ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Αστεράτος Τύπος... Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015 (PHOTOS)

Διαβάστε τα νέα των εφημερίδων για τον Αστέρα.

GOAL
Το ταξίδι αρχίζει από τη...Σπάρτα

Ο Αστέρας Τρίπολης ρίχνεται απόψε στη μάχη των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ κόντρα στη Σπάρτα Πράγας με διπλό στόχο

 Μία μόλις ώρα μακριά από τη Σπάρτη (58,3χιλ.), την πόλη από την οποία η Σπάρτα Πράγας εμπνεύστηκε το όνομά της, από το μαχητικό πνεύμα και το θάρρος των αρχαίων κατοίκων της, ο Αστέρας Tρίπολης είναι αυτός που καλείται απόψε στο "Θ. Κολοκοτρώνης" να επιδείξει ανάλογα χαρακτηριστικά και νοοτροπία, για να ξεκινήσει με το δεξί στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.
Κόντρα σε μια ομάδα με μεγάλη ιστορία στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα (το 1927 κατέκτησε το Mitropa Cup, προπομπό όλων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων) και με τριάντα εγχώριους τίτλους, οι Αρκάδες αντιλαμβάνονται την προσπάθεια που πρέπει να καταβάλουν και δηλώνουν αποφασισμένοι για τη νίκη, η οποία εκτός από τους τρεις βαθμούς  για τον Αστέρα βοηθάει την Ελλάδα στη "μάχη" της με την Τσεχία στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ.
Απ' αυτούς, όμως, μόνο ο Δημούτσος γνωρίζει καλά τους Τσέχους, καθώς το 2011 μία από τις 12 συμμετοχές που συμπλήρωσε ως παίχτης της τσέχικης Μπόλεσβαλ ήταν κόντρα στη Σπάρτα.
Ολα αυτά συνυπολογίζει ο Στάικος Βεργέτης, ο οποίος στις δηλώσεις του τόνισε:"Δεν μου αρέσει να χρίζω φαβορί. Βάσει ονόματος, φανέλας και ευρωπαϊκής παρουσίας, η Σπάρτα είναι το βαρύ όνομα. Εχει ιστορία, πρωταθλήματα Τσεχίας, μέταλλο νικητή, αυτό το μέταλλο όμως το έχει αποκτήσει και ο Αστέρας. Γι'αυτό δεν μένει πεσμένος μετά από ήττα". Παράλληλα, όμως, ο τεχνικός των Αρκάδων εξέφρασε έμμεσα και μια πικρία: "Ο Αστέρας εννέα χρόνια στη Σούπερ Λίγκα εκπροσωπεί για 4η συνεχόμενη χρόνια την Ελλάδα στην Ευρώπη. Δεν καταλαμβάνει πολύ μέρος στα sites και στις εφημερίδες, δεν έχει τη δημοσιότητα που του αξίζει. Φροντίζει ο ίδιιος να στρέψει από μόνος του, χτυπώντας το "καμπανάκι" της δημοσιότητας με την πορεία του"! Φειδωλός όμως ήταν για τα πλάνα του ο Βεργέτης: "Ενδεχομένως να υπάρξουν δυο αλλαγές". Αλλά και στην αποκρυπτογράφηση του αντιπάλου: "Η Σπάρτα έχει πολύ καλούς επιθετικούς και κεντρώoυς, που μπορούν να μεταβιβάσουν και να τελειώσουν και οι ίδιοι τις φάσεις".
Η ομοιότητα με τον Μουρίνιο Η απορία των Τσέχων όμως ήταν η διαδρομή του Βεργέτη... "Αληθεύει πως ξεκινήσατε από μεταφραστής;" τον ρώτησε δημοσιογράφος, στον οποίο απάντησε: "Είμαι μέλος του τιμ 10 χρόνια, ξεκίνησα από γυμνασττής, έγινα βοηθός προπονητή και αναλυτής, έμαθα ισπανικά και έτσι χρέη διερμηνέα"... "Μα, αυτό έκανε και ο Μουρίνιο" αποκρίθηκε ο δπμοσιογράφος, με τον Βεργέτη να απαντάει: "Αν αυτό που έκανα εγώ το έκαναν κι άλλοι συνάδελφοι, τότε τους μοιάζω και μου μοιάζουν".

Σκάσνι
Αποφασισμένος για τη νίκη
Δέκα χρόνια μετά τη συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό (20042005 και προηγουμένως στον ΟΦΗ 2002-2003), ο Ζντένεκ Σκάσνι επέστρεψε στην Ελλάδα και δηλώνει αποφασισμένος για τη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης. "Αν ο σκοπός μας και η φιλοδοξία μας δεν ήταν η πρόκριση, δεν θα ερχόμασταν εδώ. Ηρθαμε για τη νίκη" ξεκαθάρισε ευθύς εξαρχής ο προπονητής της Σπάρτα Πράγας και τόνισε: "Αντιλαμβάνομαι ότι ο Αστέρας και ο ΑΠΟΕΛ ίσως δεν έχουν τόσο ηχηρό όνομα στην Ευρώπη, όμως έχουν τη δική τους ποιότητα.
Οσες δηλώσεις και θεωρίες υπάρχουν, πρέπει να τις υποστηρίξουμε στο γήπεδο. Στον Αστέρα παίζουν πολλοί ξένοι. Δεν είναι ακριβώς ελληνική ομάδα. Οταν δούλευα εδώ, ο Αστέρας έπαιζε στις Β'-Γ' Εθνικές. Κάθε χρόνο πήγαινε πιο ψηλά. Παρακολουθώ την εξέλιξή του. Τον ξέρουμε και μας ξέρει".
Και συνέχισε: "Είναι σημαντικός ο αγώνας και μεγάλου κύρους. Υπάρχει πολύς καιρός που έφυγα και είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στην Ελλάδα. Στον Παναθηναϊκό δεν ήμουν τόσο καιρό όσο θα ήθελα, αν και εγώ τελείωσα τη συνεργασία. Παίζαμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά στο πρωτάθλημα δεν συνεχίσαμε τα καλά αποτελέσματα. Η διαμονή μου στην Αθήνα ήταν ευχάριστη, έκανα φίλους. Στην Κρήτη ήταν πιο δύσκολη, λόγω της ψυχολογίας εκεί".

Με την ίδια αποφασιστικότητα
Δεύτερη φορά στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ ο Αστέρας Τρίπολης, αλλά η πρώτη εξασφαλίζοντας απευθείας το εισιτήριο, μετά την εκπληκτική περσινή του παρουσία, στην οποία διεκδίκησε μέχρι την προτελευταία αγωνιστική την πρόκριση στους "32" παλεύοντας με ψηλά το κεφάλι τα ματς με την Παρτιζάν (νίκη, ισοπαλία) και την Μπεσίκτας (δυο ισοπαλίες), όμως η αγγλική Τότεναμ ήταν απροσπέλαστος αντίπαλος (5-1).


Ο Ντοσκάλ θέλει να φύγει πάλι νικητής από την Τρίπολη
Ο Λάφατα ως πρώην παίχτης της Ξάνθης έχει εμπειρία από το ελληνικό πρωτάθλημα, όμως την Τρίπολη έχει επισκεφτεί και ο Ντοσκάλ. Ο επιτελικός μέσος της Σπάρτα είχε έρθει μετην Εθνική Ελπίδων πριν από λίγα χρόνιο και όπως είπε: "Μου ήρθαν κάποιες αναμνήσεις. Είχαμε πάρει ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα τότε, μπορούμε να κάνουμε κάτι παρόμοιο, θέλουμε να μπούμε με νίκη στον όμιλο".

Σεβασμός, όχι φόβος
Πανέτοιμοι για να αντιμετωπίσουν τη Σπάρτα δηλώνουν οι Αρκάδες...
"Το μεγάλο φαβορί είναι η Σάλκε. Η Σπάρτα είναι μια ιστορική ομάδα και στο δικό μας ματς είναι το φαβορί. Τη σεβόμαστε, αλλά θα κάνουμε το καλύτερο για να την κερδίσουμε. Είναι το πρώτο μας παιχνίδι και θέλουμε να το κερδίσουμε. Ξέρουμε πως έχει καλούς παίχτες. Με τον Τόμας ήμασταν στο ίδιο δωμάτιο. Ισως, δεν ξέρω, αύριο να ζήσουμε μια μεγάλη στιγμή" δήλωσε ο Γκοϊάν, ο οποίος παραδέχτηκε: "Δεν ξέρω πολύ καλά τον Λάφατα. Γνωρίζω ότι είναι πολύ καλός παίκτης".
Στο ίδιο ύφος και ο Ζησόπουλος: "Ξέρω πως η Σπάρτα είχε πολύ καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Περιμένουμε μια καλά οργανωμένη ομάδα, είναι καλή επιθετικά, γρήγορη, σκοράρει σε κάθε παιχνίδι και είμαστε καλά οργανωμένοι για να την αντιμετωπίσουμε. Εκμεταλλευόμενοι την έδρα μας, ελπίζω να πανηγυρίσουμε μια μεγάλη νίκη".

SPORTDAY

Η Ευρώπη τον εμπνέει

Να αφήσει πίσω του τις μέτριες εν Ελλάδι εμφανίσεις θέλει ο Αστέρας στην αποψινή (22:05) ευρωπαϊκή πρεμιέρα του κόντρα στη Σπάρτα Πράγας

Πέρυσι, χωρίς να το περιμένει κανείς, ο Αστέρας μάζεψε έξι πόντους στον πολύ δύσκολο όμιλο με Τότεναμ, Μπεσίκτας και Παρτίζαν Βελιγραδίου και πάλεψε μέχρι την προτελευταία αγωνιστική για την πρόκριση στους "32" του Γιουρόπα Λιγκ. θα τα καταφέρει η ομάδα της Τρίπολης να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων φέτος, που ο όμιλος είναι θεωρητικά πιο βατός;

Πολλά θα κριθούν απόψε, στην πρεμιέρα με τη Σπάρτα Πράγας στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" (22:05.ΟΤΕ Sport 2HD). η οποία πετυχαίνει τον Αστέρα σε μία μάλλον περίεργη στιγμή. Η ομάδα δεν άρχισε καλά το πρωτάθλημα και δεν έχει και το "μομέντουμ" που είχε πέρυσι, από τις καλοκαιρινές προκρίσεις. Εχει,όμως, ποιότητα και πείρα, για να τα καταφέρει απόψε κόντρα σε μία παραδοσιακή δύναμη της ανατολικής σχολής ποδοσφαίρου. Αρκεί να βγάλει αυτά τα θετικά στοιχεία στο γήπεδο.
Ο Στάικος Βεργέτης αναφέρθηκε με σεβασμό στη Σπάρτα στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ("βάσει ονόματος, φανέλας και ευρωπαϊκής παρουσίας, είναι πιο βαρύ όνομα") και εξέφρασε την ελπίδα ότι η ομάδα του θα αντιδράσει και θα παίξει καλύτερα: "Ο Αστέρας έχει αποκτήσει μέταλλο και γι' αυτό δεν μένει πεσμένος μετά από μία ήττα. Αυτό το έχει αποδείξει κιόλας αυτά τα χρόνια κι αυτό ελπίζουμε να ξανασυμβεί".
Οσο για το αν θα γίνουν αλλαγές στο βασικό σχήμα, σε σχέση με τον αγώνα της Καλλονής, ο 39χρονος τεχνικός δεν τις απέκλεισε.

 ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
14 συμμετοχές με τον Αστέρα στην Ευρώπη έχει ο Πάπα Σανκαρέ. ο οποίος λογικά 8α περάσει φέτος τον ρέκορντμαν των Αρκάδων, Φερνάντο Ουσέρο (16).

Πιο ξεκάθαροι ήταν  οι παίκτες της ομάδας της Τρίπολης ο Ντορίν Γκοϊάν και ο Γιώργος Ζησόπουλος. οι οποίοι δήλωσαν ότι στόχος του Αστέρα είναι η νίκη απόψε. "Δεν ξέρω αν η Σπάρτα είναι το φαβορί. Είναι σίγουρα πιο έτοιμη από εμάς, αλλά αν εμείς εκμεταλλευθούμε την έδρα μας και δείξουμε το καλό μας πρόσωπο, ελπίζουμε να πανηγυρίσουμε μία μεγάλη νίκη", δήλωσε ο Ελληνας μεσοαμυντικός. για να συμπληρώσει ο Ρουμάνος: "Η Σπάρτα είναι το φαβορί, στο γήπεδο όμως παίζουν έντεκα εναντίον έντεκα, θα παίξουμε σκληρά για τη νίκη, θα κάνουμε ό.τι μπορούμε".

Αποστόλης Γιάννου
Μάλλον δεν περίμενε ούτε ο ίδιος το καλοκαίρι ότι θα καλείτο να σηκώσει τόσο μεγάλο βάρος επιθετικά, στη φετινή ευρωπαϊκή "περιπέτεια". Ο Μπαράλες έφυγε, ο Παπαδόπουλος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής και ο Σκούρτης είναι νέος, επομένως ο κλήρος πέφτει στον Γιάννου, ο οποίος στα πρώτα ματς πρωταθλήματος έδειξε ικανός να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις. Αλλο Ελλάδα, βέβαια, και \ άλλο Ευρώπη

 Στο 4-2-3-1 αναμένεται να στηριχθεί ο Βεργέτης, ο οποίος απόντων των Λανθαρότε, Κουρμπέλη δεν έχει πληθώρα επιλογών για την εντεκάδα. Με πιο συντηρητικό σχήμα θα πορευθεί ο Σκάζνι, ο οποίος θα προσπαθήσει να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις.

Νταβίντ Λάφατα
 Από την Ξάνθη πέρασε και δεν ακούμπησε (το πρώτο εξάμηνο της περιόδου 2005-06).
αλλά έκτοτε ο Λάφατα έκανε θαύματα. Εκανε σπουδαία καριέρα στη Γιάμπλονετς και την Αούστρια Βιέννης, καθιερώθηκε στην εθνική Τσεχίας και από πρόπερσι είναι ο βασικός σέντερ φορ της Σπάρτα. Αύριο έχει γενέθλια (κλείνει τα 34) και θα ήθελε να τα γιορτάσει με γκολ και νίκη της ομάδας του απόψε.

Σαν τον Μουρίνιο
 Ο Βεργέτης ρωτήθηκε από Τσέχο δημοσιογράφο αν νιώθει να έχει ομοιότητες με τον Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος είχε ξεκινήσει από διερμηνέας και έφτασε στην κορυφή.
Σεμνός, όπως πάντα, ο τεχνικός του Αστέρα είπε ότι προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι "ικανός εργάτης" και κατέληξε: "Αν αυτό το κάνουν κι άλλοι συνάδελφοι, τότε μοιάζω μ' αυτούς κι αυτοί με μένα".

Χαρούμενος ο Σκάζνι
Χαρούμενος για την επιστροφή του στην Ελλάδα δήλωσε ο Ζντένεκ Σκάζνι, ο οποίος παραδέχθηκε άτι πήρε πληροφορίες για τον Αστέρα από φίλους που είχε από το προ δεκαετίας πέρασμα του από την Ελλάδα (ΟΦΗ, ΠΑΟ).
"Αν η φιλοδοξία μας δεν ήταν η νίκη και η πρόκριση, δεν θα ερχόμασταν εδω. Ολα εξαρτώνται από την απόδοση μας".

 

LIVESPORT

Νικήτρια μέσω... γκάλοπ

Λογαριάζουν χωρίς τoν... ξενοδόχο τα ΜΜΕ της Tσεχίας, αφού τις τελευταίες μέρες εμφανίζονται όλο και πιο σίγουρα για το "διπλό" της Σπάρτα Πράγας στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Για την ακρίβεια η τσέχικη ιστοσελίδα Sport.cz. σε διαδικτυακό γκάλοπ που έκανε, ανέδειξε με το εμφατικό ποσοστό του 78.1% νικήτρια την Σπάρτα στο σημερινό παιχνίδι. Αντίθετα, τo... τρίποντο για τους Αρκάδες θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο και αυτό διότι συγκέντρωσε το ποσοστό του 11.4%. Τέλος, το ενδεχόμενο να αναδειχθούν οι δύο ομάδες ισόπαλες, ίσα-ίσα που ξεπερνά το 10% (σ.σ. για την ακρίβεια πήρε 10.5%).
Σαφώς το γκάλοπ καταγράφει την επιθυμία των οπαδών της Σπάρτα, αφού αυτοί είναι η πλειοψηφία σε όσους έκαναν τον κόπο να ψηφίσουν. Βέβαια όταν η μπάλα αρχίσει να κυλάει στο χορτάρι, τα γκάλοπ και οι επιθυμίες ουδεμία επίδραση έχουν στην εξέλιξη του αγώνα.

Ευρωπαϊκή πρεμιέρα κάνει σήμερα ο Αστέρας κόντρα στην...αγριεμένη Σπάρτα Πράγας

Δικαίωμα στο όνειρο

Πλώρη για νέες ευρωπαϊκές περιπέτειες βάζει σήμερα ο Αστέρας Τρίπολης που υποδέχεται στο "Θ. Κολοκοτρώνης" την Σπάρτα Πράγας. Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη έχει πάρει γεύση από ομίλους Europa League και είναι άξιο απορίας γιατί οι Τσέχοι αντιμετωπίζουν το ματε us ευκαιρία για "διπλό".


Ίσως ο Ζντένεκ Σκάσνι και οι παίκτες του δεν... έδωσαν σημασία στην περσινή, παρθενική πορεία των Αρκάδων στη διοργάνωση Τότε που κατάφεραν να μαζέψουν 5 βαθμούς σε όμιλο με Τότεναμ, Μπεσίκτας και Παρτίζαν Βελιγραδίου.
Το λιγότερο λοιπόν που μπορεί να επικαλεστεί ο Αστέρας ως επιπλέον όπλο είναι η εμπειρία βάσει της οποίας καταρτίστηκε και το πρόγραμμα της προετοιμασίας στο Άρνεμ της Ολλανδίας, όπου δόθηκε έμφαση σε αυτή τη σειρά των έξι αγώνων για τον όμιλο έχοντας αποφύγει στην κλήρωση ομάδες όπως η Λίβερπουλ, η Ντόρτμουντ, ο Άγιαξ, η Λάτσιο, η Μονακό και η Φενέρμπαχτσε, η ελληνική ομάδα δικαιούται να ονειρεύεται το επόμενο μεγάλο βήμα με αντιπάλους τη Σάλκε, τον ΑΠΟΕΛ και τη Σπάρτα Πράγας.
Ο Στάικος Βεργέτης, εδώ και λίγες μέρες, προσπαθεί να αφήσει στην άκρη το στραβοπάτημα κόντρα στην Καλλονή και να επικεντρωθεί στη σημερινή ευρωπαϊκή πρεμιέρα. Μιλώντας στους παίκτες τόνισε ότι "κλειδί" για την επιτυχία είναι η συγκέντρωση από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο, δευτερόλεπτο.
Ο 39χρονος τεχνικός έδειξε στις τελευταίες προπονήσεις ότι προτίθεται να χρησιμοποιήσει ενδεκάδα πανομοιότυπη με αυτή της Λέσβου. Πρόβλημα αποτελεί η απουσία, λόγω τραυματισμού, του Λανθαρότε (τη θέση του αναμένεται να πάρει ο Φούντας), όπως και των Αλόκο, Δημούτσου (πιθανότεροι αντικαταστάτες οι Σανκαρέ και Χαμντανί).
Από την άλλη πλευρά, ο Σκάσνι επιμένει να τονίζει στους παίκτες του τη σημασία μιας εκτός έδρας νίκης στην πρεμιέρα Δεν θα έχει στη διάθεση του δύο βασικές μονάδες, τον τραυματία Λούκα Βάτσα και τον τιμωρημένο Μίτσα Μπρεζνάνικ, αλλά επιστρέφει στην αποστολή ο Μάρεκ Ματεγιόφσκι. ο οποίoς δεν είχε αγωνιστεί στα δύο ματς με την Τουν.

"Ο Αστέρας έχει αποκτήσει μέταλλο"
Νοοτροπία νικητή έχει αποκτήσει, μέσα από παιχνίδια σαν το αποψινό, ο Αστέρας Τρίπολης, σύμφωνα με τον Στάικο Βεργέτη. "Συνήθως, δεν μου αρέσει να χρίζω κάποιον φαβορί, γιατί το ποδόσφαιρο πάντα μας διαψεύδει. Βάσει ονόματος, φανέλας και ευρωπαϊκής παρουσίας, η Σπάρτα είναι πιο βαρύ όνομα", παραδέχτηκε.
Ο τεχνικός των Αρκάδων δεν πιστεύει ότι το ματς θα... ανοίξει: "Βλέποντας τη Σπάρτα, αλλά και τα δικά μας παιχνίδια, δεν νομίζω ότι θα ξεφύγει από το μοντέλο μαε. Το αν θα "ανοίξει", θα εξαρτηθεί από το πόσο νωρίς θα μπει γκολ. Θεωρώ φυσιολογικό για μια ομάδα σαν τη Σπάρτα να έρχεται για τη νίκη και να είναι αυτή η φιλοδοξία της. Έχει όνομα, ιστορία, πρωταθλήματα Τσεχίας, μέταλλο νικητή. Όμως, αυτό το μέταλλο το έχει αποκτήσει και ο Αστέρας".
Από την πλευρά του ο Ντορίν Γκοϊάν. τόνισε: "Σεβόμαστε τη Σπάρτα και θεωρώ ότι είναι το φαβορί, αλλά θα παίξουμε σκληρά για τη νίκη θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο για να κερδίσουμε" Ο Γιώργος Ζησόπουλος πρόσθεσε: "Σε αυτές τις αναμετρήσεις αγωνίζονται δύο πολύ καλές ομάδες. Δεν ξέρω αν είναι η Σπάρτα φαβορί. Εμείς θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας και να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο".
• Στο άλλο ματς του ομίλου ο ΑΠΟΕΛ υποδέχεται τη Σάλκε.


ΦΩΣ

Στη μάχη ο Αστέρας !
Με τους "λαβωμένους" Λανθαρότε και Κουρμπέλη να έχουν τεθεί νοκ άουτ και τον Δημήτρη Παπαδόπουλο να μην υπολογίζεται, καθώς δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη, ο Αστέρας Τρίπολης υποδέχεται σήμερα στις 22.05 (ΟΤΕ Sport 2) τη Σπάρτα Πράγας για την πρεμιέρα του 11ου ομίλου στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ. Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, ο κόουτς των Πελοποννήσιων, Στάικος Βεργέτης, σημείωσε: "Συνήθως δεν μου αρέσει να χρίζω κάποιον φαβορί πριν από ένα παιχνίδι, γιατί το ποδόσφαιρο πάντα μας διαψεύδει. Βάσει ονόματος, φανέλας και ευρωπαϊκής παρουσίας η Σπάρτα είναι το πιο βαρύ όνομα. Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε πολύ σε αυτά τα έξι παιχνίδια του ομίλου.
Για αυτό παλέψαμε όλοι την προηγούμενη χρονιά, για να είμαστε ξανά στους ομίλους. Είναι φυσιολογικό μια ομάδα σαν τη Σπάρτα να έρχεται για τη νίκη και να είναι αυτή η φιλοδοξία της. Έχει όνομα, ιστορία, πρωταθλήματα Τσεχίας, έχει μέταλλο νικητή. Αυτό το μέταλλο το έχει αποκτήσει και ο Αστέρας, για αυτό δεν μένει πεσμένος μετά από ήττα. Αυτό το έχει αποδείξει κιόλας όλα αυτά τα χρόνια και αυτό ελπίζουμε να ξανασυμβεί". Ο Γιώργος Ζησόπουλος εκπροσώπησε τους παίκτες των Αρκάδων στη διαδικασία και είπε μεταξύ άλλων: "Θεωρώ ότι είμαστε πανέτοιμοι. Είναι ένα παιχνίδι όπου η συγκέντρωση θα είναι στο εκατό τοις εκατό, που μας έλειψε στα προηγούμενα παιχνίδια. Είναι ένα ματς γιορτή για την ομάδα, όλοι οι παίκτες είναι έτοιμοι και μπορούμε να αντεπεξέλθουμε. Η Σάλκε είναι η μεγαλύτερη ομάδα σε αυτό το γκρουπ. Θα δούμε όλα τα ματς ξεχωριστά.
Μπαίνοντας σε αυτόν τον όμιλο έχουμε την προσδοκία να κάνουμε κάτι καλό και αυτό το ξέρουμε όλοι". Ο τεχνικός των Τσέχων, Ζντένεκ Σκάζνι, γνωστός στο ελληνικό κοινό για το πέρασμά του από τον ΟΦΗ (2002-03) και τον Παναθηναϊκό (2004-05), δήλωσε από τη μεριά του: "Είναι σημαντικός ο αγώνας και μεγάλου κύρους. Στον Αστέρα παίζουν Πολλοί ξένοι. Υπάρχει μεγάλη χαρά που επέστρεψα στην Ελλάδα. Στον Παναθηναϊκό δεν ήμουν τόσο καιρό όσο θα ήθελα, επειδή τελείωσα εγώ τη συνεργασία". Όσο για τον μέσο της Σπάρτα Μπόρεκ Ντότσκαλ επισήμανε: "Θα θέλαμε να μπούμε με νίκη στον όμιλο, θα μας βοηθούσε για τις προοπτικές πρόκρισης. Οι αγώνες είναι πολλοί και ο καθένας είναι σημαντικός".
Η αποστολή του Αστέρα: Θεοδωρόπουλος, Κοζίτσκι, Γκοϊάν, Ζησόπoυλος, Σανκαρέ, Αλόκο, Γιαννούλης, Τορμένα, Τσοκάνης, Λούι, Χαμντανί, Ιγκλέσιας, Δημούτσος, Μάσα, Φούντας, Μπερτόλιο, Ν. Φερνάντεθ, Γιάννου, Σκούρτης.

Η αποστολή της Σπάρτα: Μπίτσικ, Στεχ, Σταϊνχόφερ, Χόλεκ, Κόστα, Χιμπς, Βάτσα, Ματεγιόφσκι, Ντότσκαλ, Μάρετσεκ, Φρίντεκ, Κονατέ, Λιτσίνγκι, Χουσμπάουερ, Κρέιτσι, Γίρασεκ, Φάται, Παϊσάο, Λαφάτα, Μπράμπεκ, Κόβατς.

Διαιτητής του αγώνα έχει οριστεί ο 40χρονος Κροάτης Μάριο Στραχόνια με βοηθούς του συμπατριώτες τρυ Ιβιτσα Μόντριτς και Χρβόγε Ράντιτς. Χρέη τέταρτου θα διατελέσει ο Ιγκόρ Κρμαρ και επιπρόσθετοι βοηθοί θα είναι οι Φραν Γιόβιτς και Μάριο Ζάμπετς. Να σημειωθεί επίσης ότι στο δεύτερο ματς του ίδιου ομίλου ο ΑΠΟΕΛ θα τεθεί αντιμέτωπος (22.05, ΟΤΕ Sport 3) στη Λευκωσία με τη γερμανική Σάλκε.

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων