ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Ο Αστέρας, η Εθνική και η "σκουπιδούπολη" (VIDEO)

Ο προπονητής της Εθνικής Νέων, Γιάννης Γκούμας, μίλησε στην WEB TV του a-s για την φιλοσοφία της ομάδας, τον τεχνικό της Ανδρών, Σέρχιο Μαρκαριάν, τους Γιαννιώτα, Κυριακόπουλο, Βελισσάρη, το "καμάρι της Ελλάδας" που ονομάζεται Αστέρας, αλλά και τις αποτρεπτικές εικόνες που αντίκρισε σε μία πόλη που φιλοξενεί ευρωπαϊκές αναμετρήσεις και διεθνή φιλικά.

 Ο Γιάννης Γκούμας καλείται να περάσει τη φιλοσοφία του νικητή, της ομαδικότητας και της συνεργασίας σε παιδιά με φιλοδοξίες, όνειρα και δίψα για διάκριση. Με αφορμή τα δύο φιλικά που θα διεξαχθούν στην Τρίπολη κόντρα στην Ουκρανία, κλήθηκε να σχολιάσει την πορεία του Αστέρα, την στελέχωση των Εθνικών ομάδων από ποδοσφαιριστές των Αρκάδων, την κρίσιμη αναμέτρηση της Ανδρών με την Ουγγαρία, αλλά και την αλλαγή προπονητή. 

 

Από τον Αστέρα, που "αποτελεί μία από τις ισχυρότερες και πιο οργανωμένες ομάδες στην Ελλάδα", μέχρι τα σκουπίδια που "κατακλύζουν την πόλη προκαλώντας κατάθλιψη" και από "τα ταλέντα του Πάβλοβιτς", μέχρι το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Γιάννης Γκούμας, ειλικρινής και ουσιαστικός, σε μία ξεχωριστή συνέντευξη στην WEB-TV του a-s.

Για την επαρχία και τον Αστέρα: "Κάνουμε τα περισσότερα παιχνίδια σε επαρχιακές πόλεις, γιατί ο κόσμος διψάει για ποδόσφαιρο. Αγαπάει το ποδόσφαιρο. Πηγαίνουμε σε πόλεις ποδοσφαιρικές, όπως είναι η Τρίπολη που έχει τον Αστέρα. Μια ομάδα που είναι καμάρι για όλη την Ελλάδα, παράδειγμα για όλες τις επαρχιακές πόλεις. Είναι πρότυπο, με τρομερές εγκαταστάσεις, παίζει στην Ευρώπη. Σε αυτούς τους δρόμους πρέπει να οδηγηθούν κι άλλες επαρχιακές πόλεις, διότι για να έχουμε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα πρέπει να ανέβει η επαρχία".

Για τα τμήματα υποδομής του Αστέρα: "Οι εγκαταστάσεις του Αστέρα είναι από τις καλύτερες στην Ελλάδα. Είναι χαρά για τον προπονητή να δουλεύει σε αυτές. Θεωρώ ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά στον Αστέρα και με τον Μίλαν Πάβλοβιτς που είναι υπεύθυνος των ακαδημιών. Βλέπω πολύ συχνά την ομάδα Κ20 του Αστέρα και υπάρχουν αξιόλογα ταλέντα. Δεν είναι μόνο ο Κυριακόπουλος και ο Βελισσάρης που έχουν κληθεί. Από πίσω είναι κι άλλα παιδιά, για να στελεχώσουν τις Εθνικές ομάδες και μακάρι να συνεχιστεί αυτή η καλή δουλειά που γίνεται στον Αστέρα".

Για τη φιλοσοφία της Εθνικής Νέων: "Θέλω να περάσω τη νοοτροπία του νικητή. Οτι σε κάθε παιχνίδι παίζουμε για να κερδίσουμε, για να ευχαριστηθούμε το ποδόσφαιρο και δεν μας ενδιαφέρει με ποια ομάδα παίζουμε. Εμείς θα πιστεύουμε στους εαυτούς μας και την ομάδα μας και θα προσπαθούμε μέσα από καλό ποδόσφαιρο να έχουμε επιτυχίες. Για οποιοδήποτε παιδί είναι σημαντικό να φοράει το εθνόσημο".

Για τα παιδιά της Εθνικής: "Είναι σημαντικό οι Εθνικές να στελεχωθούν από παιδιά που έχουν φορέσε το εθνόσημο και ειδικά παιδιά που έχουν διακρίσεις, όπως εμείς που πήραμε το Ευρωπαϊκό. Σίγουρα μπορούμε κι εμείς να βοηθήσουμε τα νέα παιδιά". 

Για την Εθνική Ανδρών: "Με την έλευση του κ. Ρανιέρι η Εθνική δεν πήγε καλά. Ηταν επιτακτική ανάγκη να γίνει αλλαγή προπονητή. Ο κ. Μαρκαριάν ήταν η καλύτερη λύση. Εχω δουλέψει μαζί του, μπορεί να πάρει το 100% από τον ποδοσφαιριστή και η Εθνική χρειάζεται να αλλάξει την ψυχολογία της. Το καλοκαίρι στο Μουντιάλ είχαμε πολύ καλή παρουσία, φτάσαμε πολύ κοντά στους 8. Δεν γίνεται σε ένα καλοκαίρι να έχει χαθεί όλο αυτό το ταλέντο. Τώρα θα γίνει καινούρια αρχή, από τον τελικό με την Ουγγαρία, για να μπούμε ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης. Είναι δύσκολο, αλλά μπορούμε να τα καταφέρουμε".

Για τη συνεργασία με τον κ. Μαρκαριάν: "Εχουμε κάνει ένα ραντεβού οι προπονητές των Εθνικών ομάδων. Πρέπει να περάσουμε στις Εθνικές ίδια νοοτροπία, σε όλα τα παιδιά. Πρέπει όλοι να αγαπήσουν την Εθνική. Θα κάνουμε πολλές ακόμη συναντήσεις για να έχουμε ένα κοινό πλαίσιο συνεργασίας".

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο: "Η κοινωνία περνάει κρίση. Πρέπει και στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με τη βία, να αλλάξουν ριζικά κάποια πράγματα. Για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχει πολιτική βούληση. Εμείς που αγαπάμε το ποδόσφαιρο θα προσπαθήσουμε από τη δική μας πλευρά να κάνουμε ό,τι μπορούμε".

Για την Τρίπολη και τα σκουπίδια: "Δεν το ήξερα αυτό το πρόβλημα. Μόλις φτάσαμε και είδα σε κάθε γωνία στοίβα σκουπιδιών, με έπιασε κατάθλιψη. Φανταστείτε και οι ξένοι που θα έρθουν. Τι θα λένε για εμάς. Είναι κρίμα μια τόσο ωραία πόλη να την αμαυρώνει η εικόνα των σκουπιδιών. Πρέπει να βρεθεί λύση, είναι θέμα υγείας".

Για την Εθνική Νέων: "Αυτά τα δύο παιχνίδια με την Ουκρανία είναι φιλικά στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα γίνουν στην Κατερίνη, τη Βέροια και τη Λάρισα. Εμείς θέλουμε σε αυτή τη διοργάνωση να είμαστε ανταγωνιστικοί, να περάσουμε την πρώτη φάση και μετά βλέπουμε. Υπάρχει ταλέντο, που πρέπει να συνδυαστεί με ομαδικότητα και πάθος για να πετύχει μια ομάδα".

VIDEO

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων