Αντωνόπουλος: "Να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί μέχρι τέλους" (vid)
Οι δηλώσεις του Γιώργου Αντωνόπουλου στο a-s μετά τη νίκη του Αστέρα B' AKTOR επί της Αναγέννησης Καρδίτσας.
Οι δηλώσεις του Γιώργου Αντωνόπουλου
Κόουτς, δευτερόλεπτα μετά τη λήξη, ενός παιχνιδιού… γκρανκινιόλ. Ένα πρώτο ημίχρονο όχι τόσο καλό, αλλά στο δεύτερο τα... είδαμε όλα. Η ομάδα έδειξε πείσμα, κυνήγησε το γκολ και τα κατάφερε στο 89’. Ένα σχόλιο για το πώς ζήσατε το παιχνίδι.
"Όντως, στο δεύτερο ημίχρονο έγιναν όλα, όπως είπες. Το πρώτο ήταν ίσως λίγο αναγνωριστικό. Θέλω να πω ότι τα παιδιά έκαναν μια φοβερή προσπάθεια. Μέχρι το 89’ το πίστευαν και το πάλευαν. Βέβαια, παίζαμε απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο που μας έβαλε δύσκολα σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και είχε κι αυτός τις στιγμές του, όπως στο τελευταίο λεπτό.
Νομίζω όμως ότι, με βάση την προσπάθεια και το πείσμα που δείξαμε, δικαιούμασταν την ισοπαλία και το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια που κάνουν φέτος. Παρόλο που δεν έχουμε έντονο βαθμολογικό κίνητρο, βρίσκουν κίνητρο από μόνοι τους, διεκδικούν κάθε παιχνίδι και θέλουν να φτάσουν την ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται".
Μιλώντας για κίνητρο, ο Ηρακλής κέρδισε τη Νίκη Βόλου και έχει πλέον αποσπαστεί επτά βαθμούς. Πώς βλέπεις τη συνέχεια; Μια διαφορά επτά βαθμών καλύπτεται δύσκολα.
"Νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο. Όπως είπες, ο Ηρακλής δεν έχει χάσει σε όλο το πρωτάθλημα· το να κάνει τώρα συνεχόμενες απώλειες δεν είναι κάτι που φαίνεται πιθανό. Όμως αυτό δεν επηρεάζει εμάς. Ο Ηρακλής κάνει τη δική του πορεία και του αξίζει η πρωτοπορία. Εμείς πρέπει να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί μέχρι το τέλος, να έχουμε καλή εικόνα και να δίνουμε χρόνο συμμετοχής στα νεαρά παιδιά. Στο τέλος θα κάνουμε την αξιολόγηση για το τι καταφέραμε".
Στο σημερινό παιχνίδι είδαμε να παίρνουν χρόνο συμμετοχής και νεαρά παιδιά. Φαντάζομαι πως αυτό θα συνεχιστεί, αφού δεν υπάρχει πίεση αποτελέσματος.
"Αυτός είναι ο στόχος. Δεν θέλουμε όμως να μπουν όλα τα παιδιά μαζί. Θέλουμε να πλαισιώνονται από ποδοσφαιριστές που έχουν τραβήξει το βάρος φέτος, ώστε να γίνει πιο σωστή αξιολόγηση και να μπουν με περισσότερη ασφάλεια στα παιχνίδια".
Ξέρω ότι δεν συνηθίζετε να σχολιάζετε μεμονωμένους ποδοσφαιριστές, αλλά θα ήθελα ένα σχόλιο για τον τερματοφύλακα Αρχοντακάκη, που μπήκε χωρίς ζέσταμα στο 60’ και όταν τον χρειάστηκε η ομάδα έδειξε έτοιμος, παρότι μπήκε κρύος.
"Όντως, ο Βασίλης μπήκε και έδειξε ότι, όταν τον χρειάστηκε η ομάδα, ήταν εκεί. Δεν μου αρέσει να μιλάω ατομικά για παίκτες, αλλά μέσα στη χρονιά πολλά παιδιά έχουν μπει σε κρίσιμα σημεία και έχουν δώσει λύσεις. Αυτό έκανε και ο Βασίλης σήμερα, με πολύ καλό τρόπο".