ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Αστεράτος Τύπος... Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015 (PHOTOS)

Διαβάστε τα νέα των εφημερίδων για τον ΑΣΤΕΡΑ.

GOAL

Εφτάψυχη η Καλλονή, αυτοκτόνησε ο Αστέρας

Οι ποδοσφαιριστές του Στάικου Βεργέτη ήταν καλύτεροι σε όλο το παιχνίδι, άνοιξαν το σκορ στο 84' με πέναλτι του Γιάννου, είδαν τον αντίπαλο να μένει με 9 παίκτες, αλλά οι Λεσβίοι στην τελευταία φάση του αγώνα πήραν τον πρώτο τους βαθμό

Η Καλλονή βρέθηκε κατάφατσα με την 3η της ήττα, αλλά με κεφαλιά του Αναστασιάδη στο 90+5' κι αγωνιζόμενη με εννέα παίκτες στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας 1-1 από τον Αστέρα Τρίπολης, που είχε προηγηθεί με εκτέλεση πέναλτι του Γιάννου στο 84'. Η ομάδα της Μυτιλήνης κινδύνευσε να μείνει στο μηδέν στα γκολ και στους βαθμούς, αλλά τα ψυχικά αποθέματα των εννέα ποδοσφαιριστών της ομάδας που είχαν μείνει στον αγωνιστικό χώρο του Εθνικού Σταδίου του νησιού απάντησαν στην υπεροπτική στάση των φιλοξενούμενων.
Στην τελευταία φάση του αγώνα, στο 90+5," ο Ανέστης Αναστασιάδης με καρφωτή κεφαλιά, έπειτα από κόρνερ του Μπαργκάν, νίκησε τον Κοσίτσκι πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ της Καλλονής στη σεζόν και χαρίζοντας της τον πρώτο βαθμό στο πρωτάθλημα.
Λίγο νωρίτερα, στο 84', ο Αστέρας Τρίπολης είχε προηγηθεί με εκτέλεση πέναλτι του Απόστολου Γιάννου, με τον φορ της αρκαδικής ομάδας να ανατρέπεται από τον Ούκα και τον διαιτητή Βάτσιο σωστά να σφυρίζει την παράβαση και να δείχνει τη 2η κίτρινη κάρτα στον αμυντικό της Καλλονής.
Η γηπεδούχος ομάδα σε εκείνο το σημείο έμεινε με εννέα παίκτες, καθώς ο Κείτά είχε αντικρίσει τη 2η κίτρινη κάρτα στο 79'.
Πεταμένοι βαθμοί, αυτοκτονία. Κάπως έτσι χαρακτηρίζουν στον Αστέρα τους δύο βαθμούς που άφησαν στο νησί της Λέσβου.
Οι Αρκάδες ήταν το αφεντικό, άργησαν αλλά βρέθηκαν δίκαια μπροστά στο σκορ, αλλά με δύο παίκτες παραπάνω δεν νίκησαν. Το γκολ στο φινάλε της αναμέτρησης τους πίκρανε πάρα πολύ, ειδικότερα λόγω  της χαμηλής δυναμικότητας του αντιπάλου και της ψυχολογίας εν όψει της πρώτης αναμέτρησης για τους ομίλους του Europa League με τη Σπάρτα Πράγας στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης".
Σε γενικές γραμμές το σκορ δεν μπορεί να χαρακτηριστεί δίκαιο. Από πλευράς ευκαιριών ο Αστέρας θα μπορούσε να έχει καθαρίσει το ματς νωρίτερα και να μην έχει αφήσει ελπίδες στην Καλλονή. Η ομάδα, πάντως, του θάλη Θεοδωρίδη έδειξε ψυχή, πάθος, τη στήριξε ο κόσμος της και στο φινάλε πήρε έναν βαθμό που πιθανότατα θα τη βοηθήσει στα επερχόμενα ματς.

Ο "αδικημένος" Βεργέτης, ο "ανακουφισμένος" Θεοδωρίδης
Ο τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης Στάικος Βεργέτης δήλωσε μετά το παιχνίδι πως οι παίκτες του αδίκησαν τους εαυτούς τους, ενώ ο Θαλής Θεοδωρίδης εμφανίστηκε ανακουφισμένος.
Αρχικά, ο Βεργέτης είπε: "Για άλλο ένο παιχνίδι αδικήσαμε τον εαυτό μας, μην τελειώνοντας τις φάσεις που δημιουργήσαμε. Χωρίς καν ευκαιρία, δεχόμαστε γκολ. Αν αθροίσουμε τις φάσεις που έχουμε κάνει στα δύο τελευταία παιχνίδια, φτάνουν τις 38. Δεν έχω κανένα παράπονο από την προσηάθειά τους".
Από την πλευρά του. ο τεχνικός των Λέσβιων τόνισε: "Ο βαθμός έχει και μία ηθική αξία. Οι παίκτες απέδειξαν ότι μπορούν κάτω από δύσκολες συνθήκες, ακόμα και παίζοντας με εννέα, να πάρουν ένα αποτέλεσμα. Είχα ζητήσει να βγάλουμε ένα πάθος και έναν δυναμισμό, γιατί ήμασταν λίγο μαλθακοί στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Ηταν μία καλή αρχή και το γκολ του αρχηγού μας Αναστασιάδη θα τονώσει τη βαθμολογία ins ομάδας. Τα παιδιά δεν τα παράτησαν σε κανένα σημείο και δικαιώθηκαν".

"Μεγάλη πίκρα"
Δεν μπορούσε να πιστέψει ο Απόστολος Γιάννου τον τρόπο με τον οποίο "πέταξε" η ομάδα του δύο βαθμούς στη Αέσβο. "Δεν είμαστε ευχαριστημένοι, μιλάμε για πικρία, να τρως γκολ στο 95'. Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι, έπρεπε να πετύχουμε και άλλα γκολ και δεν το κάναμε, θέλαμε το ματς, ήμασταν διαβασμένοι, ξέραμε πού να χτυπήσουμε, αλλά έπρεπε να παρουσιαστούμε περισσότερο αποτελεσματικοί. Η διαχείριση του ματς έπρεπε να είναι καλύτερη. Τέτοια ματς πρέπει να τα κερδίζουμε. Προσπαθούμε παιχνίδι με το παιχνίδι να γινόμαστε καλύτεροι".

MVP
 Μόνο από στημένη φάση έδειχνε η Καλλονή ότι μπορούσε να απειλήσει την εστία του Αστέρα Τρίπολης.
Και το κατάφερε με τον πιο κατάλληλο ποδοσφαιριστή της. Ο Ανέστης Αναστασιάδης έχει βάλει αρκετά γκολ με το κεφάλι και μ' αυτόν τον τρόπο έμελλε νο χαρίσει στην ομάδα του τον πρώτο βαθμό στο πρωτάθλημα. Και μάλιστα σε ένα κομβικό σημείο που δεν υπήρξε και αντίδραση.

match CONTROL
Οταν ένα παιχνίδι κρίνεται στην τελευταία φάση της ανομέτρησης κοι δη στο 95'. τότε αυτή μπορεί να χαρακτηριστεί η πιο κομβική. Το γκολ του Αναστοσιόδη λοιπόν έγραψε έναν διαφορετικό επίλογο στο ματς τη στιγμή που όλα έδειχναν πως ο Αστέρας θα έπαιρνε ένα τρίποντο χωρίς να έχει απειληθεί η άμυνό του ούτε μία κλασική φορά σε όλη την αναμέτρηση.


SPORTDAY

Καλλονή...Ανέστη!


Παίζοντας με 9 παίκτες, ισοφάρισε στο 95' με τον Αναστασιάδη τον Αστέρα Τρίπολης

Τόση χαρά στην Καλλονή, που μόνον τη... Νατάσα Θεοδωρίδου, αδερφή του προπονητή, που δεν πήραν τηλέφωνο, μόλις στο ενενηνταφεύγα ο Ανέστης Αναστασιάδης ισοφάρισε σε 1 -1! Μα. τέτοια φρενίτιδα για ένα "Χ": Ναι. γιατί όχι Για την Καλλονή μιλάμε, την ομάδα που στα πρώτα δείγματα της στο πρωτάθλημα είχε ντυθεί "σιγουράκι" για υποβιβασμό. Και χθες. κόντρα στον σαφώς πιο λουσάτο Αστέρα Τρίπολης, κατόρθωσε να πάρει τον βαθμό, ενώ έπαιζε με εννέα παίκτες. Μεγάλη μαγκιά. Ακόμη μεγαλύτερη, όμως, η ερασιτεχνική διαχείριση εκ μέρους των Αρκάδων της τελευταίας φάσης του αγώνα. Να έχεις δύο παίκτες περισσότερους στο τερέν και να μη σου βγουν τα μαρκαρίσματα στο κόρνερ του Κενάν Μπαργκάν, με συνέπεια να έρθει ο στόπερ και να σου το "κολλήσει".
Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι ελάχιστοι περίμεναν τέτοιο φινάλε.
Η φιλότιμη -πλην όμως χωρίς πολλά - πολλά στην ανάπτυξη Καλλονή έδειχνε να έχει "κλείσει" επιθετικά με... μιάμιση ευκαιρία στο πρώτο τέταρτο. Σφίγγοντας, λοιπόν, λίγο - λίγο ο Αστέρας του β' ημιχρόνου τη θηλιά γύρω της, με τον Στάικο Βεργέτη να μεταποιεί μετά από κάποια ώρα το σύστημα σε 4-4-2, έφτασε και στο γκολ. Εστω με πέναλτι, το οποίο ο Απόστολος Γιάννου μετέτρεψε σε γκολ. Ελα. όμως. που οι (όποιοι) θεατές είναι... θεατές και δεν πληρώνουν φόρο με το να πιστεύουν ή να μην πιστεύουν ότι το σκορ δεν "γυρίζει". Οι παίκτες του Αστέρα, αντίθετα, είναι επαγγελματίες της μπάλας. Η δε πελοποννησιακή ομάδα, τυγχάνει "ευρωπαϊκός εταίρος" στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Η αγρανάπαυση πριν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βλάπτει σοβαρά τους στόχους.


Στάικος Βεργέτης: "Αδικούμε τους εαυτούς μας"
Δεν μπορούσε να το χωνέψει ο Στάικος Βεργέτης το κάζο του Αστέρα στην τελευταία φάση του αγώνα. "Αν αθροίσουμε τις φάσεις με Παναιτωλικό και τώρα, φτάνουμε τις 38, ενώ με τρεις απέναντι στο τέρμα μας χάνουμε πέντε βαθμούς.
Δεν έχω παράπονο από την προσπάθεια, αλλά αδικούμε τους εαυτούς μας", τόνισε ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης. "Ελέγχαμε το παιχνίδι σε όλη την διάρκεια και από τη στιγμή που καταφέραμε το γκολ είναι εντελώς παιδικό αυτό που κάναμε στο τέλος και χάσαμε το ματς", δήλωσε ο Ελίνι Δη μούτσος.

Θαλής Θεοδωρίδης: "Οι παίκτες μπορούν"
 Σαν να ήταν νίκη υποδέχθηκε τον πρώτο βαθμό της Καλλονής στο πρωτάθλημα ο προπονητής της.
Θαλής Θεοδωρίδης: "Ετσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, ο βαθμός πέρα από τη βαθμολογική αξία έχει και μια αξία ηθική, επειδή οι παίκτες απέδειξαν ότι μπορούνε και κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες -όταν αγωνίζεσαι με παίκτες λιγότερουςνα πάρουνε ένα αποτέλεσμα. Τους αξίζουν συγχαρητήρια όπως και στον κόσμο, ο οποίος βοήθησε πολύ και νομίζω πως κάλυψε το κενό των δυο ποδοσφαιριστών που είχαμε στο τέλος".

Ο καλός
Ανέστης Αναστασιάδης
Ο παίκτης που πέτυχε το παρθενικό τέρμα της Καλλονής στη Super League, ήταν αυτός που σημείωσε το πρώτο της στο τρέχον πρωτάθλημα και δη στο παρά (ενενήντα) πέντε! Ενα γκολ. που χάρισε στην ομάδα του τον πρώτο της φετινό βαθμό.

Ο κακός
Βίτορ Σάμπα
Το κλισέ για τους Βραζιλιάνους παίκτες περί "σάμπας που χόρεψαν τον αντίπαλο", ξεχάστε το στην περίπτωση του "δεκαριού" της Καλλονής. Δεν μπήκε ποτέ στο κλίμα του αγώνα και ορθώς αποτέλεσε την πρώτη αλλαγή του Θαλή Θεοδωρίδη.

Ο διαιτητής
Τι και αν το κοινό της Μυτιλήνης στο λεγόμενο "Ταρλά" (το στάδιο της πόλης) εκφώνησε εν χορώ "πουλημένε, πουλημένε": Η διαιτησία ήταν αδέκαστη. Σωστές οι δύο αποβολές, του Κεϊτά και του Ούκα. όπως και το πέναλτι υπέρ του Αστέρα Τρίπολης.

Που κρίθηκε
Φιλότιμη η Καλλονή, όμως μοναχός του έβγαλε τα μάτια του ο Αστέρας Τρίπολης. Εχει απέναντι του μία Καλλονή με σοβαρές αδυναμίες στο ράστερ της, τέτοιες που αναγκάζουν τον Θαλή Θεοδωρίδη να βάζει τον Γιώργο Μανούσο στην κορυφή της επίθεσης και τον Σάββα Τσαμπούρη στη θέση του έξω δεξιά (απ όταν έπαιζε στο... Χαϊδάρι έχει να παίξει εκεί). Επιπρόσθετα, η ομάδα της Λέσβου να μένει με εννέα παίκτες. Ε. τι άλλο θέλουν οι Αρκάδες για να κερδίσουν;



LIVESPORT
 Με εννέα παίκτες, οι σαρδέλες ισοφάρισαν στην τελευταία φάση τον "φλύαρο" Αστέρα

Πόντος με... buzzer beater!

Ένα δραματικό τελευταίο 20λεπτο έδωσε πνοή σε ένα ματς δίχως πολλή φαντασία και θέαμα, το οποίο κρίθηκε στην τελευταία φάση.
Ο Ανέστης Αναστασιάδης πήδηξε ψηλότερα από όλους στο κόρνερ του Μπαργκάν στο 95' και η Καλλονή των "10" από το 78 (αποβολή Κεϊτά) και των "9" από το 83' (αποβολή Ούκα. στη φάση του πέναλτι που αξιοποίησε δευτερόλεπτα μετά ο Γιάννου) πήρε ψυχωμένη ισοπαλία 1 -1 από τον "φλύαρο" Αστέρα που θα μπορούσε να είχε "καθαρίσει" νωρίτερα το ματς,  αλλά και να αμυνθεί πολύ καλύτερα στη στημένη φάση του 95ου λεπτού την οποία πλήρωσε με δύο χαμένους βαθμούς.
Απέναντι σε μια Καλλονή που είχε ξεκάθαρο στόχο να μη γνωρίσει και 3η συνεχόμενη ήττα, ο Αστέρας εμφάνισε σοβαρότατο πρόβλημα στη μεσαία γραμμή για ένα 45λεπτο (Κεϊτά και Καλτσάς βγήκαν εύκολα νικητές στη σχετική μάχη από Ιγκλέσιας-Δημούτσο), άρχισε ωστόσο να πιέζει με την έναρξη της επανάληψης. αν και κλασικέε φάσειε δυσκολευόταν να φτιάξει.
Η είσοδος του Παπαδόπουλου έδωσε περισσότερη κίνηση στην επίθεση, ωστόσο η μπάλα με δυσκολία έφτανε στον Γιάννου αφού οι γηπεδούχοι ήταν καλά οχυρωμένοι. Το μείζον ωστόσο για τους νησιώτες ήταν ξανά το κράτημα της μπάλας, αφού ούτε ο Σάμπα αλλά ούτε και ο Κλαντρούμπσκι που τον αντικατέστησε μπόρεσαν να. συνδράμουν Μοιραία η θηλιά, έσφιξε, ο Αστέρας βρήκε το γκολ που έψαχνε στο 84' με το πέναλτι που ορθά υπέδειξε ο Βάτσιος και αξιοποίησε ο Γιάννου, αλλά παρότι έπαιζε με δυο παίκτες περισσότερους στο τελευταίο δεκάλεπτο, δεν μπόρεσε να κρατήσει το δεύτερο σερί "τρίποντο" μακριά από την Τρίπολη.

 Θεοδωρίδης " Ο Βαθμός εχει ηθική αξία..."
Ο Θαλής Θεοδωρίδης είπε μετά το ματς: "Η διακοπή του πρωταθλήματος μας ωφέλησε Προσπαθήσαμε να βρούμε κάποιους άλλους τρόπους να καλύψουμε το κενό που μας δημιουργήθηκε από τον τραυματισμό του σέντερ φορ μας, του Μάρκοβιτς, αλλά και γενικότερο να βρούμε έναν τρόπο να περιορίσουμε την καλή κυκλοφορία που έχει στο παιχνίδι του ο Αστέρας Τρίπολης και παράλληλα να φανούμε απειλητικοί στα κομμάτια του παιχνιδιού Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι ο βαθμός της ισοπαλίας πέρα από βαθμολογική αξία έχει και ηθική αξία καθώς οι παίκτες απέδειξαν πως μπορούν να ανταποκριθούν και κάτω από δύσκολες συνθήκες. Συγχαρητήρια στους παίκτες, αλλά και στον κόσμο που κάλυψε το κενό των δύο ποδοσφαιριστών που μας έλειψαν στο τέλος".

Μπαργκάν "Το πρωτάθλημα άρχισε σήμερα"
Ο Κενάν Μπαργκάν συνδύασε ντεμπούτο στην Καλλονή με ασίστ στη φάση  της ισοφάρισης  και στις δηλώσεις του τόνισε "Εννοείται ότι μας βοηθάει ο πόντος αυτός στην ψυχολογία Κάθε ομάδα που θέλει να σωθεί πρέπει να παίρνει τα εντός έδρας παιχνίδια. Είμαι δέκα μέρες στην ομάδα για μας το πρωτάθλημα ξεκίνησε σήμερα (σ.σ: χθες). Η πρώτη αγωνιστική πάντα επιφυλάσσει εκπλήξει και τη δεύτερη αγωνιστική ήταν το παιχνίδι μέσα στον Παναθηναϊκό. Ουσιαστικά ξεκίνησε τώρα για μας και ξεκίνησε θετικά, παρότι δεν είμαστε ευχαριστημένοι με τον βαθμό της ισοπαλίας αλλά όπως εξελίχθηκε, με βάση το ότι μείναμε με εννέα παίκτες, είμαστε ευχαριστημένοι".

Γιάννου"Μεγάλη πίκρα το γκολ στο 94'"
Ο Απόστολος Γιάννου, σημείωσε στις δηλώσεις του πως "δεν είμαστε ευχαριστημένοι, μιλάμε για πικρία να τρως γκολ στο 94' Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι, έπρεπε να πετύχουμε και άλλα γκολ και δεν το κάναμε θέλαμε το ματς, ξέραμε πού να χτυπήσουμε, αλλά έπρεπε να παρουσιαστούμε περισσότερο αποτελεσματικοί. Η διαχείριση του ματς έπρεπε να είναι καλύτερη. Αυτά γίνονται στο ποδόσφαιρο αλλά είναι και θέμα συγκέντρωσης". Από την πλευρά του, ο Στάικος Βεργέτης δήλωσε "Χάσαμε πολλές ευκαιρίες, νομίζω πρέπει να κάναμε πάνω από 20 τελικές (σ.σ.: ο Αστέρας είχε 13, η Καλλονή 6), αλλά από ένα κόρνερ στο τέλος έγινε η ζημιά."

UP Κάλτσας και Τσαμπούρης (σε ρόλο εξτρέμ) ηταν παντού, ειδικά στο πρώτο μέρος, κλείνοντας κάθε "τρύπα" που προσπαθούσε να εκμεταλλευθεί επιθετικά ο Αστέρας.
Μπερτόλιο και Αλόκο ήταν ό.τι καλύτερο από πλευράς φιλοξενουμένων, που παρουσιάστηκαν κατώτεροι των προσδοκιών.

MVP
Ανέστης Αναστασιάδης
Τα γκολ από στημένες φάσεις ήταν ο βαρύς οπλισμός επιθετικά για την Καλλονή τις δυο τελευταίες σεζόν και ο αρχηγός το υπενθύμισε στους παίκτες του Βεργέτη στο 95'. Γκολ-ώθηση στους συμπαίκτες του που κινδύνευαν να μείνουν χωρίς βαθμό και με δυο εντός έδρας ήττες.

DOWN Ανόρεκτος ο Πάμπλο Μάσα, δεν βοήθησε καθόλου τον Αστέρα στο διάστημα που αγωνίστηκε. Περισσότερα ελαφρυντικά για τον "νέο" Βίτορ Σάμπα από πλευράς Καλλονής, που κι αυτός δεν μπήκε ποτέ στο ματς.



ΦΩΣ
Εφτάψυ"Χ"η η Καλλονή
 Ο Ανέστης Αναστασιάδης μίλησε τελευταίος στον χθεσινό αγώνα της αελ καλλονής με αντίπαλο τον Αστέρα τρίποηης. Ο αρχηγός των νησιωτών στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων εκμεταλλεύτηκε την αμυντική αδράνεια των Αρκάδων και με κεφαλιά έγραψε το 1-1.
Έτσι η ΑΕΛΚ, που μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο (δεν είχε μέχρι χθες βαθμό), κατάφερε, αν και έπαιζε με εννέα ποδοσφαιριστές και έχανε με 0-1 από το 84' (πέναλτι του Γιάννου), να πάρει τον πόντο που η αλήθεια είναι ότι γιορτάστηκε σαν νίκη με τον τρόπο που ήρθε στο φινάλε της αναμέτρησης. Στην αντίπερα όχθη, ο Αστέρας, που ήταν καλύτερος -ιδίως στην επανάληψη-, δεν κατάφερε να μετουσιώσει οε γκολ τις ευκαιρίες που είχε και στο τέλος το πλήρωσε δεχόμενος μάλιστα ένα... παιδικό γκολ, στο τέλος του αγώνα και παίζοντας με δύο παίκτες παραπάνω! Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη μπήκε δυνατά στο ματς, έφτανε εύκολα στην εστία του Χογκ, με τον Μπερτόλιο να δεσπόζει στον χώρο της μεσαίας γραμμής, έχοντας άξιο συμπαραστάτη τον Ιγκλέσιας, αλλά οι δύο πλάγιοι μπακ δεν ανέβαιναν αρκετά, ενώ και οι Μάσα (κυρίως), Φούντας δεν βρέθηκαν στην καλύτερη τους μέρα. Η Καλλονή από την πλευρά της μετά το τέταρτο ισορρόπησε, αλλά δυσκολευόταν να κρατήσει μπάλα και όλοι έψαχναν τον Μανούσο με μακρινές μπαλιές. Στην επανάληψη ο Αστέρας όσο περνούσε η ώρα ανέβαζε την πίεσή του και έκλεισε στο μισό γήπεδο την ΑΕΛΚ. Οι αλλαγές του Βεργέτη λειτούργησαν ευεργετικά, αφού ο Παπαδόπουλος πρόσφερε βοήθειες στον Γιάννου, ενώ και με την είσοδο του Χαμντανί (ο Βεργέτης γύρισε το σύστημα σε 4-4-2) απελευθερώθηκαν οι Δημούτσος, Ιγκλέσιας, που ανέβηκαν πιο ψηλά, ενώ και οι Λούι, Γιαννούλης είχαν επίσης αρκετά ανεβάσματα, γεγονός που δημιούργησε προβλήματα στην ΑΕΛΚ που παρά την πίεση άντεχε και κρατούσε το μηδέν. Ο Θαλής Θεοδωρίδης από την πλευρά του θέλησε να δώσει πνοή με την είσοδο των Κλαντρούρπσκι, Μπαργκάν, αλλά τα όποια, σχέδια του πήγαν... περίπατο με τη σωστή αποβολή του Κεϊτά (78'). Η πίεση, όπως είναι λογικό, αυξήθηκε και στο 84'ήρθε to 0-1 με το πέναλτι του Γιάννου, σε μια φάση όπου ορθά δόθηκε η παράβαση και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ούκα. Όλα έδειχναν... Τρίπολη λοιπόν, αφού ο Αστέρας λίγο πριν από το τέλος ήταν μπροστά 0-1 και έπαιζε με δύο παίκτες παραπάνω. Είπαμε όμως και στο ξεκίνημα ότι ο Αναστασιάδης μίλησε στο τέλος και χάρισε τον πρώτο βαθμό στο πρωτάθλημα στην ομάδα του, ισοφαρίζοντας στο 95' τον Αστέρα που... αυτοκτόνησε.
Ο Βάτσιος μπορεί να αντιμετωπίστηκε με δυσπιστία από τους γηπεδούχους, αλλά ήταν σωστός και στη φάση τοό πέναλτι και στις δύο αποβολές. Σωστές οι περισσότερες υποδείξεις και από τους δυο βοηθούς. Στο 86' ακυρώθηκε ορθά γκολ του Παπαδόπουλου με πλασέ, αφού ήταν σε θέση οφσάιντ μετά από πάσα του Γιαννούλη.
 
Είπαν...
Στάικος Βεργέτης (τεχνικός Αστέρα Τρίπολης): "Για ακόμη ένα ματς αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Κάναμε φάσεις αλλά δεν τις αξιοποιήσαμε. Σαν να μην έφτανε αυτό, χωρίς καν ευκαιρία δεχθήκαμε γκολ. Δεν έχω παράπονο από τα παιδιά αλλά αδικούμε τους εαυτούς μας".
Θαλής Θεοδωρίδης (τεχνικός ΑΕΛΚ): "Ήταν ένα δύσκολο ματς γιατί προερχόμασταν από δυο ήττες και ο Αστέρας είναι μια πολύ καλή ομάδα. Έτσι όπως πήγε ο αγώνας, ο βαθμός πέρα από τη βαθμολογική αξία που έχει για εμάς, έχει και μια αξία ηθική. Οι παίκτες κατάλαβαν πως μπορούν και κάτω από δύσκολες συνθήκες, αφού παίζαμε με εννέα ποδοσφαιριστές, να πάρουν αποτέλεσμα θετικό. Ευχαριστούμε και τον κόσμο για τη βοήθειά του στα τελευταία λεπτά εκεί όπου μείναμε με εννέα παίκτες".

Φωτο...γραφικά
 • "Πάγωσαν" όλοι στο 11', όταν ο Κεϊτά δέχθηκε την μπάλα στο κεφάλι ύστερα από απομάκρυνση του Φούντα και σωριάστηκε στο έδαφος. Ευτυχώς ο μέσος της ΑΕΛΚ ύστερα από 2-3 λεπτά σηκώθηκε και συνέχισε κανονικά.
• Αποδοκιμάστηκε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος τη στιγμή που πέρασε στο παιχνίδι. Ο πολύπειρος φορ είχε δεχθεί πρόταση από την Καλλονή, αλλά προτίμησε τον Αστέρα...
• Έντονες οι διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους στη φάση του πέναλτι. Μάλιστα αποβλήθηκε και ο γενικός αρχηγός Προκοπής Καρτάλης από τον πάγκο της ομάδας της Καλλονής.

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων