ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Αστεράτος Τύπος... Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015 (PHOTOS)

Διαβάστε τα νέα των εφημερίδων για τον Αστέρα.

GOAL
Έμειναν στο μηδέν Ολυμπιακός και Αστέρας

Την ευκαιρία να "ξεμουδιάσουν" είχαν Ολυμπιακός και Αστέρας Τρίπολης στο χθεσινό φιλικό που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του Ρέντη.

Οι δύο ομάδες έμειναν στο μηδέν, με τη... ζέστη να είναι ο μεγάλος νικητής και όπως είναι λογικό να επηρεάζει σε έναν βαθμό τις προσπάθειες των παικτών και των δύο ομάδων.
Τόσο ο Μάρκο Σίλβα όσο και ο Στάικος Βεργέτης  πάντως είχαν την ευκαιρία να τεστάρουν κάποια πράγματα και να σπάσουν συνάμα τη μονοτονία της διακοπής του πρωταθλήματος μέσω του φιλικού.
Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού δοκίμασε και πάλι το 4-2-3-1 με τη συμμετοχή και των νεαρών Τσιμίκα και Σάλιακα στα δύο άκρα της άμυνας αλλά και τον Μποτία μετά από αρκετό καιρό σε συνθήκες αγώνα. Συνάμα, εκτός από την "πρώτη" Ιντέγε και Ερνάνι, ο Σίλβα είδε τον βαθμό ετοιμότητας και παικτών που μέχρι τώρα δεν βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των επιλογών του όπως οι Τζανδάρης, Φουστέρ, Κολοβός, Γιαννιώτας με τους δύο πρώτους να ξεκινούν στο βασικό σχήμα και τους άλλους δύο να μπαίνουν στο δεύτερο ημίχρονο.

Βεργέτης για Ερνάνι-Ιντέγε: "Πολύ καλά ατομικά στοιχεία"
Για την εικόνα του Ολυμπιακού και των Ερνάνι, Ιντέγε μίλησε στον ΣΠΟΡ FM ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης Στάικος Βεργέτης. "Ο Ολυμπιακός μού άρεσε πολύ. Οι πιτσιρικάδες, ειδικά δύο παιδιά, με εντυπωσίασαν. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για τον Καμπιάσο. Τα δύο νέα πρόσωπα έδειξαν πολύ καλά ατομικά στοιχεία. Δίκαια βρίσκονται στο ράστερ του Ολυμπιακού. Ξέρουν τις θέσεις, ηώς θα κινηθούν. Ο Ερνάνι έδειξε ότι διαθέτει υψηλή ταχύτητα και καλή τεχνική. Ο Ιντέγιε έδειξε ότι μπορεί να γεμίσει την περιοχή, να υποδέχεται την μπάλα και να εκμεταλλεύεται τους συμπαίκτες του.
Ωστόσο, φυσιολογικά θέλουν χρόνο για να ενταχθούν στο σύνολο της ομάδας" τόνισε αρχικά, ενώ για τον Καμπιάσο επισήμανε: "Σε αυτούς τους παίκτες κοιτάζω την ταχύτητα των αποφάσεών τους. Έπαιζε με τη μία, "φωτογράφιζε" το γήπεδο, ήξερε από πριν πού θα δώσει την μπάλα. Παίζει πολύ κάθετο ποδόσφαιρο, που θα ανεβάσει ταχύτητα τον Ολυμπιακό".


'Ηθελε τον...νέο Ντελ Πιέρο
Ιταλικό δημοσίευμα ανέφερε ότι ο Αστέρα Τρίπολης (όπως και οι Γκρασχόπερς, Αλαβές) είχε κάνει πρόταση στον 25χρονο μεσοεπιθετικό Κριστιάν Πασκουάτο, ο onoios είχε χαρακτηριστεί στο ξεκίνημα της καριέρας του, στη Γιουβέντους, ως ο νέος Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο.
Μέσα σε επτά χρόνια όμως άλλαξε 10 ομάδες (!). αφού η "μεγάλη κυρία" τον έδινε συνέχεια δανεικό, όπως και η Ουντινέζε, που είχε πάρει το 50% των δικαιωμάτων πριν από τρία χρόνια. Την περασμένη σεζόν κατέγραψε 6 γκολ και 30 συμμετοχές με την Πεσκάρα. Όπως τόνισε, προτίμησε να παραμείνει στη χώρα του και να υπογράψει στη Λιβόρνο του Κριστιάνο Πανούτσι, η οποία αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία.
Το όνομά του έπαιξε πολύ δυνατά για τον ΠΑΟΚ πριν από μία εβδομάδα.



SPORTDAY

"Δύο εργαλεία"
Το ντεμπούτο των Ιντέγε και Ερνάνι λίγες ημέρες μετά την απόκτηση τους θα μπορούσε να γίνει υπό πολύ καλύτερες συνθήκες κι όχι με αυτές που επικρατούσαν χθες το πρωί στου Ρέντη. Με τη θερμοκρασία και την υγρασία στα ύψη, το φιλικό του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης" δεν θα μπορούσε να έχει υψηλό ρυθμό και ένταση, στον βαθμό που βγάζουν οι δύο ομάδες, ωστόσο έστω και μ' αυτές τις συνθήκες έδειξαν γιατί τους ήθελε ο Σίλβα.
Και οι δύο μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ιντέγε να είναι πιο ταλαιπωρημένος, αλλά να δείχνει ότι είναι επιθετικός που δίνει δύναμη στην αντίπαλη περιοχή. Ο δε Ερνάνι πήρε πολλές προσπάθειες, είναι φαντεζί και -κυρίως- παίζει το "ένας εναντίον ενός". "Ο Ολυμπιακός μου άρεσε πολύ. Οι πιτσιρικάδες, ειδικά δύο παιδιά, με εντυπωσίασαν. Τα δύο νέα πρόσωπα έδειξαν πολύ καλά ατομικά στοιχεία. Δίκαια βρίσκονται στο ράστερ του Ολυμπιακού. Ξέρουν τις θέσεις, πώς θα κινηθούν. Ο Ερνάνι έδειξε ότι διαθέτει υψηλή ταχύτητα και καλή τεχνική. Ο Ιντέγε έδειξε ότι μπορεί να γεμίσει την περιοχή, να υποδέχεται την μπάλα καινά εκμεταλλεύεται τους συμπαίκτες του. Ωστόσο, φυσιολογικά θέλουν χρόνο για να ενταχθούν στο σύνολο της ομάδας. 0 Καμπιάσο έπαιζε με τη μία. "φωτογράφιζε" το γήπεδο, ήξερε από πριν πού θα δώσει την μπάλα. Παίζει πολύ κάθετο ποδόσφαιρο που θα ανεβάσει ταχύτητα τον Ολυμπιακό" δήλωσε ο προπονητής του Αστέρα.
Στάικος Βεργέτης στον ΣπορFΜ καταγράφοντας και το ντεμπούτο των δύο νεοαποκτηθέντων με τη ματιά του τεχνικού. Ο Ολυμπιακός είχε ευκαιρίες με τον Πουλίδο στο 25' και στο 41', τον Μανιάτη στο 31' και στο 67'. με τον Καμπιάσο στο 67' μετά από περίτεχνη ενέργεια του Ερνάνι και τον Γιαννιώτα στο 80'. Ο Σίλβα ξεκίνησε με τους Ρομπέρτο, Σάλιακα, Τσιμίκα, Μποτία, Αυλωνίτη, Μανιάτη, Τζανδάρη, Φουστέρ, Σεμπά, Πάρντο, Πουλίδο και έπαιξαν και οι Σιόβας, Σαλίνο, Καμπιάσο, Κολοβός, Γιαννιώτας, Ερνάνι, Ιντέγε.
Ο Αστέρας αγωνίστηκε με τους Θεοδωρόπουλο, Παντελιάδη, Λούι, Αλόκο, Σανκαρέ, Ιγκλέσιας,
Δημούτσο, Τσοκάνη, Χαμντανί, Μάσα. Γιάννου και χρησιμοποιήθηκαν και οι Μπαντής, Τορμένα, Ντουντού, Μούκαμ, Ιγκόρ, Σκούρτης, Γουάτο.

ΝΕΟΙ Οι "ύμνοι" για τους δύο
Ο Βεργέτης μίλησε με πολύ καλά λόγια για δύο νέους παίκτες του Ολυμπιακού. Και εννοούσε φυσικά τους Σάλιακα και Τσιμίκα. Και οι δύο προέρχονται από την ομάδα Νέων και ο Σάλιακας ξεκίνησε ως ακραίος επιθετικός, αλλά από πέρυσι άρχισε να χρησιμοποιείται και ως μπακ κι εκεί τον δοκίμασε το καλοκαίρι στην προετοιμασία και ο Σίλβα. Ο δε Τσιμίκας θεωρείται επίσης ένα από τα μεγάλα ταλέντα των ακαδημιών και επίσης είχε κληθεί στην προετοιμασία του καλοκαιριού. Ο Σάλιακας έχει ήδη δηλωθεί στη λίστα Β της ΟΥΕΦΑ για το Τσάμπιονς Λιγκ. ενώ ο Τσιμίκας είναι εναλλακτική λύση για τη θέση του αριστερού μπακ, την οποία καλύπτει αν χρειαστεί και ο Σαλίνο.



"Πάνω από πρόσωπα"
Την πικρή αλήθεια για την απώλεια του Χερόνιμο Μπαράλες ομολόγησε ο Στάικος Βεργέτης (φωτό), μιλώντας χθες στον Σπορ FM 94.6. Σε ερώτηση για το αν έχει πληγώσει τον Αστέρα η παραχώρηση του Αργεντινού σέντερ φορ, απάντησε: "Εχουμε πληγωθεί πολύ παραπάνω. Είχαμε χάσει τον Ντε Μπλόσις, τον Ουσέρο. τώρα τον Μπαράλες. Το θέμα είναι η ομάδα να μην εξαρτάται από πρόσωπα. Είναι κάτι που έχει καταφέρει ο Αστέρας και θα συνεχίσει να το καταφέρνει, ανεξάρτητα ποιος θα είναι προπονητής". Ο Βεργέτης χαρακτήρισε επιτυχημένο το χθεσινό τεστ, στο οποίο παρέταξε βασική εντεκάδα, με τον αποθεραπευθέντα Λούι. αλλά χωρίς τους διεθνείς Γκοΐάν, Γιαννούλη, Φούντα.
Ενδιαφέρον είχε και η χρησιμοποίηση του Iγκόρ, ο οποίος δεν αποκλείεται να προωθηθεί στην πρώτη ομάδα, αν παραμείνει κενή η πέμπτη θέση μη κοινοτικού.

 

LIVESPORT

 

 

Έδειξαν... ready! 

Άκρως θετικά μηνύματα έστειλαν στο ανεπίσημο έστω ντεμπούτο τους με τη φανέλα του Ολυμπιακού τα δύο πιο πρόσφατα χρονικά αποκτήματα της ομάδας. Ο λόγος για τον Μπράουν Ιντέγε και τον Ζόρζε Ερνάνι, οι οποίοι πήραν σημαντικό χρόνο συμμέτοχης στο χθεσινό χωρίς σκορ (0-0) φιλικό των Ερυθρολεύκων κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης oris εγκαταστάσεις του Ρέντη.

Μια αναμέτρηση που εκτός από το ντεμπούτο των δύο παικτών με τα ερυθρόλευκα, χαρακτηρίστηκε και από την επανεμφάνιση του Γιάννη Μανιάτη στα γήπεδα, αλλά και από τις συνθήκες καύσωνα στις οποίες πραγματοποιήθηκε, με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 35 βαθμούς Κελσίου...

Είναι λογικό ότι υπό τέτοιες κλιματολογικές συνθήκες και με το μισό ρόστερ των Πειραιωτών να απουσιάζει λόγω διεθνών υποχρεώσεων των παικτών με τις εθνικές τους ομάδες, δεν θα μπορούσε να γίνει παιχνίδι αξιώσεων, ούτε να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα από πλευράς Μάρκο Σίλβα.

Ο Πορτογάλος προπονητής μπορεί συνεπώς να είναι ευτυχής μόνο και μόνο επειδή είδε τον Ερνάνι και τον Ιντέγε να τίθενται για πρώτη φορά σε συνθήκες αγώνα υπό τις οδηγίες.

Το συμπέρασμα -όσο πρόωρο κι αν είναι- για τους Ζόρζε Ερνάνι (αριστερά) και Μπράουν Ιντέγε (δεξιά} είναι ότι θα μπορέσουν να βοηθήσουν άμεσα, ενόψει και της πρεμιέρας στο Ταάμπιονς Λιγκ με την Μπάγερν καθώς και για την επιστροφή στη δράση του αρχηγού. Γιάννη Μανιάτη. Οι δύο νεοφερμένοι έδειξαν πολύ καλά στοιχεία και κυρίως ότι είναι έτοιμοι να βοηθήσουν άμεσα την ομάδα ενόψει του ματς με την Μπάγερν στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ειδικά ο 24χρονος Πορτογάλος εξτρέμ έδειξε δείγματα της εξαιρετικής τεχνικής κατάρτισης  και τnς ταχύτητας που διαθέτει. Ο Πορτογάλος ακραίος επιθετικός ήταν ιδιαίτερα κινητικός, με τις ντρίμπλες του δημιούργησε πολλά ρήγματα στα πλάγια της άμυνας του Αστέρα Τρίπολης, ενώ βοήθησε αρκετά τους συμπαίκτες του και στον χώρο του κέντρου.

Ο Νιγηριανός είχε αρκετές καλές τοποθετήσεις στην αντίπαλη περιοχή και κέρδισε πολλές μάχες με το εκτοπισμό του. Σίγουρα δεν ήταν στο ίδιο επίπεδο φρεσκάδας με τον Ερνάνι, ωστόσο εντυπωσίασε με την αλτικότητά του και τη διάθεσή του να μη μένει στατικός. αλλά να κινείται διαρκώς εντός και εκτός περιοχής για να δημιουργεί κινδύνους και ως εκτελεστής. αλλά και ως δημιουργός!

ΜΙΚΡΑ με ενδιαφέρον

Ο Το φιλικό ματς χθες στον Ρέντη πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών τόσο για τους απλούς φιλάθλους όσο και για τους εκπροσώπους του Τύπου. Συvεπώς, είναι δύσκολο να εξαχθούν ακριβή συμπεράσματα για τη συνολική εικόνα των δύο ομάδων στον αγώνα, αλλά και για αρκετά επιμέρους στοιχεία του παιχνιδιού.

Ο Σε κάθε περίπτωση, όμως, πολύ σημαντικά συμπεράσματα μπορούν να εξαχθούν από τις δηλώσεις για το ματς ενός ειδικού του αθλήματος, όπως είναι ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης, Στάικος Βεργέτης. Ο νεαρός τεχνικός μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 για την εικόνα που σχημάτισε από το ντεμπούτο των δύο νεότερων αποκτημάτων των Ερυθρολεύκων, Ιντέγε και Ερνάνι, καθώς και για την "προσωπικότητα" του σπουδαίου Εστεμπάν Καμπιάσο μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

 

Ο "Τα δύο νέα πρόσωπα έδειξαν πολύ καλά ατομικά στοιχεία. Δίκαια βρίσκονται στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Ξέρουν τις θέσεις, πως θα κινηθούν. Ο Ερνάνι έδειξε ότι διαθέτει υψηλή ταχύτητα και καλή τεχνική. Ο Ιντέγε ότι μπορεί να γεμίσει την περιοχή, να υποδέχεται την μπάλα και να εκμεταλλεύεται τους συμπαίκτες του. Φυσιολογικά θέλουν χρόνο για να ενταχθούν στο σύνολο", υποστήριξε ο Έλληνας τεχνικός.

Ο Για τον Καμπιάσο ανέφερε: Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά... Σε αυτούς τους παίκτες κοιτάζω την ταχύτητα των αποφάσεών τους. Έδινε την μπάλα με τη μία, 'φωτογράφιζε' το γήπεδο, ήξερε από πριν πού θα δώσει την πάσα. Παίζει πολύ κάθετο ποδόσφαιρο, που θα ανεβάσει ταχύτητα τον Ολυμπιακό".

Ο Για τη συνολική εικόνα του Ολυμπιακού στο χθεσινό ματς είπε: "Μου άρεσε πολύ και ειδικά δύο πιτσιρικάδες με εντυπωσίασαν. Πρόκειται για μια ομάδα πολύ δυνατή, που μας επέτρεψε να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα για τις ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις".

Είχε κατοχή, έλεγχο, μόνο το γκολ Ελειψε...

Όσον αφορά το ματς, σίγουρα δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, λόγω της απουσίας πολλών σημαντικών διεθνών παικτών, του "πειραματικού" χαρακτήρα που είχαν οι 11άδες που παρατάχθηκαν, αλλά και της αφόρητης ζέστης. Ο Ολυμπιακός δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες στο ματς, τις οποίες όμως δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ. με τον Πουλίδο (25 ), τον Μανιάτη (41', 68 ), τον Πάρντο (41). τον Καμπιάσο (67 ) και τον Γιαννιώτα (80 ). Γενικά οι Πειραιώτες ήταν εκείνοι που είχαν τον έλεγχο του ρυθμού σε όλη τη διάρκεια του ματς και την κατοχή της μπάλας στη μεγαλύτερη διάρκεια. Πάντως, και οι φιλοξενούμενοι είχαν τις δικές τους καλές στιγμές απέναντι στον Ρομπέρτο, βγάζοντας όποτε είχαν τη δυνατότητα κόντρα επιθέσεις. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τον αγώνα με τους Ρομπέρτο, Τσιμίκα, Μποτία, Αυλωνίτη, Σάλιακα, Μανιάτη, Τζανδάρη, Φουστέρ, Σεμπά, Πάρντο και Πουλίδο.

Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν επίσης οι Σιόβας, Σαλίνο, Καμπιάσο, Κολοβός, Γιαννιώτας, Ερνάνι και Ιντέγε. Ο Αστέρας Τρίπολης παρατάχτηκε με τους Θεοδωρόπουλο, Παντελιάδη, Λούι, Αλόκο, Σανκαρέ, Ιγκλέσιας, Δημούτσο, Τσοκάνη, Χαμντανί, Μάσα και Γιάννου.

Έπαιξαν επίσης κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού οι Μπαντής, Τορμένα, Ντουντού, Μούκαμ, Ιγκορ, Σκούρτης και Γουάτο.    

 

Μανιάτης  Δυναμικό "παρών" με υποσχέσεις 

 

 Στα πολύ σημαντικά νέα εντάσσεται και η επιστροφή στη δράση του Γιάννη Μανιάτη. Ο αρχηγός, ο οποίος ταλαιπωρείται πάρα πολύ από τραυματισμούς τους τελευταίους 6 μήνες, επέστρεψε δραστήριος και έκανε δυναμική και πολλά υποσχόμενη επανεμφάνιση. "Όργωσε" το γήπεδο, δημιούργησε δύο σημαντικές ευκαιρίες και γενικά έδειξε να βρίσκεται και σε καλή ψυχολογική κατάσταση, παρά τις συνεχείς ατυχίες. Πάντως, ο αρχηγός λογικά δεν έχει ελπίδες να παίξει βασικός πριν από τις αρχές Οκτωβρίου, ωστόσο η χθεσινή του επανεμφάνιση ήταν ενθαρρυντική και δεν αποκλείεται να διαψεύσει και πάλι τους πάντες. Θυμίζουμε ότι και πέρυσι όλοι τον υπολόγιζαν ως τραυματία στην έναρξη του Τσάμπιονς Λιγκ, κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά εκείνος έβγαλε και ολόκληρο το 90λεπτο.

 

 

"Ο Αστέρας δεv εξαρτάται από κανέναν" 

Ομάδα με χαρακτήρα απέδειξε ότι είναι ο Αστέρας Τρίπολης στο χθεσινό φιλικό (0-0,στη φωτ ο Ρασίντ Χαμντανί) με τον Ολυμπιακό στον Ρέντη. 0 Στάικος Βεργέτης ήταν ικανοποιημένος από την εικόνα των Αρκάδων, ωστόσο φρόντισε να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του. Μάλιστα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του ΣΠΟΡ FM ξεκαθάρισε ότι η απόδοση του Αστέρα σε κάθε ματς δεν οφείλεται αποκλειστικά σε ένα πρόσωπο, αλλά στη συνολική προσπάθεια: "Έχουμε πληγωθεί πολύ παραπάνω. Είχαμε χάσει τον Ντε Μπλάσις, τον Ουσέρο, τώρα χάσαμε τον Μπαράλες. Το θέμα είναι η ομάδα να μην εξαρτάται από πρόσωπα Είναι κάτι που έχει καταφέρει ο Αστέρα5 και θα συνεχίσει να τα καταφέρνει, ανεξάρτητα ποιος θα είναι προπονητές".

Όσο για τη φιλοσοφία που έχουν τη φετινή σεζόν οι Κυανοκίτρινοι, είπε: "Ήταν δύο παιχνίδια εντελώς αντίθετα από άποψη αποτελέσματος. αλλά δείξαμε την ίδια εικόνα ποδοσφαίρου Παίξαμε επιθετικά, στον έναν αγώνα κερδίσαμε, στον άλλο χάσαμε Αυτά έχει το ποδόσφαιρο Η φιλοσοφία μένει αταλάντευτη".


ΦΩΣ

Ο Ερνάνι και ο αρχηγός

Φάνηκε από την προπόνηση της Πέμπτης. Προέκυψε και στο χθεσινό φιλικό με τον Αστέρα Τρίπολης (0-0). Έδειξε ο Ερνάνι πως είναι σε καλό αγωνιστικό επίπεδο. Περισσότερο έτοιμος από τov Ιντέγιε, προκειμένου να μπει στην πρώτη γραμμή του Ολυμπιακού μιαν ώρα αρχύτερα. Παρά την πολλή ζέστη η(που επηρέασε τους πάντες) και το γεγονός ότι ο Πορτογάλος εξτρέμ έπαιξε περίπου 40 λεπτά, είχε στιγμές που έκανε αισθητή την παρουσία του. Και νομίζουμε ότι είναι ενδεικτικές οι δηλώσεις του προπονητή του Αοτέρα Στάικου Βεργέτη, που φιλοξενούμε σε άλλο σημείο του ρεπορτάζ.

 

Η επιστροφή του Μανιάτη 

Δεν ήταν όμως μόνο ο Ερνάνι χθες. Ή πιο σωστά: Δεν ήταν καν Ερνάνι. Το πρόσωπο της ημέρας στο Ρέντη ήταν ο αρχηγός. Ο Γιάννης Μανιάτης. Έπαιξε 70 λεπτά ο διεθνής μέσος.

Ούτε ο... υδράργυρος τov σταμάτησε, ούτε φυσικά ένιωσε κάποια ενόχληση (εξ ου γάλος χρόνος συμμετοχής) Και ήταν καλός Εδειξε διάθεση Σε σημείο που κάποιοι αυτό πτες μάρτυρες να υποστηρίζουν χθες πως ο Μανιάτης είναι ικανός για όλα. Ακόμη και να προλάβει την πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ".Αδικο έχουν; Και πέρσι για όσους θυμούνται είχε κάνει κάτι αντίστοιχο.

Είχε τραυματιστεί (βαρύ διάστρεμμα) στο ματς της 2ης αγωνιστικής με τον Παναπωλικό στο Αγρίνιο. Και ενώ οι περισσότεροι τον περίμεναν έπειτα από κάνα μήνα, εκείνος μπήκε στην ενδεκάδα της πρεμιέρας κόντρα στην Ατλέτικο. Ούτε στα μισό του εκτιμώμενου χρόνου αποθεραπείας. Τώρα τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Από επέμβαση στους χιαστούς (τον Μάρτιο) προσπαθεί να γυρίσει. Και δεν χρειάζονται μεγάλα ρίσκο. Πάει καλά όμως ξαναλέμε. Και το να είναι έστω διαθέσιμος για το ματς με την Μπάγερν, να μπορεί να βοηθήσει έστω για λίγο, είναι εφόδιο για τον Μάρκο Σίλβα. Μη λησμονούμε άλλωστε πως από αυτό το παιχνίδι της πρεμιέρας θα απουσιάσει ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς.

 

Έτσι ξεκίνησε 

Στο χθεσινό φιλικό ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον Ρομπέρτο μπροστά από την εστία του, τους Σάλιακα και Τσιμίκα στα δύο άκρα της άμυνας, με τους νεαρούς να κάνουν μάλιστα και πολύ καλή εμφάνιση. Στόπερ ήταν ο Μποτία με τον Αυλωνίτη. Ο Τζανδάρης και ο Μανιάτης ήταν οι κεντρικοί χαφ, με τον Φουστέρ να κινείται μπροστά τους. Ο Σεμπά και ο Πάρντο ήταν οι δύο εξτρέμ και ψορ ο Πουλίδο. Στο 25' είχαμε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους νταμπλούχους Ελλάδας, όταν μετά από σουτ του Φουστέρ και κόντρα στα πόδια αμυνόμενων του Αοτέρα, η μπάλα έφτασε στον Πουλίδο, το σουτ του όμως κατέληξε ελάχιστα άουτ. Στο 31' ένα όμορφο σουτ του Μανιάτη το έδιωξε ο Θεοδωρόπουλος εντυπωσιακά, ενώ στο 41' Πάρντο και Πουλίδο σούταραν από πλεονεκτικές θέσεις, αλλά οι αμυντικοί του Αστέρα εξουδετέρωσαν.

 

Οι νέοι και n φάση του 67' 

Στο δεύτερο ημίχρονο και σταδιακά ο Μάρκο Σίλβα τους άλλαξε σχεδόν όλους. Μπήκαν οι Σιόβας, Σαλίνο, Καμπιάσο, Κολοβός, Γιαννιώτας, Ερνάνι και Ιντέγιε. Άλλη ομάδα στο χορτάρι σαν να λέμε.

Και τα βλέμματα πάνω στους νέους. Στο 67' ο Ερνάνι έκανε μία μαγική ενέργεια, έστρωσε στον Καμπιάσο, του οποίου το σουτ κατέληξε σε κόρνερ. Στη συνέχεια της φάσης και αφού εκτελέστηκε το κόρνερ, ο Μανιάτης έκανε το σουτ, αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας των Αρκάδων έδιωξε εντυπωσιακά. Στο 80' ο Γιαννιώτας έκανε το δυνατό σουτ, με τον γκολκίπερ του Αστέρα να διώχνει εκ νέου τον κίνδυνο από την εστία του. Έτσι, το φιλικό έληξε ισόπαλο με 0-0.

Για τον Αστέρα που έφτασε απευθείας στην ώρα του φιλικού από την Τρίπολη, το ματς ξεκίνησαν οι Θεοδωρόπουλος, Παντελιάδης, Λούι, Αλόκο, Σανκαρέ, Ιγκλέσιας, Δημούτσος, Τσοκάνης, Χαμντανί, Μάσα, Γιάννου. Στο δεύτερο μισό αγωνίστηκαν και οι Μπαντής, Τορμένα, Ντουντού, Μούκομ, Ίγκορ, Σκούρτης, Γουάτο.

 

Τι δήλωσε ο Βεργέτης 

 

Συνεχίζει να κρατά το τιμόνι του Αστέρα Τρίπολης. Ένας από τους καλούς νέους Έλληνες τεχνικούς. Ο Στάικος Βεργέτης είδε τον Ολυμπιακό... απέναντι χθες το πρωί. Και δεν αρνήθηκε στα ερτζιανά (Σπορ FM) να μοιραστεί τις σκέψεις του για τον Ερνάνι και τον Ιντέγιε στην πρώτη τους εμφάνιση. Και βέβαια για τον Καμπιάσο. "Σκέφτηκα όταν έγινε η πρόταση για το φιλικό με τον Ολυμπιακό ότι πρόκειται για μια ομάδα πολύ δυνατή, που θα μας επιτρέψει να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις μας. Έπρεπε να δοκιμάσουμε δύο συστήματα. Πήγε πολύ καλά. ήταν ένα πετυχημένο φιλικό παρά την υψηλή θερμοκρασία. Είδαμε κατάματα αυτό που προετοιμάζουμε στις προπονήσεις να βγαίνουν κοι στο γήπεδο, και τακτικά και στις θέσεις που βάλαμε τους παίκτες" εξήγησε και συνέχισε: "Ο Ολυμπιακός μού άρεσε πολύ. Οι πιτσιρικάδες, ειδικά δυο παιδιά, με εντυπωσίασαν. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για τον Καμπιάσο. Το δύο νέα πρόσωπα έδειξαν πολύ καλά ατομικά στοιχείο. Δίκαια βρίσκονται στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Ξέρουν τις θέσεις, πώς θα κινηθούν. Ο Ερνάνι έδειξε ότι διαθέτει υψηλή ταχύτητα και καλή τεχνική. Ο Ιντέγιε έδειξε ότι μπορεί να γεμίσει την περιοχή, να υποδέχεται την μπάλα και να εκμεταλλεύεται τους συμπαίκτες του. Ωστόσο φυσιολογικά θέλουν χρόνο για να ενταχθούν στο σύνολο της ομάδας. Ειδικά για τον Καμπιάσο, ο Βεργέτης πρόσθεσε και κάτι ακόμη: "Σε αυτούς τους παίκτες κοιτάζω την ταχύτητα των αποφάσεών τους. Έπαιζε με τη μία, φωτογράφιζε" το γήπεδο, ήξερε από πριν πού θα δώσει την μπάλα. Παίζει πολύ κάθετο ποδόσφαιρο που θα ανεβάσει ταχύτητα τον Ολυμπιακό". Και για τη δική του ομάδα, που έχει πλασαριστεί ψηλά, σταθερά πλέον στη Σούπερ Λίγκα, είπε: "Ήταν ένα καλοκαίρι διαφορετικό από τα προηγούμενα που ζούσαμε στον Αστέρα. Πέρσι συμπληρώσαμε παρά μία εβδομάδα ένα έτος που παίζαμε συνεχώς ποδόσφαιρο. Το φετινό καλοκαίρι ήταν σαφώς καλύτερο. Μετά τη νίκη με τον ΠΑΟΚ κερδίσαμε πολύ χρόνο να ξεκουραστούμε, να δουλέψουμε στην τακτική".

        

Βεργέτης: Θα καταθέσουμε ψυχή 

Μετά το χθεσινό φιλικό με τον νταμπλούχο Ολυμπιακό, στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, ο τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης Στάικος Βεργέτης μίλησε στον ΣΠΟΡ ΦΜ και μεταξύ άλλων επισήμανε: 

Για το φετινό καλοκαίρι των Αρκάδων:"Ήταν διαφορετικό από τα προηγούμενα που ζούσαμε στον Αστέρα. Πέρσι συμπληρώσαμε παρά μία εβδομάδα ένα έτος που παίζαμε συνεχώς ποδόσφαιρο. Το φετινό καλοκαίρι ήταν σαφώς καλύτερο. Μετά τη νίκη με τον ΠΑΟΚ κερδίσαμε πολύ χρόνο να ξεκουραστούμε, να δουλέψουμε στην τακτική".

 

Για τα δύο πρώτα επίσημα ματς της ομάδας του: "Ήταν παιχνίδια εντελώς αντίθετα από άποψη αποτελέσματος, αλλά δείξαμε την ίδια εικόνα ποδοσφαίρου. Παίξαμε επιθετικά, στον έναν αγώνα κερδίσαμε, στον άλλο χάσαμε. Αυτά έχει το ποδόσφαιρο. Η φιλοσοφία μένει αταλάντευτη".

 

 Για την απώλεια του Μπαράλες: "Έχουμε πληγωθεί πολύ παραπάνω. Είχαμε χάσει τον Ντε Μπλάσις, τον Ουσέρο, τώρα τον Μπαράλες. Το θέμα είναι η ομάδα να μην εξαρτάται από πρόσωπα. Είναι κάτι που έχει καταφέρει ο Αστέρας και θα συνεχίσει να τα καταφέρνει ο Αστέρας, ανεξάρτητα ποιος θα είναι προπονητής".

 

Για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του Αστέρα: "θα καταθέσουμε ψυχή σε κάθε παιχνίδι, θα δείτε 11 μαχητές. Αυτό βέβαια δεν εξασφαλίζει νίκες. Θα κάνουμε κατάθεση ψυχής και θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για τον κάθε αντίπαλο".

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων