Η τιμωρία του ΠΑΣ Πύργος και οι 16 ομάδες της νέας Super League 2
Τι ισχύει για τις ομάδες της Super League 2 της νέας σεζόν μετά την τιμωρία του ΠΑΣ Πύργος.
Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ εξέδωσε τις αποφάσεις της σχετικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην αναμέτρηση Πύργος – Ζάκυνθος για την 4η αγωνιστική του 2ου ομίλου των μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική.
Το παιχνίδι κατακυρώθηκε υπέρ της Ζακύνθου με σκορ 3-0, ενώ στον Πύργο επιβλήθηκαν χρηματικό πρόστιμο και ποινή διεξαγωγής δύο αγώνων χωρίς θεατές. Με βάση αυτή την εξέλιξη, την άνοδο στη Super League 2 εξασφαλίζουν και οι δύο ομάδες, καθώς ο Άρης Πετρούπολης υστερεί στην ισοβαθμία έναντι της ομάδας της Ηλείας.
Πλέον, μένει να φανεί αν ο Άρης Πετρούπολης θα προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες, διεκδικώντας ενδεχόμενη αφαίρεση βαθμών από τον Πύργο, με στόχο την ανατροπή των δεδομένων στη μάχη της ανόδου.
Η απόφαση για την έκβαση της αναμέτρησης Πύργος – Ζάκυνθος ουσιαστικά διαμόρφωσε τον χάρτη της Super League 2 για τη νέα σεζόν, στην οποία θα συμμετάσχει και ο Αστέρας Β' AKTOR, με τις 16 ομάδες της κατηγορίας να έχουν πλέον οριστικοποιηθεί, εκτός αν υπάρξουν νέες εξελίξεις μέσω πιθανής έφεσης από τον Άρη Πετρούπολης.
Η επόμενη αγωνιστική περίοδος θα σηματοδοτήσει την επιστροφή σε ένα ενιαίο πρωτάθλημα, έπειτα από αρκετά χρόνια διεξαγωγής σε δύο ομίλους. Παράλληλα, δεν προβλέπεται η διεξαγωγή playoffs ή playouts, καθώς η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί με την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.
Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη αποφασιστεί η σέντρα της νέας Super League 2 να πραγματοποιηθεί στις 6 Σεπτεμβρίου, με τις ομάδες να προετοιμάζονται για μια διαφορετική μορφή διοργάνωσης σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Οι ομάδες της Super League 2:
- ΑΕΛ Νovibet
- Πανσερραϊκός
- Πανιώνιος
- Μαρκό
- Athens Kallithea
- Αστέρας B AKTOR
- Ελλάς Σύρου
- ΠΑΟΚ Β
- Νίκη Βόλου
- Νέστος Χρυσούπολης
- Ολυμπιακός Β
- Αναγέννηση Καρδίτσας
- Πανθρακικός
- Απόλλων Καλαμαριάς
- Ζάκυνθος
- Πύργος