου

MVP Βαγγέλης Μάντζιος
Προσπάθησε και προκάλεσε αρκετά προβλήματα στην άμυνα του Αστέρα Τρίπολης και δη στον Ντορίν Γκοϊάν που είχε αναλάβει το μαρκάρισμα του Ο 32χρονος. πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του με την φανέλα του Λεβαδειακού. πετυχαίνοντας μάλιστα και τα δύο γκολ της αναμέτρησης.

DOWN Ο Κώστας Θεοδωρόπουλος πήρε φανέλα βασικού αντί του τραυματία Τόμας Κοσίτσκι, ωστόσο δεν κατάφερε να δείξει κάτι το ιδιαίτερο Αντ' αυτού φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης στο πρώτο γκολ του Βαγγέλη Μάντζιου στο 46ο λεπτό.

Μάντζιος "Σπουδαία νίκη με κατάθεση ψυχής"
 Μία έδρα ικανή να υποτάξει κάθε αντίπαλο προσπαθεί να δημιουργήσει, όπωε είπε ο προπονητής του Λεβαδειακού Ακης Μάντζιος: "Πρώτα απ όλα είμαι ευχαριστημένος από τη νίκη που πετύχαμε. Κάναμε κατάθεση ψυχής. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία ποιοτική ομάδα όπως ο Αστέρας, αλλά και τους πολλούς τραυματισμούς που μας ταλαιπωρούν. Από το προηγούμενο ματς, είχαμε μόλις δύο μέρες για να προετοιμαστούμε γι αυτό και αρκετοί παίκτες που είχαν μικροπροβλήματα προσπάθησαν και έβγαλαν 90λεπτο. Δεν είχαμε χρόνο να φρεσκάρουμε την ενδεκάδα. Πρέπει να γίνει δυνατή έδρα η Λιβαδειά"

 Βεργέτης
"Πού θα πάει, θα γυρίσει..."
Ενοχλημένος από το γεγονός ότι η ομάδα του δέχεται γκολ από το πουθενά δήλωσε ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης, Στάικος Βεργέτης "Σε ένα παιχνίδι που δεν έγιναν πολλές φόσεις και χωρίς να δεχθούμε ευκαιρίες, φάγαμε ένα γκολ από το πουθενά. Πού θα πάει, θα γυρίσει. Προσπαθήσαμε να παίξουμε και πάλι καλό ποδόσφαιρο. Μας ενοχλεί πάρα πολύ ότι χωρίς υποψία φάσης, δεχόμαστε γκολ. Πιστεύω ότι ουτό θα αλλάξει, δεν κάναμε τόσες τελικές προσπάθειες, που κάναμε στα προηγούμενα ματς. Δεν έχω παράπονο από την προσπάθεια των παικτών". Για τις απουσίες είπε: "Παίζουν ρόλο, όταν έχεις αριθμητικό μειονέκτημα. Όλα τα παιδιά έχουν αποδείξει ότι αξίζουν να φορούν την φανέλα του Αστέρα Επανέρχεται ο Φούντας, θα είναι διαθέσιμος με τη Σάλκε όπως με ενημέρωσε το ιατρικό τιμ Περιμένω τα νεότερα για τουε άλλους και τον Δημούτσο"

 Δημούτσος
Αμφίβολος για τη Σάλκε
Αλλο ένα όνομα προστέθηκε χθες στο ιατρικό δελτίο του Αστέρα Τρίπολης, αφού ο Ελίνι Δημούτσος αποχώρησε νωρίς νωρίς από το ματς με τον Λεβαδειακό λόγω τραυματισμού, ο οποίος προκαλεί αμφιβολίες για τη συμμετοχή του στο παιχνίδι της Πέμπτης με τη Σάλκε στη Γερμανία. Βέβαια, αυτός δεν είναι ο μοναδικόε πονοκέφαλος για τον Στόικο Βεργέτη, αφού δεν θα έχει στην διάθεση τον βασικό του τερματοφύλακα Τόμας Κοσίτσκι που υπέστη θλάση και θα μείνει εκτός δράσης για περίπου 20 μέρες. Τη θέση του κάτω από τα γκολπόστ, όπως και χθες θα πάρει ο Κώστας Θεοδωρόπουλος. Εξαιρετικά αμφίβολη είναι επίσης η συμμετοχή του τραυματία, Φακούντο Μπερτόλιο καθώς και εκείνη του ανέτοιμου, Μανουέλ Λανθαρότε. Αντίθετα, ο 39χρονος προπονητής, όπως αποκάλυψε και στην συνέντευξη Τύπου, είναι στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει και πάλι στον Ταξιάρχη Φούντα.

 

 

ΦΩΣ

Ο Μάντζιος έκανε τη διαφορά (2-1)

Δύο γκολ του έμπειρου στράικερ χάρισαν την πρώτη εντός έδρας νίκη στον Λεβαδειακό κόντρα στον υποτονικό Αστέρα Τρίπολης

Μια ομάδα μόνος του ήταν χθες ο Βαγγέλης Μάντζιος, ο οποίος για μια ακόμη φορά πήρε από το χέρι του τους συμπαίκτες του στον Λεβαδειακό και τους οδήγησε κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης στην πρώτη του εντός έδρας νίκη του πρωταθλήματος (2-1). Μια νίκη-χρυσάφι απέναντι σε έναν θεωρητικά ανώτερο αντίπαλο, από αυτές που κάνουν την διαφορά όταν γίνεται στο τέλος το ταμείο και όλοι ψάχνουν να βρουν πως τα καταφέρνει ο Λεβαδειακός και παραμένει σταθερά και άνετα στη Σούπερ Λίγκα. Ο 33χρονος στράικερ αποτέλεσε σημείο αναφοράς στη χθεσινή συνάντηση καθώς ήταν η κολόνα της επίθεσης. Από τα πόδια του πέρασαν όλες οι προσπάθειες των Βοιωτών, με την μπάλα στα πόδια ταλαιπώρησε αφάνταστα τον Ντορίν Γκοϊάν και για κερασάκι στην τούρτα έβαλε και τα δύο γκολ που επί της ουσίας έκριναν την συνάντηση. Δικαιολογημένα αποθεώθηκε από τον κόσμο στο φινάλε, ενώ δέχθηκε και τον θερμό εναγκαλισμό του συνεπώνυμού του, Άκη Μάντζιου, ο οποίος βλέπει την ομάδα του να βρίσκεται στο μάξιμουμ των πόντων που θα μπορούσε να μαζέψει βάσει του δύσκολου προγράμματος στο ξεκίνημα. Οι ήττες από τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Ατρόμητο λογίζονται ως φυσιολογικές απώλειες, ενώ οι δύο νίκες στο Καυταντζόγλειο και χθες επί του Αστέρα ξεπερνούν και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις στο "στρατόπεδο" των Βοιωτών, οι οποίοι μπορούν να ελπίζουν σε ακόμα καλύτερες ημέρες όταν το πρόγραμμα γίνει πιο βατό.  Αντίθετα, στον Αστέρα η αισιοδοξία εκλείπει στο υποτονικό ξεκίνημα της περιόδου, που επιβεβαιώθηκε και στη "χθεσινή κάτω των προσδοκιών εμφάνιση στη Λιβαδειά. Μια ομάδα που σε τίποτα δεν θυμίζει το εξαιρετικό, ποιοτικό σχήμα περασμένων περιόδων και δυσκολεύεται αφάνταστα στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού.
Με ένα θεωρητικά πολύ εύκολο πρόγραμμα στο πρώτο σκέλος της σεζόν, οι "κυανοκίτρινοι" του Στάικου Βεργέτη μετρούν μόνο δύο νίκες σε πέντε παιχνίδια και το χειρότερο είναι ότι δεν πείθουν για την ώρα πως μπορούν να αποδώσουν σε υψηλότερο επίπεδο.
Χθες, πάλι, περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο στην πρώτη ώρα του ματς, βρέθηκαν με δύο γκολ στην πλάτη και βγήκαν στην επίθεση στο τελευταίο ημίωρο, όταν και οι γηπεδούχοι οπισθοχώρησαν για να κρατήσουν το τρίποντο. Και μπορεί ο κόουτς των Αρκάδων να αποδίδει στην ατυχία τα μέχρι τώρα αρνητικά αποτελέσματα, ωστόσο είναι πασιφανές για όσους παρακολουθούν τον Αστέρα πως οι τελευταίες εμφανίσεις είναι από τις χειρότερες των τελευταίων ετών. Λείπουν οι δημιουργοί, λείπει ο αντι-Μπαράλες και οι "κυανοκίτρινοι" θα πρέπει να βρουν τον τρόπο να μαζέψουν βαθμούς στα δύο σερί ματς που ακολουθούν στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" κόντρα σε Πλατανιά και Ξάνθη, αφού μετά ακολουθεί αγωνιστικός Γολγοθάς...


Ακης Μάντζιος: Κατάθεση ψυχής από τους παίκτες
 Ο προπονητής του Λεβαδειακού, Ακης Μάντζιος, ανέφερε στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα: "Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου. Ήταν μια μεγάλη νίκη, έκαναν κατάθεση ψυχής. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε τραυματισμούς και κούραση απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο. Μόνο εμείς ξέρουμε τι περάσαμε το τελευταίο διάστημα. Χρησιμοποιήσαμε ποδοσφαιριστές που έπαιξαν ανέτοιμοι και τα έδωσαν όλα. Δεν δεχθήκαμε παρά ελάχιστες φάσεις από μια ομάδα που κάνει πολλές τελικές, εκτός από τα τελευταία λεπτά που έπρεπε να κρατήσουμε τη νίκη. Έχουμε νέα παιδιά, τους αξίζουν συγχαρητήρια, όπως και στον κόσμο. Θέλουμε να φτιάξουμε μια δυνατή έδρα".

 Βεργέτης: Θα γυρίσει.,.
Απογοητευμένος σε ένα ακόμα παιχνίδι ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης, Στάικος Βεργέτης, δήλωσε για την ήττα της ομάδας του: "Σε ένα παιχνίδι που δεν έγιναν πολλές φάσεις και χωρίς να δεχθούμε ευκαιρίες, δεχθήκαμε γκολ από το πουθενά. Πού θα πάει, θα γυρίσει... Προσπαθήσαμε να παίξουμε και πάλι καλό ποδόσφαιρο. Μας ενοχλεί πάρα πολύ ότι χωρίς υποψία φάσης δεχόμαστε γκολ. Πιστεύω ότι αυτό θα αλλάξει. Δεν κάναμε τόσες τελικές προσπάθειες που κάναμε στα προηγούμενα ματς. Δεν έχω παράπονο από την προσπάθεια των παικτών. Τα έδωσαν όλα στο τελευταίο σκέλος του αγώνα και τους αξίζουν συγχαρητήρια".
Για τις απώλειες βασικών παικτών σχολίασε: "Το είπα και στην προηγούμενη συνέντευξη Τύπου, ότι οι απουσίες παίζουν ρόλο όταν έχεις αριθμητικό μειονέκτημα. Όλα τα παιδιά έχουν αποδείξει ότι αξίζουν να φορούν τη φανέλα του Αστέρα. Επανέρχεται ο Φούντας και θα είναι διαθέσιμος με τη Σάλκε, όπως με ενημέρωσε το ιατρικό τιμ. Περιμένω τα νεότερα για  τους άλλους και τον Δημούτσο".



ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων