ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Αστεράτος Τύπος... Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015 (PHOTOS)

Διαβάστε τα νέα των εφημερίδων για τον Αστέρα.

GOAL
Η διάψευση του Κοσίτσκι και το ρεκόρ του Μάσα

Την ώρα που ο Αργεντίνος φορ ανέβηκε στην πρώτη θέση των ευρωπαίων σκόρερ, ο Σλοβάκος κίπερ, έβγαλε ψεύτη τον Σκάζνι με δηλώσεις του στο "GOAL" και αποκάλυψε την κουβέντα με τον Λάφατα.

Το ακυρωθέν γκολ της Σπάρτα Πράγας στις καθυστερήσεις δημιούργησε, όπως είναι φυσιολογικό, πολύ μεγάλο ντόρο όσον αφορά την ορθότητα της απόφασης του Κροάτη διαιτητή Στραχόνια, που ήταν κόκκινο πανί για τους φιλοξενούμενους.
Η συγκεκριμένη φάση έβγαλε έξω από τα ρούχα του τον Ζντένεκ Σκάζνι, με τον Τσέχο προπονητή της Σπάρτα, στην προσπάθειά του να αιτιολογήσει τα περί "κλοπής και ντροπής του Μάριο Σταχόνια", να επικαλείται στη συνέντευξη Τύπου παραδοχή του Τόμας Κοσίτσκι στον ίδιο πως δεν του έγινε επιθετικό φάουλ (όπως υπέδειξε ο διαιτητής εστίας). Επικοινωνήσαμε με τον Σλοβάκο κίπερ και όχι μόνο έβγαλε ψεύτη τον κόουτς των Τσέχων, αλλά μας αποκάλυψε τη συνομιλία του με τον Λάφατα, ο οποίος τον ρώτησε τι συνέβη στη φάση. "Ο Ζντένεκ Σκάζνι λέει ψέματα. Δεν μίλησα ποτέ μαζί του. Είχα συνομιλία μόνο με τον Λάφατα, τον οποίο γνωρίζω και πήγα να ανταλλάξουμε φανέλες. Οταν με ρώτησε για το τι έγινε στη φάση, του είπα πως ήταν πολλά σώματα στη μικρή περιοχή και ένιωσα πολλές επαφές και δεν κατάλαβα ποια από όλες υπέδειξε ως φάουλ ο διαιτητής. Φυσικά και υπήρχαν παραβάσεις, και όχι μόνο μία στη συγκεκριμένη φάση". Συνεπώς ο Κοσίτσκι αισθάνθηκε πως του έγιναν φάουλ, απλά δεν ήξερε ποιο ακριβώς δόθηκε, όπως υποστήριξε στο "Goal" .

Καρέ του Αργεντινού και πρωτιά στην Ευρώπη
Κατά τα άλλα, ο Πάμπλο Μάσα φιγουράρει πλέον στην πρώτη θέση των Ευρωπαίων σκόρερ του Αστέρα με 4 γκολ, μετά από αυτό που πέτυχε εναντίον της Σπάρτα Πράγας.  Μάλιστα, αυτό το τέρμα ήταν πρώτο σε ομίλους Europa League, αφού είχε σκοράρει τρία στα περσινά προκριματικά. Για την ακρίβεια, βρήκε δύο φορές τα δίχτυα στο 3-1 επί της Μάιντς στην Τρίπολη και μία στο 2-0 επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ, ξανά στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης". Στη 2η θέση του σχετικού πίνακα είναι οι Ντε Μπλάσις, Πάρα και Μπαράλες, που έχουν σημειώσει από 3 γκολ με τη φανέλα των Αρκάδων στην Ευρώπη.

Πέρυσι τον ακούσαμε, φέτος τον είδαμε
Ο Εντερσον Τορμένα πραγματοποίησε την πρώτη του βασική συμμετοχή, αν και βρίσκεται 15 μήνες στο ράστερ του Αστέρα Τρίπολης. Ο Βραζιλιάνος κεντρικός χαφ αποκτήθηκε τον περασμένο Ιούνιο, αλλά ήταν σχεδόν συνέχεια στα πιτς λόγω τραυματισμών. Κατέγραψε λιγότερο από μία ώρα, με 4 ματς ως αλλαγή σε πρωτάθλημα και Κύπελλο την περασμένη αγωνιστική σεζόν.
Φέτος είχε χρησιμοποιηθείως αλλαγή για 7 λεπτά στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό και εναντίον της Σπάρτα Πράγας ξεκίνησε στο βασικό σχήμα εκπλήσσοντας τους πάντες.
Ο Στάικος Βεργέτης αιφνιδίασε, αφήνοντας στον πάγκο Χαμντανί και Δημούτσο. Ουσιαστικά έδωσε περισσότερο ύφος και αμυντική διάθεση στον άξονα, βάζοντας τον Τορμένα ως δεύτερο κόφτη, δίπλα στον Ματίας Ιγκλέσιας. Μην ξεχνάμε πως στη μεγάλη... σκούπα του καλοκαιριού εξαιρέθηκε, καθώς άπαντες στην Τρίπολη πιστεύουν στην αξία του και απλά θεώρησαν ότι ήταν άτυχος και δεν μπόρεσε να προσφέρει. Υπάρχουν πολλές αγωνιστικές υποχρεώσεις, όπου και θα φανεί αν θα δικαιωθούν.

Ο ασταμάτητος Λάφατα
Τη ζημιά τελικά την έκανε ο υπ' αριθμόν ένα κίνδυνος της Σπάρτα, ο πρώτος της σκόρερ Ντάβιντ Λάφατα. Μπορεί να μην είχε "ακουμπήσει" στην Ξάνθη προ δεκαετίας, όταν είχε βάλει μόνο ένα τέρμα και αυτό σε ματς Κυπέλλου (με τη Βέροια, ενώ σε 9 ματς πρωταθλήματος ήταν... άκαπνος), αλλά τα επόμενα χρόνια αποτέλεσε έναν ασταμάτητο γκολεαδόρ, όπως απέδειξε και το ότι βγήκε τέσσερις φορές πρώτος σκόρερ στην Τσεχία, όπου είναι και πρώτος γκολτζής όλων των εποχών.
Είχε ζητηθεί ιδιαίτερη προσοχή στον 34χρονο επιθετικό, ο οποίος είχε πετύχει 6 γκολ σε 5 ματς πρωταθλήματος. Σημειωτέον, με το γκολ που πέτυχε σε βάρος του Αστέρα ο Λάφατα έφτασε τα 20 σε Champions και Europa League.
Ο Ντάβιντ Λάφατα είναι σε εξαιρετική κατάσταση και βρήκε πάλι τον δρόμο προς τα δίχτυα, φτάνοντας τα 20 γκολ σε ευρωπαϊκά διοργανώσεις

Κλωτσιές στις πόρτες
Πυρ και μανία ήταν η αποστολή της Σπάρτα Πράγας με το ακυρωθέν γκολ του Λάφατα στις καθυστερήσεις. Μάλιστα, οι άνθρωποι του Αστέρα έκαναν λόγο για ανάρμοστη συμπεριφορά και έλλειψη σεβασμού στην άψογη φιλοξενία, λέγοντας πως υπήρχαν σημάδια στις πόρτες στον δρόμο για τα αποδυτήρια, στις οποίες ξέσπασαν οι παίκτες της τσέχικης ομάδας.
Πολύ εκνευρισμένος ήταν και ο Ζντένεκ Σκάζνι, που έπαθε και μία... σύγχυση, εκφράζοντας τα παράπονα του για τη διαιτησία. Tα ΜΜΕ της χώρς χρησιμοποίησαν τη λέξη "κλοπή" κατά κόρον και μιλούσαν ξεκάθαρα για αλλοίωση αποτελέσματος. Μάλιστα, βασίζονταν και σε μαρτυρίες παικτών του Αστέρα, όπως του Κοσίτσκι, που υποστήριζαν ότι τους παραδέχτηκε πως δεν του έγινε φάουλ στη φάση του γκολ.

Ανάσες και πρωτάθλημα
Σαφώς και η εκκίνηση με εντός έδρας ισοπαλία δεν μπορεί να θεωρηθεί και ως επιτυχία αλλά και ο βαθμός λογίζεται ως θετικό αποτέλεσμα. Οπως και να έχει, το Europa League θα απασχολήσει ξανά σε δώδεκα μέρες, όταν και ο Αστέρας θα αντιμετωπίσει στο δυσκολότερο ματς του ομίλου τη Σάλκε στη Γερμανία.
Μέχρι τότε όμως μεσολαβούν το ματς της Τετάρτης με τον Πανιώνιο στην Τρίπολη και αυτό της 5ης αγωνιστικής στις 27 του μήνα με τον Λεβαδειακό εκτός έδρας. Οι παίκτες λοιπόν θα πάρουν ανάσες και θα συγκεντρωθούν αρχικά στο επικείμενο ματς, όπου θα πρέπει να επιστρέψουν στις νίκες για να μη χάσουν την επαφή τους με τις πρώτες θέσεις.


SPORTDAY

Του πάει η Ευρώπη

Ο...εξαφανισμένος στο πρωτάθλημα Πάμπλο Μάσα είναι από προχθές ο πρώτος σκόρερ του Αστέρα στο Europa League.

Αν ο Αστέρας Τρίπολης διέθετε πιο αξιόπιστη εναλλακτική λύση για το αριστερό άκρο της επίθεσης, το πιθανότερο είναι ότι ο Πάμπλο Μάσα δεν θα αγωνιζόταν βασικός στο προχθεσινό παιχνίδι με τη Σπάρτα Πράγας.
Η παρουσία του Αργεντινού επιθετικού στα τρία πρώτα ματς πρωταθλήματος δεν ήταν καλή και είχε προβληματίσει τον Στάικο Βεργέτη εν όψει της πρεμιέρας του Γιουρόπα Λιγκ. Ωστόσο, ο τεχνικός του Αστέρα αποφάσισε να δώσει άλλη μία ευκαιρία στον Μάσα κόντρα στους Τσέχους, ενθυμούμενος ίσως ότι και πέρυσι τα είχε πάει καλά στα εντός έδρας ευρωπαϊκά ματς: με δύο γκολ στο 3-1 επί της Μάιντς και άλλο ένα στο 2-0 επί της Μακάμπι. ο 27χρονος άσος είχε καθοριστική συμβολή στην πρόκριση στους ομίλους.
Η επιλογή δικαίωσε τον Βεργέτη, μια και ο Μάσα σκόραρε στο 2ο κιόλας λεπτό. Με αυτό το γκολ, ο 27χρονος άσος έφτασε τα τέσσερα με τον Αστέρα στο Γιουρόπα Λιγκ και έγινε ο πρώτος σκόρερ στη σύντομη ιστορία της ομάδας στον θεσμό (στα τρία έχουν μείνει οι αποχωρήσαντες Μπαράλες, Ντε Μπλάσις, Πάρα) και θα μπορούσε να ξεφύγει κι άλλο αν δεν έστελνε την μπάλα στο δοκάρι στο ανεπανάληπτο τετ α τετ του 48'.
Βέβαια, όταν είσαι... εξαφανισμένος στο πρωτάθλημα, εμφάνιση σαν την προχθεσινή αποτελεί πρόοδο κι αυτό είναι που κρατάνε όλοι στην Τρίπολη. Το ζητούμενο είναι να βελτιώσει ο Μάσα την απόδοση του και στο πρωτάθλημα, ώστε να χαρίσει βαθμούς που έχει ανάγκη ο Αστέρας για να καλύψει το χαμένο έδαφος.

-> Απίστευτο κι όμως αληθινό: Το προχθεσινό δοκάρι ήταν το πέμπτο του Μάσα στο Γιουρόπα Λιγκ, μια και πέρυσι είχε από ένα στα ματς με τη Ροβανιέμι (εντός), με την Μάιντς (εντός και εκτός) και την Τότεναμ (εντός).

Χωρίς Φούντα με Πανιώνιο
Οι εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου του Αστέρα για τον τραυματισμό του Ταξιάρχη Φούντα (φωτά) επιβεβαιώθηκαν, μια κι ο 20χρονος μέσος έχει υποστεί τράβηγμα στον λαγονοψοΐτη και θα μείνει εκτός προπονήσεων για μία εβδομάδα. Επομένως, θα χάσει τουλάχιστον τον αγώνα της Τετάρτης με τον Πανιώνιο και δεν είναι σίγουρο ότι θα είναι έτοιμος γι' αυτόν της επόμενης αγωνιστικής στη Λιβαδειά. Δεδομένης της απουσίας και του Λανθαρότε, δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στο δεξί άκρο της επίθεσης και ο Βεργέτης θα κληθεί να δώσει λύσεις.

Στον εντός έδρας αγώνα της Τετάρτης με τον Πανιώνιο στρέφεται πλέον η προσοχή του Αστέρα. Μετά το χθεσινό ρεπό, η προετοιμασία για το κρίσιμο -όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα ματς αρχίζει σήμερα στις 10 το πρωί.

Τορμένα-Μπερτόλιο
Εδειξαν ότι θα βοηθήσουν Ο ένας (Εντερσον Τορμένα) έδωσε εξετάσεις στην προετοιμασία και τελικά τις πέρασε. Ο άλλος (Φακούντο Μπερτόλιο) αποκτήθηκε φέτος για να κάνει τη διαφορά. Και οι δύο ήταν από τους διακριθέντες του Αστέρα προχθές και έδωσαν υποσχέσεις ότι μπορούν να βοηθήσουν. Ο Τορμένα, ο οποίος λόγω τραυματισμού δεν έπαιξε σχεδόν καθόλου πέρυσι, αγωνίστηκε στη φυσική του θέση στο κέντρο (και όχι στην άμυνα, όπως στα φιλικά του καλοκαιριού), κέρδισε πολλές μάχες και βοήθησε δημιουργικά. Ο Μπερτόλιο.
πάλι. έβγαλε δύο μαγικές μπαλιές, μία εκ των οποίων μετατράπηκε σε γκολ από τον Μασα Μπορεί να μη φάνηκε ιδιαίτερα στη συνέχεια, όμως το προσόν της καλής κάθετης πάσας αναμένεται να βοηθήσει πολύ τον Αστέρα σε Ελλάδα και Ευρώπη.


ΒΕΡΓΕΤΗΣ
"Μείναμε με το "αχ" "

Στις δηλώσεις που έκανε on camera, αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα με τη Σπάρτα, ο Στάικος Βεργέτης είχε δηλώσει στενοχωρημένος με την ισοπαλία. Χθες, όμως, βλέποντας πιο ψύχραιμα τα πράγματα και λαμβάνοντας υπ' όψιν την ποιότητα του αντιπάλου, ο 39χρονος τεχνικός παραδέχθηκε ότι και ο ένας βαθμός δεν είναι κακός. "Απλώς μείναμε με το "αχ" των δύο χαμένων ευκαιριών στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Δεν θα σιγούρευε τη νίκη το 2-0, αλλά σίγουρα θα μας έδινε τη δυνατότητα να διαχειριστούμε αλλιώς τη συνέχεια του ματς", δήλωσε στην "SD" ο Βεργέτης, ο οποίος χαρακτήρισε "κρύο" το γκολ της ισοφάρισης και δεν αρνήθηκε ότι η αστάθεια της άμυνας τον προβληματίζει εξίσου με την αδυναμία των παικτών του να "τελειώνουν" τις φάσεις στην επίθεση

Η απάντηση των Αρκάδων στη δήλωση του Σκάζνι για τον Κοσίτσκι
 "Τον κρατάει, είναι φαουλ"

 Η δήλωση του Ζντένεκ Σκάζνι περί ομολογίας του Τόμος Κοσίτσκι (φωτό) ότι δεν του έγινε φάουλ στη φάση του 93', πυροδότησε σειρά συζητήσεων στην Τρίπολη  και έφερε σε δύσκολη θέση τον Σλοβάκο  τερματοφύλακα.  Στον Αστέρα, ωστόσο, υπεραμύνονται  της ορθότητας της απόφασης του διαιτητή.
 "Δεν μίλησα με τον Κοσίτσκι, παρακολουθώντας όμως πολλές φορές το ριπλέι είδα έναν αντίπαλο να τον κρατάει. Δεν ξέρω γιατί ειπώθηκαν όλα αυτά", δήλωσε στην "SD" ο Στάικος Βεργέτης, ο οποίος δεν ήθελε να σχολιάσει περαιτέρω όσα είπε ο προπονητής της Σπάρτα.
Στις τάξεις της αρκαδικής ομάδας, πάντως, υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια για τη συμπεριφορά των Τσέχων, μια και καταγγέλλουν ότι μέλη του τεχνικού επιτελείου δεν συγκράτησαν τα νεύρα τους και κλοτσούσαν τις πόρτες των αποδυτηρίων. Δυσαρέσκεια υπάρχει και για τα υπονοούμενα που άφησε ο Σκάζνι, όταν δήλωσε "καλά μου είχαν πει οι γνωστοί μου στην Ελλάδα ότι θα είχαμε κακή διαιτησία".



LIVESPORT

Νέα αξιολόγηση για δύο
Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι φέτος ο Στάικος Bεργέτης έχει μετατρέψει κάποιους ποδοσφαιριστές που πέρυσι ήταν... ρεζέρβες σε βασικούς. Ο λόγος για τους Ρίτσι Κιτοκό και Έντερσον Τορμένα, που τη σεζόν που μας πέρασε παρακολούθησαν τα περισσότερα παιχνίδια από την άκρη του πάγκου ή από την εξέδρα. Η μοναδική εξήγηση που μπορεί να δοθεί σε αυτό το μυστήριο είναι ότι ο 39χρονος  προπονητής διέκρινε κάποια καλά στοιχεία τους κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίες στο'Αρνεμ, γι' αυτό και προσπαθεί με κάθε ευκαιρία να τους δώσει χρόνο συμμετοχής.



Ικανοποίηση και πικρία στον Αστέρα Τρίπολης για την ισοπαλία με τη Σπάρτα Πράγας

 Ψήλωσε έναν πόντο!

Μπορεί ο Αστέρας Τρίπολης να μην άρχισε με νίκη τις υποχρεώσεις του στον 11ο όμιλο του Europe League, ωστόσο κατάφερε και πήρε σημαντικό πόντο στο "Θ. Κολοκοτρώνης" κόντρα στη Σπάρτα Πράγας (1-1). αν αναλογιστεί κανείς κιόλας ότι ακολουθούν δύο εκτός έδρας ματς με Σάλκε και ΑΠΟΕΛ.
Οι Αρκάδες ανά διαστήματα έπαιξαν εξαιρετικό ποδόσφαιρο απέναντι μάλιστα σε μια σαφώς πιο έτοιμη ομάδα (έχει 10 παιχνίδια στα πόδια της) και απέδειξαν έμπρακτα ότι πλέον έχουν ψηλώσει για τα καλά. Οι εκπλήξεις από πλευράς Στάικου Βεργέτη πάντως δεν έλειψαν, αφού εκεί που όλοι περίμεναν να ξεκινήσει τον έμπειρο Ρασίντ Χαμντανί. τελικά προτίμησε τον'Εντερσον Τορμένα. Ο 29xpovos Βραζιλιάνος σε γενικές γραμμές δεν τα πήγε κι άσχημα, αφού σε αρκετές περιπτώσεις χρειάστηκε να καλύψει τα λάθη του συμπαίκτη του στον χώρο της μεσαίας γραμμής, Ματίας Ιγκλέσιας. ο οποίος για ακόμα ένα παιχνίδι φέτος έδειξε σημάδια έλλειψης αυτοσυγκέντρωσης.
Μία -όχι και τόσο βέβαια- έκπληξη του 39χρονου τεχνικού ήταν ότι έδωσε φανέλα βασικού στον Φερνάντο Αλόκο αντί του έμπειρου Πάπα Σανκαρέ. Φαίνεται ότι η καλή επικοινωνία, καθώς και η χημεία που αποκτούν σιγά σιγά ο Αργεντινός με τον Ντορίν Γκοϊάν, τον ώθησαν σε αυτήν την επιλογή. Στις τάξεις του Αστέρα υπάρχει πικρία για το τελικό 1-1 κι αυτό γιατί είχε δύο κλασικές ευκαιρίες με τους Ταξιάρχη Φούντα και Απόστολο Γιάννου και ένα δοκάρι με τον Πάμπλο Μάσα για να τελειώσει το παιχνίδι. Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου τιμώρησε τους Κυανοκίτρινους, αφού κόντρα στη ροή του ματς και ενώ έλεγχαν πλήρως τον ρυθμό του παιχνιδιού δέχθηκαν από μία λάθος αντίδραση της άμυνας το γκολ από τον Νταβίντ Λάφατα. Ο Βεργέτης άρον άρον έριξε στην αναμέτρηση τους Ελίνι Δημούτσο και Νίκο Φερνάντες αντί των Ταξιάρχη Φούντα (υπέστη τράβηγμα στον λαγονοψοΐτη και θα μείνει εκτός προπονήσεων για λίγες μέρες) και Φακούντο Μπερτόλιο για να δώσει επιθετική... πνοή στην ομάδα του, ωστόσο δεν πήρε αυτό που ήθελε...

"Βράζουν" αι Τσέχοι με τη διαιτησία
Περίεργες έκριναν στον Αστέρα Τρίπολης τις δηλώσεις που έκανε ο Ζντένεκ Σκάσνι. "Είχα μιλήσει με φίλους από την Ελλάδα και ήξερα τι θα συμβεί", είπε χαρακτηριστικά ο 58χρονος τεχνικός, αφήνοντας με αυτόν τον τρόπο αιχμές κατά της διαιτησίας του Μάριο Στραχόνια. Βέβαια, η συμπεριφορά του τεχνικού τιμ των Τσέχων αμέσως μετά το ματς δεν ήταν η καλύτερη κι αυτό διότι άρχισαν να κλοτσούν τις πόρτες των αποδυτηρίων του "Θ. Κολοκοτρώνης", κάτι που έγινε μάλιστα μπροστά στα μάτια των ανθρώπων ms UEFA. Τα ΜΜΕ της Τσεχίας "βράζουν" με τις αποφάσεις του Στραχόνια και των βοηθών του. Σημείο αναφοράς είναι π φάση του 93ου λεπτού, όταν και ακύρωσε κανονικό γκολ του Νταβίντ Λάφατα.

"Ίσως κάποιοι μας σνομπάρουν"
Δυσκολότερος αντίπαλος χαρακτήρισε ότι ήταν η Σπάρτα Πράγας, σε σχέση με τις Τότεναμ και Μπεσίκτας. ο Βεργέτης, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΠΟΡ FM.
"Προσπαθούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο, να βγάζουμε φάσεις. Το κάνουμε τώρα. αλλά δεν σκοράρουμε πολύ και με λίγες φάσεις δεχόμαστε γκολ. Έχουμε ταχύτητα σαν ομάδα, σε όλες τις γραμμές πληρότητα και καλό ρόστερ Ήμασταν καλύτεροι με τις ομάδες που παίξαμε, όχι όμως και στο ματς με τη Σπάρτα. Τα πάντα κρίνονται στο γήπεδο. Η Τότεναμ και η Μπεσίκτας δεν μας δυσκόλεψαν όσο η Σπάρτα. Ίσως κάποιες ομάδες να έρχονται λίγο σνομπ", δήλωσε μεταξύ άλλων ο προπονητής του Αστέρα.


ΦΩΣ
Εριστικοί στην Τρίπολη οι Τσέχoι
 Με το... στόμα ανοιχτό παρακολουθούσαν τις ακραίες αντιδράσεις των ανθρώπων της Σπάρτα Πράγας τα μέλη του τεχνικού τιμ και οι διοικούντες τον Αστέρα Τρίπολης, μετά τη λήξη του ματς (1-1) στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης", για την πρεμιέρα του 11ου ομίλου στο Γιουρόπα  Λιγκ. Οι Τσέχοι τα "είχαν" με τον Κροάτη διαιτητή Μάριο Στραχόνια και τους συμπατριώτες βοηθούς του, καθώς όπως ισχυρίζονταν, το γκολ που ακυρώθηκε στο 93', για επιθετικό φάουλ του Κρέιτσι στον Κοζίτσκι, θα έπρεπε να μετρήσει κανονικά. Σαν να μην έφταναν οι σφοδρές διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων, ακολούθησαν κλοτσιές σε πόρτες στα αποδυτήρια και δηλώσεις με πολλά υπονοούμενα. Ο κόουτς της Σπάρτα, Ζντένεκ Σκάζνι, γνωστός για το ανεπιτυχές πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό, έκανε λόγο για "ντροπή του ποδοσφαίρου" και όσα είπε προκάλεσαν εύλογα απορίες και αρνητικά σχόλια εκ μέρους των Πελοποννήσιων.
Πέρα από τους "παραπονιάρηδες" Τσέχους, αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το φινάλε του αγώνα οι ποδοσφαιριστές του αρκαδικού συλλόγου δεν ήταν ικανοποιημένοι με τον βαθμό της ισοπαλίας. Ο Κώστας Γιαννούλης είπε χαρακτηριστικά: "Η ομάδα προσπάθησε πολύ για το τρίποντο και μας αδικεί το αποτέλεσμα. Είχαμε πολλές ευκαιρίες για το 2-0, αλλά δεν τις εκμεταλλευτήκαμε. Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες και μην ξεχνάμε πως είχαμε απέναντι μας μια πολύ καλή ομάδα. Μετά το 1-1 κοιτάξαμε να κρατήσουμε πιο πολύ την ισοπαλία. Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε την κατοχή της μπάλας και αυτό μας κούρασε πολύ. Κοιτάμε το επόμενο ματς. Το αποτέλεσμα μας έδωσε ηθικό, αλλά μας άφησε και λίγο στενοχωρημένους".
Ο Ματιάς Ιγκλέσιας συμπλήρωσε από τη μεριά του: "Προσπαθήσαμε πολύ. Έχουμε και μία πικρή γεύση. Θεωρώ ότι θα μπορούσαμε να κερδίσουμε. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε δύο πολύ καλές φάσεις να τελειώσουμε το παιχνίδι. Ωστόσο αυτό δεν έγινε και το πληρώσαμε ακριβά. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να ονειρευόμαστε γιατί δουλεύουμε σκληρά και το αξίζουμε. Η Σάλκε είναι καλή ομάδα αλλά εμείς είμαστε προσγειωμένοι. Θα προσπαθήσουμε και θα παλέψουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα".
Πλέον, οι "κυανοκίτρινοι" στρέφουν την προσοχή τους στο εντός έδρας ματς της 4ης αγωνιστικής, για τη Σούπερ Λίγκα, απέναντι στον Πανιώνιο και όπως όλα δείχνουν ο Στάικος Βεργέτης θα δώσει φανέλα βασικού στον Δημήτρη Παπαδόπουλο.
Ο Ταξιάρχης Φούντας υπέστη τράβηγμα στον λαγονοψοΐτη και θα μείνει εκτός προπονήσεων για λίγες ημέρες. Η κατάσταση του 20χρονου μεσοεπιθετικού θα επανεκτιμηθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων