Eδειξε τι μπορεί να κάνει
Ο Κώστας Τόπας γράφει για την εμφάνιση των Αρκάδων, το πάθος που έδειξαν στην Τούμπα αλλά και για το αποτέλεσμα που δεν ήρθε
Στην Τούμπα είδαμε επιτέλους πράγματα που έλειπαν από τα προηγούμενα παιχνίδια. Πάθος, ένταση, αποφασιστικότητα, συγκέντρωση και ποδοσφαιριστές που πάλεψαν για κάθε μπάλα. Είδαμε έναν Αστέρα που δεν φοβήθηκε τον αντίπαλό του, δεν περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και έδειξε ότι ήθελε κάτι περισσότερο από την ισοπαλία.
Και το σημαντικότερο; Από το 60ό λεπτό και μετά, οι Αρκάδες ήταν εκείνοι που επέβαλαν τον ρυθμό τους. Έκλεισαν τον ΠΑΟΚ στο δικό του μισό, δεν του επέτρεψαν να αναπτυχθεί και περιόρισαν στο ελάχιστο τις επισκέψεις του στην περιοχή τους. Μιλάμε για μια ομάδα που αγωνιζόταν στην Τούμπα, αλλά στο τελευταίο μισάωρο έμοιαζε εκείνη να είναι το αφεντικό της αναμέτρησης.
Μέχρι το τέλος οι κιτρινομπλέ πάλεψαν με νύχια και με δόντια για να φύγουν από την Τούμπα με θετικό αποτέλεσμα. Κι όμως, στο 87' ήρθε το γκολ που διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Ένα σκληρό φινάλε για μια ομάδα που είχε καταβάλει μεγάλη προσπάθεια και έδειχνε να ελέγχει την κατάσταση. Και κάπου εδώ βρίσκεται η μεγαλύτερη πικρία. Ο Αστέρας έκανε πολλά σωστά πράγματα, αλλά στο τέλος δεν κατάφερε να τα συνδυάσει με βαθμολογικό όφελος.
«Αξίζαμε κάτι παραπάνω. Το θετικό που μπορούμε να κρατήσουμε είναι η εμφάνιση. Δεν ήρθαμε να αμυνθούμε. Και να χτίσουμε σε αυτό και για τα υπόλοιπα παιχνίδια». Ηταν η χαρακτηριστική ατάκα του Γιάννη Κοντοέ στη συνέντευξη Τύπου.
Στην Τούμπα, είδαμε επιτέλους έναν Αστέρα που έβγαλε αντίδραση. Το ζητούμενο πλέον είναι αυτή η εικόνα να μην αποτελέσει μια ευχάριστη παρένθεση, αλλά την αρχή μιας διαφορετικής πορείας.